Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Kendi temizliğimi kendim yapiyordum ama artık aldığım kilo ve göbekten dolayı yapamam diye Bugün ilk kez agdaya gittim epey sırt üstü uzanmak durumunda kaldım ve birazda kendimi kastim istemeden.. normalde de az hareket eder bebeğim plesanta önde aklıma takıldı bugün gene hareket etti ama çok hafif daha çok dönme tarzı hareket etti iyidir değil mi😭

Teşekkür ederim canım. Ben de tesettürlüyüm. Lohusa takımı aldın mı sen ?
Lohusa takımı almadım canım sabahlıklı pijama takımı aldım iki tane, bir de önden düğmeli gecelik almayı düşünüyorum sanırım gerekli oluyormuş. Benim gelenim gidenim olmayacak hastaneye, ailelerden uzaktayız, bir de gittiğim hastanede erkek personel hiç girmiyor odalara kadın doğum katında o yüzden aldığım şeyler tesettüre pek uygun değil

Eklentiler

• IMG_1647.webp
    IMG_1647.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_1646.webp
    IMG_1646.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_1648.webp
    IMG_1648.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 57
Lohusa takımı almadım canım sabahlıklı pijama takımı aldım iki tane, bir de önden düğmeli gecelik almayı düşünüyorum sanırım gerekli oluyormuş. Benim gelenim gidenim olmayacak hastaneye, ailelerden uzaktayız, bir de gittiğim hastanede erkek personel hiç girmiyor odalara kadın doğum katında o yüzden aldığım şeyler tesettüre pek uygun değil
Pijama takımlarını 750 ye almıştım 450 ye düşmüş bu arada, bu beni biraz üzmedi değil 😩😄

Anladım canım . En güzeli erkeklerin olmaması zaten. Ama benim oda çok kalabalık olur biliyorum . Bi de yeni doğum yapmış demezler pat diye girerler. O yüzden benim uzun şeyler almam lazım.

Karşıdakini en zor durumda bırakacak seçeneği seç çünkü o sana en hassas döneminde acımamış sen de ona acıma aile ilişkisi değil bu iş hayatında böyle bitanem. Her şey yüzeysel

Ben de hayatımda görmediğim mobbingi hamileliğimde gördüm kim duysa ik’ya şikayet et dava aç vb diyor ama ben kanıt toplamayı tercih ettim. Hakkımı da helal etmiyorum şu dönemde bana yapılanlar adına. İlla ki ahımız çıkacak bir yerden merak etme canım
Çok iyi yapmışsın. Sorsan ordakilere,biz bir aileyiz derler ama gerçekler yaşanırken ortaya çıkıyor işte. Çıksın kesinlikle,böyle bir dönemde bize bunları yaşattıkları için

Kızlar sağ alt karın ağrısıyla doktoruma gitmiştim . Biraz telaşlandı hastaneye sevk etti . Hastane baya baktı ama dikkat çekecek birşey bulamadı bu gece yatırdılar kan aldılar duruma göre bakacaklar . Hiç kalasım yoktu ama eşim ısrarcı oldu. Doktoru baya telaşlı görünce korktu galiba

