2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Var olmazmi ben perinetoloji gittim genetik danisman gonderildim ve genetik danismani kabul edersem kordonsentez yapilmasi isteniyor amiyonsentezmi ne vakti gecti benim icin kordonsentez ise bu carsambadan sonra yapilamiyor bu tes dusik riski amiyonteze gore daha yuksek eger aldirmayacaksan bu riske girme dedi. Bizde hersey Allahdan dedi ve yaptirmadik bi riske bebegimi atmadim. Bundan 1 ay sonrasi benim icin cok onemli hem kafasindaki sivi daha buyuyup buyumemeso hem kalbindeki seyin yok olup olmamasi gibi bunuda artik zamanla takipler gosterecek. Isin diger tatafo artik hep perinatoloji yemi gidicem arastirma hastanesimi dogum yapmaliyim. Bebekde sorun oluraa dogar dogmaz ameliyattada alinabilir hersey karisti tek dua artik.

allah yardımcınız olsun canım.çok sıkma canını.benim arkadaşın kuzeni ikiz gebelikti ve erkek olanda hidrosefali teşhisi konuldu (sizinkiyle aynı mı hastalıkları bilmiyorum ama).oda çok sıkıntılar yaşadı.erkek bebek için yaşamaz denildi ama herşeye rağmen aldırmadılar.doğumu izmirde yapacaktı bebişler erken geldi zorunlu olarak balıkesir de doğum yaptı.doğumdan hemen sonra bursaya sevk edildi bebiş.bi kaç operasyon geçirdi ama şimdi 1 yaşını geçtiler sabah resimlerini gördüm maşallahları var.ne olacağını allahtan başkası bilemez.herzaman iyi düşün ki iyi olsun.sen sıkıntı yaparsan bebeğede yansır.

@NRYSYN toksoplazma kedi dışkısı aracılıyla bulaşıyor sende kumuna dokunmuyorum diyorsun zaten kumunada yapmiyormus ama kediler de kendilerini yalayarak temizliyorlar o yüzden hijyeni elden birakmamak lazim.
Gerçi toksoplazmaya neden olan kistler yeşilliklerde ve etlerde de bulunabiliyor. Iyi yıkamayan yeşillik ve iyi pişmeyen etten geçebiliyor Beyazkediiiiii Beyazkediiiiii Belki arkadaşına bu yolla bulaşmış olabilir.
Bu yüzden hamilelik dönemi 2 kat dikkat

Tabi yeşillikten bulaşmış ona , Rabbim korusun hepimizi bebeklerimizi

Insallah alirim zaten dedim kordonsentez yaptirsam tedavi yapabiliyormusunuz diye oda kesinlikle tedavisi yok dedi. Ama beynij bi tarafi buyuk kalirsa dogardogmaz ameliyatla jant takilabilir dedi. Gormesi yurumesi zeka geriligi gibi sorunlarda olabilirmis bu kordonsentezi sadece bu cocun sorumlulunu alip almamak ilgili yapiyolar 26 haftadan sonra kesinlikke aldirilmaz dedi sen zaten 23 olmak uzeresin felan bir suru sey en kotusu perinotoloji sivi ilerlicek gibi belli ediyor kendini dedi.

Canım dualarımız seninle inşallah hepimiz sağsalim kavuşacağız yavrularımıza

ben geçen gün sağlık ocağına gittim ilk defa, el dopleri ile dinlemek için, benim ebe hemşirem yoktu ama diğer hemşire hanım kırmadı 18+0 dı birde , kalp atışlarını duyduk beraber rahatladım, arada şüphede kalırsam gidicem yine, sende git istersen

Yapmaz canım merak etme iyidir o. Benimki normalde çok kıpır kıpır ama bazen bütün gün oynamadığı olur. Keyfi nasıl isterse öyle. 24 üncü haftadan sonra oynamazsa hissetmezsen gidilmesi gerekiyormuş. İyidir o sen merak etme. Akşam bitter çikolata ye uzan yere bak nasıl oynuyor. Çok ayakta kalıyorsan ayaktaykende suyun içinde sallandığı için uyurlarmış hep bebişler. İçin rahat olsun.

