- 24 Mayıs 2017
- 766
- 812
- 23
- Konu Sahibi Homely_angel
- #33.081
Canım ılık suya tuz atıp gargara yap, bir de listerin kullan sürekli biraz hafifletir belki.
Sağol canım listerin biraz hafifletti

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım ılık suya tuz atıp gargara yap, bir de listerin kullan sürekli biraz hafifletir belki.
Yapışık olsaydi biraz daha üst kısımda olurdu bence canım çünkü totslis tam rahim ağzı ve sezaryen oradan yapilmiyor bildigim kadariyla. Benim de ilk gebeligim ve sezaryen kesigi yapilacak yere tutundugu icin sezaryen olmak benim icin daha tehlikeli. Normal dogum da olsam sezaryen de olsam cok kanamam olacakmis nakil gerekebilirmis.. Ama ben simdiden bunlari düşünmemeye calisiyorum. Bence sen de düşünme. Benim ablam 3 çocuğunu da totalis olarak sesaryen ile yapmış ve sorun yaşamamış.
Hiç sorma herseyden bişey çıkartıyorum artık kuruyorum kafamda...sacma sapan dizi film sahnelerinden gözlerim doluyo :)
Diş ağrısından ölüyorum. Bu hamilelik benim bütün dişlerimi mahvetti sağolsun. Dün annem geldi mutfak dolap içlerini boşaltıp herşeyi yıkayıp silip koyduk. Oturma odasına mobilya aldık 15 gün sonra gelicekmiş. Halılarımı yıkatmaya vericem 20 si gibi. Bide perdeler filan yıkanıp temizlik yapıldımı hazırım inşallahbebişin herşeyi hazır. Hastane çantalarmız odamız süslerimiz falan. Hayırlısıyla kucağımıza aldık mı tamamdır
![]()
Sagol canım sana da gecmis olsun.ne güzel herseyi halletmissin masallah ben daha yikamadim eşyaları hiçbişey hazır değilsareya canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine :)
@Visneli_Turtam demek minik kızını kucağına aldın canım. Çok mutlu oldum herşey gönlünüzce olsun :)
Ben de tatili bekliyorum ama içim hiç rahat değil hiç bişey hazir değil. Bi de bugun arkadaşlarım geldi bebisin kıyafetlerinie baktılar ben 0 1 aylik hiç bişey almamisim 1 3 aylık ve 3 6 aylık almışım hep çabuk buyur diye.bi tek hastane çıkışı var bunlar büyük dediler biraz küçük şeyler almam lazım sanırım. Bitmiyor valla eksiklerHerkes Zaman'ından önce doğuruyor panik oluyorum daha bizim ne kıyafetler yıkandı ne çanta var ortada,şu okullar Bi tatile girse de rahat rahat halletsem işleri içim rahat etse
Bu arada kızlar bebişi önden giden var mı?neye göre bekliyorsunuz doğumu bebeğe göre mi sata göre mi?çalışabilir raporunu hangisine göre verdiler?
Oooo hoşgeldin kaçak yalnızım35 nadiren giriyor. Her girdiğinde aklıma geliyorsun. Ben de 28-30 haftalarda 35 i bulamayacağım diyordum aşırı ağrıdan sızıdan .32yi bir atlattım bende ağrı sızı kesildi yorgunluktan oluşan sıkıntılar oluyor tabi ama o dönemde adım atamaz haldeydim . Şuan oğlum gibi 40+0 olur diyorum . Ssvd durumunuz nasıl gidiyor. Benim doktor kıçın kıçın kaçmaya başladı sanki. Cuma doktor değiştiriyorum. Bakalım o nasıl yaklaşacakMaşallah doğumlar başlamış.
Y yalnizim35 'den aldım haberleri. Doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun, darısı da biz bekleyenlerin başına hayırlısıyla :) Ben kızımda da grubu kapatanlardan olmuştum, yine beklerim diyorum ama bakalım :)
@Visneli_Turtam
Hayırlı olsun canım, sende doğum yapmışsın, inşallah sağlıkla büyüt kuzunu :)
Oo canım görünmüyorsun hiç özlettin kendini :) nasılsın nasıl gidiyorMaşallah doğumlar başlamış.