Kızlar doğum çantanızı hazırladınız mı ? Hazırlayanlar fikir verebilir mi ? Neler koydunuz ?
Benim hazır sayılır ama valizim küçük geldi yeni valizin kargosunu bekliyorum, ama içine koyacaklarını yazayım, valiz içi düzenleyicilerden alıp kategorilere ayırdım.
Bir kendime bakım çantası hazırladım bir de bebişe, deodorant, lohusa tacı, tarak, küçük şişede lens solüsyonu, düzleştirici, el kremi, seyahat boy diş macunu, eşim ve benim için diş fırçası vs aldım.
Bebiş için 20 tane bez, bir paket ıslak mendil, 5-6 alt açma örtüsü, pişik kremi koydum.
Başka bir çantaya kendim için ıslak mendil, göğüs pedi, göğüs kremi, depend, gece pedi, emzirme sütyeni ve iç çamaşırı hazırladım. Bir çantaya da eşim için tişört, çorap, powerbank, deodorant koydum.
Bir çantaya ebeye verilecek kıyafetlerini biraz değişiklik yaparak hazırladım,
Bir adet penye battaniye
Alt-üst takım (babasının geçen yıl tedavi sırasında aldığı takımı koydum hastane çıkışı yerine)
Uzun kollu zıbın (ben bağlamalı olanları sevmiyorum hem beli açılıp üşümesin)
Çorap-eldiven-şapka
2 tane de bez koydum. Sosyal medyada dolaşan ebeye verilecek çantaları abartı buluyorum.
Kendim için özellikle biri koyu renk 2 tane önden düğmeli pijama takımı, çıkarken giymek için rahat kıyafetler, çorap, zaten giderken crocs giyip gideceğim.
Bebiş için de 3 tane takım alt-üst, ağız mendili, çorap ve sadece ne olur ne olmaz diye bir çift eldiven(giydirmeyi pek düşünmüyorum) bir de kalın battaniye.
Makyaj malzemelerimi, şarj aletlerimizi, ve kimlikleri unutmamak gerek en son koyacağım çantamıza, çıkarken emzirme yastığı ve puseti de alıp çıkarız diye umut ediyorum 🙏🏻
Bütün bunların dışında ben organizasyon vs tutmayı düşünmüyorum, çikolataları da henüz almadım hava sıcak ama çikolata kutusu tepsiler vs, kolonyaları, ikramlıklar hazırladım, şerbet hazırladım (buzlukta), bir cam sebil, bir de balon ve balon standları koyacağım. Eğer ben alamazsam annemler ya da kardeşim de getirebilir bunları o yüzden çok dert değil 🌸

Kızlar sağ alt karın ağrısıyla doktoruma gitmiştim . Biraz telaşlandı hastaneye sevk etti . Hastane baya baktı ama dikkat çekecek birşey bulamadı bu gece yatırdılar kan aldılar duruma göre bakacaklar . Hiç kalasım yoktu ama eşim ısrarcı oldu. Doktoru baya telaşlı görünce korktu galiba
Geçmiş olsun canım üşüttün mü acaba

Geçmiş olsun canım üşüttün mü acaba
Çok teşekkür ederim vallaha Bilmiyorumki tek taraflı saçma sapan bir ağrı oturup, kalkarken ,eğilirken, yada ayağa kalktığımda belimi düzeltirken . Tek taraflı çekiliyor sızlıyor ağrıyor tuaf birşey arada nefes kesiyor .

Soğuk vurmuş olabilir yada sıcak soğuk yapınca üşütmüş olabilirsin canım. Doktor bi sorun görmemişse korkma. Belki enfeksiyon bile olabilir rahat ol

Hastaneye neden sevk etmişti canım doktorun

Benim hazır sayılır ama valizim küçük geldi yeni valizin kargosunu bekliyorum, ama içine koyacaklarını yazayım, valiz içi düzenleyicilerden alıp kategorilere ayırdım.
Bir kendime bakım çantası hazırladım bir de bebişe, deodorant, lohusa tacı, tarak, küçük şişede lens solüsyonu, düzleştirici, el kremi, seyahat boy diş macunu, eşim ve benim için diş fırçası vs aldım.
Bebiş için 20 tane bez, bir paket ıslak mendil, 5-6 alt açma örtüsü, pişik kremi koydum.
Başka bir çantaya kendim için ıslak mendil, göğüs pedi, göğüs kremi, depend, gece pedi, emzirme sütyeni ve iç çamaşırı hazırladım. Bir çantaya da eşim için tişört, çorap, powerbank, deodorant koydum.
Bir çantaya ebeye verilecek kıyafetlerini biraz değişiklik yaparak hazırladım,
Bir adet penye battaniye
Alt-üst takım (babasının geçen yıl tedavi sırasında aldığı takımı koydum hastane çıkışı yerine)
Uzun kollu zıbın (ben bağlamalı olanları sevmiyorum hem beli açılıp üşümesin)
Çorap-eldiven-şapka
2 tane de bez koydum. Sosyal medyada dolaşan ebeye verilecek çantaları abartı buluyorum.
Kendim için özellikle biri koyu renk 2 tane önden düğmeli pijama takımı, çıkarken giymek için rahat kıyafetler, çorap, zaten giderken crocs giyip gideceğim.
Bebiş için de 3 tane takım alt-üst, ağız mendili, çorap ve sadece ne olur ne olmaz diye bir çift eldiven(giydirmeyi pek düşünmüyorum) bir de kalın battaniye.
Makyaj malzemelerimi, şarj aletlerimizi, ve kimlikleri unutmamak gerek en son koyacağım çantamıza, çıkarken emzirme yastığı ve puseti de alıp çıkarız diye umut ediyorum 🙏🏻
Bütün bunların dışında ben organizasyon vs tutmayı düşünmüyorum, çikolataları da henüz almadım hava sıcak ama çikolata kutusu tepsiler vs, kolonyaları, ikramlıklar hazırladım, şerbet hazırladım (buzlukta), bir cam sebil, bir de balon ve balon standları koyacağım. Eğer ben alamazsam annemler ya da kardeşim de getirebilir bunları o yüzden çok dert değil 🌸
Maşallah canım. Sen hazırlığını yapmışsın. 😍 Benim de daha alacaklarım olduğu için henüz çanta hazırlamadım. Ama hazırlamam gerekiyor . Dünyanın binbir türlü hali var çünkü. Hepimiz sağlıcakla kavuşalım inşallah bebişlerimize 🙏

