2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bize ikili testte kesin erkek dedi hatta pipisi de şu dedi, dörtlü testte kıza benzetiyorum dedi, son kararı bekliyoruz :)
Ayy deme canım ya :D şuan bir acabamı dedim :KK64: kesin dedi 2sefer baktı hatta sizede atıym resmini :)) ayy ekranıda kapladı ki utandım :olamaz: :KK70:
1514038842645.webp

evet canım , az kaldı inşallah hissetmemize bende bir an tereddüt ediyorum ama bebeğin olduğu yerde seğirme gibi oluyor o da bazen, o zaman içimi bir sevinç kaplıyor, herhalde kıpırdıyor diye:cry:ağlıyorum bazen , ne oluyorsa bam, anayız biz ana

ama sırt üstü yatmak pek doğru değil bildiğim kadarıyla bebeğe giden kan akışı yavaşlıyordu değil mi,

ben yapıcam anlatırım size:KK49:

valla , yani sizler hafta olarak bizden önde olduğunuz için , sorduğum zaman içim rahatlıyor, ilk gebelik malum, :KK48:
ne güzel kıpır kıpır ohhhhh,
Gece boyu sırt üstü yatıyorum inan yana hiç yatamıyorum :(

aynen bende öyle uyurken farketmeyip karnımın üzerine dönüyorum hatta bir keresinde 16 haftalık civarındayken tamamen yüz üstü yatmışım inan bilerek değil çok kuvvetli bir tekmeyle uyandım,insan pişmanlık duyor ama bilerek yapılan bir şey değil.
sırt üstü uyumak benide çok rahatlatıyor bel ağrımı gideriyor ama burada duyduğuma göre iyi değilmiş uzun süre öyle yatmak.oyüzden sırt üstü de çok yatmamaya dikkat ediyorum.
allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.
İnanki bende tekmeyle uyanıyorum güm güm nasıl vuruyor öyle üzülüyorum ki hep sırt üstü yatıyorum bu konuyu araştırayım

Ben de bu durumdan muzdaribim.. Sol tarafa yatmaya özen gösteriyorum ama gece boyunca çok sık dönüyorum, zira alışkın değilim sola/sağa yatmaya. Yüzüstü hiç uyumadım şimdiye kadar ama sırt üstü uyuduğumu farkettiğim an hemen sola dönüyorum.. Sırtıma iki tane yastık koyuyorum sırf dönemeyeyim diye ama nafile..
Bende aynı şekil hiç dönmeden uyuduğum geceleri bilirim bende sırtıma sert minder felan deniyim bakiyim işe yarayacakmı

20171231_134834-1.webp
Merhaba kızlar bu hafta ayrıntılı ultrasonumuz vardı şükür bebişim iyi. Cinsiyetimizi de öğrendik oglusum geliyor hayırlısıyla. Teyzeleri bu da oglusum parmağını emiyor. Birkaç da cici aldim.

Eklentiler

• WEBPAGE_20180102_173000.webp
    WEBPAGE_20180102_173000.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 53
  • WEBPAGE_20180102_172803.webp
    WEBPAGE_20180102_172803.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 80
  • WEBPAGE_20180102_172601.webp
    WEBPAGE_20180102_172601.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 84
  • 20171231_135745-1.webp
    20171231_135745-1.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 59
Eki Görüntüle 2087773 Merhaba kızlar bu hafta ayrıntılı ultrasonumuz vardı şükür bebişim iyi. Cinsiyetimizi de öğrendik oglusum geliyor hayırlısıyla. Teyzeleri bu da oglusum parmağını emiyor. Birkaç da cici aldim.
Maşallah paşaya :nazar: ne güzelde poz vermiş :) çok şükür canım her daim sağlıklı haberlerini alalım inşallah hep iyi olsunlar:anne:
Cicileride çok güzelmiş :) güle güle kirletsin sağlıkla büyüsün içinde paşa :emir_bebek:

bende hamile yogasına başladım daha 2 kere gittim, daha öncede belli bi dönem yoga yapmıştım, yoga bana çok iyi geliyor rahatlatıyor bu dönem içinde faydalı olacağına inanıyorum
Süper, ben de başlarsam deneyimlerimizi paylaşalım lütfen

