2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Evettt o zaman geliyor on puanlik uzmanlik sorusu :)))

Bebisim yatagini oda takimi alacagimiz yerden mi almaliyiz. Yoksa yatak firmasindan mi. Yatasta vs guzel bebek yataklari var ve diyorlarki yatak bizim isimiz mobilyacidan alinmaz.
Bebek mobilyasini aldigimiz yerde diyor ki bebek bizim isimiz yetiskin yatakcisi ne anlar.
Ikiside tam ortapatik diyor yataklar icin. Yatas visko onermiyor bebek icin. Gerci yetiskin icinde onermiyor yatas visko yatak.
Ama kafam yine karist benim. Saniirm yatagini yatak kpnusunda uzman bir yerden almak daha mantikli :))
Ben yatağı özel aldım. Mantıklı olanda bu belli özellikleri var bunu arastırip almak lazim.

Canım ben de aynı araştırma aşamasındayım. Bazı takımlar komple ağaç, bazıları sunta üzeri kaplama, bazıları mdf. Buradan çok fark ediyor. Bir de boyası su bazlı olması gerekiyor. Bazı markalarda su bazlı deniyor ama sadece son kat su bazlı.
Bazı markalarda ise marka sebebiyle uçuyor, şöyle söyleyim sana sadece meraktan bir mağazaya gittim, fiyat 20.000 tl civarı çıktı. Mesela bu abartmanın sınırı olmadığı bir mağaza. Bir yere gittim 6000-7500 arasıydı takımlar. Bir başka yerde de 3000 tl çıktı.

Bazı görüşlere göre de bebek odası yapmaya gerek yok, dolap ve beşik yeterli.

Tamamen bütçe meselesi sanırım.
Teşekkür ederim canım benim kafam karıştı o yuzden sordum bende oda yapmayı dusunüyorum ama herkes kendi malına laf kondurmaz tabi ama bilemedim antalya da 2000 tl ile 6000 tl arası fiyat çıkardılar çok bilindik markalar da var içinde ama buyuk bi bebe magazasının kendi üretimide var bilemedim hepsi aynı belgeleri sunuyo nerdeyse tek sunta lam ve mdf farkı olanları tespit ettim çok zormuş

Fiyatlar çok geniş ama ben şunlara dikkat ettim 1.si kullanılan boya türü kurşunsuz olması gerek çünkü bebelerimiz o mobilyayı yalıncak soluycak falan cocuk bu..2.cisi şuan pencereli dolaplar çok moda cami kırılmaz cam kırılınca parçalanmiyor...3.yerden yüksek olması temizlik toz acısından 4.su büyüyebilen yatak ilerde kullanabiliyor ...sade beyaz olsun istedim çünkü renk bir süre sonra sıkabilir bu tercihlerimle uygun olanlarda vardı ama imalatçı firma hangi boyayı kullanıyor guvenemedim birde çilek caplonbaa vs.markalarda güven vae konsept devamı var o yüzden tercihim bu oldu 3 lü takım fiyatı 4400 tl ydı rafta eklerinde 4700 oldu ama araştırmalarıma göre fiyatlar bu civarda uygun olan 2500 falan olanlar kendini görüntü olarak begendiremedi bana
Anladım canım bende bi inceleyeyim antalyada yeri varmıs bende gidip bakayım olmadı bide orayı inceleyeyim saolasın

Bebisim yatagini oda takimi alacagimiz yerden mi almaliyiz. Yoksa yatak firmasindan mi. Yatasta vs guzel bebek yataklari var ve diyorlarki yatak bizim isimiz mobilyacidan alinmaz.
Bebek mobilyasini aldigimiz yerde diyor ki bebek bizim isimiz yetiskin yatakcisi ne anlar.
Ikiside tam ortapatik diyor yataklar icin. Yatas visko onermiyor bebek icin. Gerci yetiskin icinde onermiyor yatas visko yatak.
Ama kafam yine karist benim. Saniirm yatagini yatak kpnusunda uzman bir yerden almak daha mantikli :))

Bu gidişle bizimkisi yerdeki yün minderlerde yatacak :) zaten zor karar veririm ü, bir de çok özellik olunca.

Kızlar bir araba daha buldum, henüz sadece internetten inceledim. Ama hafiflik ve katlanınca küçük olması açısından çok iyi görünüyor. Üstelik üzerine puset de takılabiliyor. Bakmak isteyenler için adı GB pockit.

