- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #13.981
He öyle mi :)) iyi o zaman canim zaten benim hamilelik belirtilerimden biri de sarı kanıtıydı ondan anlamıştım biraz da. Iyi bari sagolasin canimBeyaz ve kaşıntı varsa enfeksiyon olabilir ama sarı akıntı gebelikte herkeste görülen günün hareketliyse artan normal bir akıntı :)
Anladim canim zaten ben hep uzun bol elbiseler giyerim yazin pantolon bile giyinmem. Ben de her tuvalete gittigimde yeni peçete katlayip koyuyorum ic camasirima. Aslinda ben yillardir iç camasirlarimi utuleyerek giyerim. Sanirim benimki anormal bir akinti degil sagol canim :))Canim sarimsi akinti varsa onlem almak icin camasirlarini yuksek isida yika utule ve giy sadece pamuklu camasirlar olsun gunluk ped vs evdeyken hatta mumkunse disarda bile kullanma onun yeeine cok sık degistir. Ben disarda gunluk ped kullaniyorum ama en fazla 2 saat durduruyorum degistiriyorum. Probiyotik beslenme te cok onemli sogan sarimsak vb. İyi geliyormus. Malesef sarimsakla migdemin arasi cok kotu. Bizim hamilelik hormonlari nedeniyle vajina florasinin ph duzeni bozuluyor cok kolay. Hamilelerde cok sık olan bir sey. Dar siki kiyfetler goyme hatta etek vb giy mumkunse hava alsin hep
Doktorun ne derse buraya da yazarsan cok iyi olur. Herkes farkli bisey soylemis kimisi de yatma seklinonemli degil falan diyor.
Ben de ayırmam özeKizlar 6 ayda oda ayirma konusu tabi herkesin kendi fikri saygi duyarim. Ama pedagojik acidan uygun olmadigina katilmiyorum. Pedagoglar bu konuda ikiye ayriliyor. Guvenli baglanma icin ayni yatak ayni oda şart diyenler var. Herkes kendine hangisi uygunsa onu tercih etmeli bence. Mesela Ben kaldiramam o kadar erken ayirmayi yanimda olsun surekli nefes alip vermesini kontrol ediyim ben:)) kizimi 3 bucuk yasinda ayirdim hic sorunsuz kendi isteyerek hem de. Kizimla guvenli baglandigimizi düşünüyorum. Ihtiyaci oldugunda yaninda olacagimi ogrendi çünkü. Gecen sene krese basladi en ufak bi sorun yasamadik. Istediginde alacagimi biliyordu. Aglatarak uyku egitimi vs kesinlikle bunu sarsar dusuncesindeyim
İşte bende öyleyim,kafamızda o düşünceyle yattığımız için, gece kalkıyoruz. Bende bizzat doktora sordum, yüzüstü Ve sırt üstü yatış olmasın, sol yatıyorum ben,sağda yatabilirsin sıkıntı Yok dedi. Doktor öyle söylediğinden beri kafam rahat yattığı için, hep soldan kalkıyorum.Ya sormayın ben de normalde sağıma yatarak uyurum. Ama internette falan sola yatın diyor bebek için. Kaç akşamdır sola yatıp uyumayı zorluyorum kendimi ama gece hep uyanıyorum. Resmen uykum bölük bölük oluyor. Arada bende sırt üstü ya da sağ tarafimda uyanıyorum bayramdan sonra kontrolüm var o zaman soracağım dr.
Benim de bitti sayılır çok şükür mide sorunlarım normal bence canimSelam hanımlar. Bugün 14+6. Geçen hafta mde bulantılarım azalmaya başlamıştı. Bir kaç gündür neredeyse durdubir sorun yoktur değil mi geçen haftaya kadar ne zaman bitecek diye soruyordum bittiğini hissedince de meraklanmaya başladım
Siyah olmasi normal fakat şiddetli karın ağrısı normal değil canım ilacın son kullanma tarihine falan baktın miKizlar mrb ne olur bilgisi olan yazsin bn Gyno ferro sanol kullaniyorum iki gundur cok ama cok kotu karin agrisi hafif ihsal cok cok ozur dilerim siyah dişki oluyo cok kotu agriyo karnim bu ilactan kullanan varmi ne olur bilgisi olan yazsin
Sola yatmak anneden bebeğe kan akışı için en iyisi ama sağa yattik veya duz yattik diye de bi sorun olcagini sanmiyorum canim zaten sola dönmeye çalışıyoruz kendimizdeysek☺kizlar cok aklima takilan bisey var. ben soluma yatmaya dikkat ediyorum ama gece uyandigimda sirt ustu ya da saga donmus oluyorum. Sizce bunun zarari var mi? Doktor da bisey demedi, sormayi da unuttum. Bugun de gunluk bilgilendirmede sirtustu egzersizlerden kacinin falan diyo. Zaten egzersiz yaptigim yok dayatmanin bi zarari var mi?