Canim ben de dun aksama kadar nerdeyse 3 gun oldu hic hissetmedim. Bugun saglik ocagina gittim aşı için. O ara kalp arisini da dinledik. Basta 170 atiyordu ama sonra sakinledi. Sonra asi vuruldum. Asidan degil ama bebekler bazen ic tarafi tekmeliyor sanirim hissetmiyoruz. Sıkma anini.

Okuldan çok geç çıktım sağlık ocağına on dk vardı ama içeri bile almadılar kapandık diye.zaten hiç memnun değilim 20.haftada bi kere gittim dinleyelim diye şimdi duyamayız dediler 9 aylıkken mi gitmem gerek acaba bilmiyorum.çocuğu hiç hissedemiyorum sağolun sizi okuyunca rahatlamıştım ama her saat stresim artıyor böyle giderse akşam doğum hast.girip şöyle on sn dinleyip çıkarım

Canım hiç alakası yok onunla. Benimki de ayrıntılıda 160 atıyordu kalbi oğluşumun ki benimki kesin ve kesin erkek. Pipisinin fotoğrafı bile var 4 boyutlu olarak :KK48: Hep kalp atışı yüksekti benimkinin.
Ayy hadi hayirlisi ins benimkiden degismez cok alistim.
Canım benim göbek başını aldı gidiyo 8-9 aylık duruyo :işsiz: sanırım benim kız çok iri olacak babası gibi uzun boyluda olursa kocada bulamaz :halay:
Saglikli olsun da bosver :D
153 atıyor erkek benim bebiş
İnsallah benimkide erkektir cok alistim.

Canım bende burada okumuştum. Kesin akademik bilgi değil yani rahat ol :KK66:

Benimki öne doğru sivrildi çıktı bayagiii

Bende burada forumda öğrenmiştim canım kesin bilgim yok
[/QUOTE]
Yani orasi oyle ama insan yine de acaba mi diyor :)
Ekmek yersen çok kilo alırsın. Bazen bende uykumdan uyanıyorum ve sadece bir muz yiyip yatıyorum.
Ayy kronik kabizim resmen muz yeyince daha fena oluyorum :(
Büyük ihtimal o yüzden hissedemiyorsun. Sen dinlenik ve enerjik olduğunda daha çok oynuyor. Bende yorgun ve uykusuz olduğumda hiç kıpırdamıyor.
Evet ya o yuzden iki gundur kipir kipir masallah
Ben top yutmuş gibiyim :))

Bendenistiyorummm :))

Ssedmikraska Ssedmikraska canım kabızlık normalde kötü hamile iken daha kötü. Ben tuvalete çıkamayınca midem çok kötü oluyor o yüzden olabildiğince dikkat ediyorum.
Daha önce de yazmıştım sanada söylediler sanırım. Turşu suyu herzaman bagirsaklarimi çalıştırır benim. Normalde böyle bi rahatsızlığım olmadığı için hamilelikte her akşam yemeğinde yarim bardak kadar içiyorum. Zeytinyagi gercekten ise yarıyor. Dogum sonrasi 3 gun cikamamistim has zeytinyagi yardima yetisti. Gün içinde armut yiyorum mutlaka kabak çekirdeği tüketiyorum zaman zaman. Ac karnina kayisi midemi kaldırıyor. Kayısı hoşafini da bi dene istersen
Doktorunla konuştun mu hiç duphalac tavsiye etmedi mi.

Gerçekten dün aşıdan beri gerçekten oynamadı okuldayım kafayı yiyecem oynamıyor çocuk oynamıyor dr gitmeye utanıyorum artık ama oynamıyor aşı bişey yapar mı ya off bana bişey diyin
Ben de asi olunca 3 gün hiç hissedemedim..son gece uykumdan kalkıp ağladım kötü bişi oldu galiba die..sabah eşim hastaneye götürdü hemen...gayet iyi dedi doktor...aşıdan falan olur bazen bu haftalarda dedi...sonra tatlı yedim zorla koca bi tabak..yavaş yavaş hareketlendi..sonraki günler de eski hareketli haline döndu şükur...hatta eşim bile hissetti tekmelerini..merak etme inşallah sorun yoktur..ama git doktora için rahat etsin yada tatlı ye biraz uzan dinle kendini..