Anladım canım insanın başından kötü bi tecrübe geçince ister istemez yine aynı şeyleri yaşar mıyım diye ehvamlanıyor tabii. Bende tanık olduklarımdan okuduklarımdan vs etkilenip ya bende de böyle böyle bi durum olursa diye endişeleniyorum. Ilk hamilelik diye dicem ama yook ikinci üçüncü olanlarda da aynı endişeler. Annelik zor zanaat vesselam :) Allah hepimizin yavrularını esirgesin
Aminn canım bu 4. Gebelik sanki ilk gibi hiç biri aynı değil hepsi farklı duygusuda hamileliğide... Kucağımıza sağsalim alalım İnş yavrularımızı..

kızlar merhabalar, :KK54:
size bir sorum olucak , ben KEFİR içmek istiyorum ama içebilir miyiz,:kahve:
doktor randevuma çok var, devlete gidiyorum tel de vs sorma imkanımız pek olmuyor,
aranızda içen var mı, eğer sakıncası varsa hiç başlamıcam, :KK17:
kabızlığa çok iyi geliyormuş, şimdiden saygılar:KK68:

Ben içiyorum canım hiç sormak aklıma gelmedi :silah: ilk günden beri içiyorum

Eki Görüntüle 2087773 Merhaba kızlar bu hafta ayrıntılı ultrasonumuz vardı şükür bebişim iyi. Cinsiyetimizi de öğrendik oglusum geliyor hayırlısıyla. Teyzeleri bu da oglusum parmağını emiyor. Birkaç da cici aldim.
Maşallah kuzucuğuna annesi bu çok aç gelicek heralde bol bol süt lazım sana... Ey Rabbim sen ne büyüksün...

Kızlar kefir konusu olmuş "oda sıcaklığında sütün içine kefir tanelerini koyun ağzını eskiden yaptığımız gibi bezle örtüp lastik takın bu işlemi camda yapın vemetal değdirmeyin karanlık yerde bekletin 12 saat en ideal bizim için... Sebebi alkol oranı artıyor 18 ' 24' satte gitgide artıyor 48 saatte alkol oranı iyice artış gösretiyor ben 12 saat uygun buluyor ve öyle kullanıyorum... " diyelim li mayalama yapmayacaksınız ozaman önce kefir tanelerini duş aldırın el sürmeyin zarar görür sudan geçrin plastik veya bez süzgeç olabilir sonra ni su bardağına koyun üstüne klorsuz su koyun ağzını streçleyin...suyunu 2 günde bir değişin haftada bir su yerine süt verip besleyin... Bu şekilde kefir tanelerinin ömrü uzar.... Afiyet olsun benim bilgim bunlar .

yok maalesef kendim mayalamıyorum,hazır alıyorum :ıslık: keşke mayalayabilsem ama sanırım o yogurt mayalamak iişinden biraz daha zormuş,aslında denemek lazım .deneyen yapan varsa yazsın da bizde nasiplenelim püff noktalarını falan.:21:

Hayır kızlar hiç zor değil , püf nokta metal deymeyecek ve gün ışığı görmeyecek ... bi cam kavanoza koyun mayayı yıkayıp, sonra üstüne süt ve kavanozun etrafını bezle kapatın ışık görmesin buzdolabına koyun ertesi gün mayalanmış oluyo plastik süzgeçle süzün ayran gibi kosmı için mayaya su tutup tekrar kavanoza koyup üstüne süt ekleyin bu kadarcık :hamarat:

Kefir konusunda merak ettiğiniz her şeyi instagramda "kefirdanem" sayfasından bulabilirsiniz. Sayfayı bir inceleyin derim. Isparta da üniversitede mayaları üretiliyor, güvenilir bir sayfa. Migros ta mayaları ve hazır şişelerde kefiri satılıyor. Bende dane maya var ama hem bakmak zor oluyor hem de hamileliğimin başında içemiyordum. O yüzden buzluğa koydum. Şimdi kefirdanem in tek kullanımlık toz mayası var onunla mayalıyorum 1 litre süte, bitince istediğim zaman yine mayalıyorum. Tavsiye ederim. Hazir kefirlerdense bunu tercih edebilirsiniz. Hatta meyveli olanları hiç içmeyin derim. Kendi mayaladığınız kefire de muz, çilek vs. meyve koyup blender dan 10 saniye geçirin gayet güzel meyveli kefir oluyor. Sade içemiyorsanız eğer.

