2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bayram 3 gün boyunca tüm gün uyudu bizimki. İnan zor uyandırdım. Hatta uyandıramadım diyebilirim dediğin gibi bikaç dk emdi uyudu tekrar. Stres oldum resmen. Rengi bile sarıya döndü tekrar.
Uykuya düşkün seninki bence. Ama aynı durumu yaşadığım için çok iyi anlıyorum seni.
Ben sık sık emzirmeye çalışıyorum ama bazen sık emzirsen de süt kalmıyor İnan. Bugün çok sık emdi akşam üstü memeyi alıyor çekiyor bağırıyor. Bi sıktım ki süt gelmiyor birinden. Hemen mama yaptım içti uyudu yavrum. Daha gün bitmeden süt bitmiş.
Bence stres yapma. Sen hep bize öyle demez misin? Kilo alımı da iyiydi seninkinin. Uykucu şirin olacak demek senin zilli :)
Bi de bence iki saati bekleme emzirme için. Derin uykuya geçmeden sık sık uyandırmaya çalış. Derin uykuya geçince çok zor oluyor çünkü.
Ay valla yapmıcam yapmıcam stres diyorum ama bu kız yordu beni. Erkencikten geldi zaten mini minicik ay hadi beslensin ay hadi hemen toparlasın sarılığıydı derken yoruldum valla :( gündüz çok sık emiyor zaten saat başı nerdeyse ama gece artık uykusuzluktan bayılıyor uyanmıyor. Amaaaan dokunmıcam yaa bakalım ne kadar uyuyacak maksimum görğcez bu gece :işsiz:

Ben de sözde bunu ayakta sallamaya alistirmicaktim ama ne mümkün uyumayinca mecbur kalıyo insan
Aynen yaa ilk kızımı çok salladım ayakta uykuya dalamıyordu bir de,salla allah salla sinir oluyordum. Bunda ben de dedim koyacam uyucak öyle alıştıracam diye amaaa hayaller hayatlar oldu yine :( Tracy hogg duy sesimi :KK14:

Bu sarılık konusu tartışmalı bişey zaten kimi doktor rahat davranıyor kendi haline bırakıyor kimi bir sürü test yapıp emin olmak risk almamak istiyor. Ohooo biz ne testler yaptırdık bir ton para,sonuçta hepsi temiz çıktı ama benim sinirlerim fena yıprandı çocuğa baktıkça sapsarı 12lerde takıldı kaldı sarılığı sonra luminaletten diye bir ilaç kullandık 6 doz 1 hafta içinde hızlı bir şekilde açıldı rengi 55. Günde 7ye düşmüştü daha da baktırmadık :KK43: ay valla bu koz zorladı beni. Prematüre Doğum,uzayan sarılık derken bi de tüp bebekti hanımefendi yandı benim devreler :KK43:

Valla canım şunu öğrendimki evham yapmayacaksın evham yaptıkça insanın sinirleri yıpranıyor biraz kendi haline bırakacaksın. Ben bunu bugün daha iyi anladım hakketten doktorlar çok rahat bakıyor şöyle bir tamam hele bizim doktor eski düzen gidiyor daha hiç tahlil falan istemedi öyle olsa böyle olur bu olsa şöyle olur deyip herşey güzel deyip yolluyor beni. Bende o rahat diye rahatım bir aksilik olsa yollayacak hali yok ya. Seninkide süt sarılığıdır kendi kendine geçer boşver benimkinde de halen var ama takmıyorum artık. Sende akışına bırak öyle böyle büyüyorlar ki sen tecrübelisin benim ilk cocuk saldım gitti :)

Kızlar benim sağ göğsümde süt çok fazla geliyor galiba . Çocuk hep ağzından püskürtüp ağlıyor . Ne yapabilirim . Sol göğsümü emmiyor zaten

Kızlar benim sağ göğsümde süt çok fazla geliyor galiba . Çocuk hep ağzından püskürtüp ağlıyor . Ne yapabilirim . Sol göğsümü emmiyor zaten
Parmaklarınla makas gibi tut canım göğsünü, o zaman süt akışı azalıyormuş. Eski usul hani eskiden tutarlardı ya

Hımm evet virüsü eve taşıma ihtimalin yüksek yaptır bence :KK66:
Belki önceden konuşulmuştur sofiarya 2 çocukla düzenli takip edemiyorum. Rota virüsü aşısının belli bir koruma süresi var mı acaba? Koruyuculuğu 1 yıl diye duymuştum. Doğru mu acaba? Yüzde yüz korumuyor ama hastalığa yakalanınca daha hafif geçiriliyor diye biliyorum. Yaptırmak lazım mı kararsız kaldım. Senin fikrin nedir arkadaşım?

Aynen bende ne alsam diye bakiniyorum ama hicbirseyi farketmiyor suan
Şuan da alınabilecek şey siyah beyaz ve içinde kırmızı renk olan dikkat gelistirici kartlar. Bebekler ilk iki ay sadece siyah beyaz ve kırmızı rengi ayırt ederlermiş. Hatta almaya bile gerek yok. Bilgisayardan çıktı alıp kartona yapıştırıp kessek kendimiz de yapabiliriz. Oğlumda 3. Ayda bondigo marka oyun halısı almıştık. Çok işe yarıyor.

