2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Valla düşündükçe beni de basıyor ama hayırlısı. Tek temennim geçer sefer sabah 5 te hastaneye yattım birsürü sancı üstüne gece 12 de ameliyta girdim aşırı yorgun aç ve uykusuzdum. Bunda planlı olacak belki daha çabuk toparlarım :KK43:

ama ac birakiyolarki bende kizimdayken yemek yemeden o gece ertesi gun 9 da yatis yapildi kaynanam sag olsun aksam 5de ameliyat alindim ameliyat sonrasi 6 saat daha yemek yok dediler susuzluk aclik bende uykusuzluk ve asiri sinirliyken narkoz aldim. insallah dedin gibi cabuk toparlariz

Can'ım bir suyun içinde cifi ve beyaz kalıp sabunu karıştır. Onunla sil. Deri koltuk kenarlarını onunla siliyorum ben bembeyaz oluyordu.
Sonra da sirkeli suyla dezenfekte edersin.

Ayyy Zeyno sana bi kızasım var şuan. Ama iyi haber hatrına bişey demicem :63:
Valla aklıma kötü kötü şeyler geldi. Bu saate kadar yazmayınca. Çok şükür her şey yoluna girmiş. Merakta bırakma bu kadar :))

Can'ım benim tüp doktorum senin normal gebelerden hiç farkın Yok. Tabi ki normal yapabilirsin. Hatta normal yap dedi:KK66:
Sonraki gittiğim iki doktorum da aynı şeyi söylediler. Kafanda bunları kurma. Son anda bir değişiklik olmazsa normal olacak içini ferah tut dediler. Hatta son doktorum bebek biraz tombiş olunca dikkat et yemene normal Doğum zorlaşmasın dedi. Sen de içini ferah tut bence.

Sağ ol canım, inşallah hayırlısıysa normal yolla olur o zaman isteyen herkesinki:dua:
Ben sadece şuna kızdım ben normal istiyorken beni desteklemedi. Sonuçta doğumuma o girecek. Bu konuda kendime olan güvenimi zedeledi. Oysaki ben ona normal doğuma sıcak bakıyor, dedikleri için gitmeyi tercih etmiştim. Şu an doktor değiştiremem ve bildiğim daha iyi bir doktor yok.
Hayirlisi bakalım zaman gösterecek. Kuzum nasıl istiyorsa öyle gelecek dünyaya :KK200:

Sağ ol canım, inşallah hayırlısıysa normal yolla olur o zaman isteyen herkesinki:dua:
Ben sadece şuna kızdım ben normal istiyorken beni desteklemedi. Sonuçta doğumuma o girecek. Bu konuda kendime olan güvenimi zedeledi. Oysaki ben ona normal doğuma sıcak bakıyor, dedikleri için gitmeyi tercih etmiştim. Şu an doktor değiştiremem ve bildiğim daha iyi bir doktor yok.
Hayirlisi bakalım zaman gösterecek. Kuzum nasıl istiyorsa öyle gelecek dünyaya :KK200:
Bende doktoruma sormuştum normal dogumu gayette güzel normal doğum yapabilirsin demişti. Risk ikisinde de var sonuçta Allah korusun.

Günaydıınn :KK200:
Şu an parmaklarım şiş ve ayaklarım da ağrıyor. Uzun süre ayakta kalınca da belim ve sol kalçam ağrıyor :KK43:
Amaa Bir aksilik olmazsa birkaç saat sonra Eminönü ne gideceğim. Yoksa içimde kalacak. Daha da gidemem ağırlaşıyorum iyice.
Oraya gidince nerelere bakayım neler alayım tavsiyelerinizi bekliyorum. Hediyelik dağıtmaya bir şey almadım, hazırlamadım. Pijama takımı almam lazım. Lohusa terliği tacı vs. Kapı süsü, oda süslemesi. Aklıma gelenler bunlar. Malzemeleri alıp yapabildiğim kadarını kendim yapayım istiyorum. Tabii gücüm, sağlığım yerinde olursa.
Bir de arabayı nereye park edebiliriz? Beyazıt tarafına mı Eminönü tarafına mı arabaya park etsek? Park yeri de bilmiyorum da gidince buluruz herhalde :halay:

Çok sevindim ya maşallah :nazar: :KK200: aramızda 1 gün var ve ben de bugün gittim doktora yaklaşık 1600 gr benim miniğim de. Yani seninki çok çok iyi. Aradaki açığı kapatmış. Sağlıkla gelsin hepimizin yavruları :dua:

Kızlar tüp bebek olanlara sorum olacak. Doktorunuzla doğum yöntemini konuştunuz mu? Normal doğum konusunda ne diyorlar?
Ben 2 aydır tüp bebek doktorumu bıraktım başka doktora gidiyorum. Bebeğim normal doğum pozisyonunu almış. Ben onu sorunca sizin tüp bebekti değil mi dedi. Zaten sezeryan istiyorlar dedi. Ben de tıbben bir durum yoksa normal isterim dedim. Işte anneler bebeği zor elde ettikleri için risk istemiyorlar sezeryan istiyorlar falan dedi. Yüzde 1 i normal doğuruyor dedi. Benim cesaretimi kırdı ya. Insan biraz destek olur, cesaretlendirir. Canım sıkıldı biraz. Siz ne düşünüyorsunuz doğum yöntemi konusunda?
Benimde tüp canım bir aksilik çıkmazsa bende normal istiyorum doktorum sezeryan yanlisi

Bebek döndü sıkıntı yok biraz tombis eğer herşey normal giderse 40. Haftaya kadar bekleyeceğiz gelmezse son çare sezeryanla alacak öyle anlastik ısrarcı değilim ama neden yani sonuçta bebek ne zaman isterse o zaman gelmeli

Sende sonuna kadar bekle şimdiki doktorlar açıyor randevu defterini gün veriyor doğum için oldu gülüm sana göre mi doğacak benim sipam yooo keyfi geldiginde;)

günaydın :) sancısı cıkan ağrının nasıl oldugunu söyleyebilcek biri varmı ?

bazen belime acayip bi ağrı giriyo yarım dk civarı sürüyo.adet olcakmısım gibi bi ağrı ama tabiki bu düzenli bi ağrı olmadıgı için pek önemsemıyorum
sancı bu mu :)

Hahaha geçen gün bana ne yaptılar biliyor musun. İdrarımı kaba yaptırdılar üstüne karbonat döktüler. Vay efendim senin kesin erkek bunu yapmazsan konuşmayız. Neyse kavga ede de yaptık sonuç kız çıktı hepsi şok. Sonra bir de kırmızı lahana olayı varmış ona döküyormuşsun idrarımsanırım. Dedim hayatta yapmam nimet ya. Ben bir daha nasıl lahana yicem. Delirttiler beni öyle. :-)
Yaaa bu testler boşa. Hamileliğin en başında da gördük :)) heee olmaz mı olabilir o kadar insanın başına gelmiş. Ama ben bu durumu vücut yapısına bağlıyorum.

Gördüm canım elbise tarzı bişey giymiştin diye mi bilmiyorum ama gayet hoş görünüyordu. Ben bir de kapalıyım bol tunik bulmak hem zor hem de iyice bolunu bulunca bu sefer tosun gibi görünüyorum dışardan. Kesinlikle yerleşimle alakalı çok haklısın. Doktor bile şaşırdı sağım full dolu. Solumda hiçbirşeyi bulunmuyordu. Şuan ortaladı ama sanırım
Can'ım aslında kapalılar için de çok kolay. Bol kesim tunikler var. İnan ben kendime hiçbir şey almadım üst giysisi. Sadece hafif yaraşa kol tarzı iki tunik aldım inçe kazak gibi kaban yerine giydim onları. Şal attım omzuma. Jarse tuniklerim vardı önden bol model. Öyle geçirdim valla. Kışa gelmesi çok iyi oldu.

Ya ama sizlerin böyle kocaman değil ya garipsiyorum. Bir de gerçekten herkes karnın çok büyük diyor herkes hani. Hamilelikten soğudum ben de kilo fobisi var
Can'ım sıkıntı yapma. Daha iyi işte yanlara doğru yayılacağına öne gidiyor. Ayrıca Benim karnım bence normal ama bana bile büyük diyorlar.
Ben sırf normal Doğum oranı yüksek diye Nisa ya gidiyorum Can'ım. Gerçi yeter ki sağlıklı olsun bebişkerimiz. Gerisi boş. Ayrıca bebek için sezaryen anne için normal Doğum daha iyi diyorlar. Bu yüzden anneler sezaryeni tercih ediyor.

Günaydıınn :KK200:
Şu an parmaklarım şiş ve ayaklarım da ağrıyor. Uzun süre ayakta kalınca da belim ve sol kalçam ağrıyor :KK43:
Amaa Bir aksilik olmazsa birkaç saat sonra Eminönü ne gideceğim. Yoksa içimde kalacak. Daha da gidemem ağırlaşıyorum iyice.
Oraya gidince nerelere bakayım neler alayım tavsiyelerinizi bekliyorum. Hediyelik dağıtmaya bir şey almadım, hazırlamadım. Pijama takımı almam lazım. Lohusa terliği tacı vs. Kapı süsü, oda süslemesi. Aklıma gelenler bunlar. Malzemeleri alıp yapabildiğim kadarını kendim yapayım istiyorum. Tabii gücüm, sağlığım yerinde olursa.
Bir de arabayı nereye park edebiliriz? Beyazıt tarafına mı Eminönü tarafına mı arabaya park etsek? Park yeri de bilmiyorum da gidince buluruz herhalde :halay:
Can'ım çarşı kısmını çok bilmiyorum ama valilikten yukarı çıkarken solda çok katlı bi otopark vardı. Yakın mı uzak mı bilmiyorum gideceğin yere ama aklında olsun.

