2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay valla herkesten o kadar çok şey duyuyoruz ki aman aman birşeyler olmasın modundayım normalde takmıyordum bu aylar helede karnım büyüyünce iyice hassaslaştım. Ama bazen gerçekten rahat bırakmak lazım. Bundan sonra çok takmıcam ya.

Gerçek olmuş bir olayı anlatmak istiyorum buda çok takmamamız gerektiğini herşeyin Allahtan olduğunun bir kanıtı.

Bizim bir tanıdığımızın yıllar önce çocuğu olmuyor hangi doktora gittiyse olmamış en son doktorun biri artık gelmeyin sizede paranızada yazık diye yollamış. Kadının yıllarca çocuğu olmuyor. 45 li yaşlarına gelince adetten kesiliyor ve menopoz oldum sanıyor doktora da gitmiyor. Sonra karnı büyümeye başlıyor zannediyorki karnımda ur var ur var diye ama bu sırada kömür taşıyor mobilya taşıyor sırtını bile çiğnetiyor. Sonra bu tümör oynuyor diye gidiyor doktora ki 7 aylık hamile :oha: doktor nasıl farketmezsin teyze 7 aylık hamilesin diyor bizim tanıdık diyor bidaha bak başka birşeydir benim çocuğum olmuyor diye diretiyor hiç hamile kalmadığı ve kalamayacağı için çocuğa ihtimal bile vermiyor. Çocuk sapasağlam doğuyor hatta düğününü bile yaptı o teyze oğlununun. :halay:

Cidden Rabbim nasip ettiyse o oluyor ötesi yok. Allaha emanet edip rahat olmak lazım birazda.
Çok benzer bi durum bizim bi tanıdıkta oldu Can'ım. Hatta daha ilginci :)
Kadının 25 yıl boyunca çocuğu olmuyor. Eşi üstüne başkasıyla evleniyor. Çocukları oluyor. Kadın da baba evine dönüyor. Sonra çocuklu bir adamla evleniyor. Adam ne de olsa çocuğu da olmuyor diyip alıyor bunu. Yıllar geçiyor bu arada. Adetten kesiliyor falan. 65 yaşına geliyor. Birgün rahatsızlanıp sağlık ocağına bir gidiyor ki 6 aylık hamile o 65 yaşındaki teyze :) şok geçirmiş çalışanlar. Sonra kızı oluyor sapasağlam. Baba bir olan abileri ablaları gül gibi bakıyor çocuğa.çok seviliyor. En son anne ile yaşıyordu. Baba rahmetli oluyor.
Rabbimin mucizeleri çok yani :)

Bugun catkapi gorumcem geldi eltimle beraber. Senin cocuga isim bulduk. (Bir padisah adi soyledi suan hatirlamiyorum) o ismi soyleyip bak bu da cariyesi diyerek eltimin bir yasindaki kizini gosterdi. Ya bunlar varya gercekten gerizekali. Sinir oluyorum ya sinir. Cevap vermedim. Gulmedim bile. Umarim anlamistir rahatsiz oldugumu. Bu varya cocuk dogduktan sonra beni cok bunaltir ne yapacam bilmiyorum.
Ya valla okurken istemsizce güldüm sinirden. Ne alem insanlar var yaaa
Bende almicam desteklwyen fikirler cogaldi gereksizmis. Ama ana kucaginda yatan bebegide oyle kolay kolay eline alamiyo komse bu da tecrubeyle sabit. Kucaktakine hemen uzaniyo eller.

?
Aynen canım ya. 2 kez bebek görmeye gittik :) ikisinde de ana kucağındaydı ve kimse almadı bebişi :)) insanlara dönük şekilde içinde olması da güzel oluyor. Yüzü görünüyor en azından.

