2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Homely_angel Homely_angel
Ben liviyanın 1.5 kilo aldım:KK43:( bisey olur mu evhamından sonra pes ettim.Bir de daha 200 gram 16 cm bir böcüğe benim bebek küçük mü diyen gördü bu gözler:olamaz:
Bi de ayrıntılıyı atlatayım söz rahat olcacamcılar var hiççç inandırıcı değil:)
Bebek doğunca evhamın kralı başlayacak Kendinizi yıprattığınız hiçbir şey öyle çıkmadı bundan sonra da üç aşağı beş yukarı güzel gidecek ne diyim başka
Plesenta ölüme sebebiyet yazısı falan bunlar bence yanlış şeyler . Ne kişinin rahmini biliyoryz ne kendisini ne kadar kaptırıp korkacağını
Eh dr söyler bi sıkıntı olursa diye düşündüm

Güzel geçsin hamileliğiniz isterim evham normal ama anlsmsız korkuları biz uyduruyoruz biraz da

Ayrintiliyi atlatinca rahatlicak olan benim sanirim :) hakli olabilirsin kesin baska bisey bulurum endiselenecek, zaten cocuk omur boyu sorumluluk, endise bunu biliyorum ama onceki bebegimi 22. Haftada ayrintili ultrasonda farkedilen bir problem yuzunden kaybettim. O nedenle 22. Hafta fobim var elimde olmadan. Belki de bu psikolojiyle cok yazdim ama gercekten burdaki samimi ortam nedeniyle fazla olcup bicmeden yaziyorum.

Canım tüp bebek biraz zorlu ve pahalı bir süreç diye doktorlar riske atmamak adına sezeryana yöneliyorlar sanırım. O yüzden böyle algı oluşmuş olabilir. Tabi daha çok doktorların sorumluluk istememe mevzusu ve rahatlıkları mevzusu olabilir

Yarın doktoruma sorayım bakalım ne diyecek :) annenin yapısı uygunsa ve bebek zamanında aşağı inerse normal Doğum daha sağlıklı geliyor bana ama bakalım kısmet.

Ayrintiliyi atlatinca rahatlicak olan benim sanirim :) hakli olabilirsin kesin baska bisey bulurum endiselenecek, zaten cocuk omur boyu sorumluluk, endise bunu biliyorum ama onceki bebegimi 22. Haftada ayrintili ultrasonda farkedilen bir problem yuzunden kaybettim. O nedenle 22. Hafta fobim var elimde olmadan. Belki de bu psikolojiyle cok yazdim ama gercekten burdaki samimi ortam nedeniyle fazla olcup bicmeden yaziyorum.
Şu nazik yorumunuza cevap yazıp bir iki de liviyaya özel cümlelerim olsun gideyim
Polemik olsun birine laf sokayım insanı değilim
Sizi de diğer arkadaş gibi yaw hee he diye yazdım ki nickler aklımda bile değil yahu espri dili ayırt edilir gerçekten alay değil sizin bahsiniz de
Benim ikinci brbeğim ben de kaybettim ilkini ne acılı süreç biliyorum moral olsun trbrsüsüm olsun istedim elini beline koyup kaba azar cümleleriyle cevap verilecek kadar anlaşılmaz yaZmışım madem açıklayım
Kaybınıza çok üzüldüm ama aynısını bir krz daha yaşamayacaksınız gönülden diliyor ve inanıyorum
Homelye de böyle yazmıştım o da sizin nezakrtinizde cevaplanıştı umarım sizi kırmamışındır

Liviya Liviya sizi aşırı evhamlı ve çokşeker bulmak dışında olumsuz bir şey yoktu yanlş anladıysanız lütfen alay değil mizahi bir üslup kabul edin

Ve izah mizahı bozar
Herkese iyi günler

Günaydın:anne:

Bugün kendi doktoruma gideyim de güzel güzel göreyim bebeciği:emir_bebek: bakalım o da mı 18haftaya uyumlu diyecek:eek:

Kızlar bir de benim işyerinde bir arkadaş var, kendisinin de çocuğu oldu. Bana kalırsa her ay kontrole gitme, ikili üçlü test detaylı ultrason filan yaptırma ne gerek var ki diyor:eek: çok ultrasona girince bebek doğduğunda göz yaşı bezi tıkanık doğuyor filan dedi. Testler için de oldu ki bebekte bişey var sende öğrendin napıcaksın sanki aldırıcak mısın, Bilmemek daha iyi diyor:işsiz: bu arkadaşın çocuğu hastanede değil sağlık kabininde ebe tarafından doğdu. Bazen bende annelerimiz bizde hep dr'a mı gitmişler diyorum ama şuanda doktorlar takip etmediği gebeyi almıyorlar ki sonradan. Ben bi ara okuduğum kitaplardan etkilenip evde doğurcam demeye başlamıştım:KK53: sonra acil bişey olsa hastaneye gitmek de zaman alacak belki geç olacak diyerek vazgeçtim:KK64: hee bir de çocuğuna aşı da yaptırmadı, aşılar ayrı bir tartışma konusu olur zaten. Nette otizme yol açtığı oranını artırdığı gibi yazılar var:mad:

Canım her şeyin en doğalı iyi güzel de, aşı bile yaptırmadan yaşadığımız ortamda ne yapacak o çoçuğun bünyesi. Bu yıl tamamen biten virüsler bile geri dönmeye başladı. Ya da bizler de çocukluğumuzda aşı olmadık mı? Bence insanlar bazı şeyleri fazla abartıyor. Ayrıntılı ultrasona girmemek ne demek mesela, orada tespit edilen bazı şeyler daha anne karnındayken tedavi ediliyor. Girmeyince o şansını kaybediyorsun.

En uzun heyet raporu alınıyor bildiğim kadarıyla hem onu almak zor hem de başka öğretmen gelmez 40 gün için zaten Doğu görevi yapıyorum canım ilçede öğretmen sayısı yeterli değil su anda çoğu okulda hep öğretmen eksik ben müzik dersine de giriyorum şu an düşün :) bir de biraz üşütmüşüm onun için dün kendimi o kadar yorgun hissediyordum sanırım akşam boğazın yanmaya burnum akmaya başladı şu an da var hafif şekilde inşallah çok ilerleme z:dua:

Zor işin gerçekten, çok geçmiş olsun.

çalışıp da yatma hayali kuranlara beni de ekleyin. bir pazarım var yatmalık. onda da bu pazar taşınacağım :işsiz:

Yaa sizleri nasıl içten anlıyorum bilemezsiniz. Çalışırken bazı günler evde olmayı, açıp bir film izlemeyi o kadar isterdim ki, yağmurlu sabahlar uzun uzun uyumayı, hiç bir işim olmadan tüm gün pineklemeyi, pazar akşamları ertesi sabahı düşünmemeyi isterdim. Çok şükür şimdi evimdeyim ve çalışmak hiç istemiyorum.

Ah annelerimiz allah başımızdan eksik etmesin.. canım bişey sorucam tetanoz aşısını yaptırdın mı kaçıncı haftamda yaptırmam gerekiyor bilmiyorum doktorumda henüz bişey söylemedi

Ben bugün yaptırdım canım. 20 ve 24 te yaptırabilirmişiz. Ama biraz öncesi ya da sonrası da olurmuş.

Merhaba kızlar. Benim genetik testte bir şüphe ortaya çıktı amniyosentez yaptırdım bekliyorum.

Burda bazen üzüntünüzden stresinizden bahsettiğinizi okuyorum..

Sizlere tek tavsiyem hiçbir şeyin sizi bu güzel süreçte yıpratmasına izin vermeyin. Tüm neşenizi enerjinizi hamileliğinize, bebeğinize verin. O sizin bir parçanız siz üzülünce o da üzülüyor :anne:

Moralinizi yüksek tutun, beslenmenizi ihmal etmeyin :anneadayı:

İnşallah sonuç tertemiz gelsin.

Bence de bizden daha önemli bir şey yok şu an. Güzel ve mutlu bir hamilelik sonrası bebekler de daha huzurlu oluyor.

