- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
- #14.381
Senin de Zaten 4 ayın bitmiş. 18. Haftanın içindesin.18. haftamdayım ya ben simdi, kaç aylığım diyeceğim :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Senin de Zaten 4 ayın bitmiş. 18. Haftanın içindesin.18. haftamdayım ya ben simdi, kaç aylığım diyeceğim :)
Canım özeli ayrı sorun devleti ayrı. Bence çok takılma. Benimde dr umun kendi muayenehanesi var oraya gidiyorum, testleride herhangi bir özel hastanede ya da devlette yaptırıyorum. İkili testim akşama denk gelince mecbur özele gittik. Hastane testteki verileri eksik girmiş. Dr umun yazdığı birkaç parametreyi ve tüp bebek olduğunu yazmamış. Yani ikili testimde çıkan sonuç geçersiz oldu. Neyse ki tüp bebekte genetik test yapılmıştı.,ondan içim rahat biraz. Rabbim meleklerimizi korusun. Duadan başka elimizden birşey gelmiyor. O yüzden sorun her yerde var, sıkma canını.Orasi oyle tabi. Pazartesiye randevu aldim ama belki yarin bi yol giderim. Zaten bizim hastanede kontrol olmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Gittigimde yine bir saat 3 lu test yaptirmayacam polemigine girisiriz. Sonra beni muayene etmeden yollarlar biliyorum.
Arkadaşlar hamilelik takvimin diye bir uygulama var mor ni ekran bebek yüzü var tokalı ben k programı diğer bebekte de kullandım bire bir gidiyor günümü ordan takip ediyorum her hafta atladığında uyarıyor ayını söylüyor ve bebişlerle ilgili bilgi veriyor isterseniz indirip bakım nçben memnunum play storeden hamilelik takvimi yazın çıkar
Bu randevumda sorucam bende bakalim ne dicek. Daha 23. Haftaya 5 hafta var hallolur insallahCanım ben oglumda senin dr la aynı klinikte faruk beye gidiyodum o zaman bulvardaydı muaynanesi banada yaptırmadı ben bakıyorum zaten herseyine dedi ama şimdiki dr da her seferinde renkli bu yeni cıkan hd mi ne var onla bakıyo ama yaptıralım dedi bende yaptırcam
Soyle dusun. Sen 18. Haftayi bitirdiysen 126 gunluk hamilesin 120 gun tam 4 ay yapar. Yani 4 ay bitmis. Ustune bide 6 gun daha gecmis. Yani 4 ay tamamen bitti. sen suan 5. Ayinin ilk haftasini yasiyosun. Yani 5. Ayin icindesin. Ama 5 aylik hamileyim demezsin 5 ay demen icin 5 i tam doldurmus olman gerekir. Suan 4 aylik hamileyim de diyebilirsin yada 5. Ayin icindeyiz dersin4.ay bitmiş olmuyorki? 18.hafta desek; 18x7=126 eder. 126:30=4,2 ay yapar. bu durumda 4. ayının içinde olmuş olmuyor mu? 4,5 aylık bile değil. yani yanlış biliyor da olabilirim :)
Aynennoyle canim. Her doktor ayri bir hava. İyi ve ilgili doktor bulmak cok zorCanım özeli ayrı sorun devleti ayrı. Bence çok takılma. Benimde dr umun kendi muayenehanesi var oraya gidiyorum, testleride herhangi bir özel hastanede ya da devlette yaptırıyorum. İkili testim akşama denk gelince mecbur özele gittik. Hastane testteki verileri eksik girmiş. Dr umun yazdığı birkaç parametreyi ve tüp bebek olduğunu yazmamış. Yani ikili testimde çıkan sonuç geçersiz oldu. Neyse ki tüp bebekte genetik test yapılmıştı.,ondan içim rahat biraz. Rabbim meleklerimizi korusun. Duadan başka elimizden birşey gelmiyor. O yüzden sorun her yerde var, sıkma canını.
Can'ım çok tuzlu yiyince şişlik oluyormuş. Biraz tuza dikkat et. Bol su iç.
Ben de çok tuz atıyorum. Korkuyorum açıkçası ilerleyen haftalarda şişme olacak diye.
Senin yaptığın hesaba göre 4 ay bitmiş oluyor Can'ım. 5. Ayın içine girmiş oluyor yani. Ama genelde biten ay söylenir. Yaşta da öyledir mesela. İçinde olduğun değil de tamamlamış olduğun yaş söylenir.
Tuzlu yiyordum ödem yapıyor cnm bol su iç .bide bana verdiği kan hapı alerji yapmış bilmiyodum sonradan anladım hergun şiş uyaniyordum resmen karnım cok sisiyordu hapı kestim iki günde normale döndüm onlara da bı dikkat et bence yan etkileri ni oku .
Ne guzel bende ekmek pek yemiyorum ama yemeyince bu sefer aksama dogru tatli istegim olusuyo vucudum o karbonhidrata ihtiyac duyuyo gibi ben 4 kilo aldim hem de gercekten oyle oturup tabak tabak yemek yemiyorumAslinda ben az yemiyorum ama ekmek hamur isi ben de kestim. O yuzden olabilir.