Kızlar bir bakarmısınız bu benim için önemli
Benim göbeğim genelde sert midem zaten taş gibi çoğu zaman bu normalmi?sizin göbekler nasıl?
Benim de öyle Can'ım. Sert göbeğim. Ben bebek olmasından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum. Kötü bişey gelmedi aklıma. Normalde göbeğim yumuşaktı yağdı çünkü :)

Rahim büyüdüğü için olabilir mi o ağrılar? Sürekli yatış olunca ya kitap ya elişi. Birşeylerle uğraşmak lazım

Ya aslinda arkadasim yuzunden oldu galiba kizimi sevmek istedi. buda kimse sevdirmez kendini arkadasimda bi rahat birakmadi onu. buda bebek arabasindan dusuyordu kaptim onu. derken bi agri girdi hala cok agriyor dokununca daha cok agriyor ters hareketmi ettim tutunca daha nie artiyo bilmiyorum. Boyle sol ust karinda agrim var

Benim doktorumda rahat en kotu sonucu sezeryan yapmak olur dedi. Doktorlarda sıkıntı yok. Interneti okuyunca geriliyoruz bence. Insallah benimkide cikar. Ben inaniyorum ya cikacak icimde oyle bi his var. :).[/QUOTE]
Umarım hepimizin ki çıkar:) ben zaten okumuyorum artık netten. Bizde hep olumsuz şeyler yazıyor bütün konularda. Bende olumsuzluk olacağını düşünmüyorum.

Ya aslinda arkadasim yuzunden oldu galiba kizimi sevmek istedi. buda kimse sevdirmez kendini arkadasimda bi rahat birakmadi onu. buda bebek arabasindan dusuyordu kaptim onu. derken bi agri girdi hala cok agriyor dokununca daha cok agriyor ters hareketmi ettim tutunca daha nie artiyo bilmiyorum. Boyle sol ust karinda agrim var
Geçmiş olsun canım, ani hareketlerden kaçınmak lazım. Özellikle etrafımızdaki kişilerin daha dikkatli olması lazım.

Bugun catkapi gorumcem geldi eltimle beraber. Senin cocuga isim bulduk. (Bir padisah adi soyledi suan hatirlamiyorum) o ismi soyleyip bak bu da cariyesi diyerek eltimin bir yasindaki kizini gosterdi. Ya bunlar varya gercekten gerizekali. Sinir oluyorum ya sinir. Cevap vermedim. Gulmedim bile. Umarim anlamistir rahatsiz oldugumu. Bu varya cocuk dogduktan sonra beni cok bunaltir ne yapacam bilmiyorum.

Cocuna kendiniz bulun ve kesin dille belirtin yoksa herkez ustune vazife gibi aliyor. bak ilkinden tecrubeliyim. Simdi karnimdaki bebek kimse bebek demiyo herkez yigit ali diyor. Gorumcem bile yigit ali dedi amcamlarima kadar herkez dilden dile ogrenmis gelen yigit ali diye soruyor karar ver ve acikla kimse arayis girmesin yoksa doguma kadar basin agrir kizimda kabus gibiydi.

Yok canım suratsızlığını yorgunluğuna verir bunlar. Sen direk söyle sonra pişman olma. Bana bi arkadaşım dediki lohusalığın ilk günü evden kovmadığım kayınvalidemi 40. Günde mecbur kaldım kovdum dedi. Çıldırtmış kızı. Sen ilk gün söylemen gerekeni söyle. Ha ilk ha son bi şekilde duyması gerekiyo ama sen kendini boşa yoruyosun dedi. Aklımın bi kenarına yazdım.
Simdi evlerimiz yakin olmasina ragmen hafta da bir max. İki saat gorusuyoruz. İ yuzden simdiden agzimi acmam heralde ya.
Padisah ismi diyince egosundan mi dedim ama degilmis. Sen sakinligini koru. Eşine soyle icindeki herseyi hem rahatlarsin hem yeri gelince o mudahele eder.
Esimde yanimdaydi zaten. Ablasinin huyunu bildiginden o da bir sey demedi.

