2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar burda suan gece 2. aksam 8 gibi acili yemek yedim. Bebis o sirada tepiniyordu. Biraz uyudum uyandim. Bu saatlerde bebek cok telmelerdi sesi solugu cikmiyor. Bebekler yediklerimizin tadini aliyormus. Acili yemek bebege dokunur mu?

Bir de bogazim cok agriyor. Sirke ile gargara yapiyorum (evde elma sirkesi yok, beyaz uzum sirkesi kullaniyorum). Baska ne ise yarar. Evde az bulunan aktarlik bitkilerin cogu bende yok. Etraftaki turklere sormam lazim. Evdeki malzemelerden oneride bulunsaniz?
Ben acısız hiçbir şeyi yemiyorum...turşularım acı...çorbalara yemeklere basarım pul biberi...yemekten sonra da gayet mutlu bence...belki başka sebepten sakinleşmistir...

Ben daha saglikq ocagindaki doktorumun yuzunu gormedim :KK70: isim hep ebeyle. Doktorla ne isimiz var ki?
Canım ben defalarca gittim ilk kan tahlillerimi orda yaptırdım gebe kaydımı yaptırdım normalde biz hep aile hekimine gideriz, aynı sitede oturuyoruz çocuklarımız aynı kreşe gidiyor tanıyorum da yani kendisini...gebe takibimle hiç ilgilenmedikleri gibi annem il dışından geldi bizde kalıyor hasta oldu adam misafir hastaya bakamıyoruz diye bizi başından attı...ben bizi istemediğini düşünüyorum artık...yani hasta istemiyor heralde kimse ona dokunmasın rahatsız etmesin

Medigold sultan hastanesi canım biliyorum dibimde hastane çünkü
Benim bursadayım dün aradım hastaneyi fiyat bilgisi için gelin konuşalım dedi malesef bilgi alamadım ama hastanede sendika indirimi de varmış %20 ilgilenen varsa bilginiz olsun bende görümcene dedim fırsat bulunca gelip bilgi alıcak inşallah

Kizlarrr aksam akmaa bir ekmek yedim yaa. Hem de cift ekmek diye gecenlerden :KK17: cok pismanim. Ne bebegime faydasi var ne bana. Bu ara sizde de oluyor mu? Bende istahsizlik basladi. Canim hicbir sey istemiyor. Karnimi doyurmak icin de anca ekmege abaniyorum ve yaninda yeail zeytin peynir tost gibi seyler yiyorum :( oysa bir ara ne guzel besleniyordum. Simdi geri hamileligimin basinda ki gibiyim. Ne yapmak ne yemek istiyorum.

Benim bursadayım dün aradım hastaneyi fiyat bilgisi için gelin konuşalım dedi malesef bilgi alamadım ama hastanede sendika indirimi de varmış %20 ilgilenen varsa bilginiz olsun bende görümcene dedim fırsat bulunca gelip bilgi alıcak inşallah
Benim sigortam yok açıkçası normal doğum.istedigim.icinde sormadım sigortasız sezaryen ne kadar diye eğer normal dogum yapamazsam orda yapicam dogumumu inşallah

Kızlar benim de bugün ayrıntılı ultrasonum vardı, Allah a şükür bir sıkıntı görmedi doktorum. Yüzde 80 sağlıklı bir sıkıntı yok dedi. Yüzde 20 lik kısmı kimse bilemez dedi.
Tetanoz aşısını sordum yaptırma dedi. Kafam karıştı. Tüp bebek olduğu için doğum sonrası yaptır dedi. Bir açıklama yaptı ama unuttum şu an. Ben de bu hafta yaptırmayı düşünüyordum. Anne karnında bebeğe olumsuz bir etki oluşturup oluşturmadığı kesinleşip kesinleşmedi gibi bir şey dedi sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
Sizin doktorlarınız bu konuda bir şey dedi mi?
sofiarya sofiarya senin görüşünü de merak ediyorum ca

Ya ağlayacağım şimdi bu nedir ya dr ların bazıları yükleme yapıyo bazıları yapmıyo bazıları aşı yapıyo bazıları yapma diyo bu nedir ya niye standart ve %100 doğruluğu ispatlanmış bi uygulama yok
Çok endişeliyim her yaptığım şeyde iyi mi yapıyorum kötümü yapıyorum diye düşünmekten

Benim sigortam yok açıkçası normal doğum.istedigim.icinde sormadım sigortasız sezaryen ne kadar diye eğer normal dogum yapamazsam orda yapicam dogumumu inşallah
Sen normal içinmi 900 demiştin canım ben sezeryan içinde sandım.. Sendika ile daha ucuza düşer seninde eğer eşinin varsa

