siz de ssvd düşünüyorsnuz sanırımBenimde en son öyleydi, persembe gunu gidecegim o zaman görucem kaç kilo olmuş.
Ben gaviscon içiyorum baska turlü olmuyor 6. Aydan beri midem yanıyor benim. Elimde gaviscon şişesi ile geziyorum
İstiyordum ama dr kabul etmedi , siz ?siz de ssvd düşünüyorsnuz sanırım
Ne diye kabul etmediİstiyordum ama dr kabul etmedi , siz ?
Bende ayni durumdayim. Hamileligi cok sevdim ama su son ay bi an once bitsin istiyorum. Bebek olunca zaten uykusuzluk olacak. En azindan hamileyken uyumayi cok isterdim :/Benimde en son öyleydi, persembe gunu gidecegim o zaman görucem kaç kilo olmuş.
Ben gaviscon içiyorum baska turlü olmuyor 6. Aydan beri midem yanıyor benim. Elimde gaviscon şişesi ile geziyorum
O konu biraz hassasiyet isteyen bi konu. Kolay kolay da kabul eden doktor cok az. Keske tesvik icin etrafimizda daha cok doktorlar olsa. Miniklerimiz saglikla gelsinler de her dogum guzeldirönceki doğumumda 41+5 te hiç açılmam yoktu. 36 saat sancı verildi. ancak 4 cm açılma oldu ve o şekliyle saatlerce açılmam olmadığı için bir de iri bebek denildi (4100gr) sezaryene alındım. aslında ssvd istiyorum ama doktorumun buna kalkışabileceğini düşünmüyorum. doktorlar buna kalkışmıyor. direk sezaryen olacak gibi
Bende ayni durumdayim. Hamileligi cok sevdim ama su son ay bi an once bitsin istiyorum. Bebek olunca zaten uykusuzluk olacak. En azindan hamileyken uyumayi cok isterdim :/
Sirt agrilarim fazlaca var ve benim ilk dogumum olacak. İlk 5-6 ayim cok rahatti simdi fenalardayim. Ekstradan cati kemigi agrim var o basli basina bi sorun. Sirf su agridan dogum seklini sezeryan olarak degistirdim. Neler yasayacagim bilmiyorum cok endiseliyim ama hayirlisi bakalim.İlk bebegimde ne kadar gec dogarsa o kadar iyi diyordum
Şimdi biran önce doğsun diyorum
Sırt ağrın var mı
Benim dünden beri sırt kaslarım yırtılıyor sanki
Ne yatabiliyorum ne yürüyebiliyorum
Sirt agrilarim fazlaca var ve benim ilk dogumum olacak. İlk 5-6 ayim cok rahatti simdi fenalardayim. Ekstradan cati kemigi agrim var o basli basina bi sorun. Sirf su agridan dogum seklini sezeryan olarak degistirdim. Neler yasayacagim bilmiyorum cok endiseliyim ama hayirlisi bakalim.
Sirt agrilarim fazlaca var ve benim ilk dogumum olacak. İlk 5-6 ayim cok rahatti simdi fenalardayim. Ekstradan cati kemigi agrim var o basli basina bi sorun. Sirf su agridan dogum seklini sezeryan olarak degistirdim. Neler yasayacagim bilmiyorum cok endiseliyim ama hayirlisi bakalim.