Canım cehalet öyle kötü bir şey ki benim de öyle bir görümcem var iki oğlu var küçüğü kızımla yaşıt sana yemin ediyorum ne görgü ne nezaket hiçbirşeyden haberleri yok çocuğu yetiştirirken en ufak bir çabası olmadı sonuç ortada kayınvalidem bile eve seyrek gelmelerini istiyor düşün kendi kızı yani çocuk küfür eder gülerler kocası annesine vurunca aferin oğlum der görümcemde sonra kendini yiyor bu çocuklar niye böyle diyor dönüp aynaya bakmak aklına gelmiyor anca komşularıyla kısır yesin pasta börek yapsın tüm dünyası böyle çocuklarda hasbelkader büyüyor işte
Benimkileri de oyle dusun. Kufur falan etmezler ama buna benzer seyler iste. Yari doguruyum bana bilmislik taslayacaklari iki iki daha dort. Ama taslattirmam :D cok hayal kurmasin. Benim cocugum. İyisiyle kotusuyle ben yetistirecem allah izin verirse. Kendi yetistirdikleri cocuklar ortada. Ben onlarin cocuk yetistirme seklini gordukce hayretlere dusuyorum. 8 aylik cocugun eline cikolata vermeleri mi dersin? İlkokula gidenlerin odevlerini kendileri(anne baba) yapmaları mi dersin? Ne ararsan var.
Kızlar bir bakarmısınız bu benim için önemli
Benim göbeğim genelde sert midem zaten taş gibi çoğu zaman bu normalmi?sizin göbekler nasıl?
Benimki tas gibi. Yanlari ozellikle.
Ya valla okurken istemsizce güldüm sinirden. Ne alem insanlar var yaaa
Okurken insana komik geliyor di mi:D ama yasarken gercekten hic komik degil. Allah cahile uydurmasin. Dogmamis cocuga cariye secmek. Allah allah yaa.

Cocuna kendiniz bulun ve kesin dille belirtin yoksa herkez ustune vazife gibi aliyor. bak ilkinden tecrubeliyim. Simdi karnimdaki bebek kimse bebek demiyo herkez yigit ali diyor. Gorumcem bile yigit ali dedi amcamlarima kadar herkez dilden dile ogrenmis gelen yigit ali diye soruyor karar ver ve acikla kimse arayis girmesin yoksa doguma kadar basin agrir kizimda kabus gibiydi.
Ben kimseye bana isim bulun demedim zaten demem de. Ama bu kendine gorev edindi. Cinsiyet belli oldugundan beri her gorustugumuzde isim fikri verir. Bir isim konusunda bir keresinde cok israr etti. Ben cevap bile vermiyorum. Sonra esim sinirlendi cok istiyorduysan kendi cocuklarina niye koymadin dedi cevap veremedi. Ama gel gor ki terslendigi halde isim bulmaktan vazgecmiyor. Hayir isi inada bindirecek sirf o da soyledi diye o ismi koymaktan vazgececem sevsem bile. Mesela yigit ali ismi cok guzel. Ama gorumcem gelip yigit ali koy dese asla koymam. Ne me lazim sonra ismini ben koydum diye havalanir. Yani insallah sevdigim isimlerden birini soylemez bana sunu koy diye :D

Kontrolden geldim. Plesanta yukarı çıkmamış. Ama korkulacak birşey yok dedi,takipte olacağız dedi. İstirahat edeceksin dedi. Biz yatmaya devam :) bebeğim sağlıklı olsunda başka bişey istemem:)

Doktorun korkulacak birsey yok demis cok iyi sende dinlen el isi yap dergi felan boyoe hosuna gidebilcegi seyler hem sende sıkılmamis olursun ben malesef otudup pek dinlenemiyorum. Ama evde canim patliyor o yuzden igne oyasi yapiyorum rahatlatiyor. Bebeginizle iyi olun safak saymaya devam ama yolu yariladik zaten

Ben kimseye bana isim bulun demedim zaten demem de. Ama bu kendine gorev edindi. Cinsiyet belli oldugundan beri her gorustugumuzde isim fikri verir. Bir isim konusunda bir keresinde cok israr etti. Ben cevap bile vermiyorum. Sonra esim sinirlendi cok istiyorduysan kendi cocuklarina niye koymadin dedi cevap veremedi. Ama gel gor ki terslendigi halde isim bulmaktan vazgecmiyor. Hayir isi inada bindirecek sirf o da soyledi diye o ismi koymaktan vazgececem sevsem bile. Mesela yigit ali ismi cok guzel. Ama gorumcem gelip yigit ali koy dese asla koymam. Ne me lazim sonra ismini ben koydum diye havalanir. Yani insallah sevdigim isimlerden birini soylemez bana sunu koy diye :KK70:

Iste bende kizimdayken kkimse bul demiyordum ama sanki bul demisim gibi herkez farkli diyordu amcam kaynanam dusun amcam melisa diyordu kaynanam hayrunnisa yada halime babam tuturdu huriye esim o siralar cansu diyordu kuzenim zeynep diyor ben fatima daha neler neler nasil sinir olmustum anlaTamam bide oyle diretiyolarki bu bana oyle ders olduki ismi ben onceden dusundum karar verdim esimde simdi batuhan ali diyordu ama yigit aliye isindi cok sukur bence esinle konus guzel karar ver kimse etkisi altinda kalma bebegin icin en guzel ismi seciceginden eminim siz ikiniz ismi bu biz koyduk dedikden sonra is biter biz esimle kaynanam yani o batuhan diyor ben yigit ali oyle kesin konustunki artik kalici oldu. Herkezi siz susturmalisiniz

Çok benzer bi durum bizim bi tanıdıkta oldu Can'ım. Hatta daha ilginci :)
Kadının 25 yıl boyunca çocuğu olmuyor. Eşi üstüne başkasıyla evleniyor. Çocukları oluyor. Kadın da baba evine dönüyor. Sonra çocuklu bir adamla evleniyor. Adam ne de olsa çocuğu da olmuyor diyip alıyor bunu. Yıllar geçiyor bu arada. Adetten kesiliyor falan. 65 yaşına geliyor. Birgün rahatsızlanıp sağlık ocağına bir gidiyor ki 6 aylık hamile o 65 yaşındaki teyze :) şok geçirmiş çalışanlar. Sonra kızı oluyor sapasağlam. Baba bir olan abileri ablaları gül gibi bakıyor çocuğa.çok seviliyor. En son anne ile yaşıyordu. Baba rahmetli oluyor.
Rabbimin mucizeleri çok yani :)

Ya gerçektende mucize ya. Rabbim cidden çok büyük ne dilerse o olur :)

Kızlar selam, ben geceleri kendimi hep gerinirken buluyorum farkına vardığımda düzeltiyorum kendimi ama 3 4 gündür böyle sürekli uykumda gerinirken buluyorum kendimi. Korkuyorumda birşey olcak diye. Sırt üstü yatan varmı halen bazen yatasım geliyor 5 dk yatıyorum başlıyor benimki hemen kıpraşmaya sıkıştı zannedip hemen dönüyorum soluma. Birde birşey sorcam duş aldığınız su nasıl ben normalde çok kaynar suda yıkanırdım şimdi çok ılık yıkanıyorum sıcak iyi değilmiş diye duydum. Ama alışmışım sıcağa ılık su buz gibi geliyor içim titriyor duş alırkenn :KK43:

Canım ben rahat hareket ediyorum sol tarafa yattığımda kalbim sıkışıyor bende sağ tarafa yatıyorum öylede unutamadığım için sırt üstü yatıyorum banyoda ise kaynardan vazgectim ama sıcak sudan vazgecemiyorum ılık suda üşüyüp hasta olucam oglum da genelde sırt üstü yattim şükür ki birşey yok duşu ise üşümeyeceğim şekilde sıcak suyla almışımdır.

Bu ev tipi ana kucagini hic almasak mi :KK66:. Madem 3 aydan sonra rafa kalkacak :). Benim evim cok cok kucuk doldurmak gibi bi sansim yok. Parasinda degilim ama 3 ay zaten idare edilir ya.

Ben oglum da ev tipi anakucagi almadım çok gerekli gelmedi zaten bebiş ilk zamanlar hep uyuyor o uyurken kimse kucağına almaz diye düşünüyorum. Ben park yatağı gündüz salona gece yatak odama tasiyordum. Birde ben ogluma kundak yaptım çok rahat ediyordu. Kundağı battaniyesi ile yaptigimda rahatsız ama benim yünlü şallarımla yaptigimda uyuyordu.
Park yatak alacaklara nacizane tavsiyem benim gibi odadan odaya taşımayacaklarsa en büyük ölçüleri alsın bebek büyüyünce rahat edemiyor