Metal konusunda da gerekli açıklama sayfalarında var :KK66:

Kızlar ben bebişin tekmiklerini çok aşağılarda hissediyorumo_O
Yani normalde daha önceki kıpırdanmaları daha yukarıdaydı. Ama ittirme hareketi hep aşağı da oluyor. Hem de baya aşağı yani. Tam kasık kısmı. Hani ilk hamileliğimizde hissettiğim yer var ya. Orası işte. Kafa yukarda ayaklar aşağıda mı ki ya da tam tersi :eek:
Tekmeleri hissetmeye başlayanlar nereden tekme yiyor acaba merak ettim :KK53:o_O

Acil yardımınizı istiyorum.sağ tarafımda sadece göğüsün altında karnın birlestıği yerin bir cm altındaki bölgede ağrım oluyor.evde salonda uzandığımda arabaya bindiğimde baştan beri de aynı yer cok yemek yediğimde sızlardı.sürdüğüm yağı biraz daha sık oraya sürdüm ve az yiyince daha rahatım.sevgili doktoruma yazdım.muayene etmeden birsey diyemem diyor.sırf bu yüzden dr.um özelde muayene ücreti ödeyemem bu saçma sey icin zekai tahire gideyim yarın dedim.
Karnınizın en uzeri sizinde gerilip ağrı yapıyor mu sizde de varsa doktora gitmesem...

Yani normalde daha önceki kıpırdanmaları daha yukarıdaydı. Ama ittirme hareketi hep aşağı da oluyor. Hem de baya aşağı yani. Tam kasık kısmı. Hani ilk hamileliğimizde hissettiğim yer var ya. Orası işte. Kafa yukarda ayaklar aşağıda mı ki ya da tam tersi :eek:
Tekmeleri hissetmeye başlayanlar nereden tekme yiyor acaba merak ettim :KK53:o_O
Valla canım benimki heryerden vuruyor bır bakıyorum asadan vuruyor sonra donuyo bu sefer yukardan vuruyor heryerden hissediyorum yani :)

Hayır kızlar hiç zor değil , püf nokta metal deymeyecek ve gün ışığı görmeyecek ... bi cam kavanoza koyun mayayı yıkayıp, sonra üstüne süt ve kavanozun etrafını bezle kapatın ışık görmesin buzdolabına koyun ertesi gün mayalanmış oluyo plastik süzgeçle süzün ayran gibi kosmı için mayaya su tutup tekrar kavanoza koyup üstüne süt ekleyin bu kadarcık :hamarat:
Peki bu maya satılıyor mu?? Onu nerden bulacaz bi de öyle bir sıkıntı var benim etrafımda hiç duymadım kefir mayalayan,uzun zamandır diyet yapan bir arkadaşım var o da hazır alıp içiyor :( Buarada kefir in tadını beğenmeyen arkadaşlar için söylüyorum işine meyve atıp blendırlayın. Ben içine muz armut ananas ve kivi koyuyorum missss gibi smoothie oluyor:dondurma:

Beni de çoğu Zaman aşagıdan tekmeliyor canım,zaten rahim şuna amaçla göbek deliği seviyesine çıktı. Uzuvlarının hareketlerini orada hissetmen çok normal ;) herkesin bu haftalarda öyledir Eminim kasığa genital bölgeye yakın vuruyor benimki de çoğu zaman garip hissediyorum ne işin var acaba oralarda diye söyleniyorum duyuyor mu bilmem :işsiz:

Ben bir suredir bebeği sessiz buluyordum.bugünse hareketlendi gündüz ve simdi de duyuyorum göbeği ortalarsak tam ortada göbek deliginin biraz altında duyuyorum.bağırsaklarım hareket ediyormuş gibi bir hareket var göbegimde.

Back
X