2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Merhaba dostlar çok yazmasam da düzenli okuyorum yazılanları yine bir soruyla geldim size şükür şeker falan çıkmadı günde minimum 2 çikolata ve yarım kg falan tatlı yediğim oluyor :oha:yemek yemeyeyim tatlı yiyeyim istiyorum kendim baya kilo aldım bu sebepten ama bebişim için sizce zararlı mıdır bu durum en son haftasında uyumluydu ilerde doğduğunda şeker hastası olur mu acayip korkuyorum
O neydi gizzzz.... Günde yarım kilo tatlı dedin dimi.. gel benide ye çok tatlı olduğumu söylerler.. şaka bı yana bende tatlıyı çok seviyom ama şeker çıktı yiyemiyom,arada kaçamak oluyo valla ama serbest olsa 1 kilo yer seni sollarim emin ol..:kk77::KK8::halay::dondurma::dondurma::dondurma:

Benim babynest'im geldi cok guzel olmus ayni gonderdigin ornekteki gri yildizli kumas almistim cok hos ve kullanisli bence. Yanliz boyutlari azicik daha buyuk olabilir gibi geldi bana. Posetleyip kaldirdim ama bi ara cikarip resmini ekleyim insallah.

Ben de babynest almaya karar verdim canim internetten aldin sanirim Bunda marka falan var mi onem vermemiz gereken? Cok sirin modeller var ya

Ben de babynest almaya karar verdim canim internetten aldin sanirim Bunda marka falan var mi onem vermemiz gereken? Cok sirin modeller var ya

Yok canim ben internetten baktim ama pahali gibi geldi. Kumasini aliyorsun zaten 20 tl bile tutmuyor tanidik bide terzi varsa cok daha uygun fiyata geliyor. Ben kumasini aldim annemin bi arkadasi dikti sagolsun. Ama daha once babynests.com sitesinde begenmistim kumaslari cok guzel bi bak istersen.

Bende 8 kilo almışım 72 kilo çıktım bugün dr çok falan demedi
Bence de cok degil cok normal bir kilo alimi hamilelikte.

Kızlar havlu seti beğendim ozdilekten bambuymus ama renkli olmasi sorun olur mu? sarı yada pembe , sanki bebeğin tenine zarar verirmis gibi hissediyorum, beyazı da var, :110: foto gönderemedim link bırakıyorum

http://www.ozdilekteyim.com/shop/tr...-tweety-lisansli-nakisli-bebe-seti-sari-bambu
Canim cok guzel. Ben renginden bir durum olacagini dusunmuyorum. Ama bambu yerine pamuklu almabi tavsiye ederim. Bambular tamam yumus yumus ama pamuklu kadar iyi su emmiyor.
Canım bize babymallde oldu aynısı.bebek arabasının istediğimiz rengi kalmamıştı ellerinde.ödemeyi yaptık daha sonra eve gönderdiler ürünü.telefonla ara istersen müşteri hizmetlerini ya da aldığınız mağazayı
Esim arayacak, fatura falan onun adina kesildi. Hayir gelmesi lazım biran once onumuzdeki hafta evde olmayabilirim cunku.

Kizlar sizce bu araba nasil? Yeni siparis verdim insallah pisman olmam :ıslık:

