2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar aşıdan sonra çok yavaşlamıştı hareket bugün hissetmeye başladım yinede sağlık ocağına gittim güp güp güp atıyodu:)rahatladım sizdede olursa dert etmeyin:)
Bu arada telefonu elime artık az almayı başarıyorum hatta öteki odaya atıyorum günlük buraya uğramaya çalışıyorum:)

çok sağolun kızlar, abartmadan günde bir bardak başlıcam o zaman:anneadayı:
, bebeğimi hâlâ kelebek kıpırtısı yada titreme gibi çok hafif hissediyorum :işsiz:,
normal mi sizce, yoksa benim bebek pek hareketli değil, ondan mı acaba,:emir_bebek:
ultrason da doktor dürte dürte zor bakıyor, yerinden gayet memnun herhalde:21:
seninle aynıyız ama bende daha tık yok
bazen bişi hissediyo gibi oluyorum ama gaz mı başka bişi mi emin olamıyorum ya
çok istiyorum hissetmek

Kızlar birde yan yatayım diyorum sanki çocuğu eziyormuşum gibi geliyor:) gece farketmeden baya yana göbeğimin üstüne düşüyorum ve sırt üstü çok rahat ediyorum sizde durum ne?

Sofi afiyet olsun kendin mi mayalıyorsun Peki :-) ben bir türlü uğraşamadım onunla
yok maalesef kendim mayalamıyorum,hazır alıyorum :ıslık: keşke mayalayabilsem ama sanırım o yogurt mayalamak iişinden biraz daha zormuş,aslında denemek lazım .deneyen yapan varsa yazsın da bizde nasiplenelim püff noktalarını falan.:21:

çok sağolun kızlar, abartmadan günde bir bardak başlıcam o zaman:anneadayı:
, bebeğimi hâlâ kelebek kıpırtısı yada titreme gibi çok hafif hissediyorum :işsiz:,
normal mi sizce, yoksa benim bebek pek hareketli değil, ondan mı acaba,:emir_bebek:
ultrason da doktor dürte dürte zor bakıyor, yerinden gayet memnun herhalde:21:
Can'ım hissettiklerin normal. Benim de öyleydi o haftalarda. 22. Haftaya girdiğim gece çook net bir şekilde içerden bir ittirme hissettim. Eşim de hissetti dokununca. Tekme çalışmaları başlamış dedim kendi kendime. Ve hala ara ara devam ediyor. Senin de öyle olur. Birçok arkadaş gibi öyle çok kıpır kıpır değil bizimki. Yada ben hissetmiyorum. Ama varlığını hissettiriyor o yeter. Uslu bebişler bizimkiler annesi :)

seninle aynıyız ama bende daha tık yok
bazen bişi hissediyo gibi oluyorum ama gaz mı başka bişi mi emin olamıyorum ya
çok istiyorum hissetmek
evet canım , az kaldı inşallah hissetmemize bende bir an tereddüt ediyorum ama bebeğin olduğu yerde seğirme gibi oluyor o da bazen, o zaman içimi bir sevinç kaplıyor, herhalde kıpırdıyor diye:cry:ağlıyorum bazen , ne oluyorsa bam, anayız biz ana
Kızlar birde yan yatayım diyorum sanki çocuğu eziyormuşum gibi geliyor:) gece farketmeden baya yana göbeğimin üstüne düşüyorum ve sırt üstü çok rahat ediyorum sizde durum ne?
ama sırt üstü yatmak pek doğru değil bildiğim kadarıyla bebeğe giden kan akışı yavaşlıyordu değil mi,
yok maalesef kendim mayalamıyorum,hazır alıyorum :ıslık: keşke mayalayabilsem ama sanırım o yogurt mayalamak iişinden biraz daha zormuş,aslında denemek lazım .deneyen yapan varsa yazsın da bizde nasiplenelim püff noktalarını falan.:21:
ben yapıcam anlatırım size:KK49:
Can'ım hissettiklerin normal. Benim de öyleydi o haftalarda. 22. Haftaya girdiğim gece çook net bir şekilde içerden bir ittirme hissettim. Eşim de hissetti dokununca. Tekme çalışmaları başlamış dedim kendi kendime. Ve hala ara ara devam ediyor. Senin de öyle olur. Birçok arkadaş gibi öyle çok kıpır kıpır değil bizimki. Yada ben hissetmiyorum. Ama varlığını hissettiriyor o yeter. Uslu bebişler bizimkiler annesi :)
valla , yani sizler hafta olarak bizden önde olduğunuz için , sorduğum zaman içim rahatlıyor, ilk gebelik malum, :KK48:
ne güzel kıpır kıpır ohhhhh,

Can'ım yoğurt mayalamaktan çok çok daha kolay. Metal kaşık kullanmamaya dikkat etmek lazım. Hatta mayalanan kavanozun kapağı bile plastik olmalı.
Birkaç sene önce sık sık mayalıyordum.
Hatta buzlukta mayam var hala. Hamilelikte yine mayalayayım diye aldım ama üşengeçlik işte. Hala bekliyor.

kızlar merhabalar, :KK54:
size bir sorum olucak , ben KEFİR içmek istiyorum ama içebilir miyiz,:kahve:
doktor randevuma çok var, devlete gidiyorum tel de vs sorma imkanımız pek olmuyor,
aranızda içen var mı, eğer sakıncası varsa hiç başlamıcam, :KK17:
kabızlığa çok iyi geliyormuş, şimdiden saygılar:KK68:

benim hamile arkadaşım içiyordu.bağışıklığıda güçlendiriyor tabi içebilene.ben hamilelikte önce denemiştim ama içememiştim.dene istersen içmeyi zararı yok bildiğim kadarıyla

