şeker yükleme testi gebelikte olmazsa olmaz testlerden bence ve öyle bırak tokluk açlık bakmayı 50lik bile saçma. direk 75gr ogtt yapılması gerekir bunun kuralı budur,kitap böyle yazar. ama işte bizim post modern süpersonik doktorlarımız tırıvırı işler peşinde koşmayı çok sevdiklerinden böyle manasız girişimlerde bulunabiliyorlar maalesef. gebelik şekerinde bebek doğumdan sonra ağır hipoglisemiye girebilir en birincil risk budur yani ani kan şekeri düşer.beyni sünger gibi olur anlayamazsın.ayrıca bu kan şekeri dalgalanmaları daha birsürü metabolik hastalıgı tetikler kalp anomalilerine sebep olur. ani solunum durması görülür. olur da olur yaniii.. böylesine önem arz eden bir durumun son dönem TV showlarındaki saçmalıklarla riske atılıyor olması beni çok üzüyor. bunu daha önce de yazmıştım,kesinlikle hastanın insiyatifine bırakılması gereken bir durum olarak görmüyorum ben bunu,iyi bir hekim şeker yükleme konusunda ısrarcı olur işini şansa bırakmaz. diyabet dediğimiz öyle illa belirti veren belirli referansları olan bir hastalık değil üstelik.yani çok tatlı yiyorum kesin şekerim var,çok kiloluyum kesin bende şeker çıkacak ya da çok iyi hissediyorum kilom da normal yoktur benim bir şeyim demek anlamsız. diyabetin bir sürü görülme şekli var.insülün salınımına bağlı bozukluklardan kaynaklı olanı var,hormonal bezlerden kaynaklı olanı var, sende ki hangisi bilemezsin. ilk soruna dönecek olursam evet ben ilk gebeliğimde de yaptırmıştım,ilkinde birşey çıkmamasına rağmen bunda da yaptırdım hem de direk 100lük yaptırdım. burda hepinizin yazdıklarını okuyorum inanın,tek tek.. bazen okadar önemsiz şeylere takılıp, okadar minicik şeyleri dert edip önemsiyorsunuz;bazen de en önemli konularda olmaz birşey yaa ne sıkıntı çıkartabilir ki diye rahat davranıyorsunuz,üzülüyorum.. gebelik şekerinizi önemseyin arkadaşlar nolur !