2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
tu
Ben artık yavaştan bişeyler almaya başladım gibi, bugün ne alacağımı bilmediğimden öyle denk gelmişken 2 tane penye yelek ve bir alt, carterstan da hastane çıkışı seti aldım. Kim dedi nerede dedi hatırlamıyorum ama zıbın denilen şey(zarf body de deniyor) çaprazdan bağlandığı için pratik değil demişti diye aklımda kalmış bu yüzden zıbınlara bakmıyorum..

Gelelim asıl soruya, askılı/kısa kollu/uzun kollu bodylerden kaçar tane, hangi bedende almalı?
Ve çocuğu giydirirken nasıl giydirmeliyiz? Bezini bağladık diyelim, üstüne kısa kollu/uzun kollu body, onun üstüne ne olacak???

tulum olur daha soguksa ince bi yelek olabilir zaten kis oldugu icin illaki kundak yapiliyor belli bi sure ben bi 20 gun yaptim kubdak olmasa bile usumesindiye uzerinde hep bi battaniye tarzi bisi oluyor evin isisina gore ayarlarsin benim evim oglumdayken biraz zor isiniyordu baya bi giydiriyordum elleri vevayaklari isindimi yeterli vucut isisi saglanmus demektir

fbtl fbtl nannen1 nannen1 valla bazi seyleri cok takmamak lazim bence. Olan kendimize oluyor baskasina degil. Biz yemek sofrasinda size haberimiz var bebek geliyor dedik ki ben gecen Aralik ayinda ne kotu gunler gecirdim, bebegi kaybettik. Kv bi durdu bana dondu sahiden mi iyi bakalim dedi (sadece 3 kelime) ve komsunun oglunun hangi okulu kazandigini anlatmaya basladi. Gulumsememiz suratimizda kaldi anlam veremedik.
allah allah ne gunlere geldik yahu sanki yabancilar yedi kat eller daha cok seviniyor anlayamiyorumm

fbtl fbtl nannen1 nannen1 valla bazi seyleri cok takmamak lazim bence. Olan kendimize oluyor baskasina degil. Biz yemek sofrasinda size haberimiz var bebek geliyor dedik ki ben gecen Aralik ayinda ne kotu gunler gecirdim, bebegi kaybettik. Kv bi durdu bana dondu sahiden mi iyi bakalim dedi (sadece 3 kelime) ve komsunun oglunun hangi okulu kazandigini anlatmaya basladi. Gulumsememiz suratimizda kaldi anlam veremedik.
allah allah ne gunlere geldik yahu sanki yabancilar yedi kat eller daha cok seviniyor anlayamiyorumm

benimde 2.haftada erkek tahmini yaptı. 16 haftada kesinleşti.

bi arkadaşın 12.haftada erkekti 16.haftada kız demişler. benden 2 hafta önde o. bende kıza döncek benimki sandım ama dönmedi :anne::anneadayı::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

Benim oğlusumda hep kız karseş istiyordu artık bugün oda pipiyi görünce tmm anne erkek olsun o zaman dedi
Benimde duruyor hersey ama oğlum mayıs doğumlu bu şubat olacak. Acaba giyermi diyorum hoş ilk zamanlar zaten hep penye giyiyor.

Benim oğluş eylül dogumluydu ama antalya cok aoguk bi yer değil..alırım yine bi kaç parça ama fazla almam malum cabucak büyğyo kuzular.
Rabbim saglıcakla kucaklarımıza aldıgımız günleride göatersin yavrularımızı

Ben artık yavaştan bişeyler almaya başladım gibi, bugün ne alacağımı bilmediğimden öyle denk gelmişken 2 tane penye yelek ve bir alt, carterstan da hastane çıkışı seti aldım. Kim dedi nerede dedi hatırlamıyorum ama zıbın denilen şey(zarf body de deniyor) çaprazdan bağlandığı için pratik değil demişti diye aklımda kalmış bu yüzden zıbınlara bakmıyorum..

Gelelim asıl soruya, askılı/kısa kollu/uzun kollu bodylerden kaçar tane, hangi bedende almalı?
Ve çocuğu giydirirken nasıl giydirmeliyiz? Bezini bağladık diyelim, üstüne kısa kollu/uzun kollu body, onun üstüne ne olacak???

Ben o zarf body leri ilk zamanlarinda cok giydirmistim. incecik ve yumusacik oldugu icin ne bilim boyle onun pamuk teninde daha iyi geliyordu sanki. Aslinda bence evinin sicakligina gore de degisir ne giydirmen gerektigi. ben cok kalin giydirme taraftari degilim.
sayiya gelince. valla yetmiyor :) kusuyor, cis yapiyo, kakasi cikiyor, lekeler cikmiyor, salyasi akiyor. gerekiyor yani :))) ben kizimda aldigim yeni doganlarin hicbirini kullanamadim cunku sipa 56cm dogdu. bunda direk 56-62 alicam. hatta bugun 62 siparis verdim :)

tu

tulum olur daha soguksa ince bi yelek olabilir zaten kis oldugu icin illaki kundak yapiliyor belli bi sure ben bi 20 gun yaptim kubdak olmasa bile usumesindiye uzerinde hep bi battaniye tarzi bisi oluyor evin isisina gore ayarlarsin benim evim oglumdayken biraz zor isiniyordu baya bi giydiriyordum elleri vevayaklari isindimi yeterli vucut isisi saglanmus demektir

