2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Merhaba arkadaşlar hastaneden geldim can sıkıntısı ile malesef.... Sancım çıktı acil iğne yapıldı progestan başladık hemen... Bebek 165 gr olmuş 13 cm boyu olmuş 3 gün ilerideydi bugun tam günü çıktı ama gazı yer ölçümleri 1 gün eksik çıktı Allaha emanet.... Korkuyorum Rabbim aynı acıyı yaşatmasın

Allah korusun canım inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alacaksın yavrunu dinlenmeye çalış Allahın izniyle hiç birşey olamayacak iyi düşünelim iyi olsun.

5. Ayın sonunda yapılıyormuş galiba. Şimdi okudum. İlk bebek olunca birçok konuya yabancıyım:) öğreniyorum. Doktorum da henüz birşey söylemeyince panikledim:KK48:20 gün sonraki kontrolum de soracağım. Birde sağlık ocağına gidip kayıt yaptırmam gerekiyor galiba. Bizde kan uyuşmazlığı da var. Onu da unutmamam gerekiyor :)
Benim ilk gebeliğim :) 20. Haftada yapılıyor galiba. Evet sağlık ocağına mutlaka kayıt ol ven tüm tahlillerimi orada yaptırıyorum. Hepatit,hiv vs gibi 4.5 tahlili yapmış olmaları gerekiyor. Kan oranına bakmaları gerekiyor. Sağlık ocağı takip ediyor onları. Kan uyuşmazlığı çok önemli diye biliyorum sakın ihmal etme özellikle üzerinde dur. Ve sağlık ocağına gittiğinde mutlaka not aldır.

Bende senin gibi dusunuyorum cunku plasentam asagida benimde. Sanki tam rahim agzina boyle aciyo fln. Halbuki kanama oncesi hicbirsey hissetmezdim
Aynen canım hatta acaba idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor muyum falan diye de düşünüyorum yada uzun süredir fitil kullanıyorum sabah akşam acaba tahriş mi oldu :(

Bizim cinsiyete 11de %90 erkek dedi 15te %100 dedi bende erkek bebeğe hazırlık yapıyorum kıyafetleri ona göre alıyorum şimdilik kıyafetleri 0-3 ve 3-6 ay aldım beşik ana kucağı ve biberon falan alacağım onlarıda şubat mart gibi alacağım kıyafet battaniye alt açma oto koltuğu mama sandalyesi küvet kanguru falan kızımdan duruyor

Kızlar bugünde cinsiyet öğrenemedim zeynep kamil e gittim doktor çok güzel ilgilendi her yerini gösterdi. Ama cinsiyete gelince bağdaş kurup oturmuş dedi bu kordonda olabilir dedi.
Kilo almadigimi söyledim önemli değil bu aylarda kilo almaman dedi bebeğin sağlıklı ve sat ile uyumlu dedi.
Ve ayrintiliya yönlendirdi. Bu ay randevuları doluymuş gelecek ay randevuları daha açılmamış. Ayın 15 ile 20 arası açılacak ama çok çabuk doluyor dedi
Çok güzel eğitim araştırma hastanesi macerası geçirdim hatta bundan sonra takiplarime oraya gitmeyi düşünüyorum.
Gitmek isteyenlere ön bilgi olsun istedim.

Benim ilk gebeliğim :) 20. Haftada yapılıyor galiba. Evet sağlık ocağına mutlaka kayıt ol ven tüm tahlillerimi orada yaptırıyorum. Hepatit,hiv vs gibi 4.5 tahlili yapmış olmaları gerekiyor. Kan oranına bakmaları gerekiyor. Sağlık ocağı takip ediyor onları. Kan uyuşmazlığı çok önemli diye biliyorum sakın ihmal etme özellikle üzerinde dur. Ve sağlık ocağına gittiğinde mutlaka not aldır.
Sağlık ocağına gidip kayıt yaptırmadım henüz. Hepatit aşılarımı gebelikten önce yaptırmıştım. Kan uyuşmazlığı ile ilgili doktorumun bilgisi var, iğnesi var sonra yapılacak. En kısa zamanda sağlık ocağına gideceğim. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. İnşallah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alırız:)

