2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Merhaba arkadaslar.bicogunuz hatirlarsiniz beni.ozelden soran arkadaslarda oldu sagolsunlar.sizin bu guzel surecte moralinizi bozmamak surekli olumsuzluklardan bahsetmemek icin yazmiyordum.ikiz baslayan gebeligimde surekli kanamalarla birini kaybettik ve digeride tehlikedeyedi.surekli yattim.kan sulandirici kullaniyorum zaten 2 tane kaybim var.yarin 12 hafta kontrolumuz var ve icerdeki diger kese degerleri olumsuz etkilecekmis ikili testlerde.insallah guzel haberlerle cikariz dr.dan ve bende tekrar araniza donerim.dualarinizi bekliyorum
Hayırlı haberlerle din inşallahcanım benim allah saglikla tamamina erdirmeyi nasip etsin inşallah

gurbet gurbet canim bugun saglik ocagina gittim 20.haftada duyabileceklerini soylediler onlardaki cihazla ancak bilgi ver demistin ya haber edeyim dedim. Ben artik haftya devlete giderim mecbur :olamaz:
Kizlar bugun bi bebek magazasina oylesine girdim cok mutlu oldum ya bakmak bile iyi geldi bosverin daha erken diyenleri :KK49:oglumdan kalan biseyler var ama memnun kalmadiklarimi yeniden alicam.besik, bebek arabasi, vs. o yuzden ilk bebek alisverisi gibi geliyor bana ins :KK54:
Cnm valla ben alıyorum artık baya baya babasida bende duramiyoruz görünce yapışıp kalıyoruz gonlunuzden öyle geliyor napalim allah'tan aynı kafadayiz allah korusun kötü bişey olsa ben kıyafete mi uzulcem zaten bebegim gitmiş diyoruz içinden geliyorsa tutma kendini yasa doya doya en güzel telaslar bunlar kizimda da ayni yaptim ne zaman ne istediysem aldim hicbisey kalmadi icimde bunda da oyle allahim korusun bebislerimizi saglikla gelsinler inşallah ;)

Tecrübeli anneleeeeer,

Ben bu akşam karnımın sol tarafında gıvıl gıvıl bişiler hissediyorum. Bağırsak hareketi mi diye düşünüyorum ama değişik bişi. Bebeği hissediyor olabilir miyim? Nasıl oluyor ilk hareketler?
He gıvıl gıvıl işte o bebiş:))) :-) böylr kelebek içinde kanat çırpar gibili, tüyle karnının içinde geziyorlar gıdıklıyorlar gibili, onyüzbinmilyon baloncuk patlıyor gibili..
Ama tabi sonra olmayınca niye gıvıldamıyo bu çocuk diye telaş etmeyin daha çok minnak arada gıvıl gıvıl olacak.

Bana göre hiçbi testi yaptırmaya gerek yok, sonuç ne çıkarsa çıksın zaten benim için bişey değişmeyecek.. gittiğim doktor ısrarla yaptırmamı tavsiye ediyor, kafam çok karışık..

4lü kaçıncı haftada yapılıyor canım? Henüz onu araştırmadım, ikili testi araştırırken doktorum bu niftye yönlendirdi. Bunu yaptırınca diğer hiçbir testi yaptırmaya gerek kalmıyormuş

Benim 10+2de detaylı ultrasonda minik bi pipi göründü canım :) çok yüksek ihtmal erkek dedi doktor ama 12.haftada kesinleşir.. Benim kontroller hep detaylı ultrasonla yapıldığı için çok erkenden öğrenebildik

Ben direkt testi yapan kurumla irtibata geçtim canım, maddi olarak çok şükür imkan var da ileride o kadar masraf olacak ki o paraya bebeklerime daha iyi bişey alırım diye düşünmüyor değilim.. çok kararsızım.. senin riskin de düşük çıkmış neden endişelisin? Daha önce düşük filan yapmış mıydın?

Sağol canım düşünüyorum bakalım..