Ne diye kabul etmedi
Ben de öyle dua ediyordum ama fark ettim ki bu benim psikolojimi etkiliyor. Bu iş bende takıntı olmaya başladı. Sanki normal doğum yapınca tam anne olacakmışım gibi. Ama öyle olmamalı. Bugünlerimin tadını kaçırıyorum. Doktorların sadece rahatını düşündüğünü sanmıyorum. Çünkü rüptür riski var gerçekten de mesai gerektiriyor. Bence bebeği sahiplenmek onu sonuna kadar emzirmek onu okşamak mutlu etmek her şeyden önemli. Buna odaklanmalıyız. Ben gerçekten ilk çocuğumda istedim normal doğum 36 saat sancı çektim 4100 gr doğdu oğlum ama normal olmadı elimden geleni yaptım. Doktorlar da yaptı. Yoksa 36 saat sancı çektirmezlerdi. Alırlardı iri bebek diye. Çatımın müsait olduğunu bu bebeği doğurabileceğimi o yüzden bu kadar zorladıklarını söylediler. Tamam dedim sabrettim olmayınca olmuyor. Ama ben anneyim. Ben normal doğurdum biyolojim mükemmel modunda takılamadım evet ama çocuğuma hiç mama emzik vermeden sadece sütümü verdim en faydalı yiyeceklerle beslendim. Kırk günlükken 6950 gr oldu tosuncuğumİki doğum arası 27 ay
Rahim mesane yırtıklarına kadar tehlikeli durumlar olabılıyormuş
Ben bu riski senın bedenınde almam sen kendı bedenınde alabılecek misin dedi
Alırım dedim o zmn bunu yapan doktor ve hastane bulmalısın dedi
Arastırdım anadolu yakasında ssvd yapan dr gercekten az
Ve yapmayan çoğunluk hep bu rıske girilmez diyor
Suan sezaryan olarak bakıyor dr um ama ben içimden hala dua edıyorum Allahım hayırlısıysa bana normal doğum nasip et diye
Haklisin da iste o kadar cok agrili bir cati sureci geciriyorum ki anlatamiyorum. Aglayarak uyuyup uyanmak cok kotu. Yani sanki dogum esnasinda kirilacak ve ikinamayacak korkum var. Sezeryandan yana hic korkum yok mesela ki hic ameliyathane ortami bile gormedim.İlk doğumum sezaryendi ve cok pişmanım şimdi yalvarıyorum dr lara beni normal doğurtun diye ama kabul etmiyorlar
Bence iyi düşün hele ki ikinci bebeği de düşünüyorsan cok cok iyi düşün
Şimdi kesigimin üstünden yine kesilecegim ve iç dikişlerim ne kadar iyileşti belli bile değil
Keşke ilk dogumum normal olsaydı diyorum
Vallahi ben de çok zorlanıyorum artık ama napalım bebişlerimiz sağlıkla kucağımıza gelsinler de başka bir şey istemiyorum.Günaydın bende agrilarimdan dolayi magnezyum kullaniyorum ve birde demir hapi artik her hareketim cok zor oluyo bir an once bebek olsun istiyorum
Ben de öyle dua ediyordum ama fark ettim ki bu benim psikolojimi etkiliyor. Bu iş bende takıntı olmaya başladı. Sanki normal doğum yapınca tam anne olacakmışım gibi. Ama öyle olmamalı. Bugünlerimin tadını kaçırıyorum. Doktorların sadece rahatını düşündüğünü sanmıyorum. Çünkü rüptür riski var gerçekten de mesai gerektiriyor. Bence bebeği sahiplenmek onu sonuna kadar emzirmek onu okşamak mutlu etmek her şeyden önemli. Buna odaklanmalıyız. Ben gerçekten ilk çocuğumda istedim normal doğum 36 saat sancı çektim 4100 gr doğdu oğlum ama normal olmadı elimden geleni yaptım. Doktorlar da yaptı. Yoksa 36 saat sancı çektirmezlerdi. Alırlardı iri bebek diye. Çatımın müsait olduğunu bu bebeği doğurabileceğimi o yüzden bu kadar zorladıklarını söylediler. Tamam dedim sabrettim olmayınca olmuyor. Ama ben anneyim. Ben normal doğurdum biyolojim mükemmel modunda takılamadım evet ama çocuğuma hiç mama emzik vermeden sadece sütümü verdim en faydalı yiyeceklerle beslendim. Kırk günlükken 6950 gr oldu tosuncuğum
kesinlikle haklısınız ben de o kadar çok istiyorum ki ama bu istek hayatımı etkilemeye başlayınca dedim ki kendime dur artık önemli olan senin o bebeği sağlıkla kucağına alman. nasıl olduğu önemli değilÇok haklısın aynı o psikolojıye giriyorum istemeden
Sanki sezaryen olursa bu benım bebegıme karsı bır kusurum olucak gbi
Çok duygusal bakıyorum bu kadar duygusal degildim
Uyurken bırden alacaklar hiç bir seyden haberı yokken yavrumun bırden ışıklar eller iğneler görüp şok yaşayacak
Kendi gelse oysa, herseyi hazırken..
Çok sancı cekmişsiniz doğumu gercekleştirebılenlerın çoğu sizin kadar çekmiyor
Elinizden gelenın fazlasını yapmışsınız
Benim ilk benegimde yavas yavas sancılarım cıkmaya baslamıştı ama duzensızdı tabi önunuzde uzun bayram tatili vardı bayramda doğurmıyım diye dr beni sezaryene almak istedi. Başta kabul etmedım normal doğum diye ısrar ettım
Eşim bayrama son gunler kala beni ikna etti ameliyat tarihi aldık
Ve o gün sabahı kızım eşinden ayrıldı
Bazı şeyleri çok diretmemek gerekiyormuş bunu anladım
Bu yuzden şimdi dr uma teslimim o nerde ne gun derse kabulum
Ama gönlümden gecene de engelim olmuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?