2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
canım sen bebişinin hareketlerini hissetmeye basladın mı...oğlumda 6 aylıkken hissetmiştim ikinciler daha erken deniyor ama bende hiç bir kıpırdanma yok

Canım ben 1 Aralık itibariyle hissediyorum. Sıklaşması 17+1 i yani tam 4 ayı doldurdugumda oldu o zaman kadar 2 kere hissettim. Sık dediğine bakma hergun hissetmiyorum bu aralar çok yoruluyorum bebisim de yoruluyor sanırım. Bir de göbeğinde değilde Kasiklarima yakın pit pitlari çok güçlü değiller
Bebişim balık ve köftede kendini belli ediyor ama çikolata da tık yok. :D

Kizlar Merhaba

Ben simdiden cok ileriyi dusunmeye basladim ve hamilelik izni ile ilgili birsey soracaktim. Ben 32. Haftaya girince izne ayrilmak istiyorum. Sanirim en erken 32. Haftalik olunca (32+1 yani galiba?ya 33 haftaya girmek demek aslinda bu de mi ) Izne cikabiliyoruz.

32. Haftayi bitirdigimi ve izne cikabilecegimi gosteren SAT tarihi mi yoksa doktorun yaptigi ultrason olcumleri mi? Boyle izin alan oldu mu neye gore belirleniyor beni aydinlatabilir misiniz? Tesekkurlerr

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizlar Merhaba

Ben simdiden cok ileriyi dusunmeye basladim ve hamilelik izni ile ilgili birsey soracaktim. Ben 32. Haftaya girince izne ayrilmak istiyorum. Sanirim en erken 32. Haftaya girince (32+1 yani galiba?) Izne cikabiliyoruz.

32. Haftaya girdigimi ve izne cikabilecegimi gosteren SAT tarihi mi yoksa doktorun yaptigi ultrason olcumleri mi? Boyle izin alan oldu mu neye gore belirleniyor beni aydinlatabilir misiniz? Tesekkurlerr
Kadın doğum doktorundan rapor tarzı bi belge alınması gerektiğini biliyorum. Muhtemelen SAT a göre veriliyordur. Çünkü ultrasonda nerdeyse her muayenede farklı çıkabiliyor. Bende erkenden ayrılmak istiyorum ama herkes dogum sonrasina aktariyor. Bu konuda da kararsızım malesef. Ücretsiz izne ayrılmayi düşünüyor musunuz ?

sen varya benim yasadıklarımı bir bilsen canım ah neler nler adeta psikolojimi bozdular daha benim oğlum yeni doğduğunda bile kaşının arası morluk arkası oğlan demeye basladılar hatta halamın gelinine olurmu öyle şey inanmam dediğimde bile bak görürsün diyerek iddiya girme şuursuzluğunda bile bulunmuştu.kaç kişi sayısını unuttum senin ikincide oğlan bak görürsün içimize doğuyor dediler düşün gebe bile değilim.hamile kaldım bi arkadasım hayırlı olsun ama buda oğlan dedi daha 6 haftalığım kalp atışını bile duymamışım doktor ilk haftalarda kız dediği halde inanma hemen yanılıyolar diyen aptallar bile çıktı.benim için önemli değildi ama ben hiçbirşey demeden muhabbetin ortasında oğlan kelimesi gecmiyormuydu doğmamış sabimin cinsiyeti millete dert olduydu ya buna fena halde bozuluyordum ama kurban olduğum rabbim öyle güzel bir cvp verdiki o kendini bilmez falcılara hükmü ben veririm haddinizi bilin dedi adeta...çok şükür..bu duygu çok normal elbette sağlıklı sıhhatli doğmaları en büyük arzumuz hele yıllardır çocuk arzusuyla tutuşanları gördükçe haksızlık ettiğini düşünüyorsun ama bir oğlu olup kız kızı olup oğlan istemek oldukça normal bir duygu bunlar dünya meyvası her ikisinden tatmak istiyor elbette insan..günah da deegil ayıp da değil..tek derdimiz şu an saglık ve sıhhatli doğmaları üstelik yanlış hatırlamıyorsan 16 haftalıkken öğrenmiştin yanılma ihtimali yoktur diye düşünüyorum.laf anlatamazsın öylelerine sıkma canıı.
canim senin bu yasadiklarini bende yasadim cok iyi anliyorum seni banada hamile deilken ayni seyleri dediler sinir bozuyirlar sadece ama cok haklisin Rabbim en guzel cvb veriyor onlarada firsat vermesin amiiinnn...oglanda kizda benim evladim en kiymetlilerim daha buda kalsa isme bile mudahale etmeye baslandi bilee hamile kalsan bi dert kalmasan bi dert tobe ya Rabbimm

Çok istiyolarsa kendileri doğursunlar , başkalarınn moralini bozcaklarına:bicak:
iste kendi cocugu hic olmamis esimin halasinin o yuzden yigenleri evlatlari gibi hep bi mudahale var adina cinsiyetine ilk oglumda bile ne tepki vercek diye kiz dedim morali bozuldu sonra saka yaptim diye rahatladiydi

Kızlar merhaba izmirde ayrıntılı ultrason için perinatoloğa giden var mı? Varsa isimleri neler ve ücretleri ne kadar? Yardımcı olurmusunuz???
Canım ben kusadasinda yaşıyorum.ama ayrıntılı için çok araştırdım.izmirde prof.dr.serkan güçlü var tinaztepe hastanesine bağlı çalışıyor.ben ona gidicem 8 ocakta insallah.ucreti 400 tl.perinatologlarin hemen hemen hepsi bu fiyata yakın.hastanelerde radyologlarda cekiyo.ama benim dr. Radyo lig olmasın perinatolog çeksin dedi.

Kızlar valla
Bu yatak parası ne canım bana öyle birşey demediler hiç. Ben ayrıntılıya gittiğimde birdaha konuşacağım. Bana yatak parası demediler eğer birgünden fazla kalırsanız 300 yada ekstra refekatcı alırsanız 300 verirsiniz dediler. 1 refekatcı bir gün doğum içinde herşey 2400 dediler. Cocuk doktoru konusunu hiç sormadım aklımada gelmedi şahsen.
Tamam extra yatak 300 arkadaş orda yaptı doktor 2 gün bıraktı nolur belli olmaz biz temkinli olalımda

kizlar isim dusunenlere fikir olsun ben kizima nasipse meryem aksa koyacam baska isimlerde soleyim
erva
ebrar
reyyan
necva
rumeysa
medine
eslem

Bence önemli olan önceden oturup detaylı konusmak. Gerçekten neler için ekstra fark isteyecekler bunları bilmek ve ona göre bi tercih yapmak lazım. İnanın ciddi pazarlıklar dönüyo bu işte pazarlığınızı iyi yapın. Müşteri kaybetmek istemiyorlar çünkü.
Doğum paketi yok esentepe ben ayrıntılı konuştum bunları dediler... Allah yardım etsin... Şimdi ben acı yaşadığım içn yeterki yavrum iyi olsun diyorum ama kazıkta aklımda yanii

Kızlar valla

Tamam extra yatak 300 arkadaş orda yaptı doktor 2 gün bıraktı nolur belli olmaz biz temkinli olalımda

Valla ben baştan herşeyi konuşcam bana toplam ne kadar onu söylesinler sonra oydu buydu demesinler. Ayrıntılıya gittiğimde konuşur haber veririm sizede. Ekstra cıkarcaklarsa 2400 demenin anlamı neki.

Back
X