Sen normal içinmi 900 demiştin canım ben sezeryan içinde sandım.. Sendika ile daha ucuza düşer seninde eğer eşinin varsa
Yok kuzum doğru anlamissin sezaryen 900 fakat ben ssvd düşünüyorum

Eşimin de sigortası yok serbest çalışıyor

Kızlar benimde bu aralar karnım çok sert özellikle ayakta gezerken çatlıcak gibiyim kasılmamı diye korkuyorum ama kasılma olsa heralde bu kadar uzun süreli olmaz dimi

Kızlar benimde bu aralar karnım çok sert özellikle ayakta gezerken çatlıcak gibiyim kasılmamı diye korkuyorum ama kasılma olsa heralde bu kadar uzun süreli olmaz dimi
Yok canım kasılma degildir benimde sert ve gergin karnim bayağı ve bugun kizim pek bir uslu

Kızlar benim de bugün ayrıntılı ultrasonum vardı, Allah a şükür bir sıkıntı görmedi doktorum. Yüzde 80 sağlıklı bir sıkıntı yok dedi. Yüzde 20 lik kısmı kimse bilemez dedi.
Tetanoz aşısını sordum yaptırma dedi. Kafam karıştı. Tüp bebek olduğu için doğum sonrası yaptır dedi. Bir açıklama yaptı ama unuttum şu an. Ben de bu hafta yaptırmayı düşünüyordum. Anne karnında bebeğe olumsuz bir etki oluşturup oluşturmadığı kesinleşip kesinleşmedi gibi bir şey dedi sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
sofiarya sofiarya senin görüşünü de merak ediyorum canım.
Canim cok sasirdim ilkkez bi doktorun oyle dedigini duyuyorum.Bende yaptirmadim asiyi.
Kizlarrr aksam akmaa bir ekmek yedim yaa. Hem de cift ekmek diye gecenlerden :KK17: cok pismanim. Ne bebegime faydasi var ne bana. Bu ara sizde de oluyor mu? Bende istahsizlik basladi. Canim hicbir sey istemiyor. Karnimi doyurmak icin de anca ekmege abaniyorum ve yaninda yeail zeytin peynir tost gibi seyler yiyorum :KK43: oysa bir ara ne guzel besleniyordum. Simdi geri hamileligimin basinda ki gibiyim. Ne yapmak ne yemek istiyorum.
Canim ne diyecegimi bilemedim tartiya cikmaya korkuuorum yani

Yok ya kasilma degildir heralde benim de oyle sorun yok ama coksukur

Kizima isim bulamadik hala .
Eylul_ ebrar _sena _ela arasi gidip geliyoruz .
Kizlar hic kiz ismi dusunmemistik .

Bizde başlarda çok isim bulamamistik sonra internette isimler ve anlamlarına bakarken beğendik Betül koyucaz Allah izin verirse.

Ebrar da güzel sena da ela da ama Mayıs'ta doğacak ya Eylül olmaz gibi sanki

sofiarya sofiarya senin görüşünü de merak ediyorum canım.
Canım aşının bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum, bebeğin tüp bebek olmasının buna sebep olacagını hele hiç düşünmüyorum. Bir sıkıntı olsaydı normal gebeliklerde de olurdu. Söz konusu tüp bebek olunca ailelerin aşırı hassasiyetleri bazı doktorları da aşırı hassas yapıyor maalesef! Aile olabilecek olumsuzluklara karşı sürekli bir teyakkuz durumunda olduğu için doktor da bütün dış etmenlerden bebeği koruyarak aileye karşı da sorumluluk almamış oluyor. Tüp bebekte normal Doğum asla yapamazsın illa sezaryen yapacan diyen doktorun dediği ne kadar mantıklıysa,senin doktorun aşı konusunda söylediği de okadar mantıklı işte. Aman birşey olursa aile gelipte sen aşı yaptır dedin yaptırdık Oyuzren mi oldu acaba demesin diye!! Karar senin canım benim ama bu kararı sırf bebeğin tüp bebek diye farklı vereceksen hiç ona takılma sadece bunu söyleyebilirim ha tüp ha normal gebelik aşı için bir fark Yok. ;)

Canım ben ebrar i çok begendim anlamı da çok güzel daha cinsiyet belli değil ama babasına kız olursa ne isim koymak istersin diye sormuştum oda elif ismi hoşuma gidiyor demişti bende ebrar i begendim
Elif ebrar olabilir bizim kız :KK16:

