- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 39
- Konu Sahibi kardelen384
- #15.021
Amin canım inşallah hepimizinkiniÇok şükür canım Rabbim bağışlasın...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin canım inşallah hepimizinkiniÇok şükür canım Rabbim bağışlasın...
Çok benzer bi durum bizim bi tanıdıkta oldu Can'ım. Hatta daha ilginci :)Ay valla herkesten o kadar çok şey duyuyoruz ki aman aman birşeyler olmasın modundayım normalde takmıyordum bu aylar helede karnım büyüyünce iyice hassaslaştım. Ama bazen gerçekten rahat bırakmak lazım. Bundan sonra çok takmıcam ya.
Gerçek olmuş bir olayı anlatmak istiyorum buda çok takmamamız gerektiğini herşeyin Allahtan olduğunun bir kanıtı.
Bizim bir tanıdığımızın yıllar önce çocuğu olmuyor hangi doktora gittiyse olmamış en son doktorun biri artık gelmeyin sizede paranızada yazık diye yollamış. Kadının yıllarca çocuğu olmuyor. 45 li yaşlarına gelince adetten kesiliyor ve menopoz oldum sanıyor doktora da gitmiyor. Sonra karnı büyümeye başlıyor zannediyorki karnımda ur var ur var diye ama bu sırada kömür taşıyor mobilya taşıyor sırtını bile çiğnetiyor. Sonra bu tümör oynuyor diye gidiyor doktora ki 7 aylık hamiledoktor nasıl farketmezsin teyze 7 aylık hamilesin diyor bizim tanıdık diyor bidaha bak başka birşeydir benim çocuğum olmuyor diye diretiyor hiç hamile kalmadığı ve kalamayacağı için çocuğa ihtimal bile vermiyor. Çocuk sapasağlam doğuyor hatta düğününü bile yaptı o teyze oğlununun.
Cidden Rabbim nasip ettiyse o oluyor ötesi yok. Allaha emanet edip rahat olmak lazım birazda.
Ya valla okurken istemsizce güldüm sinirden. Ne alem insanlar var yaaaBugun catkapi gorumcem geldi eltimle beraber. Senin cocuga isim bulduk. (Bir padisah adi soyledi suan hatirlamiyorum) o ismi soyleyip bak bu da cariyesi diyerek eltimin bir yasindaki kizini gosterdi. Ya bunlar varya gercekten gerizekali. Sinir oluyorum ya sinir. Cevap vermedim. Gulmedim bile. Umarim anlamistir rahatsiz oldugumu. Bu varya cocuk dogduktan sonra beni cok bunaltir ne yapacam bilmiyorum.
Aynen canım ya. 2 kez bebek görmeye gittik :) ikisinde de ana kucağındaydı ve kimse almadı bebişi :)) insanlara dönük şekilde içinde olması da güzel oluyor. Yüzü görünüyor en azından.Bende almicam desteklwyen fikirler cogaldi gereksizmis. Ama ana kucaginda yatan bebegide oyle kolay kolay eline alamiyo komse bu da tecrubeyle sabit. Kucaktakine hemen uzaniyo eller.
?
Benim de öyle Can'ım. Sert göbeğim. Ben bebek olmasından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum. Kötü bişey gelmedi aklıma. Normalde göbeğim yumuşaktı yağdı çünkü :)Kızlar bir bakarmısınız bu benim için önemli
Benim göbeğim genelde sert midem zaten taş gibi çoğu zaman bu normalmi?sizin göbekler nasıl?