Eklentiler

• c87a6b64-3047-4f26-9b4b-0c137c06782b.webp
    c87a6b64-3047-4f26-9b4b-0c137c06782b.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 74
şeker yükleme testi gebelikte olmazsa olmaz testlerden bence ve öyle bırak tokluk açlık bakmayı 50lik bile saçma. direk 75gr ogtt yapılması gerekir bunun kuralı budur,kitap böyle yazar. ama işte bizim post modern süpersonik doktorlarımız tırıvırı işler peşinde koşmayı çok sevdiklerinden böyle manasız girişimlerde bulunabiliyorlar maalesef. gebelik şekerinde bebek doğumdan sonra ağır hipoglisemiye girebilir en birincil risk budur yani ani kan şekeri düşer.beyni sünger gibi olur anlayamazsın.ayrıca bu kan şekeri dalgalanmaları daha birsürü metabolik hastalıgı tetikler kalp anomalilerine sebep olur. ani solunum durması görülür. olur da olur yaniii.. böylesine önem arz eden bir durumun son dönem TV showlarındaki saçmalıklarla riske atılıyor olması beni çok üzüyor. bunu daha önce de yazmıştım,kesinlikle hastanın insiyatifine bırakılması gereken bir durum olarak görmüyorum ben bunu,iyi bir hekim şeker yükleme konusunda ısrarcı olur işini şansa bırakmaz. diyabet dediğimiz öyle illa belirti veren belirli referansları olan bir hastalık değil üstelik.yani çok tatlı yiyorum kesin şekerim var,çok kiloluyum kesin bende şeker çıkacak ya da çok iyi hissediyorum kilom da normal yoktur benim bir şeyim demek anlamsız. diyabetin bir sürü görülme şekli var.insülün salınımına bağlı bozukluklardan kaynaklı olanı var,hormonal bezlerden kaynaklı olanı var, sende ki hangisi bilemezsin. ilk soruna dönecek olursam evet ben ilk gebeliğimde de yaptırmıştım,ilkinde birşey çıkmamasına rağmen bunda da yaptırdım hem de direk 100lük yaptırdım. burda hepinizin yazdıklarını okuyorum inanın,tek tek.. bazen okadar önemsiz şeylere takılıp, okadar minicik şeyleri dert edip önemsiyorsunuz;bazen de en önemli konularda olmaz birşey yaa ne sıkıntı çıkartabilir ki diye rahat davranıyorsunuz,üzülüyorum.. gebelik şekerinizi önemseyin arkadaşlar nolur !
Canım ben çok fazla önemsiyorum zaten yürüyorum çok dikkatli besleniyorum ama işe yaradığını nerden bilicem o kadar önemsiyorum ki kabusa döndü hayatım...madem bu kadar önemli nasıl sadece açlık tokluk ölçümüyle karar verebiliyorlar??? Her şey yolunda mı nasıl bilebilirim

Kızlar selam, birşey sormak istiyorum aranızda hamile yastığı kullanan var mı? Sırt ağrılarından uyuyamadığımı daha öncede yazmıştım burda ama bu ara çok şiddetlendi ne şekilde yattıysam olmadı yere yattım kanepeye yattım yastıklarla boğuşmaktan çok sıkıldım artık sinirlerim altüst oldu. Daha önce belki kullanan olmuştur. Resimde ekliyorum belki kullananız vardır.

Eklentiler

• janbebe-5-bolge-hamile-yastigi-emzirme-yastigi-pembe-mavi__1039665772275950.webp
    janbebe-5-bolge-hamile-yastigi-emzirme-yastigi-pembe-mavi__1039665772275950.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 51
Ben ilk oğlanda onun yün yorganı vardı içerde otururken onda da yatıyordum.Şimdi şu babynestler hoşuma gitmeye başladı yapımıda çok basit kalıbını indirdim kumaş alıp yapacağız valideyle ama bu biraz küçük geldi içini dahada büyütürüz
Guzelmis canim hic becerim yokki yapayim.
Mevlut icin aldim bnde susluden .
beyazıda var canım, beyazda çok sıradan geliyor ama düşüneyim biraz daha :110:
Haklisin bnde dayanamadim icinde renkleri olan bisey aldim
Kizlar sizce bu araba nasil? Yeni siparis verdim insallah pisman olmam :ıslık:
Guzel duruyo gule gule kullan canm

İYi de 8 kilo fazla degil ki canim. Ortalamaya vurursan hemen hemen aylik 1 kilo almis sayilirsin bence gayet iyi.
ahh keske oyle olsa, 8 kilonun hepsini son 2 ayda aldim ilk aylarda kilo almamistim hic. simdi haftada 1 kilo alarak devam ediyorym. onlenemez bi yukselisim var :110:. daha doguma 14 hafta var, 14 hafta 14 kilo olmasin da :duduk:

Canım ben şeker hastasıyım, kontrol altında tutmak zor gerçekten de, her gün aynı şeyleri yesen de bazen stres bile yükseltiyor. Senin kaç çıkıyor tokluk?
geçmiş olsun canım ya ikinci gebeliğim benim oğlumda yoktu birşey bundada çıkmaz demiştim hopp şeker çıktı cok canım sıkıldı ac ac geziyorum ya yok böyle bişey sabahları yüksek çıkıyor dahada gıcık ve stres oluyorum halbuki 9 da kesiyorum öğünümü yediğimde yarım elma bazen portakal ya süt yada ayran kaç gündür aclık 97 tokluk 130 150 arası gıcık olmaya basladım doktor acıkmadan kalcaksın dedi ama aclıktan halsizleştim öğün aralarını iple cekiyorum ailedede genetik.dayanamıyorum artık yaa valla.hergün aynı şeyleri yemekten..