Yas deme oyle 140 uzeri kiz falan :KK43: doktor bana erkek dedi ama tekrar gostermedi. Kalp atisi da hep 140 uzeri. Hatta bugun 170 atiyordu sonra 142 ye dustu. Oglusuma alistim ben :/ su ayrintiliyi hayirlisiyla atlatsaydim.
Benim bebişimin 140 atıyordu kalbi.. kizim olacak.. gayet net gösteriyor her gittiğimizde kiz olduğu kesin die alışverişe bile başladık...ben de daha hızlı atanlar erkek oluyor die biliyorum..

Ben de asi olunca 3 gün hiç hissedemedim..son gece uykumdan kalkıp ağladım kötü bişi oldu galiba die..sabah eşim hastaneye götürdü hemen...gayet iyi dedi doktor...aşıdan falan olur bazen bu haftalarda dedi...sonra tatlı yedim zorla koca bi tabak..yavaş yavaş hareketlendi..sonraki günler de eski hareketli haline döndu şükur...hatta eşim bile hissetti tekmelerini..merak etme inşallah sorun yoktur..ama git doktora için rahat etsin yada tatlı ye biraz uzan dinle kendini..
Bende canım istemeye istemeye çikolata yedim yarım saattir uzanmışım tv izliyorum tık yok ne aşıymış yavrum benim etkilenmiş bu kadar :(
İçimi rahatlattın ama sağolasın

Gerçekten dün aşıdan beri gerçekten oynamadı okuldayım kafayı yiyecem oynamıyor çocuk oynamıyor dr gitmeye utanıyorum artık ama oynamıyor aşı bişey yapar mı ya off bana bişey diyin
Once bi cikolata ye canim dene olmadi saglik ocagina gidersin .
bazen hayatın koşuşturmacası,bazen farklı şeyler unutturuyor bize öncelikleri yapmamız gerekenleri.siz sağlıklı sıhhatli olunda gerisi boş.allahım sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.
Amin insallah.
Bosverrrr canım zoraki alınıp bir zaman sonra başına kakilmasindan sa herseyini babasıyla yaparsınız kafanız rahat evet belki insan istiyor birde bu hamilelik zamanında çok şeyi takiyor insan laf altında laf bile arıyor ama bunların hepsi hormonlardan unutma. Ve şükret onların eline düşürmesin Rabbim.
Hem esin ben bakarım demiş ne güzel sana destek olan bir eş Allah muahbbetinizi bozmasın inşallah.
Ve etrafındakiler de mutlulugunuza gölge etmesinler başka birşey isteme
Amin canim .insallah .hormonlar ele geciriyor buara sanirim beni

peri masali peri masali , arkadaşım adresini ver sen bize özelden, bak burda bayağı kişiyiz , biz gönderelim sana canım , bebeğin sağlıkla dünya ya gelsin boşver , onu düşün gerisini ....et, ben hep öyle yapıyorum:KK48:
:KK15:canim tesekkur ederim .bence bu ihale kocama kalir gibi :KK53:aksam gelsin acim muhabbeti oo diyim ne hediye aldin ne supriz var :skandal:kabak ona patlasin :KK70:kim vurduya gitcek yine adam

Bende canım istemeye istemeye çikolata yedim yarım saattir uzanmışım tv izliyorum tık yok ne aşıymış yavrum benim etkilenmiş bu kadar :KK43:
Canm bi çikolatayla kımıldamadı benimki de.. 3 gün ne endişelendim son gün ne ağladım..ama onu sağlıklı görünce doktor da güzel güzel şeyler söyleyince rahatladım ve bebek eve dönerken minik tık tıklar yaptı...stresle de kasıyoz mu acaba kendimizi.. yarim kiloya yakın bi tatlı var ondan yedik eşimle ve yarım saat içinde oynamaya başladı..seni çok iyi anlıyorum...kötü bişi oldu die kahroldum o 3 gün.. git doktora için rahatlasın.. ben devlet hastanesinde bi doktora gittim..kendi doktorum özelde ve utandım çok evhamlısin dicek bana die...bugun kendi doktoruma gittim :anneadayı: söylemedim ona :anne:

Insallah alirim zaten dedim kordonsentez yaptirsam tedavi yapabiliyormusunuz diye oda kesinlikle tedavisi yok dedi. Ama beynij bi tarafi buyuk kalirsa dogardogmaz ameliyatla jant takilabilir dedi. Gormesi yurumesi zeka geriligi gibi sorunlarda olabilirmis bu kordonsentezi sadece bu cocun sorumlulunu alip almamak ilgili yapiyolar 26 haftadan sonra kesinlikke aldirilmaz dedi sen zaten 23 olmak uzeresin felan bir suru sey en kotusu perinotoloji sivi ilerlicek gibi belli ediyor kendini dedi.
Canım benim büyük stres yaşıyor gerçekten insan.Ama biz Allahtan gelen her şeye razıyız.Bir de bir şey olmicak Allahın izniylé. Sen takibini yaptır moralini yüksek tut dualarımız ve biz yanindayiz

@Peri masali masalı canım neden bunu kafaya taktın ki. Boşver sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah kimin ne hediye getirdiğinin ne önemi var. Eşinle el ele verdikten sonra hiç bir eksiği kalmadan tamamlanır herşeyi. Ben hamile kalırsam şunu alicam oda yapicam hep marka alicam oooo neler hayal ediyordum neler. Tedaviye o kadar masraf yaptikki ve şükürler olsun pozitif sonucu aldık. Şu anda imkânlarımız dahilinde yapmaya çalışıyoruz. Ne oda yapicam ne herşeyi marka olacak. Uygun ne bulursam onu alıyorum. Hiç kendini üzmeye değmez canım:KK200::KK200::KK200:
Ya aslinda tam anlatamadim .sadece hediye degil .bi telefon acip sormalarini da bekliyorum 4 bucuk ay oldu acillik oldugum durumlarda bile arayan olmadi.Ne bilim insan bi ablasindan felan bekliyor.biraz ailemiz de kopukluk var sanirim.

Bende canım istemeye istemeye çikolata yedim yarım saattir uzanmışım tv izliyorum tık yok ne aşıymış yavrum benim etkilenmiş bu kadar :KK43:

Annesi sıkma canını iyidir o emin ol. Bugünde bekle telaş yapma. Yarın bir gidersin doktora dinlersin. O şimdi kendi keyfi yerindedir belki sen stresten hissetmiyorsundur. Benimki bitter çikolata ve tatlı yiyince çıldırıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Benimki de 2 gün oynanamıştı hep içim içimi yedi ama sonra kendi kendine yine başladı oynamaya. Öyle telaş yaptım ki gece elim karnımda uyumuşum bütün gün elim karnımdaydı niye oynamıyorsun diye kendi kendime sorup duruyordum. Ezdim mi naptım acaba diyordum. Sen sakin ol. Sürekli dinlenmeye çalış o enerji alsın.

weryew weryew Canım sıkma sakın canını herşey düzelir. Stres insanı ve bebeğini daha çok etkiler. Bak benim görümcem hamileyken gününü hesaplayamıyorlar geciktiğini farkediyorlar. Hemen apar topar aldılar bebeği. Kafasında su ile doğdu. Beyin damarları suyun içindeydi ve çok dikkat etmesi gerekiyordu. Asla düşmemesi darbe almaması gerekiyordu. Çocuk bu nasıl engel olcaksın düşüyorda kafasını çarpıyorda. Şimdi 6 yaşında ve büyürken o su kendi kendine kayboldu. Şuan maşallah çok çok sapasağlam. Ablam da doğum yaparken o kalbindeki delik geçmemişti. Bir müddet sonra kendi kendine geçti gitti. Sen dua et herşey güzel olacak diye. İnan stres daha çok etkiler. Rabbim yardımcın olsun. Ben inanıyorum düzelecek bebeğin. Sen sadece sakin ol kalbini ferah tut. Hep kötü düşünürsen kötü olur. Hep iyi şeyler düşün hayal et kendinde rahatlayacaksın.

Bende senin gibiyim canım zaten duygusal bi insanım bide hamilelik iyice duygusallaştırdı, hep diyorum ben onları nasıl düşünüyorum seviyorum koruyorum ama ben onların umrunda bile değilim diyorum. Hayattan şunu öğrendim hayatta kimseyi kendinden çok sevmeyeceksin yoksa kırılan sen oluyorsun, şimdi hala seviyorum ama kendimi daha çok seviyorum beklenti içinede girmemeye çalışıyorum...
Sanirim bende buyuzden bi beklentiye girdim.her hastaliklarinda ilgilendim .simdi baktim durum hic oyle degil.Rabbim muhtac etmesin kimseye insallah

Back
X