Rahim büyüdüğü için olabilir mi o ağrılar? Sürekli yatış olunca ya kitap ya elişi. Birşeylerle uğraşmak lazım
Geçmiş olsun canım, ani hareketlerden kaçınmak lazım. Özellikle etrafımızdaki kişilerin daha dikkatli olması lazım.Ya aslinda arkadasim yuzunden oldu galiba kizimi sevmek istedi. buda kimse sevdirmez kendini arkadasimda bi rahat birakmadi onu. buda bebek arabasindan dusuyordu kaptim onu. derken bi agri girdi hala cok agriyor dokununca daha cok agriyor ters hareketmi ettim tutunca daha nie artiyo bilmiyorum. Boyle sol ust karinda agrim var
Bugun catkapi gorumcem geldi eltimle beraber. Senin cocuga isim bulduk. (Bir padisah adi soyledi suan hatirlamiyorum) o ismi soyleyip bak bu da cariyesi diyerek eltimin bir yasindaki kizini gosterdi. Ya bunlar varya gercekten gerizekali. Sinir oluyorum ya sinir. Cevap vermedim. Gulmedim bile. Umarim anlamistir rahatsiz oldugumu. Bu varya cocuk dogduktan sonra beni cok bunaltir ne yapacam bilmiyorum.
Geçmiş olsun canım, ani hareketlerden kaçınmak lazım. Özellikle etrafımızdaki kişilerin daha dikkatli olması lazım.
Aynen benimde öyleydi şimdi taş gibi normaldir inşallah sağol:)Benim de öyle Can'ım. Sert göbeğim. Ben bebek olmasından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum. Kötü bişey gelmedi aklıma. Normalde göbeğim yumuşaktı yağdı çünkü :)
Simdi evlerimiz yakin olmasina ragmen hafta da bir max. İki saat gorusuyoruz. İ yuzden simdiden agzimi acmam heralde ya.Yok canım suratsızlığını yorgunluğuna verir bunlar. Sen direk söyle sonra pişman olma. Bana bi arkadaşım dediki lohusalığın ilk günü evden kovmadığım kayınvalidemi 40. Günde mecbur kaldım kovdum dedi. Çıldırtmış kızı. Sen ilk gün söylemen gerekeni söyle. Ha ilk ha son bi şekilde duyması gerekiyo ama sen kendini boşa yoruyosun dedi. Aklımın bi kenarına yazdım.
Esimde yanimdaydi zaten. Ablasinin huyunu bildiginden o da bir sey demedi.Padisah ismi diyince egosundan mi dedim ama degilmis. Sen sakinligini koru. Eşine soyle icindeki herseyi hem rahatlarsin hem yeri gelince o mudahele eder.
Benimkileri de oyle dusun. Kufur falan etmezler ama buna benzer seyler iste. Yari doguruyum bana bilmislik taslayacaklari iki iki daha dort. Ama taslattirmamCanım cehalet öyle kötü bir şey ki benim de öyle bir görümcem var iki oğlu var küçüğü kızımla yaşıt sana yemin ediyorum ne görgü ne nezaket hiçbirşeyden haberleri yok çocuğu yetiştirirken en ufak bir çabası olmadı sonuç ortada kayınvalidem bile eve seyrek gelmelerini istiyor düşün kendi kızı yani çocuk küfür eder gülerler kocası annesine vurunca aferin oğlum der görümcemde sonra kendini yiyor bu çocuklar niye böyle diyor dönüp aynaya bakmak aklına gelmiyor anca komşularıyla kısır yesin pasta börek yapsın tüm dünyası böyle çocuklarda hasbelkader büyüyor işte
Benimki tas gibi. Yanlari ozellikle.Kızlar bir bakarmısınız bu benim için önemli
Benim göbeğim genelde sert midem zaten taş gibi çoğu zaman bu normalmi?sizin göbekler nasıl?
