2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
En fazla yarım saat duruyor cnm vermezsem iki elini birden yumruk yapıp emiyo ağlıyor üzülüyorum. Gece uykumuz yerinde fanfinide sıkıntı yok ama geçen uyandı ortasında :KK70: aynı odada yapmiyorsunuz demi
Ooo fanfiniler başladı mı :KK76: maşallah maşallah, aynı odada nasıl yapmıcan, ağlarsa duyulur mu:eek: bizim daha kontrol günü gelmedi, kaldı 15 gün :halay: zaten benim içim iyileşmedi sanırım bazen kanama bazen lekelenme devam ediyor

Kızlar, özellikle tecrübeli anneler :) bizim minnoş iki aylık oldu ya böyle asılı oyuncaklara falan meraklı olmaya başladı.. anakucagındaki oyuncaklara falan ellerini uzatıyor bişeyler yapıyor. Oyun halısı alsam diyorum erken mi bilmem? Daha önce kullanan, bilgisi ve tavsiyesi olan var mı ki acaba?
Egerki almayi dusunuyorsan al sonra almanin bi karı olmaz ki cok kullanmıyorlar benim oğlum cok kullanmadi emekleyince bıraktı. Ilgisini çekiyorsa alabilirsin

Canım benim kuzenim almış 3. Aya girdi kızı . Videosunu atmıştı çok memnunum sen de al diye . Böyle ışıklı müzikli falan . Görmemişin oğlu olmuş gibi ne bulduysam aldığım için onu alıp almamakta ben de kararsızım . Marka model sorarım senin için ?
Ayy sorma ben de her naneyi aldım gerekli gereksiz ama oyuncaklara meraklı olunca içinde takılsın bari dedim, hem yorulur daha kolay uyur, oyalanır ben de dinlenirim diye düşündüm . Sorarsan sevinirim kuzum

Egerki almayi dusunuyorsan al sonra almanin bi karı olmaz ki cok kullanmıyorlar benim oğlum cok kullanmadi emekleyince bıraktı. Ilgisini çekiyorsa alabilirsin
Onu da alalım bari, öyle uzanmaya çalışınca hoşuma gitti, ses çıkarmaya falan çalıştı demek ki daha renkli ve yakın olsa daha çok eğlenecek.. kaçıncı ayda emekliyordu bu minnoşlar

Bıraktım canım malesef ne denediysem olmadı. Bebe zaten reddetti bizim emzirme faslı bitti :KK43:
canim hangi sehirde yasiyosun bilmiyorum ama emzirme danismanlari var..instagramda da bakabilirsin. "emziren anne 'sanirim mesela..meme reddi olan bi cok anneye yardimci oluyolar..artik teknik mi nedir bilmiyorum..hep yorum yazmislar mamayi biraktik sayenizde falan diye..bence vazgecme

Bende ne zaman rezene kimyon anason karışımını icsem çocuk Çaylı ak gibi oluyor içmiyorum artik
Canım çayı bıraktıktan birkaç gün sonra tekrar içtim ve o gün yine sancılandı kesin emin olduum çaylar daha cok sancı veriyor diye çünkü çocuk sürekli gaz çıkarma derdinde oluyor

canim hangi sehirde yasiyosun bilmiyorum ama emzirme danismanlari var..instagramda da bakabilirsin. "emziren anne 'sanirim mesela..meme reddi olan bi cok anneye yardimci oluyolar..artik teknik mi nedir bilmiyorum..hep yorum yazmislar mamayi biraktik sayenizde falan diye..bence vazgecme
Eşimle onu araştırıyoruz kuzum şimdi inşallah kafamıza yatarsa yardım alicaz

Ayy sorma ben de her naneyi aldım gerekli gereksiz ama oyuncaklara meraklı olunca içinde takılsın bari dedim, hem yorulur daha kolay uyur, oyalanır ben de dinlenirim diye düşündüm . Sorarsan sevinirim kuzum
Canım sordum Kraft elephant fishing ışıklı müzikli oyun halısıymış adı . Halısı diğerlerine göre daha kalınmış . Çok memnunum dedi . Bir bak istersen netten

Canım çayı bıraktıktan birkaç gün sonra tekrar içtim ve o gün yine sancılandı kesin emin olduum çaylar daha cok sancı veriyor diye çünkü çocuk sürekli gaz çıkarma derdinde oluyor
Aynen öyle ben dün kuru yedim.diye rezene içtim içmeden önce bişey yoktu içince daha beter oldu 2.30da zorla uyuttum gece