Maşallah canım. Sen hazırlığını yapmışsın. 😍 Benim de daha alacaklarım olduğu için henüz çanta hazırlamadım. Ama hazırlamam gerekiyor . Dünyanın binbir türlü hali var çünkü. Hepimiz sağlıcakla kavuşalım inşallah bebişlerimize 🙏
Aşkım ben çok acele ettim alalım yapalım bitsin diye son haftalarda çok ağırlaşacağımı düşünerek bebişin kıyafetlerini buzluk hazırlığını temizliği her şeyi bitirdim, gerçekten daha şimdiden uzun süre ayakta duramıyorum yataktan yuvarlanarak kalkıyorum, çantayı bu kadar erken hazırlamasam da olurdu aslında ama panik işte ya erken doğurursam ya bi anda aklımdan çıkarsa eksik kalırsa düşüne düşüne kafayı yemektense yapayım hazır dursun dedim 😂🌸

Soğuk vurmuş olabilir yada sıcak soğuk yapınca üşütmüş olabilirsin canım. Doktor bi sorun görmemişse korkma. Belki enfeksiyon bile olabilir rahat ol
Yok kuzum ben okadar tedirgin olmadım çok şükür bebişte birşey görmediler . Ağrımda tuaftı ama ben yanlarımı çekiyor aceba diye düşündüm baya kan vs aldılar herşeye bakmışlardır . Sabah tekrar çıkarım diye umuyorum

Hastaneye neden sevk etmişti canım doktorun
O usgde sağ yumurtalığı büyük buldu . Tüp bebek olduğu içinde aşırı dikkat ediyor bende . Birde laboratuvarda apandisit bakılması lazım dedi . Onun içinde orada kan alıp sabahı beklemek istemedi . Apandisit bende hala duruyor . Aynı sebepten hastanede bu gece kalın dedi zaten geç geldik kontroller uzun sürdü derken kan aldılar ya sonucu bekleyin ona göre karar verelim yada yatış yapalım dediler direk yarış yaptırlar çünki elinde baya telaşlandı ..

Canım çok geçmiş olsun, umarım doktorum yok yere telaşlanmıştır bir şey çıkmaz, ama hastanede olman iyi olmuş varsa da müdahale edebilirler 🥹

Çok teşekkür ederim vallaha Bilmiyorumki tek taraflı saçma sapan bir ağrı oturup, kalkarken ,eğilirken, yada ayağa kalktığımda belimi düzeltirken . Tek taraflı çekiliyor sızlıyor ağrıyor tuaf birşey arada nefes kesiyor .
Merhaba dikkatimi çekti aynı ağrı bende de var, hareketlerle yada yorulunca sadece sağ tarafta ağrı oluyor kısa süreli ama bebekte baştan beri sağ tarafta benim, ona yoruyordum, haftaya kontrolde sorucam bende

Triod değerlerine bak kanda eğer onda sorun yoksa muhtemelen diyaframa baskı var o yüzden basını yüksekte tut öyle uzan yada uyu o normal canım
Şimdi sen yazinca e nabizdan baktım TSH diye 3.89 diyor degerime yapay zekaya sordum biraz yüksek düşük doz ilaç baslanabilir diyor doktorum bişey dememişti 4 temmuzda yapmışiz testi de

Back
X