• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben gebelikten once ekstra seker kullanilan her seyden uzak durulan bir diyet yaptim. Ondan beridir tatli anlayisim baya degisti. İlk baslarda canim cok tatli istediginde hurma, dur kurusu, bal, dogal pekmez kullanarak tatli yapiyordum. Hatta glutensiz de besleniyordum ayni zamanda degisik malzemeler kullanarak kek falan da yapiyordum. Hamileyken diyet konusunu biraz hafiflettim. Ama okadar alismisimki tatlilar acaip yapay geliyor meyve bildigin yetiyor. Sadece cikolataya dayanamiyorum onuda bitterle cozuyorum iste dengeli olmak sartiyla :)

Sade ve bol giyinmek konusunda bende size katiliyorum hem dar kiyafetler bebegide rahatsiz ediyor anneyide ama hamilelik ayip birsey degil. İnsanlarin hayal gucunun yonu ayip bence. :KK12: Evli insanlariz sonucta torun, bebek sorulari sorulurken normalde hamilelikmi normal olmayacak. Ama hamileyim diyede goz zevki bozulmasin tabi :) Osmanlı dediniz ben ona inanmadim acikcasi ailesine bakan kadin ay ben hamileyim hadi gule gule deyip bir kenara cekilecegini zannetmiyorum:)
Osmanlida bunu normal kadinlar yapmasi imkansiz zaten canim belli bir duzey uzerinde olan insnalar yaparmis yani evlerinde dadilari bakicilari olan insanlar. Uydurma gelebilir ama ben tarih cok seven ve okuyan biriyim bir kitapta okumustum ve güzel gelmisti fikir olarak. Tek basina daglara cikmazlarmis yablarinda bakicilari ve ailelerinden bazi kisiler de gidermis. Internette de böyle anlatimlar muhakkak vardir. Şimdi kimse daga çıksın diye birsey yok canim ornek olarka verdim ben onu :)

Haklısın tabi ben işe gitsem aynen almak zorunda kalırdım. Şimdi bol spor elbiseler idare ediyor. Bugün de iki tane normal elbise aldım robadan bollaşan yazı çıkartır işte, sonra da hamile taytı ohh mis.

Bir de iç karnım dar benim oğlumdan biliyorum. İyi çıkıyor göbeğim kilodan bağımsız. Şuan kilo almadım ama şekerim olduğu için hep diyet yapıyorum ondan. Şayet böyle giderse aldıklarım doğurtur

O hikayeler her yerde maalesef. Konyada özel hastanelerin içinde devlet gibi araştırmacı ama özel gibi muamele gösteren tek hastane başkent bence. Bir de erkek doktorlar daha iyi gibi bir genelleme yapmayım diyorum ama yaptırıyorlar. Kadın kadındoğumcu kaprisi diye bir şey var herhalde

Var canım ben de aynı şeyi düşünüyorum, şuan ki doktorum erkek gayet memnunum çok ilgili çok güzel teselli veriyor soru sorabiliyorum dinliyor bunlar çok önemli hamile bir kadın için

Var canım ben de aynı şeyi düşünüyorum, şuan ki doktorum erkek gayet memnunum çok ilgili çok güzel teselli veriyor soru sorabiliyorum dinliyor bunlar çok önemli hamile bir kadın için

Gönlümüz rahat etsin , az pışpışlanalım :) hamile kadın psikolojisi.

Kilo demişken şimdi çıktım gün içinde tartılmam normalde sabah aç karna wc den sonra tartılıyorum neyse merak ettim çıktım hala 57.7 oğlumda şimdiye var ya 4-5 kilo almıştım bu sefer istikrarlıyım :D Hoş almasam da almış gibiyim de neyse :D

İslamiyette örtünmeye ilişkin ayetler mevcut ama hamilelere ilişkin ayrı ayet bulunmadığına göre farklı bir muamele söz konusu değil demekki. Koskoca kuranı kerim bunu es geçmezdi herhalde.