Yahuu zorla çocuk sevmeye çalışanlara sınır oluyorum hem anneye hem cocuga zararlar. Istemedigi bir şeyi kendilerine yaptiramazsin ama çocuklara herşeyi yatırabilirsin diye düşünüyorlar geçen cumartesi misafirlige gittik evin annesi (annemden buyuktur) zorla ogluma a el opturmeye çalışıyor oglum da öpmeyeceğim diye bağırıp çağırıyor koca kadına dedim bazen sinir olduğu insanlara yaklaşmıyor açık açık ama anlamıyor herkesi öptü beni neden öpmedi diye diye oglumu sıkıştırıp durdu. O Akşam huysuzlugunu uykusuzluguna bağlamıştım. Ama ertesi gün eve teyzemler geldi babane dede diye normalde kucaklarindan inmeyen çocuk yüzlerine bakmadı huysuzluğu çabası hiçbir şeyden memnun olmayan halini hiç sorma bi öpücük bir haftadır sabır sınırlarımı zorluyor

Bu arada bir mucize de babanemdir. Gerçek bahanem değil ama ben babane olarak onu tanıdım.
Dedem iki çocuğuyla kalınca babanemi söylüyorlar "evlendi çocuğu olmadi bosandi " diye dedemde kabul ediyor evlenince babanem hamile kalıyor. Bir amcam daha oluyor.

Ya odam kucuk boyutlarida onemli benim icin zaten bebek yatagi alicam. O dediklerinde yatak gibi iki tane ahsap yatak cok fazla olur. Cok kullanilmiyo biliyorum. O yuzden 6 aydan sonra odasina koysam erken mi olur diye sordum :KK66:

Padisah ismi diyince egosundan mi dedim ama degilmis. Sen sakinligini koru. Eşine soyle icindeki herseyi hem rahatlarsin hem yeri gelince o mudahele eder.

Benim doktorumda rahat en kotu sonucu sezeryan yapmak olur dedi. Doktorlarda sıkıntı yok. Interneti okuyunca geriliyoruz bence. Insallah benimkide cikar. Ben inaniyorum ya cikacak icimde oyle bi his var. :).
Bebeğin 6. aydan sonra odasını ayıran var tabiki ama bence emzirme işi çok zor olur öyle. Gece emmeye sık sık uyanıyorlar başka odaya gitmeyi de geçtim bebek yalnız kalmamalı bence. cok ufak daha anneyle teması çok önemli. tabi herkesin kendi vereceği karar. yurt dışında genelde 6. ayda odayı ayırıyorlar. biz o konuda birazda vicdan yapıyoruz. oğlum bebekken gece sürekli üstünü açmış mi ya da tam kapatıp nefessiz kalırsa diye kontrol ederdim. 3 yaşında hala aynı şekilde desem :KK35:

Bebeğin 6. aydan sonra odasını ayıran var tabiki ama bence emzirme işi çok zor olur öyle. Gece emmeye sık sık uyanıyorlar başka odaya gitmeyi de geçtim bebek yalnız kalmamalı bence. cok ufak daha anneyle teması çok önemli. tabi herkesin kendi vereceği karar. yurt dışında genelde 6. ayda odayı ayırıyorlar. biz o konuda birazda vicdan yapıyoruz. oğlum bebekken gece sürekli üstünü açmış mi ya da tam kapatıp nefessiz kalırsa diye kontrol ederdim. 3 yaşında hala aynı şekilde desem :KK35:
Bnde oyle olurum kesin begendigim besik 60 a 90 olculerinde 90 cm aslinda 1 yas ama rahat rahat yapabilirmi ki kizlar 90 cm yatakta bebek 9naya kdr fln

Bizde 8 ayda ağırdık canım. Aslen 6. Ayda ayrılmayı düşünüyorduk ama hasta oldu 1 hastanede yatti kendini toplaması falan 1 ay geçti benim oğlum 2 saate bir emiyordu yani gece 2 de emzirip yatıyordum 4 gibi bide 6 gibi kalkıyordu. Ilk zamanlar zor geliyor ama sonra alışıyorsun bebeğin rutini seninde rutinin oluyor o saatlerde kalkiyorsun Hem aynı odada babası ben o oda çok havasız kalıyordu odamda genişti gerci
Amaaa babam vefat edince annem yalnız kalmasın diye yanına geldik uzun bir süredir buradayiz burası küçük çatı katı alçak tavan ve aynı odadayız sabahları ben bile nefes alamıyorum gerisini sen dusun :(
Bebiş doğmadan evime geçmeyi ümit ediyorum

Back
X