2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Dün gün boyu sağ kasığımda ara ara batma şeklinde ağrı oldu neden acaba ?
Birde göğüslerim arada çok sıcak oluyo sizdede oluyormu üretimmi var ondan mı acaba ? :işsiz:

Canim benim icinde sorun tam olarak bu oldugu icin ozele dogum yaptim kizimdayken ama bu bebegimdede konustum. Doktorla bana sana gun veriyorum dedi ama dedi suyun gelir birsey olur herhangi nobetci doktor kimse o dogurtuyor seni. Yani sans isi gibi sezeryan oldugum icin ben gene planli oluyorum ama olurda erken gelirse o gun kim varsa ona kaliyorum. Devletteki doktorum boyle demisti
Ya sezeryan olunca dedigin gibi icin biraz daha normal olur planli olur. Ama ben normal istiyorum insallah bir problem cikmaz( haftaya ayritilim var) ve normal dogururum. Maddi sebeplerden oturu mecbur devlette dogurcam. İnsallah iyi doror ve hemsirelere denk gelirim yaa. İlk dogumum olacak allah izin verirse. Su hamilelik ve dogumla ilgili stres yaptigim her sey benimle alakasiz konularla ilgili.

Canım biz aynı seyler yasıyoruz seninle ya aynısı yazayım diyodum gecen hf göbek deliğimin oralardaydı bu hf hep asagıda dediğin gibi kasığıma vuruyo pozisyonu değişti diye düşünüyorum önceden yan yatıyodu sanırım sağda solda hissediyodum hareket şimdi hep aşağılarda sanırım ayakları var afedersin bide sıkışınca filan bi vuruyo icim bi hoş oluyo :KK57:
Benim sıkışınca değil de genel de yemekten sonra yada dinlenince oluyor. Hatta yine vurdu şimdi. Ama sofiarya da orda hissediyormuş. Sanırım normal Can'ım bu durum. Ayaklar aşağıda duruyor demek ki :emir_bebek:

Yukarılarda dalgalanma gibi şeyler oluyor galiba kol ya da baş falan...ama tam o aşağıda ayakları vardı ben orda bi pıt pıtlar hissediyordum ve sık sık tuvalete çıkıyorum... detaylı ultrasonla bakılırken yine aynı pıt pıtlar oldu ve doktor işte ayaklarını oynatıyor falan dedi...yani tam o dediğin yerde ayakları
Aman iyi bari Can'ım. Sen gözünle görmüşsün. Zaten rahatladım buraya yazınca. Belki de yukarılarda da vuruyordur da o bölge yağlı olduğundan çok hissetmiyorumdur :KK53:

canim ben sezeryan oldum kontrole gittim nst de bebekte sanci cikinca yatis verdiler 3. gun suyum gelmis bebis ters bendede sanci basldi gece apar topar doguma aldilar ve kendi doktorum yaptirmadi nobetci kimse o yaptirdi ve bildim kadariyla normal dogumu ebeler hemsireler yaptiriyor doktor gelmiyor bilen varsa aydinlatir seni zaten
Yaa sezeryan olmaktan o kadar korkuyorum ki:( insallah normal gelir bebisim. Haftaya ayrintilim var insallah bir problem yoktur ve hic cikmaz. En buyuk korkum da son zamana kadar normal dusunup son zamanlarda senin yasadigin gibi mecburi sebeplerden sezeryana alinmak :(

yok maalesef kendim mayalamıyorum,hazır alıyorum :ıslık: keşke mayalayabilsem ama sanırım o yogurt mayalamak iişinden biraz daha zormuş,aslında denemek lazım .deneyen yapan varsa yazsın da bizde nasiplenelim püff noktalarını falan.:21:

Ben mayaladim asla demir temas etmicek catal bicak olmucak tahta kasik cam kavonoz ile mayalamasida cok kolay tomurcuk gibi zaten gittikcede buyutebiliyorsnda suzgecinde tahta kasikla suzdurdun mayayi soguk sute koyuyorsun kapani plastik olsun kapatip karanlik yerde firin icinde koyuyorsn bu gece koydum diyelim yarin aksama olmus oluyor. Metal vurdunmu o tomurcuk su olup gidiyor kurtaramiyorsn yani

Kizlar bu arada faydasina hic ama hic inanmasam da burdaki bi konudan etkilenerek bebisime klasik muzik dinlettim. Ve gercekten muzik basladiktan yaklasik 15-20 sn sonra tekmelemeye basladi ciddi sekilde. Kapatinca birakti. Bence bu muzikler faydadan cok yavrucaga zarar veriyor. Kiyamadim kapattim geri. Hareketini hissetmedigim zamanlar da dinletirim ama kaşınmasın fazla rahatsiz ederim :D bu arada muzigi telefondan acip, telefon hoparlörünü karnima dayadim.

