- 26 Eylül 2016
- 671
- 612
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
- #18.361
Canım başın sağolsun öncelikle.Merhaba kizlar, herkes iyidir umarim ve ayrintilisi olan arkadaslara hayirli sonuclar diliyorum. Tetanoz asisi konusulmus herkes tabiki kendisi bilir ama dogum sirasindaki enfeksiyon annenin 've bebegin olumune sebep oluyor bununla ilgili cok vaka duydum haberlere bile cikti birkac kez. Bence bu da korkulacak bir durum ulkemizin saglik sistemi dusunulunce. Bir de hep riskli gebeliklerde 20. Haftadan sonra bebegimi kaybettim denilmis ben de ilk bebegimi 22. Haftada kan pihtilasmasi sebebiyle kaybettim ve gittigm her doktor asil pihtilasma sorunu 20. Haftadan sonra baslar en belirgin tarafi budur dedi. Pihtilasma sorununun okadar sik oldugunu dusunursek belki de bu sebep olmus olabilir diye dusundum tabi bu benim yorumum.
Bende çok araştırdım bir çok doktora sordum. Ve çevremde benim gibi rahim ağzı yetmezliği arkadaşlarım var onlarında başından aynısı geçince insan bir acabamı diyor. Bende zaten en başından beri kan pıhtılaşması var günük 2doz vuruluyorum. Diğer gebeliğmde de vurunuyodum, ama sıbuç değişmedi. Düşün 20.haftamda dikiş atılmıştı 24te aşı oldum 25de hiç bir ağrım sancım yokken suyum geldi doğum yaptım. Bir çok arkadaşımın başınada aynı sorun gelmiş. Tesadüf değildir artık dedim. Ve zaten geçen yıl bu zamanlar oldum aşıyı 3.tetanos bir 5yıl koruyor diyete biliyorum. Ebede aynı şeyleri deyince vazgeçtim ben. Riskli bebeler ve tüp bebeklerden çoğu doktor önermiyor diye. Bile bile de yavrumu ateşe atamazdım. Bunca tedbiri aldıktan sonra yine toprağa vermek aynı sonu yaşamak bana çok ağır gelir. 5aydır tuvalet harici yerimden kalkmıyorum canım yüreğim ağzımda geçiyor her saniye bişey olacak korkusu. Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın. Sağsalim vaktinde kucağımıza alalım inşallah