Can'ım yoğurt mayalamaktan çok çok daha kolay. Metal kaşık kullanmamaya dikkat etmek lazım. Hatta mayalanan kavanozun kapağı bile plastik olmalı.
Birkaç sene önce sık sık mayalıyordum.
Hatta buzlukta mayam var hala. Hamilelikte yine mayalayayım diye aldım ama üşengeçlik işte. Hala bekliyor.
Nasıl yapıyorsun canım tarif verir misin

aynen bende öyle uyurken farketmeyip karnımın üzerine dönüyorum hatta bir keresinde 16 haftalık civarındayken tamamen yüz üstü yatmışım inan bilerek değil çok kuvvetli bir tekmeyle uyandım,insan pişmanlık duyor ama bilerek yapılan bir şey değil.
sırt üstü uyumak benide çok rahatlatıyor bel ağrımı gideriyor ama burada duyduğuma göre iyi değilmiş uzun süre öyle yatmak.oyüzden sırt üstü de çok yatmamaya dikkat ediyorum.
allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.

Nasıl yapıyorsun canım tarif verir misin
Can'ım süt oda sıcaklığında olmalı. Ve cam kavanoz iyice yıkanmış ve kurulanmış olmalı. Kefir tanelerini kavanoza koyup sütü üstüne döküyorsun. 1 lt süte 1-2 yemek kaşığı kadar koyuyordum sanki. Onu tam hatırlamıyorum. Ağzını kapatıp karanlık olacak bir yerde saklıyorsun. Mutfak dolabı gibi. Kapak plastik olmalı yada bir bez havlu kapatmalısınız. 1 yada 2 gün. Tercihe kalmış. Bekliyor öylece. 1 gün beklerse ayran kıvamında 2 gün beklerse yoğurt kıvamına geliyor. Sonra plastik bir süzgeçte süzüyorsun. Kefir taneleri süzgeçte kalıyor Zaten. Taneleri içme suyundan geçirip tekrar saklayabilirsin yada hemen mayalama yapabilirsin. Zamanla çoğalıyor Zaten. Bu kadar Can'ım. Sonra afiyetle iç kefiri :)

ben sanırım paraya kıyıp next2me alacağım, 6 ay yanımda yatırıcam
zaten doğmadan odasını da hazır edeceğim Allah kısmet ederse, 6 ay sonra da odasında yatar
Canim ben de cok baktim next2me'ye. Pahali gelince baska markalara da baktim pregonun var 2 modeli benzer. Prego lotus var mesela 500 tl civvarinda. O da lullanisli gibi. Ya oyle yapicam yada next2me ikinci el alacagim. 6 ay sonra da odasina :)

arkadaşlar merhaba, ben doğum ücreti yüksek olduğu için hastanemi değiştirmeyi düşünüyorum. Doktorumu da çok seviyorum aslında ama biraz tedbirli bir kadın olduğu için en ufak sorunda beni sezeryana yönlendirir gibi geliyor..

Sizler hangi hastaneye gidiyorsunuz, bilgi paylaşımı yapabilir misiniz memnun olduğunuz hastane hususunda ? Bu arada Anadolu yakasında oturuyorum ama Avrupa yakasını bile düşünür oldum..

Ben de bu durumdan muzdaribim.. Sol tarafa yatmaya özen gösteriyorum ama gece boyunca çok sık dönüyorum, zira alışkın değilim sola/sağa yatmaya. Yüzüstü hiç uyumadım şimdiye kadar ama sırt üstü uyuduğumu farkettiğim an hemen sola dönüyorum.. Sırtıma iki tane yastık koyuyorum sırf dönemeyeyim diye ama nafile..

Can'ım süt oda sıcaklığında olmalı. Ve cam kavanoz iyice yıkanmış ve kurulanmış olmalı. Kefir tanelerini kavanoza koyup sütü üstüne döküyorsun. 1 lt süte 1-2 yemek kaşığı kadar koyuyordum sanki. Onu tam hatırlamıyorum. Ağzını kapatıp karanlık olacak bir yerde saklıyorsun. Mutfak dolabı gibi. Kapak plastik olmalı yada bir bez havlu kapatmalısınız. 1 yada 2 gün. Tercihe kalmış. Bekliyor öylece. 1 gün beklerse ayran kıvamında 2 gün beklerse yoğurt kıvamına geliyor. Sonra plastik bir süzgeçte süzüyorsun. Kefir taneleri süzgeçte kalıyor Zaten. Taneleri içme suyundan geçirip tekrar saklayabilirsin yada hemen mayalama yapabilirsin. Zamanla çoğalıyor Zaten. Bu kadar Can'ım. Sonra afiyetle iç kefiri :)
Teşekkür ederim canım deneyecem. Umarım beceririm

Farklı bir Dr bakmıştı canım kıza benzetiyorum demişti. 14haftalıktı o zaman. 18haftalıkken kendi Dr uma gittik ekrana pipiyi dayadı utanmaz :KK48::KK70: senin ki belli oldu mu annesi :)

Bize ikili testte kesin erkek dedi hatta pipisi de şu dedi, dörtlü testte kıza benzetiyorum dedi, son kararı bekliyoruz :)

evet canım,

gözün aydın olsun canım, ben sormuştum az kaldı bizler içinde

1 yada 2 haftamız daha var canım hissetmemize:anneadayı:
Allah razı olsun canım benim :) bende daha düne kadar endişeliydim bide bu 3.gebeliğim benim 2kaybım var. Daha net hissederim diye düşünüyordm ama değilmiş. Bugün çok şükür 20haftayı tamamladık oğlum buradayım dedi net olarak hissettirdi dışardan bile göründü:) biz anneler biraz evhamlıyız azcık sabredemiyoz:)

Back
X