Okurken insana komik geliyor di miYa valla okurken istemsizce güldüm sinirden. Ne alem insanlar var yaaa
Ben kimseye bana isim bulun demedim zaten demem de. Ama bu kendine gorev edindi. Cinsiyet belli oldugundan beri her gorustugumuzde isim fikri verir. Bir isim konusunda bir keresinde cok israr etti. Ben cevap bile vermiyorum. Sonra esim sinirlendi cok istiyorduysan kendi cocuklarina niye koymadin dedi cevap veremedi. Ama gel gor ki terslendigi halde isim bulmaktan vazgecmiyor. Hayir isi inada bindirecek sirf o da soyledi diye o ismi koymaktan vazgececem sevsem bile. Mesela yigit ali ismi cok guzel. Ama gorumcem gelip yigit ali koy dese asla koymam. Ne me lazim sonra ismini ben koydum diye havalanir. Yani insallah sevdigim isimlerden birini soylemez bana sunu koy diyeCocuna kendiniz bulun ve kesin dille belirtin yoksa herkez ustune vazife gibi aliyor. bak ilkinden tecrubeliyim. Simdi karnimdaki bebek kimse bebek demiyo herkez yigit ali diyor. Gorumcem bile yigit ali dedi amcamlarima kadar herkez dilden dile ogrenmis gelen yigit ali diye soruyor karar ver ve acikla kimse arayis girmesin yoksa doguma kadar basin agrir kizimda kabus gibiydi.
Kontrolden geldim. Plesanta yukarı çıkmamış. Ama korkulacak birşey yok dedi,takipte olacağız dedi. İstirahat edeceksin dedi. Biz yatmaya devam :) bebeğim sağlıklı olsunda başka bişey istemem:)
Ben kimseye bana isim bulun demedim zaten demem de. Ama bu kendine gorev edindi. Cinsiyet belli oldugundan beri her gorustugumuzde isim fikri verir. Bir isim konusunda bir keresinde cok israr etti. Ben cevap bile vermiyorum. Sonra esim sinirlendi cok istiyorduysan kendi cocuklarina niye koymadin dedi cevap veremedi. Ama gel gor ki terslendigi halde isim bulmaktan vazgecmiyor. Hayir isi inada bindirecek sirf o da soyledi diye o ismi koymaktan vazgececem sevsem bile. Mesela yigit ali ismi cok guzel. Ama gorumcem gelip yigit ali koy dese asla koymam. Ne me lazim sonra ismini ben koydum diye havalanir. Yani insallah sevdigim isimlerden birini soylemez bana sunu koy diye![]()
Canım istersen doktoruna danış. Benim de ilk bebeğim olduğu için yeni öğreniyorum herşeyi. Umarım ciddi bişey değildir.Aynen oyle uzandim simdi ama hic gececek gibi degik 3den beri var gobek deligimin hemen ustunede dokununca neden siddetleniyorki
Çok benzer bi durum bizim bi tanıdıkta oldu Can'ım. Hatta daha ilginci :)
Kadının 25 yıl boyunca çocuğu olmuyor. Eşi üstüne başkasıyla evleniyor. Çocukları oluyor. Kadın da baba evine dönüyor. Sonra çocuklu bir adamla evleniyor. Adam ne de olsa çocuğu da olmuyor diyip alıyor bunu. Yıllar geçiyor bu arada. Adetten kesiliyor falan. 65 yaşına geliyor. Birgün rahatsızlanıp sağlık ocağına bir gidiyor ki 6 aylık hamile o 65 yaşındaki teyze :) şok geçirmiş çalışanlar. Sonra kızı oluyor sapasağlam. Baba bir olan abileri ablaları gül gibi bakıyor çocuğa.çok seviliyor. En son anne ile yaşıyordu. Baba rahmetli oluyor.