Nasıl uyuttun canım
Birde benim bağışıklığa pek faydası olmadı :kızgın: niye acaba hala çok sık hasta oluyorum
İki parçaya böldüm ben bir kısmını süt içinde buzluğa attım tuppera koyup; bir kısmını su içinde buzdolabının alt katına koydum...uyandırırken de sütle beslenip ilk süzülen kısım içmeden dökülüyor daha sonrakiler içiliyor...ya kefirlerde sorun vardır ya tam olmadan süzüyorsunuz ya da daha tam etki gösterecek kadar içmediniz...biz günde 1 bardak içiyoruz oğluma da içiriyorum 5 buçuk yaşında

Kizlar bu arada faydasina hic ama hic inanmasam da burdaki bi konudan etkilenerek bebisime klasik muzik dinlettim. Ve gercekten muzik basladiktan yaklasik 15-20 sn sonra tekmelemeye basladi ciddi sekilde. Kapatinca birakti. Bence bu muzikler faydadan cok yavrucaga zarar veriyor. Kiyamadim kapattim geri. Hareketini hissetmedigim zamanlar da dinletirim ama kaşınmasın fazla rahatsiz ederim :KK70: bu arada muzigi telefondan acip, telefon hoparlörünü karnima dayadim.

O müziklere ben katlanamıyorum ki bebeğime dinleteyim :halay: saçma geliyo bana

İki parçaya böldüm ben bir kısmını süt içinde buzluğa attım tuppera koyup; bir kısmını su içinde buzdolabının alt katına koydum...uyandırırken de sütle beslenip ilk süzülen kısım içmeden dökülüyor daha sonrakiler içiliyor...ya kefirlerde sorun vardır ya tam olmadan süzüyorsunuz ya da daha tam etki gösterecek kadar içmediniz...biz günde 1 bardak içiyoruz oğluma da içiriyorum 5 buçuk yaşında

Yani en erken mayaladıktan 20 saat sonra içiyorum, tek şüphelendiğim kavanozun kapağı metal kefirle teması yok ama ondanmı faydası az oluyo acaba

Ya sezeryan olunca dedigin gibi icin biraz daha normal olur planli olur. Ama ben normal istiyorum insallah bir problem cikmaz( haftaya ayritilim var) ve normal dogururum. Maddi sebeplerden oturu mecbur devlette dogurcam. İnsallah iyi doror ve hemsirelere denk gelirim yaa. İlk dogumum olacak allah izin verirse. Su hamilelik ve dogumla ilgili stres yaptigim her sey benimle alakasiz konularla ilgili.

Bence darlanma bende normal cok istedim benimkide bi gun onceden belli oldu sezeryan olucagi zorunlu oldum. Bende egitim arastirma bu sefer dogum yapacagim gozukuyor. Bebegimde sorun gozukuyor. Kendi gittim hastane devlet hastanesi egitim arastirma degil egitim arastirmada bana uzak ama mecbur oraya gidecegim. Bende hangi doktor nasil olur bilmiyorum. Allah hepimize guzel dogumlar nasip etsin

Devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünenler için ben normal kadın doğum hastanesinde doğum yaptım ebe yaptırıyor doktor yanima bile uğramadı. sezeryan a doktor giriyor o doktor da o gün nöbetçi olan doktor oluyor.
Ben eğitim araştırmada doğun yapmak istiyorum. Kuzenim kasım ayında eğitim araştırmada doğun yaptı. Hafta ici saat 9:30 civarı normal doğumu oldu. Etrafı asistan doktorlarla doluymuş. Doğumunu yaptıran da asistanmis sanırım yanlarında hocaları varmış ve böyle yap şöyle tut falan diye tarif etmiş. Kuzenim artık bende doğurabilirim diye dalga geçiyor. Rahat olmuş doğumu hiç kesik atılmamış belkide o yüzden asistanlara da ders niteliğinde göstermişlerdir.
Ama eğitim araştırmada sonuç ta doktor ve ekibine muayene olmayı kabul ediyorsun o yüzden asistanlara doktor aynı anda girebilir doguma ama ebe olacağını sanmıyorum mutlaka doktor vardır diye düşünüyorum. O yüzden doktor girsin diye eğitim araştırmada doğun yapmak istiyorum.
12 ocak da zeynep kamil de ayrıntılı ultrasonun var ve hemen o güne doktora da numara aldım. O gün gidince sorarım normal doğum kim giriyor mesai saatleri içinde ve dışında olarak.

Kesin bilgiyi o zaman veririm canım.