Ins bisi yoktur bendede oldu kasilma iliski sonrasu cok fena oldumSaol canm bnm esimi bekliyorum gelince acile gidicem
Evet canm bakmistim gittm doktora ilac yan etki yapmis sakn icme dedi cok sukur simdi biraz iyimBenim de bitti sayılır çok şükür mide sorunlarım normal bence canim
Siyah olmasi normal fakat şiddetli karın ağrısı normal değil canım ilacın son kullanma tarihine falan baktın mi
Sola yatmak anneden bebeğe kan akışı için en iyisi ama sağa yattik veya duz yattik diye de bi sorun olcagini sanmiyorum canim zaten sola dönmeye çalışıyoruz kendimizdeysek☺
Cok şükür bsy yokmus canm ilac yan etki yapmis icme dedi artk icmicem suan biraz agrim var ama daha iyiyimIns bisi yoktur bendede oldu kasilma iliski sonrasu cok fena oldum
İlla Prof şart mı ki ben iyi olduğunu duyduğum bi doktordan doğum paketi almayı düşünüyorum. Herhalde çok fark etmez bilemedim.Canım benimde 3 hafta sonra kontrolüm var. İnşallah yukarı çıkmış olurlar. Tedbiren hareketlerine kısıtlama getir. Çok eğilme, yüksek yerlere uzanma, kabız olma. Bunun dışında olur da plasentalarımız çıkmazsa iyi bir prof.un takibine girip,donanımlı bir hastanede doğum yapmaktan başka çaremiz yok. Ama biz iyi düşünelim. Tedbiri alıp takdiri Allaha bırakalım.
Cok sevindim bisi olmadigina allahim sakinsin sizi.Cok şükür bsy yokmus canm ilac yan etki yapmis icme dedi artk icmicem suan biraz agrim var ama daha iyiyim
Canm iliski sonrasi bndede kasilma gibi bsy oluyo ama o pisikolojikmis bnde gecen kasilma hissettim hatta doktorumu aradim yok sen hissetmezsin kasilmayi stresten dedi o dusunceyi aklindan cikartmaya calis
Cnm unutmuşsundur. Daha önce konuşmuştuk. İkinci hamileliğimde istemiştim doktor ben o riski göze almam demişti. Şimdiki doktoruma sordum. Dikişler sorun yaratmazsa olur deneriz dedi. Şuan için erken zamanı gelince konuşuruz tekrar dediSende mi ssvd deneyeceksin? banada doktorum sezeryan yaralarin felan cok iyi gorunuyor bakalim hamileligin nasi ilerleyecek dedi. bende sevindim :)
Amin Allah razi olsun Allah sizide korusun ay tekme attimi? Bnmki biraz tembel sanirim daha tekme atmadi ama arada bi kipirti hissediyorum oda çikolata yedigim aksami kipirdiyoCok sevindim bisi olmadigina allahim sakinsin sizi.
Haklisjn sanirim benim kiz tekme atmasa bende gidicektim
Cnm bügün benim doktorum da biraz aşağıda dedi. Ama hiç sıkıntılı demedi. Çok normal sşağıda bebeğimiz sağlıklı görünüyor dedi. Biraz yapıdır. 17 haftalığım.Arkadaşlar biraz önce doktordan geldim plasenta asagidaymis yukarı çıkmasını beklicem artık mecburen ama benzer şeyler yaşayan arkadaşlar vardı burada. Yukarı çıkan oldu mu acaba? Yüzde 80 çıkar yaziyo internette ama umarım bizimki de çıkar. İlk zamanlardaki kanamalarim da bundanmış. Sonunda beni aydınlatan bir doktor buldum. Bakalım inşallah onumüzdeki günler hepimiz için daha kolay olur.
2 haftadir daha net hissediyorum kipirtisini ve tekmesini ikinci kez anne olunca erken hissediyorsun ve tecrubeye sabit oluyor ic karnim dar ya canim ondan cok daha kolay anliyorumAmin Allah razi olsun Allah sizide korusun ay tekme attimi? Bnmki biraz tembel sanirim daha tekme atmadi ama arada bi kipirti hissediyorum oda çikolata yedigim aksami kipirdiyo
Bnmde ic karnim darmış canm suan 17 haftalik olduk ama bnm gobegim 5,6 aylik gibi cikti birde tam tekme degilde yan yattigim zaman genelde aksamlari kipirtilar hissediyorum bnm ilk olunca tam anlayamıyorum bebismi acaba bakalim hayirlisiyle bi tekmesin hissetsem rahatlicam artik2 haftadir daha net hissediyorum kipirtisini ve tekmesini ikinci kez anne olunca erken hissediyorsun ve tecrubeye sabit oluyor ic karnim dar ya canim ondan cok daha kolay anliyorum
Aynen benimde 5 6 aylik gibi baya sis :)Bnmde ic karnim darmış canm suan 17 haftalik olduk ama bnm gobegim 5,6 aylik gibi cikti birde tam tekme degilde yan yattigim zaman genelde aksamlari kipirtilar hissediyorum bnm ilk olunca tam anlayamıyorum bebismi acaba bakalim hayirlisiyle bi tekmesin hissetsem rahatlicam artik
Ay canm bnm ya icimi ferahlattinAynen benimde 5 6 aylik gibi baya sis :)
-4 te olmama ragmen
Bebistir annesi bagirsak hareketleri daha farkli oluyor cunku masallah buyuyoruz saglikla alalim kucagimiza da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?