Kızlar selam, birşey sormak istiyorum aranızda hamile yastığı kullanan var mı? Sırt ağrılarından uyuyamadığımı daha öncede yazmıştım burda ama bu ara çok şiddetlendi ne şekilde yattıysam olmadı yere yattım kanepeye yattım yastıklarla boğuşmaktan çok sıkıldım artık sinirlerim altüst oldu. Daha önce belki kullanan olmuştur. Resimde ekliyorum belki kullananız vardır.
canım ben 1,5 aydır kullanıyorum.Eşim aldı sağolsun.İlk başta bi yadırgadım sonra ohh miss çok güzel destek oluyor bel bacak ve karın kısmına.Kesinlikle tavsiye ederim ağrın varsa hatta keşke daha önce alsaydın.Ben yastıksız yatamıyorum alıştım.

geçmiş olsun canım ya ikinci gebeliğim benim oğlumda yoktu birşey bundada çıkmaz demiştim hopp şeker çıktı cok canım sıkıldı ac ac geziyorum ya yok böyle bişey sabahları yüksek çıkıyor dahada gıcık ve stres oluyorum halbuki 9 da kesiyorum öğünümü yediğimde yarım elma bazen portakal ya süt yada ayran kaç gündür aclık 97 tokluk 130 150 arası gıcık olmaya basladım doktor acıkmadan kalcaksın dedi ama aclıktan halsizleştim öğün aralarını iple cekiyorum ailedede genetik.dayanamıyorum artık yaa valla.hergün aynı şeyleri yemekten..
Portakal glisemik indeksi yüksek bi meyve, az yemekten çok yediğin şeyler önemli, hem 130-150 çok yüksek değerler değil. Benim bu sabah kahvaltıdan iki saat sonrası 170 çıktı. Gerçekten sinir bozucu oluyor. Hemen yürüyüşe çıktım geldim 70 e düşmüş :/ ekmeği en aza indirmek, sebze ve protein ağırlıklı beslenmek lazım. Bir de mutlaka yürüyüş

Kizlar kraft twist alanlara sorum
Oti
Urma yeri kucuk demisler oylemi gercekten

Canım ben aldım ama kutusuyla duruyor, açmadım bile daha. Kullanmadığım için de yorum yapamayacağım :KK43: küçük olabilir, belki de biraz kibar duruyor ondan öyle gelmiştir. Ben Casual Cadillac Air düşünüyordum o daha geniş duruyordu. Ama görüntü olarak mı kullanım alanı olarak mı bilemem.

Az önce doktordan geldim. Önceki akşam kaburgamın sağ alt tarafına ağrı girmişti ve karnım sertleşmişti söylemiştim. Iki gündür de sanki bebeğin hareketleri azaldı gibi geldi.
Bebeğe baktı gayet iyiydi, hareketli iyi bir sıkıntı yok dedi kalbini dinletti.
Ağrı için safra keseme ve böbreğime baktı. Böbrekte genişleme gördü hamilelikte olabiliyor dedi. Usg ve tit istedi. Sonuca göre kum falan varsa ürolojiye yönlendiririm dedi. Usg yarına kaldı ona göre bir yol izleyeceğiz. Çok büyük bir ağrı değildi ama eşim de sağ olsun pimpirikli gittim doktora. Yoksa aklıma takılırdı. Inşallah bir sorun çıkmaz.

Az önce doktordan geldim. Önceki akşam kaburgamın sağ alt tarafına ağrı girmişti ve karnım sertleşmişti söylemiştim. Iki gündür de sanki bebeğin hareketleri azaldı gibi geldi.
Bebeğe baktı gayet iyiydi, hareketli iyi bir sıkıntı yok dedi kalbini dinletti.
Ağrı için safra keseme ve böbreğime baktı. Böbrekte genişleme gördü hamilelikte olabiliyor dedi. Usg ve tit istedi. Sonuca göre kum falan varsa ürolojiye yönlendiririm dedi. Usg yarına kaldı ona göre bir yol izleyeceğiz. Çok büyük bir ağrı değildi ama eşim de sağ olsun pimpirikli gittim doktora. Yoksa aklıma takılırdı. Inşallah bir sorun çıkmaz.
inşallah olmaz bazen pimpirikli olmak iyidir ne varsa öğrenmiş olursunuz

Back
X