Valla az önce üşenmedim sağlık ocağına götürdüm tarttırdım 4350 geldi tam 1 hafta önce 4160dı. Ama işte bu sağlık ocağında hiç tarttırmamıştım geçen hafta doktorun tartısında tartıldı ne kadar doğrudur bilemem 200gr almış. Gayet normal gözüküyor :KK43: ay anlamadım ki ben de normal mi değil mi?? Biz istanbuldan Yalova’ya geldik birhaftadır burdayız yaz sonuna kadar da kalıcaz kısmetse yerini mi yadırgadı dicem ama yerini yadırgasa koca gece dana gibi uyumaz herhalde. Memişleri gece emmemesi Çan’ımı sıkıyor sütüm azalacak diye endişeleniyorum :KK43:

Durumuz azalır mi ki. Benim kız gece en erken 2 ye kadar uyumuyor ama 2-3 gibi yatıp 4 -5 saat sonra uyanıyor. Birde benimki daha küçük. 4 saat sonunda memeler sertleşiyor Ama kızım 1 tanesini emiyor yatiyor 2 saat sonra kalkıyor gündüz ise bazen 2 saat bazen 1 saat sonra emiyor ama çok kusuyor pazartesi günü tarttık sağlık ocaginda ilk defa tartılıyordu hiç kilo almamış gözüktü. Ilk tartılma diye çok fazla takmadım ama ya gerçekten kilo almamışsa. Böyle uzun aralıklarla emerse sütün kesilir mi.
Canım bizim pişik mevzusu hala devam. Travacort kullanırsam yok ama desitin yafa sudocrem sürersem hemen sivilce kızarıklıklar oluşuyor. Uzun süreli travacort kullanımı bebek için zararlı mi.

Ya çok teşekkür ederim desteğiniz için :dua: ben evet rahatımdır genelde çünkü herşeyin bir açıklamasını bulurum kafamda tartarım ikna olurum sakinleşirim, ama bu gece işememe olayına ciddi takmış durumdayım,derdim kilosuyla ya da sütümle değil aslında. Gece işememesini kafamda anlamlandıramıyorum bir sebep bulup rahatlayamıuırım o yüzden de geriliyorum ister istemez :işsiz: bu çiş olayına da literatürden bi açıklama bulursam huzura ereceğim sanırım, çünkü ana derdim bu aslında diğer şeyler bunun etrafında dönüyor:mapus:
bizde genelde bebek gece işemezse ve altını açtığında yaparsa tuvaletini biliyor derler ne kadar doğru bilmiyorum

Senin sikintin ne canim yara mi? Sut mu yok. Emziren anne var instagramda takip et olmadi bi emzirme danismanindan yardim almayi dene yolun basindayken
Benim sütüm vardı aslında ama bebeğim yoğunbakımda kaldığında 6 gün beni pek sokmadılar ve sadece biberonla beslendi şimdi mememi istemiyo. Kıyamet kopuyo hergün deniyorum ama cocuk ağlamaktan morarıyo :( sağıp veriyorum ama süt azalmaya başladı iyice bebek çekmediği için üzülüyorum işte..

Kızlar bugun 2 oldu mememe resmen iğneler batıyo çok canım yanıyo ya
Nedir bu
Bebek uyudu ben acıdan uyuyamıyorum
sofiarya sofiarya nedir bu

Son düzenleme:
Kaka bir gösterge değil önemli olan çiş, valla onu da anlamadım miktarı herkes farklı söylüyor. Benim kız gündüz foşır foşır işiyor gece çişte yapmıyor. Gece emmiyor o yüzden dicem de, e yatmadan emdiklerini işemesi lazım hiç olmazsa dimi yani ama işemiyor anlamadım. Doktora sordum çok terliyordur falan dedi geçiştirdi ne alaka hiçte terlemiyor :KK43:
Seninkiyle alakasız ana bnde şöyle bişey fark ettim . Bebek arabasıyla dışarı çıktığımızda eve geldiğimde işk işim beze bakmK oluyor ana hiç yapmamış oluyor nedense . Hatta bgüm basıma geldi pusetten çıkardım hiç çiş yoktu emzirdim yatrsım bes dk gecmeden esim bunun bezi dolu dedi . Bi bzktım bütün bez yeşil olmuş çizgisi. Değiştirdim diğer bezde bes dk gecmeden yeşil oldu . Bi anda yaptı bütün çişini

İkinci cocuk oldugunda ilk cocuga olan sevgi azaliyor mu? Veya ikici cocugu da ikk cocuk kadar sevebiliyor muyuz? Sanki ben 10 tane cocuk dogursam Yiğit Efe min yeri ayri olacakmış gibi hissediyorum. Ve gakiba 5 cocuk isteyen ben, ogluma acaba haksizlik mi yaparim? Ona olan sevgimi ilgimi bölmüş mü olurum diye dusunerek tekrar cocuk istememeye basliyorum galiba.
Öyle olmuyor canım...ben de bunu sevemem gibi geliyordu oğlum ilk göz ağrım canım her şeyimdi...ama şimdi kızimı da çok seviyorum kızımı severken oğluma haksizlık etmiş gibi oluyorum sonra vazgeçiyorum ikisinin de yeri ayrı...sevgi ikiye bölünmüyor ikiye katlanıyor...5 çocuğum da olsa 5e katlanacak eminim...Rabbim ne güzel vermiş sevgilerini kalbimize şükürler olsun

Anakucağı kullananlar kimler?hangi markayı aldınız memnun musunuz?
Ben tiny love kullaniyorm cok memnunum bebek kipirdandikca kayik gibi egimden sallaniyor tekrar daliyor sabitleyebiliyosun da titresimi gaz icin iyi, agladiginda muzigini aciyirm susuyor bide yeni yeni donencesindeki oyuncaklari gozleriyle takip ediyor tavsiye ederim 6. Ayda ana kucagini oturur pozisyona getirip yemek Dr yedirebilirsin simdi tam yatar pozisyonda kullanoyorm ben

Back
X