Valla ben doğuma kadar çalışıcam. Kadından çok erkek çalışma arkadaşlarım. Ve hizmet verdiğim insanlar da erkek cinsinden. Dolayısıyla nereye kaçsam göbeğimi görürler. Gayri meşru olmadıkça görsünler. Hatta yer versinler, ağır taşıtmasınlar, yumuşak davransınlar işime gelir

Tatlım Allah ın mucizeleri bebeklere kötü gözle bakıp, bir de bunu İslamiyet ile bahanelendirenleri anlamak mümkün değil zaten.

bayramda bizde tatildeyiz. bende doktoruma danıştım gidebilirsin dedi. mayon ıslak kalmasın dedi sadece. birde d vitamininden daha çok faydalanmak için bol süt peynir yoğurt önerdi. bikini giyeceğim bende bol bol güneş alayım.
ay aman tatilde ne kadınlar giyiyor kendi 150 kilo göbek sırf 50 kilo biz enden utanalım. morsa mor bende şirineyim göbeğimde mor dersin :)

Mayoyu hiç sevmem zaten canım, bikini giyeceğim kısmetse. Evet ıslaklık çok önemli, aman dikkat, enfeksiyonun ana sebeplerinden biri.

Ayy ne güzel senin tatil zamanı gelmiş, yolculuk nereye?

Mayoyu hiç sevmem zaten canım, bikini giyeceğim kısmetse. Evet ıslaklık çok önemli, aman dikkat, enfeksiyonun ana sebeplerinden biri.

aaa şimdi aklıma geldi sen yazınca ben bu hafta denize girmiştim mayoyla.Gerçi hemen değiştirdim ama genede üstümde kaldı biraz birde deniz soğuktu ordan olmuş olabilirim idrar yolları iltihabını.

Alanya :) 25 agustosta doktor kontrolu var. Eger sorun yok derse 30 agustostan çıkıyoruz yola :) valla cok yorgunum ben bu aralar gece tuvalete çıkmaktan uyku sistemim coktu. Butum gece cise git sabah 8de kalk ise gel aksam 7 ye kadar calis. Off. Allahtan esim turunun tek ornegi eve gelince yemek falan yapiyor. Süpürgeye falan el surdurmuyor birde ev isi yapsam heralde ruhumu teslim ederdim.

Canim kötü gözle bakma fikri benim hic aklima bile gelmemisti ki onu kasdetmedim zaten. Belki mesajlarimi tam okumadin ben bu benim fikrim ama herkesin fikrine de saygim var dedim en başta. Isteyen istedigi gibi giyinsin bu kadar tepki verecek bisey yok bence. Ben tarikatçı falan degilim normal bir insanim hatta çok açıktım yeni kapandim. Her fikre hoşgörüm var yani !
Ben polemik olsun diye yazmadım zaten.ama hamileler şehirden uzağa götürülürmüş filannn..böyle şeyler çok cahilce geliyor.hamile kadın sokağa çıkmasın diye kesimin beslendiği nokta burası..bende kendi fikrimi söylüyorum tıpkı senin gibi.hamile diye dar giymesin yok bebek fotolu giymesin..hamile olmak harika bişey gören görsün bilsin benim umrumda olmaz şahsen,hiçte saklamaya çalışmam ayıpmıki saklayım..benim fikrimde bu:)

aaa şimdi aklıma geldi sen yazınca ben bu hafta denize girmiştim mayoyla.Gerçi hemen değiştirdim ama genede üstümde kaldı biraz birde deniz soğuktu ordan olmuş olabilirim idrar yolları iltihabını.
yuzde 90 ordandir. Islal mayo hemen enfeksiyon yapar. Bana denizden havuzdan ciktigin gibi degis dedi doktorum.

Ben polemik olsun diye yazmadım zaten.ama hamileler şehirden uzağa götürülürmüş filannn..böyle şeyler çok cahilce geliyor.hamile kadın sokağa çıkmasın diye kesimin beslendiği nokta burası..bende kendi fikrimi söylüyorum tıpkı senin gibi.hamile diye dar giymesin yok bebek fotolu giymesin..hamile olmak harika bişey gören görsün bilsin benim umrumda olmaz şahsen,hiçte saklamaya çalışmam ayıpmıki saklayım..benim fikrimde bu:)
Tebrikler canim zaten istedigin gibi yasamalisin hayati kimsenin karismaya hakki yok :)) valla Osmanlida kadinlarin uzaklara gitmesini benle tartisman mantikli değil ben de kitapta okudugumu yazdim çünkü. Ha bu kadar tepki vermeye de gerek yok çünkü ben de dağa çikmayi düşünmüyorum:)) hamilelik en kutsal şey karnini saklamak mantikli bisey de degil ki saklamak mümkün de degil bence sen benim demek istedigimi biraz yanlış anladin.
Neyse uzatmak derdinde degilim zaten gerginim birazdan doktora gidecegim umarim guzel haberler alırım.

Back
X