• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar hepinize iyi bayramlar diliyorum telefonum bozuktu hala da bozuk noktalama işaretleri icn kusura bakmayın bizimde kirkimiz kismetse bu pazar çıkıyor hiç giremedim foruma kızımdan fırsa bulup ta şimdi bende sut olayını hala çözemedim meme+mama veriyoruz anlamadığım su goguste sut varsa sert mi olurr yumusakmi belki gulersiniz soruma ama benim biri sert biri yumuşak ikisinden de geliyor çok olmasa da sert olan için lesitin alsam olurmu sizce
Bira mayası denilen şey nereden alinir pamukcuk olunca bebeği emzirebiliyormuyuz dr bir damla verdi telefonla arayıp tarif edince sormayi unuttum nasıl geç farkettim diye kendime kizmaktan öldüm bittim inanın tecrübesiz olmak hele ki bu konuda çok acı Allah hepimizin evladını korusun bilen varsa cevap yazarsanız çok sevinirim bebeğe yetememe birşeyleri yanlış yapma kaygısı ve uykusuzluk yorgunluk insanı bitiriyor gerçekten biryanndanda diyorum kırk gün nasil geçmiş rüya görüyor gibiyim hala tabiki ayakta:)bu arada ben adasuyu

Çok soru sordum ama ilk kez fırsat buldum buraya girmeye degerlendiriyim dedim uyusanmi evimi toplasam derken kendimi burada buldum gerçekten ozlemisim

Kizlar hepinize iyi bayramlar diliyorum telefonum bozuktu hala da bozuk noktalama işaretleri icn kusura bakmayın bizimde kirkimiz kismetse bu pazar çıkıyor hiç giremedim foruma kızımdan fırsa bulup ta şimdi bende sut olayını hala çözemedim meme+mama veriyoruz anlamadığım su goguste sut varsa sert mi olurr yumusakmi belki gulersiniz soruma ama benim biri sert biri yumuşak ikisinden de geliyor çok olmasa da sert olan için lesitin alsam olurmu sizce
Bira mayası denilen şey nereden alinir pamukcuk olunca bebeği emzirebiliyormuyuz dr bir damla verdi telefonla arayıp tarif edince sormayi unuttum nasıl geç farkettim diye kendime kizmaktan öldüm bittim inanın tecrübesiz olmak hele ki bu konuda çok acı Allah hepimizin evladını korusun bilen varsa cevap yazarsanız çok sevinirim bebeğe yetememe birşeyleri yanlış yapma kaygısı ve uykusuzluk yorgunluk insanı bitiriyor gerçekten biryanndanda diyorum kırk gün nasil geçmiş rüya görüyor gibiyim hala tabiki ayakta:)bu arada ben adasuyu
Canım benimde göğsümün biri sert biri yumuşak belli bir süre sonra göğüsler yumuşak oluyor ve bu süt olmadığı anlamına gelmiyor aslında bebek yumuşak göğsü daha rahat emiyor benim sert olandan süt fışkırır gibi geliyor hep genzine kaçıyor ben o göğsümü sürekli sağmak zorunda kalıyorum onda daha çok süt salınımı oluyor sanırım sağdıkçada süt üretimi çoğalıyor kısır döngü anlayacağın

sofiarya sofiarya bu bebişlerin gördüklerinden nasıl emin olabiliriz
Göz teması ne zaman kuruyolar
Eşimle paranoya yapıyoz görmüyor mu acaba diye :KK45:
Eşim parmağını gezdiriyo takip etsin diye :KK70:
KAc gunluksunuz? Biz tam birbucuk aylik olduk. Yavas yavas basladi goz temasi kurmaya. Hatta gecen gun ilk kez gozlerime bakarak bilincli gulumsedi o kadar guzeldi ki :) ama cok fazla sabit tutamiyor gozunu. Odaklanamitor yani henuz belki bes on sn anca odaklaniyor :)
Vermek istemedim canım.hem alışsın istemedim hem de ağız yapısına filan zarar veriyor diyorlar o yüzden.gerçi geçen gün doktor da kolik ağlamaları için emzik ver rahatlar biraz dedi kafam karıştı.uykusunda sürekli emer gibi çenesini oynatıyor benimki.versem kabul edecek gibi.
Ayy kabuk edecek gibiyse ver emzikz bizimki iki gundur az da olaa tutuyor valla rahatladim. Tamamen tutsa cok guzel olacak. Henuz agzindan dusurdugu icin bizim destegimizle tutuyor.
Pamukcuk olunca da emzirebiliyorsun diye biliyorum. İki gogsunde de sur vardir. Sert olanda safece daha fazla uretilmistir veya uUn sure ondan emzirmediysen birikmistir. İlk is o gogusten emzirmek. Sert gogsu bebek hem zor turuyor hem de zor emiyor sut genzine falan kaciyor. Kendini yetersiz ve suclu hissetme inanki hepimiz ayniyiz. Gececek bu gunler. Ben bebegim buyudukce alistigimi fark ediyorum.