Y yalnizim35 'den aldım haberleri. Doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun, darısı da biz bekleyenlerin başına hayırlısıyla :) Ben kızımda da grubu kapatanlardan olmuştum, yine beklerim diyorum ama bakalım :)
@Visneli_Turtam
Hayırlı olsun canım, sende doğum yapmışsın, inşallah sağlıkla büyüt kuzunu :)
Evet canim ben marjinal diye korkup üzülürken ona söyledim amaaan kız ne var onda benim üç oğlumda da rahim agzi kapaliydi dedi. Peki nasil gecti hamileligin ben hatirlamiyorum yani bilmiyordum dedim. O da dedi ki.. Doktor özellikle 30 haftalardan sonra hep yatmami söylerdi iyice rahimin dibinde cikacak gibi olurdu derdi. Ama ben işten gucten hic yatamadim üçünde de 8. Ayimin sonlarinda kanama yaşadım hastaneye gidince sezaryen ile aldilar dedi. Bunda ve ablam 3 senede 3 erkek çocuk dogurdu sezaryen ile. Sonra doktorunun tavsiyesi üzerine tüplerini baglatti çünkü gebe kamaya cok musait bir rahim yapisi varmis korundugu halde hamile kalıyordu. O hic arastirmamis korkutmamis kendisini kanama olabilir demisler yat demisler yatmamis kanama olunca da gidip sezaryen olmuş. Bence biz cok arastirdigimiz icin hep kötü senaryolar kuruyoruz kafamizda. Yapisiklik çıkarsa bile en zor ihtimalle kan nakli yaparlar sana ki büyük ihtimal bana da yapilacak marjinal oldugum halde. Hemen rahim alınır falan diye düşünme o ihtimal çok çok çok istisnai bir durum canim%100 emin olmamakla birlikte damarlanma gördü maalesef doktorum yani yapışık olma ihtimali hayli yüksek ama asıl korkum bu teşhiste rahimden başka yerlere de uzanması plasentanın mesane ya da bağırsak gibi.. gerçekten mi ablanız ne yaşadı nasıl geçti inanın çok isterdim konuşmayı 3 tane totalis ilk defa duydum açıkçası umut oldu umarım sizin de sorunsuz geçer anladığım kadarıyla marjinal sizin hiç korkmayın üstelik daha önce ameliyatınız da yok yapışma ihtimali çok az o yüzden umarım hepimiz için sağlıklı doğumlar olur
Gökçede de vardı benzer bir durum doğum yaptı ama hiç bu konuda problem yaşadığını yazmadı sanırım. İnşallah sıkıntınız olmaz. Hepimiz sağsalim kavuşalım yavrularımızaEvet canim ben marjinal diye korkup üzülürken ona söyledim amaaan kız ne var onda benim üç oğlumda da rahim agzi kapaliydi dedi. Peki nasil gecti hamileligin ben hatirlamiyorum yani bilmiyordum dedim. O da dedi ki.. Doktor özellikle 30 haftalardan sonra hep yatmami söylerdi iyice rahimin dibinde cikacak gibi olurdu derdi. Ama ben işten gucten hic yatamadim üçünde de 8. Ayimin sonlarinda kanama yaşadım hastaneye gidince sezaryen ile aldilar dedi. Bunda ve ablam 3 senede 3 erkek çocuk dogurdu sezaryen ile. Sonra doktorunun tavsiyesi üzerine tüplerini baglatti çünkü gebe kamaya cok musait bir rahim yapisi varmis korundugu halde hamile kalıyordu. O hic arastirmamis korkutmamis kendisini kanama olabilir demisler yat demisler yatmamis kanama olunca da gidip sezaryen olmuş. Bence biz cok arastirdigimiz icin hep kötü senaryolar kuruyoruz kafamizda. Yapisiklik çıkarsa bile en zor ihtimalle kan nakli yaparlar sana ki büyük ihtimal bana da yapilacak marjinal oldugum halde. Hemen rahim alınır falan diye düşünme o ihtimal çok çok çok istisnai bir durum canim
Diş ağrısından ölüyorum. Bu hamilelik benim bütün dişlerimi mahvetti sağolsun. Dün annem geldi mutfak dolap içlerini boşaltıp herşeyi yıkayıp silip koyduk. Oturma odasına mobilya aldık 15 gün sonra gelicekmiş. Halılarımı yıkatmaya vericem 20 si gibi. Bide perdeler filan yıkanıp temizlik yapıldımı hazırım inşallahbebişin herşeyi hazır. Hastane çantalarmız odamız süslerimiz falan. Hayırlısıyla kucağımıza aldık mı tamamdır
![]()
Amin canim aynen onda da vardi plasenta p.. Genelde korkulan olmuyor biz evhamlaniyoruz canimGökçede de vardı benzer bir durum doğum yaptı ama hiç bu konuda problem yaşadığını yazmadı sanırım. İnşallah sıkıntınız olmaz. Hepimiz sağsalim kavuşalım yavrularımıza
Canim Allah yardimcin olsun ben de aynı durumdayim genelde. Yardimci alacaktim bu hafta ama eşim bu pazar calismayayim evde sana yardim edeyim dedi. Sabah kalktigimizdan beri temizlik yapiyor valla ben hamile olmasam da onun kadar detayli yapamazdim heraldeGünaydın...iyi Pazarlar herkese
Sabah sabah eşimi işe mırıldana mırıldana yolladım (pazarlari da açıyo dükkanı)
Önceleri işlerimi iyi - kötü halledebiliyodum, şimdi beni sardı bi telaş.