Rabbimin mucizeleri çok yani :)
Kızlar selam, ben geceleri kendimi hep gerinirken buluyorum farkına vardığımda düzeltiyorum kendimi ama 3 4 gündür böyle sürekli uykumda gerinirken buluyorum kendimi. Korkuyorumda birşey olcak diye. Sırt üstü yatan varmı halen bazen yatasım geliyor 5 dk yatıyorum başlıyor benimki hemen kıpraşmaya sıkıştı zannedip hemen dönüyorum soluma. Birde birşey sorcam duş aldığınız su nasıl ben normalde çok kaynar suda yıkanırdım şimdi çok ılık yıkanıyorum sıcak iyi değilmiş diye duydum. Ama alışmışım sıcağa ılık su buz gibi geliyor içim titriyor duş alırkenn![]()
Bu ev tipi ana kucagini hic almasak mi. Madem 3 aydan sonra rafa kalkacak :). Benim evim cok cok kucuk doldurmak gibi bi sansim yok. Parasinda degilim ama 3 ay zaten idare edilir ya.
Ya aslinda arkadasim yuzunden oldu galiba kizimi sevmek istedi. buda kimse sevdirmez kendini arkadasimda bi rahat birakmadi onu. buda bebek arabasindan dusuyordu kaptim onu. derken bi agri girdi hala cok agriyor dokununca daha cok agriyor ters hareketmi ettim tutunca daha nie artiyo bilmiyorum. Boyle sol ust karinda agrim var
Bebeğin 6. aydan sonra odasını ayıran var tabiki ama bence emzirme işi çok zor olur öyle. Gece emmeye sık sık uyanıyorlar başka odaya gitmeyi de geçtim bebek yalnız kalmamalı bence. cok ufak daha anneyle teması çok önemli. tabi herkesin kendi vereceği karar. yurt dışında genelde 6. ayda odayı ayırıyorlar. biz o konuda birazda vicdan yapıyoruz. oğlum bebekken gece sürekli üstünü açmış mi ya da tam kapatıp nefessiz kalırsa diye kontrol ederdim. 3 yaşında hala aynı şekilde desemYa odam kucuk boyutlarida onemli benim icin zaten bebek yatagi alicam. O dediklerinde yatak gibi iki tane ahsap yatak cok fazla olur. Cok kullanilmiyo biliyorum. O yuzden 6 aydan sonra odasina koysam erken mi olur diye sordum
Padisah ismi diyince egosundan mi dedim ama degilmis. Sen sakinligini koru. Eşine soyle icindeki herseyi hem rahatlarsin hem yeri gelince o mudahele eder.
Benim doktorumda rahat en kotu sonucu sezeryan yapmak olur dedi. Doktorlarda sıkıntı yok. Interneti okuyunca geriliyoruz bence. Insallah benimkide cikar. Ben inaniyorum ya cikacak icimde oyle bi his var. :).
Bnde oyle olurum kesin begendigim besik 60 a 90 olculerinde 90 cm aslinda 1 yas ama rahat rahat yapabilirmi ki kizlar 90 cm yatakta bebek 9naya kdr flnBebeğin 6. aydan sonra odasını ayıran var tabiki ama bence emzirme işi çok zor olur öyle. Gece emmeye sık sık uyanıyorlar başka odaya gitmeyi de geçtim bebek yalnız kalmamalı bence. cok ufak daha anneyle teması çok önemli. tabi herkesin kendi vereceği karar. yurt dışında genelde 6. ayda odayı ayırıyorlar. biz o konuda birazda vicdan yapıyoruz. oğlum bebekken gece sürekli üstünü açmış mi ya da tam kapatıp nefessiz kalırsa diye kontrol ederdim. 3 yaşında hala aynı şekilde desem![]()
Bebeğin 6. aydan sonra odasını ayıran var tabiki ama bence emzirme işi çok zor olur öyle. Gece emmeye sık sık uyanıyorlar başka odaya gitmeyi de geçtim bebek yalnız kalmamalı bence. cok ufak daha anneyle teması çok önemli. tabi herkesin kendi vereceği karar. yurt dışında genelde 6. ayda odayı ayırıyorlar. biz o konuda birazda vicdan yapıyoruz. oğlum bebekken gece sürekli üstünü açmış mi ya da tam kapatıp nefessiz kalırsa diye kontrol ederdim. 3 yaşında hala aynı şekilde desem![]()