Selam kızlar :KK24: biz de netleştirdik şükür cinsiyeti. Kız diye beklerken oğluşum ters köşe yaptı bizi :nazar: :) önceleri çok net hissetmiyorum derken bugün resmen coşmuş durumda paşam :) henüz hissedemeyenler benim gibi gerilmeyin 20.haftadan sonra başlıyor hareketlenmeler :emir_bebek:onu hissetmek bambaşka bir duygu şükürler olsun rabbim e isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah:dua::anneadayı:
Aa olabiliyomumus oyle bizde kizim kizim die seviyoruz erkek cikmasin simdi .
Allah saglikli uzun omir versin hepsine
arkadaşlar merhaba, ben doğum ücreti yüksek olduğu için hastanemi değiştirmeyi düşünüyorum. Doktorumu da çok seviyorum aslında ama biraz tedbirli bir kadın olduğu için en ufak sorunda beni sezeryana yönlendirir gibi geliyor..

Sizler hangi hastaneye gidiyorsunuz, bilgi paylaşımı yapabilir misiniz memnun olduğunuz hastane hususunda ? Bu arada Anadolu yakasında oturuyorum ama Avrupa yakasını bile düşünür oldum..
Canim anadoluda oturuyorsan avrupa yakasina bakilirmi ki..
Oralarda vardir guzel yerler arkadasim emseyde yapmisti dogumunu memnundu devlette de bi hastaneyi duymustum.zubeydemiydi sanirim
Eki Görüntüle 2087773 Merhaba kızlar bu hafta ayrıntılı ultrasonumuz vardı şükür bebişim iyi. Cinsiyetimizi de öğrendik oglusum geliyor hayırlısıyla. Teyzeleri bu da oglusum parmağını emiyor. Birkaç da cici aldim.
Masallah canim saglikla gelsin ins .
Darisi benim basima

Acil yardımınizı istiyorum.sağ tarafımda sadece göğüsün altında karnın birlestıği yerin bir cm altındaki bölgede ağrım oluyor.evde salonda uzandığımda arabaya bindiğimde baştan beri de aynı yer cok yemek yediğimde sızlardı.sürdüğüm yağı biraz daha sık oraya sürdüm ve az yiyince daha rahatım.sevgili doktoruma yazdım.muayene etmeden birsey diyemem diyor.sırf bu yüzden dr.um özelde muayene ücreti ödeyemem bu saçma sey icin zekai tahire gideyim yarın dedim.
Karnınizın en uzeri sizinde gerilip ağrı yapıyor mu sizde de varsa doktora gitmesem...
Canim bende hep oluyor mideden diye biliyorum.

Bence darlanma bende normal cok istedim benimkide bi gun onceden belli oldu sezeryan olucagi zorunlu oldum. Bende egitim arastirma bu sefer dogum yapacagim gozukuyor. Bebegimde sorun gozukuyor. Kendi gittim hastane devlet hastanesi egitim arastirma degil egitim arastirmada bana uzak ama mecbur oraya gidecegim. Bende hangi doktor nasil olur bilmiyorum. Allah hepimize guzel dogumlar nasip etsin
Amin canim insallah

Beni de çoğu Zaman aşagıdan tekmeliyor canım,zaten rahim şuna amaçla göbek deliği seviyesine çıktı. Uzuvlarının hareketlerini orada hissetmen çok normal :KK66: herkesin bu haftalarda öyledir Eminim kasığa genital bölgeye yakın vuruyor benimki de çoğu zaman garip hissediyorum ne işin var acaba oralarda diye söyleniyorum duyuyor mu bilmem :işsiz:

Ayrıntılı usg yi ne zaman yaptıracaksın sofiarya. Ben perşembe falan yaptirsam mi diyorum 20+3 oluyorum sanırım. 1 hafta daha bekleyemiyorum ya sabırsızlandım iyice. Erken mi olur acaba?

Amanın coşuyor seninki desene. Bizimki pek bi uslu tek bölgeye odaklanmış :KK45:

Can'ım kahvaltıcılarda da satılıyor. Eşim en son ordan almış.

İyi bari tek bende değilmiş Can'ım :)) aynı yerden vuruyormuş ikimizinki de. Çok hareket etmiyorlar demek ki. Ondan olsa gerek :KK45:
Benim ki çok hareketli yaaa sabah akşam icraatta, bugün bebeğe aşı yapacak sedyeye doğru eğildim bi koydu aşşağıdan iğneyi elime batırdım :oha: daha alışamadım da henüz o_O ilk kızım çok sakindi yavrum kibar kibardı doğdu Halen öyle ama bu 2 numara cadı olacak cadıııı :halay:

Back
X