Bu arada kapı süsünü bunu siparis verdim intagramdan.baktım hazırları da nerdeyse aynı fiyat.evde de odasına asarim kızımın. Screenshot_2018-03-11-13-36-51.webp

Arkadaşlar bebişimin kıtafetlerini yıkadım , etiketlerini kesiyorum ama pamukcuklar havada uçuşuyo üstüm başım pamukçuk oldu bukadar çok olması normal mi yoksa ben yanlış bişeyler mi yaptım

vuu bu akilli cikiyo sandalye itip ustune hersekil ulasir ona kapi bisekil kitlermim naparim bilmiyorum surekli sevdirme caliscam benim kizimda ufak bi gicik olsun tamam onu sakinlestirmek cok cok zor yani mutamadiyen huyuna gitmem lazim ama bizde yorgun dusecez gecemiz gunsuzumuz karisacak ikisine yetmemiz lazim zor olacak Allah kolaylik versin bende kizimi kirarmiyim kendini yalnizmi hisseder cokmu kiskanacak yada bebegi tokatlat ya cok dikkat isi var ustelik ev isi yemek vuuu ne edecez

Kızlar benim kardeşimle aramda 3 yaş var. Erkek kardeşime zamanında yaptığım eziyetleri anlatsam burdan bağdat' a yol olur. Küçücük bebeğe neler etmişim neler. Kirpiklerini yolmalar, cımırmalar, canını yakıp ağlatmalar... Tabi bunları gizli gizli yapıyordum hep :))) bide o dönemlerdeki aile fotoğraflarında yüzüm hep beş karış. 3 yaşta sıkıntı yok da bilhassa 5yaş civarları. Anneme sorduğumda niye hep her fotoğrafta somurtmuşum diye kardesin olduktan sonra yüzün hiç gülmedi ki zaten der :)) Çok kıskançmışım, ilgi hep benim üstümde olsun istermişim. Şimdi canımdan çok seviyorum ama bebekliğinde ve çocukluğunda çok çekmiş benden. Aşırı derece kıskançlığı yoksa pek problem olmaz herhalde ama fazla kıskanç bir yapıdaysa fazla yalnız bırakmamaya bakın. Ama bebekten de uzak tutmayın. Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar bebişimin kıtafetlerini yıkadım , etiketlerini kesiyorum ama pamukcuklar havada uçuşuyo üstüm başım pamukçuk oldu bukadar çok olması normal mi yoksa ben yanlış bişeyler mi yaptım
Canım benim de öyle oldu, hatta bir de kağıt etiket unutmuşum birinde :olamaz: ölümdü onları temizlemek. Havalar da kötüydü tekrar yikamak istemedim zor kuruyor. Bence iyice silkele.

Ya bir de bu yeni kıyafetler ne kadar pisse bak çok fazla yeni kıyafet olunca farkediyoruz kendimize bi gömlek alınca farkedilmiyor mesela, nasıl tozlu dimi :KK43:

Kızlar benim kardeşimle aramda 3 yaş var. Erkek kardeşime zamanında yaptığım eziyetleri anlatsam burdan bağdat' a yol olur. Küçücük bebeğe neler etmişim neler. Kirpiklerini yolmalar, cımırmalar, canını yakıp ağlatmalar... Tabi bunları gizli gizli yapıyordum hep :))) bide o dönemlerdeki aile fotoğraflarında yüzüm hep beş karış. 3 yaşta sıkıntı yok da bilhassa 5yaş civarları. Anneme sorduğumda niye hep her fotoğrafta somurtmuşum diye kardesin olduktan sonra yüzün hiç gülmedi ki zaten der :)) Çok kıskançmışım, ilgi hep benim üstümde olsun istermişim. Şimdi canımdan çok seviyorum ama bebekliğinde ve çocukluğunda çok çekmiş benden. Aşırı derece kıskançlığı yoksa pek problem olmaz herhalde ama fazla kıskanç bir yapıdaysa fazla yalnız bırakmamaya bakın. Ama bebekten de uzak tutmayın. Allah yardımcınız olsun.

eger saglik sorunu insallah olmazsa kizimdan hic uzak tutmucam herseyiyle beraber ilgilinecez insallah ama sorun olurda uzak tutmam gerekicrk bide bebek oldugu icin uyku emzirme felan o zaten kendini baktircak insallah bu surecde kizima daha cok uzerine titremeye caliscam. bakalim nasil olacak bu gidis

Back
X