Tekim, kimsem yok yardima, kaldi ki koloni seklinde yaşamayı sevmiyorum zaten. Kendime yetmeyi seviyorum ama artık yetişemiyorum, eşim sanırım sınırlarımı zorladigimin farkinda degil isleri yapılmis gorunce yapabiliyorum saniyo, o da cok yoruluyo, pazar gunleri bile dukkan aciliyo, eve yardimci alma hic yaptigim bisey degil, çanta hazir degil, camlar bu ayimda nasil silinecek bilmiyorum...banyoyu duvarlar dahil silmek istesem de sadece standart lavabo ve wc temizligi camasir suyunu soluya soluyayapabiliyorum, annem doguma gelecek bunlari ona birakmak istemiyorum. (Ayrı şehirlerdeyiz ve emekli olduğu halde hala çalışıyor, bu hafta ayrılacak) Yetisemiyorum, eşime ben yuklenmiym derken çevresinden maşallah şu isimi hallet diye arayan arayana.
Sinir oldum tlf açıp "yeter kocami arayıp iş gordurmeyin kendinize yetin artik"diyesim var ama sonra gene bi kısırdöngü...böyle olunca da içimde kalıyo.![]()
Canim Allah yardimcin olsun ben de aynı durumdayim genelde. Yardimci alacaktim bu hafta ama eşim bu pazar calismayayim evde sana yardim edeyim dedi. Sabah kalktigimizdan beri temizlik yapiyor valla ben hamile olmasam da onun kadar detayli yapamazdim heraldeşu an tuvaletleri yıkıyor sagolsun ama gerekliydi herseyi yikadik makinelere artık. Ben sadece mutfagin günlük islerini yaptim gerisini o halletti. Bir balkonlarim kaldi çok şükür
Ay evet cok gicik bir durum o bilirim. Biz simdi uzagiz ama eskiden ne olsa zirt pirt telefon. Ben kendi ikimizin isi icin bile arayip rahatsiz etmeye cekiniyorum millet onu getir bunu gotur. Bir de bizde isin maddi kismi da vardi ona da sinir olurdum.Neyse simdi uzaktayiz rahat ettim.Geçen hafta eşim temizlige yardim etti sağ olsun ama bu hafta biraz rahatsiz ustune gitmek istemesem de gördükçe ve yapamadikça sinirim zıplıyor, gücüme giden ben onu yormak istemezken evlerinde bozulan kombi için bile ailesinin eşimi aramasi, arayın servisi kocamın işi başından aşkın dun tansiyonu yükselmiş korktum açıkçası. Benim anne bababam tek evlat oldugum halde hic bana duyurmazlar her seylerini sessiz sedasiz hallederler. Yani şu dönemimizde zaten yorucu ve toparlanmasi gereken ekstra işlerin oldugu dönem esimin ailesi her sey icin arayinca ve ben bir cok isimi erteledikce ben de psikopata bağliycam az kaldı.
Ben ilkinde çalısıyordum. Kendimi üzmedim sonra hamile kalınca tekrar düzenli yardımcım var evde yine üzmüyorum. Ne yaparsan o kadar yapabilirsin diye düsünülüyor çünkü. Ben senin yerinde olsam alırdım yardımcı. Artik son haftalar çok normal zorlanman.Günaydın...iyi Pazarlar herkese
Tekim, kimsem yok yardima, kaldi ki koloni seklinde yaşamayı sevmiyorum zaten. Kendime yetmeyi seviyorum ama artık yetişemiyorum, eşim sanırım sınırlarımı zorladigimin farkinda degil isleri yapılmis gorunce yapabiliyorum saniyo, o da cok yoruluyo, pazar gunleri bile dukkan aciliyo, eve yardimci alma hic yaptigim bisey degil, çanta hazir degil, camlar bu ayimda nasil silinecek bilmiyorum...banyoyu duvarlar dahil silmek istesem de sadece standart lavabo ve wc temizligi camasir suyunu soluya soluyayapabiliyorum, annem doguma gelecek bunlari ona birakmak istemiyorum. (Ayrı şehirlerdeyiz ve emekli olduğu halde hala çalışıyor, bu hafta ayrılacak) Yetisemiyorum, eşime ben yuklenmiym derken çevresinden maşallah şu isimi hallet diye arayan arayana.
Sinir oldum tlf açıp "yeter kocami arayıp iş gordurmeyin kendinize yetin artik"diyesim var ama sonra gene bi kısırdöngü...böyle olunca da içimde kalıyo.![]()
Ayni durum bizdede var. Acibademin fotografcisi buyuksehir belediye baskaninin kizi. O yuzden baska fotografci almiyorlarmis dogumhaneye. Sadece odaya aliyorlar. Simdiden kendisini hayattan sogutmayi dusunuyorum.eziyet edecegim kendisine. Sevmem dayatmalari. Doktorumlada konusacagim durumu. Gerekirse baska hastaneye giderim vs diyecegim.cok etkili olacağını sanmiyorum.
Günaydın...iyi Pazarlar herkese