Homely_angel Homely_angel
Ben liviyanın 1.5 kilo aldım:KK43:( bisey olur mu evhamından sonra pes ettim.Bir de daha 200 gram 16 cm bir böcüğe benim bebek küçük mü diyen gördü bu gözler:olamaz:
Bi de ayrıntılıyı atlatayım söz rahat olcacamcılar var hiççç inandırıcı değil:)
Bebek doğunca evhamın kralı başlayacak Kendinizi yıprattığınız hiçbir şey öyle çıkmadı bundan sonra da üç aşağı beş yukarı güzel gidecek ne diyim başka
Plesenta ölüme sebebiyet yazısı falan bunlar bence yanlış şeyler . Ne kişinin rahmini biliyoryz ne kendisini ne kadar kaptırıp korkacağını
Eh dr söyler bi sıkıntı olursa diye düşündüm

Güzel geçsin hamileliğiniz isterim evham normal ama anlsmsız korkuları biz uyduruyoruz biraz da
Yine çok güldürdün beni ya, Allah seni de güldürsün inşallah.
İşte bazen insanlar daha da endişeye kapılmaya yatkın oluyor. Mesela benim anneme gözüm ağrıyor galiba de, kör oldum demişsin gibi bir moda girer. Kendini yıpratır mahveder.

Canım özel olmazsa, önceki hamileliğinde ayrıntılıda ne gibi bir sorun çıkmıştı?

200 gr 16 cm küçük mü diyen benim evet evhamlandım bu size niye abartı geldi ki çünkü daha üst seviyede gösteriyordu takvimlerde uygulamalarda eleştirinizi baska yerde yapın bence burda herkes evham yapabilir bunu kınayıp eleştiremez ve bu şekilde aman yarabbim sacma salak seylerde gördü bu gözler seklınde lanse edemezsiniz size göre basit olabilir ama bu sizin dusunceniz ve mumkunse bu dusunceniz sizde kalsın
kimse kimseden akıl alacakta değil bos bı evham olsada bu beni ilgilendirir bunun bos ya da gerekli bir evham oldugu sizi hiç alakadar etmez insanların yapısı düşünceleri farklıdır size göre gereksiz olan seyler bazı ınsanlara göre cok gerkelı olabilir isteyen istediğini paylasır ıstedıgı korkuyu da paylasır ıstedıgı bılgıyıde kımsenın drektifleriyle bu forum kurulmadı ona görede sohbet edılecek değil

Asla ne sizi ne liviyayı alaya almak amacıyla yazılmadı o. Espriydi ki tarzım kırıcı olmak olamaz Homely angel nerdesib gel evham yapıyoruz deyince aslında şaka yaparak büyük evhsmlardan aklımda kalanı yazdım elbette ilk gebeliğniz ve aklınıza takılan şeyler olacak

Üslubunuza gelince bir kez daha sakince okuyun lütfen cevabınızı yakıştıramadım yine de yanlış anlaşıldığım kısmı düzeltip gitmek isterim niyetim de haddim de alay dalga küçümseme değildi öyle algılandıysa affedin o kısmı

Başka yazmayacağım hepinize sağlıklı doğumlar keyifli hamilelikler gönlünüzce evlatlar dilerim
Homely_angel Homely_angel nemesis nemesis sevgiler

@gsm_lee tatlım önce sana yazmak istedim, burada vurgu veya tonlama yapılamadığı için bazen yazılanları olumsuz tarafından anlamamız mümkün. Üstüne bir de hormonal olarak fazla tepki verebiliyoruz. Eyymi nin hiç bir art niyetle yazmadığına eminim ki kendisi de dile getirmiş zaten. Bu güne kadar hep sakinleştirici yorumları ile bize yardımcı olmaya çalıştı. Örneğin liviya ya bir çoğumuz hem kendi hem bebek için sakin ol uyarısında bulunduk. Aylardır burada keyifli bir sohbet ortamımız var, kimin nasıl tepki verdiğini az çok öğrendik ve hep de öyle devam etmesi için herkesim iyi niyetle yazdığını düşünüp yanlış anlaşılmaların önüne geçebiliriz :KK36:

E eyymii tatlım sensiz olur mu buralar aşk olsun, arada bir gerilse de tatlıya bağlanır her şey. Özletme şakın kendini.