Mama alan bebekler daha fazla oluyormuş kuzum doktor dedi bize de ama tabi anne sütü alan bebekler de oluyormuş ama mama alanlarda daha çok gorulurmus
Bende hep tam tersi biliyorum bide bişey sitimmbak sana ablamın oğlu 2 buçuk aylıkken hastaneye yattı 1 ay ablamın sütü kesildi çocuk eme eme geri getirdi hiç bişey için geç değil inşallah bulursunuz ni danisman

Biz de 4 mayıs doğumluyuz...kızım bana gülüyordu ses çıkarmadan ama bugün sabah ilk defa agu gibi sesler çıkardı ve güldü çok güzeldi

Yok ya gülmüyor bizimki sesler çıkarmaya başlamıştı ama gülücük çok nadir oda bana güldüğünden emin değilim :) hep çatık kaş zaten kaşının biri kendiliğinden çatık doğuştan sert oğlum :)

kızlar bebisin surati hep isilik her gun yikıom ama kipkirmizi..sanirim memeye yaslanmaktan da oluyo..bi cozum öneriniz ya da kullandiginiz krem falan var mi??

Kızlar yaa bu bebişlerinizin emme Aralık’ları nedir?? Benim kız tırlattı nerdeyse birhaftadır geceleri adamakıllı emmiyor gündüz de 5-10dk emiyor yallah :KK43: yauw arkadaş ilk kızım ne gğzel kitap gibi bebekmiş 3 saatte bir ağzına veriridim memeyi uyuyor olda bile tutar emerdi. Bu 2 numara bir cins. 4-5saat emmediği oluyor,uyandırıyorum bir memeyi zor emiyor öteki yine kalıyor. Memişler yumuşacık.5-6 saat bile beklese sertleşmiyor. Bildiklerimi unuttum yeminle bu nasıl iş? Sütüm azalır mı acaba böyle geceleri az emerse? Atak Mıdır?dönem midir? Var mı benim kız gibi olan?? :KK43:

Canım benimki de öyle hatta acaba dedim mememi mi bırakacak sabahları turuncu yapıyordu çişini dedim kesin emmemekten ben mamada vermeye çalışıyorum almıyordu bugün yine turuncu yapınca gittim doktora tahlil falan yaptılar birşey çıkmadı doktora sordum gece az emiyor ondanmı hayır dedi ondan olmaz işiyorsa doymuştur dedi arada bezin rengi bile olabilir dedi turuncu için. Bizde oturtamadık gece emmelerini gündüzde aksi gibi saat başı emmek istiyor aksi gibi memelerde süt azaldı bir meme aüt çok ama çok az veriyor zaten benimde senin gibi hiç sertleşmiyor çözüm aramaya çalışıyorum bende dereotu yiye yiye çocuk yeşil kaka yapmaya başladı. :( doktorumda ısrarla mama verme diyor kilo biraz fazla dedi napcam bilmiyorum gece memeyi almıyor gündüz süt az gelince bağrışları gör yıkıyor ortalığı

minikoglan minikoglan @semabsrn @Deli mavi prenses kızlar dün benim çay geldi gece yatmadan iki tatlı kasigi verdim bebişe yarısını döktü zaten ama sabaha karşı ha bire gaz yaptı kaka da ama 9 da babasına altını aç dedim ooo yatağı da batırmislar alt açma falan yalan olmuş. Melinda sen de ver istersen kızlar günde kaç kez veriyorsunuz ya çok mutlu oldum
Cocuğum 3 gün kivrandi :KK43:
senin karışıma benzer bir çay içiyorum bende ..sabah akşam birer çay kaşığı iciriyorum

Kızlar bebişlere bütün aşılarını yaptıracak mısınız?
Malum son dönemde aşılar hakkındaki önyargıları biliyoruz.
@sofiarya Can'ım sen de yaptıracak mısın hepsini? Yoksa içlerinde yaptırmasak da olabilecek olanlar var mı?
Evet canım yaptıracağım ben..virüslerden başka nasıl koruyabiliriz ki
kızlar bebisin surati hep isilik her gun yikıom ama kipkirmizi..sanirim memeye yaslanmaktan da oluyo..bi cozum öneriniz ya da kullandiginiz krem falan var mi??
mustelanin kremi çok iyi geldi canım kızıma iki güne kalmadı gecirdi

Ay dikişlerin iyileşmiş mi tamemen peki senin dikişin çoktu . Ben hala cesaret edemiyorum ya bir ayndahs beklerim diyorum ama bzimki beklicek mi bakalım o_Ohiç gıkı çıkmıyor böyle bi ay daha devam etse iyi olur
Canım benimde dikiş çoktu iyileşti 41. Günü göremedim maalesef :D ben çok acı hissetmedim ya heyecandan yada benim alttaraf kendini saldı bilemedim bir daha yapmadım ama azcık kanamam olunca.