bu bebekte bende kundak yapicam nasip olursa. o el kol sallamalarindan uyanmasin diye. ilkinde bilmisligimden yap yap dedimleri halde yapmamistim :)

tu

bu bebekte bende kundak yapicam nasip olursa. o el kol sallamalarindan uyanmasin diye. ilkinde bilmisligimden yap yap dedimleri halde yapmamistim :)

iyiki varsiniz ya

Kızlar özel bir kundak çıkmış, Türkiye de henüz görmedim ama .danimarka daki akrabamız söyledi. Kolları için de yeri olan üst kısmı sıkı, alt tarafı bol ve fermuarlı. Kalça çıkığına karşı çıkarılmış güzel bir şeymiş. Türkiye de kol yeri olmayanını gördüm ama bakalım arıyorum.

Bana yaklaşık 25 farklı hemşire vurdu bu iğneyi. kolun altı yumuşak tarafından vurmayın. Ozaman. Çok morarıyor, üst kısmı var kaslı tarafı onun üstünden vurunca hiç morarmıyor. İstersen Bunu bir danış. Ama doktorum koldan vurmamı istememişti. Kocandan dayak yediğini zannederler demişti:))
Zaten artık yaz bitiyor kolumuzu kim görecek :) doktora sorayım da koldan da vurayim canım sagol

Kızlar özel bir kundak çıkmış, Türkiye de henüz görmedim ama .danimarka daki akrabamız söyledi. Kolları için de yeri olan üst kısmı sıkı, alt tarafı bol ve fermuarlı. Kalça çıkığına karşı çıkarılmış güzel bir şeymiş. Türkiye de kol yeri olmayanını gördüm ama bakalım arıyorum.
Carterstan aldım ben onlardan ama amerikadan. Türkiyedeki mağazalarda var mı bilmiyorum. Ama battaniye ile ilk zamanlar kundak altı bol şekilde yapılabilir bence sonrasında zaten yapmadım hiç. Ilk 15 günden eldivende takmadım kundakta yapmadim.

yok tatlım ya, arada bir solda bişi hissediyorum sanki ama emin değilim hala. bu gidişle doğururken hissetcem ben :)

Ya ben de solumda sürekli birşeyler hissediyorum
Sertlik şişkinlik
Htta eşime dokunduruyorum Bak bebek burda diye :KK49:
Ama doktorda ultrason ucu hiç orda değildi
Hep özel bölgeme çok yakın yerlerde
Göbekte bebek değil yağ varmış :110:
Benim 2.oldugu halde hissetmeyip üstüne yanlış hissediyorum :rapci:
Eşime diyorum belki orda da bebek var
Ya karnımda iki tane varsa :KK47:

Adini biliyormusun? bi bakmak lazim belki internetten siparis verilebilir. ben deepysleepy gibi birsey varya onun kundagini gordum oda sevimli ve ise yarar gorundu bana. bu dediginide bi incelemek isterim. zaten almanyada hala bebekleri kundakliyorlar hemde gayet bizim eskiden bildigimiz gibi.

evet katiliyorum ellerini oynatip cok uyuniyotlar sonra korkuyorlarda

Yeni dogum yapan bi arkadasim var, yeni dediysem kizi 7 aylik oldu. o hep kundak yapti. yapmadigim zaman uyandiriyor kendisini yapinca uyanmiyor guzelce uyuyor dedi. dusununce iste aklima geldi banada demislerdi yap yap diye ama ben yok iyi degil gerek yok diye yapmadim ve kizim cok cok hareketliydi, 4 aylikken surunmeye basladi solucan gibi sen dusun gerisini, surekli korkarak uyanirdi. Insallah bu kuzuyu kucagima alim, denilenleri dinlicem :-)

Ya ben de solumda sürekli birşeyler hissediyorum
Sertlik şişkinlik
Htta eşime dokunduruyorum Bak bebek burda diye :KK49:
Ama doktorda ultrason ucu hiç orda değildi
Hep özel bölgeme çok yakın yerlerde
Göbekte bebek değil yağ varmış :110:
Benim 2.oldugu halde hissetmeyip üstüne yanlış hissediyorum :rapci:
Eşime diyorum belki orda da bebek var
Ya karnımda iki tane varsa :KK47:

Bu ultrasonda benim tam gobek deligimin yani ve ustunde kafasi vardi. sag tarafa dogru ayaklari. belki de dogru hissediyorsundur? bilemedim :)

Ah çok sıkıntı o işler ben de 12.yılı devirdim 2senedir Yen'i okulumda zümrelerimle çok uyumluyuz ,sıkıntılarınız geçer inşallah ama daha başta öyle gerilim yaratması kötü olmuş
Evet ne yazıkki öle oldu. Bende oğlum 1. Sınıf seneye. Ve manavgatta ikili eğitim var. Onunla ayrı dönem olmamı için seçiyorum ve 10 yıldır bu okuldayım . 15 yıllık öğretmen olmak üzereyim. Hep yeni gelen eski öğretmene uyâr öle gördüm banın şansıma sanırım üzücü oldu halada çözülmedi

Back
X