Eki Görüntüle 2089934
Canım bak bu sağlam bir sitenin literatür bilgisidir. Yani 8-12 saaat açlık diyor orda da. şeker yükleme nin mantığı zaten direk açlık kan şekeri bakıp üstüne belirlenen miktarda alınacak glukoza karşılık vücudun toleransını test etmek oral glukoz tolerans testi diye geçer hatta literatürde. Sizin açlık ya da tokluk bakılıyor dediğiniz düz kanda klasik bakılan glukoz değeridir şeker yükleme değildir. Belki hekimleriniz sadece açlık ya da tokluk farketmeksizin klasik kan şekeri düzeyini ölçmeyi yeterli buluyordur. bieşeyler yiyip tok karnına glukoz solüsyonubu içip kan vermek bu işin mantığındaki aykırı, ortada bence bir yanlış anlaşılma var :KK66:

Yanlis anlasilmiyor yok. Sizin bahsettiginiz ikinci seviye test. Ama hastalar birinci seviyeden sonra kactigi icin ya da bazi doktorlar direk kesin sonuc almak istedigi icin direk aclik seker testini dayiyorlar. Amerikan gebelik birligi sitesinden:
http://americanpregnancy.org/prenatal-testing/glucose-tolerence-test/

1. Asama: Glukoz savasimi tarama testi:
Hasta normal tokluk durumundabir olcu seker icer. Bir saat sonra Kan olcumu yapilir. Hasta sekeri hala isleyememisse 2. Asama testi gerekir.

2. Asama: Glukoz toleransi testi:
Hasta testten once 14 saat ac kalir sadece su icebilir. Gelir gelmez kan olcumu alinir - aclik kan sekeri seviyesi belirlenir. Sonra hasta onceki teste gore daha yuksek dozda seker icer. Hastanin 1 saat sonra, 2 saat sonra ve 3 saat sonra sekeri olculur. Seker degerleri asagidakinden yuksek cikarsa abnormal olarak degerlendirilir.
Interval Abnormal reading
Fasting 95 mg/dl or higher
One hour 180 mg/dl or higher
Two hours 155 mg/dl or higher
Three hours 140 mg/dl or higher

1 olcum de sikinti cikarsa diyet, 1 den fazla olcumde sikinti cikarsa daha detayli tedavi gerekir diyor.

Benim doktorum gebelikte seker testinin gerekliligi medikal olarak tartismaya kapalidir. Ama testin nasil yapilmasi gerektigi konusunda hemfikir degiliz demisti.

Glukoz testi iki asamali uygulanirsa hamilelerin sadece %30u ikinci asamaya gerek kalmadan diyabet degilsin cevabini alabiliyormus.

Yani hangi sekilde uygularlarsa uygulasinlar, yaklasik 3umuzden ikisi aclik sekeri testine tabi tutulacak.

Canım ben bundan çok çektim, acillik oldum sonra fizik tedavi doktoruna da gittim
Ama benim doktorum magnezyum yazdıktan sonra bir daha tekrarlamadı, 2 hafta oldu sanırım
Yoksa her cuma aksatmadan beni ağlatacak sabaha kdar uyutmayacak sırt ağrım olurdu dönüşümlü sağ ve solda
Ben magnezyuma yoruyorum bence o iyi geldi
Fizik tedavici se egZersiz vermişti bikaç gün yapıp üşendim sonra

Egzersizde yapıyorum evde canım gün içinde sıkıntım olmuyor gece beni mahvediyor. Sorucam doktoruma kullan derse hemen alırım inşallah geçer. Naptıysam geçiremiyorum çünkü gece ağrısını. :(

Bizde başlarda çok isim bulamamistik sonra internette isimler ve anlamlarına bakarken beğendik Betül koyucaz Allah izin verirse.

Ebrar da güzel sena da ela da ama Mayıs'ta doğacak ya Eylül olmaz gibi sanki
Ela ya kaydim simdi .ayran gonullu oldum.
Betul de cok guzel adiyla yasasin .
Canım ben ebrar i çok begendim anlamı da çok güzel daha cinsiyet belli değil ama babasına kız olursa ne isim koymak istersin diye sormuştum oda elif ismi hoşuma gidiyor demişti bende ebrar i begendim
Elif ebrar olabilir bizim kız :KK16:
Elif benimde cok hosuma gidiyor ama ailede var diye esim istemedi..cok kararsiziz ya

Back
X