Tatli canim istedimi yiyorum valla. Ve benim de canim istiyor arada. Normalde tatliyla hic aram yoktur. Ben hamur isini mideme dokundugu icin kestim. Bak sabah kahvaltida 3 dilim beyaz ekmek yedim midem suan cayir cayir. Hele simit pogca gibi mayali seyler mahvediyorNe guzel bende ekmek pek yemiyorum ama yemeyince bu sefer aksama dogru tatli istegim olusuyo vucudum o karbonhidrata ihtiyac duyuyo gibi ben 4 kilo aldim hem de gercekten oyle oturup tabak tabak yemek yemiyorumbundan sonra ne kadr alirim allah bilir.
Bende yeni kilo almaya başladım. Dr um ayda 2,5 kilo alabilirsin dedi:))) ben şimdiden bir kiloyu aldım, kontrolüm 20 gün sonra:)) normal yiyorum ama sanırım ekmeği kesmeyince kilo alınıyorNe guzel bende ekmek pek yemiyorum ama yemeyince bu sefer aksama dogru tatli istegim olusuyo vucudum o karbonhidrata ihtiyac duyuyo gibi ben 4 kilo aldim hem de gercekten oyle oturup tabak tabak yemek yemiyorumbundan sonra ne kadr alirim allah bilir.
Bence hic sorun etme. 6 kilo alip.doguma gidenleri biliyorum. Bebegin boyunu kilosunu sor icin rahat etsin. Internette yaziyo zaten kacinci haftada kac kac gr diye ideal olanlar. Onlarla bebegini kiyasla. Sen rahat ol.Kizlar iyi geceler. Benim gibi 20. Haftasinda olup da kilo almayanlar var mi aranizda ya. İyice dert yaptim bu konuyu.![]()
Bence doktoruna sor kesinmi diye ben sordum organini gosterip detay verdi yoksa o da soylemiyodu. Devlet hastaneleri biraz oyle ama bi arkadas demis. Sorun yoksa konusmuyolar. Ne guzel sorun yok :).Bana da bugün bi arkadaşım dr kesin konuştu mu değişiyor bazen dedi kafamı karıştırdıisim düşünmeye başlamıştık şimdi kafam bulandı
Sordum dr a genelde kızlarda değişim olabiliyor dedi. Bu arada doldurduğun haftayı söylüyor dr un. 17+1 18. haftanın başı olduğu için 17 haftalık demesi mantıklı bence. detaylı usg için de 21+6 geç değil tam zamanı. ben oğlumda o hafta da yaptirmistim 22 haftalıkti.Bence hic sorun etme. 6 kilo alip.doguma gidenleri biliyorum. Bebegin boyunu kilosunu sor icin rahat etsin. Internette yaziyo zaten kacinci haftada kac kac gr diye ideal olanlar. Onlarla bebegini kiyasla. Sen rahat ol.
Bence doktoruna sor kesinmi diye ben sordum organini gosterip detay verdi yoksa o da soylemiyodu. Devlet hastaneleri biraz oyle ama bi arkadas demis. Sorun yoksa konusmuyolar. Ne guzel sorun yok :).
Kizlar benim bi sorum olucak hepinize. Detayli benim yilbasina denk geliyo ya 21+2 de gidecegim yada 21+6 da sizce bi fark varmi. Sanki 22 ye yaklasinca gec kalicakmisim gibi geliyo. Bi de benim doktorum 17+1 de 17 haftalik diyo. Soramiyorumda geridenmi geliyo diye. Mesela sata gore detayli hesabi yaparken 17+1 de 17. Haftadasin dedi. Kafam karisiyo yoo ben 18im de demek istemiyorm ne diyosunuz yorumunuz var mi?
Ben ilk hamileliğinde demir ilacı gyno ferro kullanmıştım şimdi maltofer kullanıyorumKizlar ben demir takviyesi olarak gyno ferro sanol kullaniyordum memnundum da. Bugun doktor degistirdim ve ilacimda bitmisti yeniden yazmasini istedim. O da santafer fort yazmis. İnternette dogru duzgun bilgi yok hakkinda. Bir de demir 3 degerlikli. Arastirdigim kadariyla 2 degerlikli demirin emilimi daha kolaymis. Yani 3 degerliklinin fayda saglayabilmesi icin cok uzun sure kullanmak gerekiyormus 2-3 yil gibi. Ne yapacam. Sizden kullanan var mi santafer fort u. Yoksa gidip kendime gyno ferro mu almaliyim?
Kaç haftalık ken söyledi cnm cinsiyeti sanaSordum dr a genelde kızlarda değişim olabiliyor dedi. Bu arada doldurduğun haftayı söylüyor dr un. 17+1 18. haftanın başı olduğu için 17 haftalık demesi mantıklı bence. detaylı usg için de 21+6 geç değil tam zamanı. ben oğlumda o hafta da yaptirmistim 22 haftalıkti.