Ultrasonda burun kemiği göründü, doktor burun kemiğine aldanmamak lazım down sendromlu çocukların %30unda burun kemiği vardır dedi.. bence de gerek yok ama hamileliğin stressiz geçsin istiyorsan yaptır diyor doktorum, kesinlik oranı çok yüksekmiş
4lu test de 16-20. Hafta arasi yapiliyormus canim.Evet doktorunun soyledigi kan tahlili cok kesin sonuc veriyormus ama riskli bir durum yoksa o kadar para verip yaptirmanin anlami olmadigini dusunuyorum.Hatta bana kalsa 4luyudu yaptirmam sonucta ihtimal bunlar hep ihtimal icin cocugumdan vazgecemem.Bence bu testlerin zamanlari çok gec hamileligin en başinda yapilabilse keske

Kızlar merhaba, doktor kontrolüne gittim bugün. Çok şükür gördüm bebişi. Ben de pinpirikli anne adayıyım. Cinsiyet kesin olarak kızmış. 11.haftasında erkek gibi demişti ama şuan kız olduğu kesinleşti :anneadayı:Birde plesenta rahim ağzına yakınmış. Sezeryan olabilirmiş. Ama 20.haftalara doğru yukarıda çıkabilir dedi. Biraz ona üzüldüm. Daha önce boş gebelikten kürtaj geçirdiğim için böyle bir durum olabilirmiş. Allah hayırla doğum yapmayı nasip eylesin. Allah herkesin gönlündekini hayırla nasip etsin inş.
BANA DA RAHME ÇOK YAKIN DEDİ YAAA. İNŞALLAH YUKARI ÇIKAR CNM.

Tecrübeli anneleeeeer,

Ben bu akşam karnımın sol tarafında gıvıl gıvıl bişiler hissediyorum. Bağırsak hareketi mi diye düşünüyorum ama değişik bişi. Bebeği hissediyor olabilir miyim? Nasıl oluyor ilk hareketler?
Bende onceki aksam hissettim ayni şeyi ama bagirsaklarimla cok dertli oldugumdan onun hareketi olmadigini biliyorum.tekme vurma gibi degilde icimde birsey hareket etti gibi geldi

Baya da inat etti görsen doktor karnımı sallıyor filan bana misin demiyor comelmis bacakları da önünde aynen canım iyi olsunlarda

bizim de sonuncu da öyleydi işte, sonunda döndürdü ama göbek bağı bacaklarının arasında onu hiç bırakmıyordu :) dolayısıyla görünmedi :)

Bence o bebiss:) ben de o sekilde hissediyorum. Tekme gibi belirgin bisey olmadigi icin eeken haftalarda hissedilmez deniyor bence. Yoksa bi kımıl kımil biseyler oluyo yani:)

evet evet aynen, otururken bir anda noluyor ya dedim, hatta acıkınca daha çok oluyor sanki. akşam da tatlı bişi yedim, yine aynı his oldu. bağırsak hareketi olsa önceden bildiğim bişi olurdu herhalde diyorum. ayy yerim ben onları yaa:)

Hafif deniz dalgası gibimi. Bende hissetmeye başladım ama benim 15 bitiyor. 16. Haftada olacağım. Son bir haftadır arttı. Şuan çok güçsüzler sert olmaz hareketleri. Hafif hafif içinde bişi kayıyor gibi olur

tarifi zor bişi canım, göbek deliğinin sol alt tarafında bişiler kıpraşıyordu sanki. demek ki hissediyoruz artık, ay çok güzel. maşallah onlara :)

Canım ben de tam karnımın ortalarında bir kıpırtı oluyor ya da bi sağda bi solda çıkıntı oluşuyor pıt pıt atıyor arada..tam tanımlayamıyorum ama bence tecrübesiz olsak bile onun hareketi olduğunu hissediyor insan bence :) Homely_angel Homely_angel

işte normalden yabancı bir hareket gibi olunca hemen sorayım dedim. dün yemek aram biraz uzadı, akşam yemeğinden hemen önceydi, böyle kıpır kıpır bir şeydi. kuzucuklar ya büyüdüler de artık içerden acıktık diye alarm mı veriyorlar acaba :)

He gıvıl gıvıl işte o bebiş:))) :-) böylr kelebek içinde kanat çırpar gibili, tüyle karnının içinde geziyorlar gıdıklıyorlar gibili, onyüzbinmilyon baloncuk patlıyor gibili..
Ama tabi sonra olmayınca niye gıvıldamıyo bu çocuk diye telaş etmeyin daha çok minnak arada gıvıl gıvıl olacak.

anaaam o zaman ben ilk hareketi 15. haftada hissetmiş oldum. dur bunu günlüğe yazıyım bugün.

evet tatlım onu okudum, 24.haftaya kadar her gün hissedilcek diye bir kural yokmuş.

Back
X