Canım benimde göğsümün biri sert biri yumuşak belli bir süre sonra göğüsler yumuşak oluyor ve bu süt olmadığı anlamına gelmiyor aslında bebek yumuşak göğsü daha rahat emiyor benim sert olandan süt fışkırır gibi geliyor hep genzine kaçıyor ben o göğsümü sürekli sağmak zorunda kalıyorum onda daha çok süt salınımı oluyor sanırım sağdıkçada süt üretimi çoğalıyor kısır döngü anlayacağın
Evet aynen kısır döngü canım Biran önce adapte olmak istiyorum ama çok zor bunu yapmak Benim kendi kednr dışarı akan gogsum makineye saginca akmiyor ona da anlamveremiyorum zaten Dediğin gibi sert olandan basliyim en iyisi

KAc gunluksunuz? Biz tam birbucuk aylik olduk. Yavas yavas basladi goz temasi kurmaya. Hatta gecen gun ilk kez gozlerime bakarak bilincli gulumsedi o kadar guzeldi ki :) ama cok fazla sabit tutamiyor gozunu. Odaklanamitor yani henuz belki bes on sn anca odaklaniyor :)

Ayy kabuk edecek gibiyse ver emzikz bizimki iki gundur az da olaa tutuyor valla rahatladim. Tamamen tutsa cok guzel olacak. Henuz agzindan dusurdugu icin bizim destegimizle tutuyor.

Pamukcuk olunca da emzirebiliyorsun diye biliyorum. İki gogsunde de sur vardir. Sert olanda safece daha fazla uretilmistir veya uUn sure ondan emzirmediysen birikmistir. İlk is o gogusten emzirmek. Sert gogsu bebek hem zor turuyor hem de zor emiyor sut genzine falan kaciyor. Kendini yetersiz ve suclu hissetme inanki hepimiz ayniyiz. Gececek bu gunler. Ben bebegim buyudukce alistigimi fark ediyorum.
Inşallah tatlım ya öyle Göz teması demişken sizin bebeklrde özellikle kucağa alınca tavana yada yüksekteki dolaplara perde lere bakiyirlarmi Bizim kızın gözü hep oralarda Mesela mutfağa gidince dolapları izliyor bu normalmi acaba Bu arada uzun zamandır göz temasımız var gulucklerde saçıyor biz abuk subuk seslerçıkarınca karşısında Bu arada 38 gunluguz

Bugün tam 1 aylık oldu canım
Erken belki de dediğin gibi

Benim de normal doğum,
insallah iyilesiriz de gerek kalmaz böyle atmak için bahane bulmamıza..
Bugün eşimle bileöykesine bi muhabbet açıldı . Valla ben hiç hazır değilim ilişkiye falan dedim . Hala tuvalette silerken dikiş yerlerimde ufak ağrılar var dedim .kurk gün gecsede iyileşmemiş bnce tam olarak dedim . O da herhalde yani öyle kolay gecmez sonuçta dikiş atıldı bi kaç ay sürer gecmesi dedi . Demekki o da bi kaç ay istemicek bişey :)

Bişey dicem ama benim kız 15 günlükken falan başladı göz temasına . Bu gülme olayında uzun süredir var ben sürekli konuşuyorum onla . Hatta bazen konuşurken o kadar heyecan yapıyo ki yerden üstüme atlicak nerdeyse . Bildiğiniz cevap veriyor bana . Hele bi devtelefondan görüntülü konuşmaya alıştı . Annemi telefonda görür görmez gülmeler bağırmalar çğlıklar başlıyor eli kolu durmuyor heyecandan . Şuraya bi de nazar boncuğu iliştireyim :):nazar::nazar:

Benim de göğüslerim genelde yumuşak ama sür var çok şükür. Ben de hem meme hem mama veriyorum ama çok istiyorum sadece meme verebilmeyi.
Pamukçuk için doktorun verdiği damlayı ki sanırım Mikostatin vermiştir, bebeğin ağzının 2 yanına damlatıyorsun. Kendi göğüslerini de sıcak suyla ıslatılmış bezle temizleyip istersen de duş alıp, damladan sürüp iyice yediriyorsun. Kahverengi kısınlar beyaz kıskmlar ben hepsine sürüyordum. 1 günde bitti pamukçuk valla..
ve uykusuzluk, bebeğe yetememe duygusu ve acemilik hepimizin yaşadıgı şeyler maalesef. İyiki KK var da birbirimize destek olup fikir paylaşıyoruz

Kızlar ya bebek emince gelen süt sağma makinelerinde neden gelmez? Bu makinelerde süt gelmeyince kendime güvenip de bebeğimi mamadan kesemiyorum. Ama emerken dolu dolu yutuyor. Napacam ben ya :işsiz: sağma yönteminiz nedir ve hangi marka makine kullanıyorsunuz dolu dolu sağan arkadaşlar? Bende Wewell ve Medela var. Wewell 1 damla dahi sağamadı bugüne kadar. Medela da en fazla 1 göğüsten 5 cc çekmiştir o da ben sıkıyorum göğsümü falan. Bir el atın çözelim şu olayı ya. Bebeğimi sadece emzirmek istiyorum ama süt miktarımdan tam emin olamıyorum ki :(

Kızlar ya bebek emince gelen süt sağma makinelerinde neden gelmez? Bu makinelerde süt gelmeyince kendime güvenip de bebeğimi mamadan kesemiyorum. Ama emerken dolu dolu yutuyor. Napacam ben ya :işsiz: sağma yönteminiz nedir ve hangi marka makine kullanıyorsunuz dolu dolu sağan arkadaşlar? Bende Wewell ve Medela var. Wewell 1 damla dahi sağamadı bugüne kadar. Medela da en fazla 1 göğüsten 5 cc çekmiştir o da ben sıkıyorum göğsümü falan. Bir el atın çözelim şu olayı ya. Bebeğimi sadece emzirmek istiyorum ama süt miktarımdan tam emin olamıyorum ki :KK43:

Ayni seyi yasiyorum bende de lansinohun makinesi var maksimum 10 cc gelmistie ama birkac gundur emip emip uyuyor yettigini dusunuyorum Aksam babasi gelip mama veriyor Ben de verme benimki cok geliyor diyemiyorum makine yuzunden

Ayni seyi yasiyorum bende de lansinohun makinesi var maksimum 10 cc gelmistie ama birkac gundur emip emip uyuyor yettigini dusunuyorum Aksam babasi gelip mama veriyor Ben de verme benimki cok geliyor diyemiyorum makine yuzunden
Hastanedeki makineler iyi falan diyor millet ama buralarda kiralık makien bulmak imkansız. Ancak büyük şehirlerde belk

sofiarya sofiarya bu bebişlerin gördüklerinden nasıl emin olabiliriz
Göz teması ne zaman kuruyolar
Eşimle paranoya yapıyoz görmüyor mu acaba diye :KK45:
Eşim parmağını gezdiriyo takip etsin diye :KK70:
3.ayında olacak o görmeler şuan daha çok erken,sana bakıyor ama görmüyor maalesef öyle bir karaltı ışıklı yansıma gibi falan gördükleri bir de gördüğünü anlamlandırması lazım tabii,sistem olarak henüz ona müsait değiller. Görmemekten kastettiğin körlük durumuysa onu çok rahat anlarsın allah korusun öyle birşey olsa. O yüzden paranoya yapmayın bekleyin çok yakında görecek :halay:

Pişikten de hala kurtulamadik. Tam hafifledi gececek diyorum zombi gibi geri çıkıyor. Ne yapacam nasil gecirecem bu pişiği? Popoyu suyla yikiyorum. Kurumasina havalanmasina musade ediyorum bezi cok sık degistiriyorum. Sudocrem, desitin, travazol, bepanten, hametan, zeytinyagi, hindistan cevizi yagi... her halti denedim. Yok yok gecmiyor. Pisiklerden su sizmasa pudra surecem artik en azindan acisini hafifletir. Ama su sizdigi icin pisiklerden pudra da suremiyorum.
Canım doktora götürmüş muydun? Allah korusun zona mı ya neden geçmiyor bu Allah esirgesin

Son düzenleme:
Back
X