Merhaba arkadaşlar hastaneden geldim can sıkıntısı ile malesef.... Sancım çıktı acil iğne yapıldı progestan başladık hemen... Bebek 165 gr olmuş 13 cm boyu olmuş 3 gün ilerideydi bugun tam günü çıktı ama gazı yer ölçümleri 1 gün eksik çıktı Allaha emanet.... Korkuyorum Rabbim aynı acıyı yaşatmasın
Progestan hemen fayda sağlar inşallah :dua:
İçini ferah tut canım, Allah ın izniyle kötü bir şey olmadan atlatacaksın. Hemen müdahale edilmiş. Dikkat et kendini yormamaya çalış.
Doktorum 1 hafta fark varsa dikkate alıyoruz demişti. Benim de önceden 6 gün ilerideyse sonraki gittiğimde 3 gün ileri çıkmıştı mesela. Ben de tedirgin oldum. Bu dikkate alınacak bir şey değil, her şey yolunda dedi.
Sağlıkla zamanında yavrularımızı kucağımıza alıp büyütmek nasip olsun hepimize :dua:

Sanciyi nasil anladin ne sikintin vardi canim. Ben de dun gece cok degisik bir agri hissettim sol kasigimda. Daha ince hic hissetmedigim cinsten. Beni uykudan uyandirdi hatta bagirdigimi da hatirliyorum. Sabah doktora gittim bebegin gayet iyi oldugunu soyledi. Ama gece agri cektigimi soylemeyi de unuttum:/

Bebek haftasına göre normal bence. Ölçümler dediğin baş karın uyluk ölçümleri ise zaten hepsi birbirinden farklı çıkıyo 1 hafta fark için uyumlu diye söylüyorlar. Bi sıkıntı olsaydı zaten doktorun söylerdi diye düşünüyorum. İçini ferah tut iyidir bebeğin sen kendine dikkat et yorma kendini:KK72:

Aynen canım hatta acaba idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor muyum falan diye de düşünüyorum yada uzun süredir fitil kullanıyorum sabah akşam acaba tahriş mi oldu :KK43:
Ya bugun ilginc bisey oldu. Benim yine vajinayla kasik arasi deli gibi agrim oldu. Ama bi bolgede sizi seklinde hic gecmedi yarim saat bi bozuk para buyuklugunde bi yerdeydi. Neyse karnimi bi avtim yatarken karnim top gibi sismis orasi sonra ovaladim sırtüstü yattim 5 dakkada gecti. Ya bebek oraya gelmis. Ama bebk aci yaparmi ya. Herkes boyle tatli tatli seylerden bahsetmis. Kelebek cirpintisi fln gibi. Bu arada benm karnimin hep sag tarafi daha sis. Ama bu sefer bildigin tenis topu koymussun gibiydi.

Benim uykuda basta olmak üzere ellerim kollarım uyusuyor her gece.gündüz tel elimde iken bir süre sonra uyusma başlıyor. Bacaklarda biraz ödem oluyor aksamları.uyusmayı dr.a sordum kilodan dedi hamileligin sonlarında olurdu çok erken başlamıs kilona dikkat et dedi.
BEN DE HER Sabah ellerimde uyuşmayla uyanıyorum kilodan kaynaklı mı oluyomuş.. ben de sorcam doktora gidince sorcam

Canim kotu dusunme hemen , 3 gun ileri bir gun geri bunlar sorun olmaz icini ferah tut bir hafta geriligi bile sorun yapmiyor doktorlar insallah bebeginle saglikli bir omur goreceksiniz

:KK1:Kızlar kalçaya vuran ağrı doğum sancısı değildir.... Kalçayla poponun ilgisi bu ayda yok ogenişleyen içimizin ağrısı bu ağrı kasılma farklı bişey zorluyor resmen bıçak gibi falan değil oda rahim genişlemesi bıçak gibi olan bu içinde bişey taş gibi oluyo ve senin içini sıkıyor sanki sonra gevşiyor ve bu sürekli tekrar ederse doğum sancısı diğer sancılar la karıştırıp hemen telaş yapmayın benden beter oldunuz yaa :)

Geçmiş olsun canım , günündeymiş bebişin bak ne güzel, inşallah hayırlısıyla alacaksın kucağına

Benim uykuda basta olmak üzere ellerim kollarım uyusuyor her gece.gündüz tel elimde iken bir süre sonra uyusma başlıyor. Bacaklarda biraz ödem oluyor aksamları.uyusmayı dr.a sordum kilodan dedi hamileligin sonlarında olurdu çok erken başlamıs kilona dikkat et dedi.

Ben 77 le hamile kaldım 5 kilo aldım sen kaç kilo aldın canım

Günaydın kızlar nasılsınız?
Hepimiz kendimizi dinliyoruz :)
Ben de dün gece hiç yatamadım. Zaten bel ağrım vardı bikaç gündür.
Dün gece bildiğiniz göğüs karın bölgesindeki kaburgalarım ağrıdı. Ağrısından uyuyamadım.
Sanki bebek kocaman olmuş da kaburgalarıma baskı yapıyor gibi :KK17:

Back
X