2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Baston arabayı ilk aylar bununla kullandim kizlar
Canım bende şimdi yazdım anakucagı yazmısım ama yanlıs yazmısım bende o zaman kanz marka uyduruk bi araba almıstım tam yatan bişey icine pusetle kullandım gayette güzel oldu ama dediğim gibi cok incelememiş araba hic rahat değildi büyüyünce ucuzundan baston aldım

Canım bende şimdi yazdım anakucagı yazmısım ama yanlıs yazmısım bende o zaman kanz marka uyduruk bi araba almıstım tam yatan bişey icine pusetle kullandım gayette güzel oldu ama dediğim gibi cok incelememiş araba hic rahat değildi büyüyünce ucuzundan baston aldım
Aslında herkesin usunceside isteğinde farklı birbirimize fikir vermek cokmguzel.oluyo herkes bütçesine göre içine sinen birşey alır ve kullanmak nasip.olur inşallah :KK200:

ben bugün tetanozu doktoruma yine sordum, bebeğim tüp bebek ve plasentam aşağıda diye riskli sayılıyorum
ama doktorum yaptırabilirsin dedi yine
keşke görüş birliği olsa şu aşı konusunda, yaptırıcam muhtemelen ama için rahat olmayarak

Gözün aydın canım çok sevindim bir sorun olmamasına. inşallah sonuna kadar böylede devam eder. Kan pıhtılaşması bende de var canım 2 iğne kullanıyorum günlük. Ve ilk defa böyle bişey duyuyorum canım şaşırdım da. Sonuçta kan cıvıyıp rahatça gidebiliyor kuzulara yeterince alım yapıyordur bence. inşallah böyle bir durum olmaz. En basit örnek teyzemde 0.8 lik iğne kullanıyordu bebeğimiz 35 haftalık doğdu maşallah hiç bir sorun yaşamadı küveze girmedi ve kilosu tam 3,800 doğdu inanamamıştık. Eğer kesin bir kanıysa örneğini nasıl gördük demi. Benim doktorum profesör ve perinatolog bu durumu kesin sorup sanada yazcam canım. Sende üzme kendini sakın bebiş etkilenmesin.
Rahmin Sol tarafinda trombofoli yani pıhtılaşma varmış tek tarafta. Iki doktor birden girdi tek sorun o çıktı. Inşallah o da geçer bende iğne vuruyorum 0.4 lük. Valla canım sorduğunda bana yazarsan çok sevinirim. Çok teşekkür ederim

Günaydın kızlar size bir sorum var hani evde kullanılan silikon tabancalar var ya süs yaparken falan kullanıyoruz onun kaç watt olması lazım acaba 20lik var 60lık var bana bir yardım ediverin anlayan arkadaşlar sipariş vercem ama hangisini vereceğimi bilemedim
Canim silikon tabanca aldim bende hic bakmadim kaclik diye .bilgim yok
Arkadaşlar benim detaylı ultrason bitti bebeğimde hiç bir sıkıntı yok çok şükür. Fakat bende genetik kan pıhtılaşması olduğu için ileriki haftalarda tansiyon sorunum başlayabilirmiş. Ve en önemlisi genetik kan pıhtılaşması olduğu için bebeğim 2.700 2.800 civarı doğabilirmiş bunun için üzüldüm. Kan pıhtılaşması olup doktoru bu şekilde söyleyen oldumu ?
Canim insallah sorunsuz gecer hamileligin saglikli bi dogum yaparsin .
Kızlar dün baya baktık pusetlere. Genelde travel sistem var. Tek pusetleri pek beğenmedim. Ama en iyisi kraftın pusetleri. Kumaşı çok güzel.

Bir de kraftın park yatağına baktık. 70-120
Ya acayip büyük göründü gözüme. Nasıl sığar bilmiyorum odaya. Küçük de olsun istemiyorum. Ama kumaşı sağlamlığı gerçekten belli.
2-3 yaşına kadar kullansın istiyorum.
Park yatak düşünenler?? Sizler nasıl düşünüyorsunuz?

Bir de Kraft evo puset kullanan var mı aranızda?
Park yatak oglumda kullandim. Cok kullanisli .
Ilk 4 ay kullanmadim.sonrasinda 3 yasa kadar kullandi .cokta seviyordu.

sıkma canını, stres yaparsan bebeğini etkilersin, tansiyonu da tetikliyebilirsin, sen sakin ol, bebeğin kilosuna gelince birçok düşük kiloyla doğan bebek biliyorum ki sonra maaşallah tosun gibi oluyorlar yeter ki sağlıklı doğumlar yapalım :dua::KK200::anneadayı:
Amin canım teşekkür ederim iyi dileklerin için bi an duyunca etkilendim ama atlatırım. Doğru söylüyorsun bebeğime kötü enerji göndermemem lazım.

ben bugün tetanozu doktoruma yine sordum, bebeğim tüp bebek ve plasentam aşağıda diye riskli sayılıyorum
keşke görüş birliği olsa şu aşı konusunda, yaptırıcam muhtemelen ama için rahat olmayarak
Allah a emanet artik canim .Bende yaptirmadim oda Allah a emanet .keske gorusbirligi olsa gercekten