Ben hepsini yaptirmayacagim sanirim.
Icerikleri neden boyle anlamiyorum .
Hangilerini yaptırmayacaksın Can'ım? İçeriklerine bakmadım ben henüz.
yaptırmayı düşünüyorum canım, benim aşı kartım kaybolmuş son aşım yapılacağında ve tüm aşılarımı baştan yapmışlar. 34 yaşındayım hala vücut bütünlüğüm tam herhangi bir hastalığım yok :halay:bir de suriyelilerden çok hastalık bulaşıyormuş aşıları olmadığı için, aşı tehlikeli derken daha büyük riske girmek istemiyorum.
Evet canım ilerleyen yıllarda özellikle ciddi salgın hastalıklar bekleniyormuş bu yüzden. Ben de yaptırmayı düşünüyorum da sizlere de sorayım dedim.
Aşılar benim en hassas noktam canım ya burda da birkaç kere fikrimi yazmıştım. Kesinlikle hepsini takvimdışı özel aşılarda dahil olmak üzere şiddetle öneriyorum. Lütfen bu konuda popüler medyanın kurbanı olmayın, bilimsel gerçeklikten kopmayın. Bebekler bizim oyuncağımız bizim malımız değil,onlar bizim emanetimiz ve aksi ispatlanana kadar aşılar onları korumanın en akıllıca yolu. Aşılar hakkında yazılan çoğu şey ispatlanmamış bilimsel gerçeklikten uzak safsatalarla dolu!!hiçbirinin zerre ehemmiyeti YÖK benim gözümde. Yarın öbür gün geçireceği herhangi bir çocuk hastalığı sebebiyle birşey olursa bebeğime; ben onun yüzüne bakamam,iki üç tane salağın aklına uydum sana bunlardı ettim yavrum diyemem,vicdanım el vermez. Çok hassasım bu konuda ayrıca çok ta kızgınım çocuklar üzerinden nemalanmaya çalışan bu denyolara. Popüler kültürün elinin uzanmadığı yer kalmadı maşallah ama yavrularımızı koruyalım onlar çok kıymetli onlara birşey olursa ömrü billah onun vicdan muhakemesiyle yaşarız,gözümüzden yaş eksik olmaz.
Biliyorum canım ne kadar önemsediğini. Ben de bebeğimi riske atamam. Özellikle önümüzdeki yıllarda salgın hastalıklar bekleniyormuş bu aşı yaptırmayan kesim yüzünden.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Sizlere de danışmak istedim her birinizin fikri çok önemli Benim için. Belki aşılar içinde olmasa da olur diyebileceğin bi aşı olabilir diye de sana da sorayım dedim. Çok sağol.

Ben suan dusunuyorum benim kiz meme isteyince oyke azicik mizildanip aglamiyor birden son evrede agliyor.yani o durumda olursak kut diye emziririm heralde cadiyi
Karnini iyice doyurup baslamak lazım:D
Ne kadar güzel bi uygulama keşke her belediye de olsa. Aldın mı sen güle güle kullan
Aldim evet. Guzeldi valla.
Ay dikişlerin iyileşmiş mi tamemen peki senin dikişin çoktu . Ben hala cesaret edemiyorum ya bir ayndahs beklerim diyorum ama bzimki beklicek mi bakalım o_Ohiç gıkı çıkmıyor böyle bi ay daha devam etse iyi olur
Aynen coktu dikislerim. İyilesmis demek ki. Canimi acitan kuruluktu. Kayganlastirici kullanmama ragmen. Ama yine de cok acimadi. Yani ben kesin ilk iki uc iliskide sadece deneme amacli iceri alirim diyordum ama sonuna kadar dayandim. Bir iki gitgelden sonra normale döndü. O aciyan aci da prezervatif yuzunden. Dogum oncesi de nefret edwrdim kullanmaktan. Simdi ina mecbur kalmak cok itici.
En fazla yarım saat duruyor cnm vermezsem iki elini birden yumruk yapıp emiyo ağlıyor üzülüyorum. Gece uykumuz yerinde fanfinide sıkıntı yok ama geçen uyandı ortasında :KK70: aynı odada yapmiyorsunuz demi
Aman gece uykunuz iyi olsun da ya gerisini boşver. Ayni odadaydik ya. Baska odada olsa aklim onda kalırdi sesini duymam bebegim yalniz hisseder diye.
Bıraktım canım malesef ne denediysem olmadı. Bebe zaten reddetti bizim emzirme faslı bitti :KK43:
Bebegin saglikli olsun bosver gerisini. Sıkma canini. Kulaklarini tika cok bilmis akrabalara.

Back
X