• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 118 51,3%
  • Erkek

OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

• İkiz, Bir Kız Bir Erkek

• Üçüz

OY: 1 0,4%

• Ankete Katılan
    230
Canım rahim ağzı yetmezliği iÇin bir ameliyat varmış Ceyda Düvenci de o ameliyatı olmuş hatta hiç düşündün mü canım gebeliği normal geçmiş hiç sıkıntı olmamış
Ceyda düvenci bildiğim kadariyla yurtdışında ameliyat oldu rahim ağzına taç mı takıldı yoksa abdominal serklaj mı oldu bi bilgim yok ama bizim ülkemizde onlar çok uygulanmıyo bana hiç serklaj uygulanmadı serklajda basarisiz olursa abdominal serklaj yani hamilelikten önce karindan yapılan bir ameliyat denenir tahminen ama inşallah ona gerek kalmaz tek duam serklajın ise yaraması

Ceyda düvenci bildiğim kadariyla yurtdışında ameliyat oldu rahim ağzına taç mı takıldı yoksa abdominal serklaj mı oldu bi bilgim yok ama bizim ülkemizde onlar çok uygulanmıyo bana hiç serklaj uygulanmadı serklajda basarisiz olursa abdominal serklaj yani hamilelikten önce karindan yapılan bir ameliyat denenir tahminen ama inşallah ona gerek kalmaz tek duam serklajın ise yaraması
Evet canım yurt dışında yaptırmış taç taktır mış diye duydum canım inşallah gerek kalmaz

Ben 2015 Eylül annesi yım sağlık ocağında 2 kere kan verdim beta HCG için.kadin doguma 7 sinde gidicem bence geç olmaz hem kese görünür hem belki kalp atışı da duyulur.

Ben de gitmek istiyorum aslinda ama kapali saglik ocagi. Doktor icin de erken diye dusunuyorum. Ama folik asite baslasam mi acaba kendim. Sonucta doktor veriyor. Gec kalmak istemiyorum bayramdan sonra gidene kadar kullansam mi acaba

canim ya bende bugun 7+2yim.
gecen hafta kalp atisini duyduk senin gibi cok şukür. doktor bendende kan tahlili falan istedi. ve decavit verdi ama ben doktora folik asiti de icip icmeyecegimi sormayi unuttum. yani decavitle folik asiti beraber mi kullanacagiz yoksa decavitin icindeki folik asit yeterli mi geliyor. doktorun sana bir sey soyledi mi bu konu ile.
Canım ben de Dr a geçen cumartesi gittim o 7+5 teydim. Dr bana decavit ve kan ilacı yazdı folik asit devam edeyim mi diye sorduğumda ikisinde de folik asit var gerek yok dedi

Ben de gitmek istiyorum aslinda ama kapali saglik ocagi. Doktor icin de erken diye dusunuyorum. Ama folik asite baslasam mi acaba kendim. Sonucta doktor veriyor. Gec kalmak istemiyorum bayramdan sonra gidene kadar kullansam mi acaba
Folik asitin hiçbir zararı yok canım tabi al başla kullanmaya. 1 yıldır kullanan sağlıkçı bir arkadaşım var gebelik olana kadar depolarım dolsun diye kullanıyorum diyor. Geç kalma başla bence

Folik asitin hiçbir zararı yok canım tabi al başla kullanmaya. 1 yıldır kullanan sağlıkçı bir arkadaşım var gebelik olana kadar depolarım dolsun diye kullanıyorum diyor. Geç kalma başla bence
Evet hemen alip kullanmaya baslim. Baska bisey de veriyorlar miydi ki ya oglumdan biliyodum ama unuttum 2 yildan fazla oldu hatirlamiyorum

Evet hemen alip kullanmaya baslim. Baska bisey de veriyorlar miydi ki ya oglumdan biliyodum ama unuttum 2 yildan fazla oldu hatirlamiyorum
Yok ilk zamanlar başka birşey vermiyorlar. Ay ben de ya resmen resetlemişim beynimi hiçbirşey hatırlamıyorum gebelikle ilgili :)

birde sunu merak ediyorum mesela 300tl muayene ucrti oduyorsun. teast tahlil istediginde ayrica ucret aliyor mu. bir de perinatologlar riskli gebeliklere bakiupr diye biliyorum ama kimler riskli gebelik grubuna giriyor onu bilmiyorum.bende kan sulanditici hap igne kullaniyorum mesela bende perinatologa gitmelimiyim bilmiyorum
Perinatolog sadece 20. hafta civari yapilan ayrintili ultrason icin gerekli. Onu normal jinekologlar yapamaz. Onun disinda ozel bir durum yoksa devamli perinatologa gitmeye gerek yok.

Ben ilişki sonrasında hemen başladım daha hamilelik kesinleşmeden ihtimal üzerine tek ilişki den hamile kaldım ben planlı değil.büyük zararlara yol açmasın diye ihmal etmek istemedim

Kızlar bazı arkadaşlar ilk 3 ay ilişki olmasa daha iyi derken hiç bir sorun olmaz diyenler de var. Bu konu hakkında doktorunuzdan bir şey öğrendiniz mi?

Nasılsınız kızlar mide bulantıları ne durumda. Bel ağrınız oluyor mu?
Benim dünden beri arttı mide bulantım hic bir şey yemek içmek istemiyorum zaten yesemde durmuyo dünden beri ne yesem çıktı bel ağrımda fazla ama ben genelde yatıyorum o yüzden sanırım ya da kum döktügüm için böbreklerim agriyo bel agrisiyla karıştırıyorum ama başka biseyim yok şükür kasık agrilarim geçti sayılır sadece ögürürken oksürurken batiyo göğüslerde batma falan geçti gibi bisey

Kızlar bazı arkadaşlar ilk 3 ay ilişki olmasa daha iyi derken hiç bir sorun olmaz diyenler de var. Bu konu hakkında doktorunuzdan bir şey öğrendiniz mi?
O da doktoruna göre değişiyor sanırım bazı doktorlar hiç düşük riski olmamasına rağmen 3 ay onermiyoruz diyor bazıları bi sorun görmüyor

Canım arkadaşlarının dedigi değil dr unun dediği, milleti salla. Düşük tehlikesi varsa yasaklıyor dr, bu durumda sen sormadan söylüyor zaten ama icin rahat etsin diye sen sor mutlaka dr una.

Back
X