Arkadaşlar daha sonra büyüyen bebek karyolalarından alan oldu mu? normal beşikle bebek karyolası arasında kaldım. Büyüyen karyolaların kullanışlı olmadığını söylüyorlar? Siz ne düşünüyorsunuz??

canım benimde kan pıhtılaşması genetik, bu cumartesi ayrıntılı ultrasonum var, bakalım ne diyecekler, benim arkadaşımın bebeği 2,5 kg doğdu, şimdi maşallah tosun gibi,
Doktorda dedi panik yapma emzirirsin çok çabuk kilo artışı olur. Benim sol rahim damarında pıhtılaşma saptandı. Hayırlısı ile doğsunlarda büyütürüz biz onları

Canım içini ferah tut bence riskli gebelikler zaten bir çok eylemi gerçekleştiremiyor. Mesela devamlı yatıyorlar birçok ilaç kullanıyorlar bir iğne bahanesi olabiliyor. Sende üçüz annesi olarak riskli gebeliktesin doktorunuz en doğrusunu biliyordur. Dediğim gibi içini ferah tut.

Canım bende hiçbir sorun yoktu oğlum 2915 doğdu. Sıkma canını. Hem düşük kilolu bebisler çok çabuk toparliyorlar akranlarina yetisiyorlar. Oglum 1 ay olmadan toparlak bisi olmuştu sadece anne sütüyle hemde. :KK66: Ama mama ile beslenen bebeklere yetişemedik malesef
Sağlık olsun iyi dileklerin için teşekkür ederim canım.

bende de genetik pıhtılaşma var iğne vuruyorum. kızım 2320 doğdu ama drlar buna bağlamadı. Rahmim kalp şeklinde ondan olabilir dediler.
Hmm o da olabilir diğeride olabilir. Şimdi nasıl kızın önemli olan sağlığı sonrasında toparlıyordur değilmi kısa sürede.

Biraz önce sağlık ocağından geldim ve tetanoz aşısı yaptırmak istemediğime dair tutanak doldurdum. Ebem de gayet normal karşıladı, doktorun böyle uygun gördüyse yaptırma, merak etme hiçbir sıkıntı olmaz dedi. Rahatlattı beni. O biraz şüpheye düşseydi, keşke yaptırsaydın falan deseydi kafama takacaktım bu konuyu. Ama şimdi biraz daha rahatladım. Allah a emanet artık umarım bir sıkıntı çıkmaz.
Bu arada eşimin iş yeri hekimine de sordu eşim, o çok uzun süre Amerika da kadın doğum doktoru olarak çalışmış. Ben olsam eşime yaptırmazdım demiş.
Herkesin farklı bakış açısı olabiliyor, en iyisi kendi doktorumuz ne diyorsa ona güvenmek.
Sağlıkla kucağımıza alıp büyütürüz inşallah yavrularımızı :dua:

Cok sacma geldi bu canim, bende de pihtilasma var iki doktorum da boyle bisey soylemedi arkadasm pihtilasma igneleriyle ikinci cocugunu dogurdu iki ay oldu daha. Ikisi de 3500 kilonun ustunde dogdular doktorlar nasil uyduruyorlar bebege kan gitme baska, beslenmesi kilo almasi baska bisey bence. Tansiyonda sebepsiz olabildigi gibi plasentadaki centik tansiyona sebep oluyormus cogu kez diye biliyorm yasayan arkadaslardan. Canini sikma bence
Sol rahim damarında pıhtılaşma var bu yüzden normalden biraz daha zayıf doğma olasılığı yüksek fakat kısa sürede toparlıyorlar stres yapma dedi. Sağlıklı olsunda artık sürekli emziririm

Canım bana da kendi doktorum tek doz ol mutlaka dedi, abim doktor olma gerek yok dedi, aile hekimimiz sen bilirsin dedi.burada okuduklarımdan korktum iyice, Kafam karıştı gittim oldum bugün içime sinmedi. Allah’a emanet yavrularımız

Canın ilk aylar bunlar bencede kullanıslı değil ama sonrası icinde baston kullanıslı bastonların da travel sistemleri var onlara bakabilirsin chicco liteway mesela baston olarak cok güzel bi ara rahat kullanıslı travel sistemide var

Ben chicco kullanmadım ama kardeşim ve 2 arkadaşım bebek arabasını Chicco lite way kullanıyor. Çok çok memnunlar @zenderu bi bak istersen o modele

Arkadaşlar daha sonra büyüyen bebek karyolalarından alan oldu mu? normal beşikle bebek karyolası arasında kaldım. Büyüyen karyolaların kullanışlı olmadığını söylüyorlar? Siz ne düşünüyorsunuz??

Kuzenim almıştı 2013 de o zaman 2000 tl ye yakındı fiyat i. Ama beşikten karýolaya çevirdiğinde dağildi Ucuzuna da kaçmamışlardı. Bu biraz şans işi canım.
O zaman park yatak almamı tavsiye etmişti.

Son düzenleme:
Back
X