Biliyorsun ben de 14.haftaya aynı şekilde yaklaşıyordum. Dolayısıyla anlayabiliyorum seni çok iyi. Evhamlar da bitmiyor tabi ki, annelerimiz bile hala bizim için evhamlanmıyor mu :)

Ama ben E eyymii nin yorumlarıyla neşeleniyorum gerçekten.

Sonuçta deneyimli anneler, bizim gibi ilk hamileliğini yaşayanlara ayrı bir yaklaşımda bulunabiliyor. Tabi kişinin yapısı da ayrı bir konu ;)

Aman canım hep mavi pembe çok nadir unisex şeyler
Yarın doktoruma sorayım bakalım ne diyecek :) annenin yapısı uygunsa ve bebek zamanında aşağı inerse normal Doğum daha sağlıklı geliyor bana ama bakalım kısmet.
tabiki muhakkak normali iyi. Ama işte böyle bir algı oluşmuşta olabilir yada doktorlar bu seveplerle böyle tercih ediyor olabilirler

hayırlı ugurlu olsun kızçelere bir yenisi daha eklendi maşallah

Sağol canım Allah razı olsun:KK19:

Benimde oğlum olacak kesinleşti

Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin inşallah:KK36:

Ben kendimi çok yıprattım ama ya az önce ağlama krizi geçirdim oğlumda böyle değildim ya mahvoldum yemek dahi yapamıyorum canım ev yemeği istiyor artık 4 duvar arasında kurdukça kuruyorum sabah yaptığım kahvaltıyla duruyorum hala :cry::KK42:

Canım kitap filan okusan bebekle hamilelikle ilgili, hem bilmek insanı rahatlatır. Çok zor biliyorum ama biraz daha sabır, inşallah geçecek bu günler de:KK36:

Canım her şeyin en doğalı iyi güzel de, aşı bile yaptırmadan yaşadığımız ortamda ne yapacak o çoçuğun bünyesi. Bu yıl tamamen biten virüsler bile geri dönmeye başladı. Ya da bizler de çocukluğumuzda aşı olmadık mı? Bence insanlar bazı şeyleri fazla abartıyor. Ayrıntılı ultrasona girmemek ne demek mesela, orada tespit edilen bazı şeyler daha anne karnındayken tedavi ediliyor. Girmeyince o şansını kaybediyorsun.

Bende aynı fikirdeyim, bilmek isterim bişey varsa bile:KK66:

Yaa sizleri nasıl içten anlıyorum bilemezsiniz. Çalışırken bazı günler evde olmayı, açıp bir film izlemeyi o kadar isterdim ki, yağmurlu sabahlar uzun uzun uyumayı, hiç bir işim olmadan tüm gün pineklemeyi, pazar akşamları ertesi sabahı düşünmemeyi isterdim. Çok şükür şimdi evimdeyim ve çalışmak hiç istemiyorum.

Benim işim de kışın çok yoğun yazın da çok rahat:ıslık: okul dönemiyle yoğunlaşıp okul bitişiyle kesiliyor. Yaz boyu 3.5 aydır herhalde toplamda 10gün çalışmışımdır:KK76: böyle zamanlarda işi özlüyorum bazen. Ama kışın da hava soğuyunca evde olsam da çay kahve battaniye tv yapsam diyorum:KK53:

Bebek doğunca da işe devam etsem mi kararsızım açıkcası:ukala:

Kızlar ben bugün oda takımını aldım kızımın caploonbadan 4700 e uyku seti hali avize perde vs emzirme koltuğu derken 6700 u buldu birçok şeyi almış oldum şükür ama 1 ay sonra teslim olacak zaten bizde 7 aya yaklaşmış olacağız inş şimdi bebek bakım çantası bebek arabası ve kanguru bakıyorum önerisi olan varmı alıp memnun olan?

Back
X