Ayrintiliyi atlatinca rahatlicak olan benim sanirim :) hakli olabilirsin kesin baska bisey bulurum endiselenecek, zaten cocuk omur boyu sorumluluk, endise bunu biliyorum ama onceki bebegimi 22. Haftada ayrintili ultrasonda farkedilen bir problem yuzunden kaybettim. O nedenle 22. Hafta fobim var elimde olmadan. Belki de bu psikolojiyle cok yazdim ama gercekten burdaki samimi ortam nedeniyle fazla olcup bicmeden yaziyorum.
Ne gibi bir sıkıntı yaşamıştın canım daha önce?

ben bu konuda söyle düşünüyorum eğer güvenilir bir marka ise bana göre caploonba cilek vs. Isim yapmış cocuk dostu mobilya üreten markalardan yatak alınabilir ben öyle yaptım tabi tercih meselesi ama imalatçı bir firmadan alınan yataklar bence de olmaz ama benim aldığım yatak uyku seti vb yakından inceledim içime sindi rahat olabileceğini düşünüyorum...onun dışında bebeklerin kemikleri bizimki kadar sert değiller daha elastikler ortopedik olmalı mi yine tercih meselesi

ben bu konuda söyle düşünüyorum eğer güvenilir bir marka ise bana göre caploonba cilek vs. Isim yapmış cocuk dostu mobilya üreten markalardan yatak alınabilir ben öyle yaptım tabi tercih meselesi ama imalatçı bir firmadan alınan yataklar bence de olmaz ama benim aldığım yatak uyku seti vb yakından inceledim içime sindi rahat olabileceğini düşünüyorum...onun dışında bebeklerin kemikleri bizimki kadar sert değiller daha elastikler ortopedik olmalı mi yine tercih meselesi
Cilek cok bilindik pahali ve bir o kadar dandik bir marka. Bizim gittigimizde baktigimiz butun mobilyaları suntalemde sadece 1 cesit mdf suntalem karisikti. Biz tamami mdf terfih ettik acikcasi. Ve tamami mdf cilekte yoktu.onlar muhtemelen meshur olmanin verdigi bir rahatliga ulasmis sermisler isleri.

Cilek cok bilindik pahali ve bir o kadar dandik bir marka. Bizim gittigimizde baktigimiz butun mobilyaları suntalemde sadece 1 cesit mdf suntalem karisikti. Biz tamami mdf terfih ettik acikcasi. Ve tamami mdf cilekte yoktu.onlar muhtemelen meshur olmanin verdigi bir rahatliga ulasmis sermisler isleri.
Ben çilekten almadım modelleri hoşuma gitmedi açıkçası gidip incelemedim ama caploonba benim aldigim takım mdf internet sitesinde yok şuan yeni gelmiş ama yakın arkadaşlarım biraz pimpirik bir çift tir baya araştırıp çilek mobilyada aldılar ama benim bi araştırmam yok çünkü beğenmedim

bana da mobilyacılar aynısını söyledi.

Siz nerden aldınız? Ve fiyatı ne kadar acaba?

Siz nerden aldınız? Ve fiyatı ne kadar acaba?
Biz pretty bebeden aldik. 3600 lira. Sifonyer buyuyen besik ve dolap. Besık sallanıyor ve besik buyutuldugu zaman cikarilan aparat calisma masasi olacak şekilde tasarlanmis.
Benim icin önemli kriter tamammi mdf ve su bazli boya olmasiydi. Yani sadece ust kat ve on taraf mdf olsun istemedim. Birde ic raflar mobilyaya sabit olmali ki çocuk tirmanma yasina gelince o rafa tutunup tepetaklak gitmesin.

Ben çilekten almadım modelleri hoşuma gitmedi açıkçası gidip incelemedim ama caploonba benim aldigim takım mdf internet sitesinde yok şuan yeni gelmiş ama yakın arkadaşlarım biraz pimpirik bir çift tir baya araştırıp çilek mobilyada aldılar ama benim bi araştırmam yok çünkü beğenmedim

O zaten cok ayri modeller cok cirkin :)

bana da mobilyacılar aynısını söyledi.

Ben kendim tecrube ettim :D bir de zaten satici kiza kanim kaynamadi :)

Şu nazik yorumunuza cevap yazıp bir iki de liviyaya özel cümlelerim olsun gideyim
Polemik olsun birine laf sokayım insanı değilim
Sizi de diğer arkadaş gibi yaw hee he diye yazdım ki nickler aklımda bile değil yahu espri dili ayırt edilir gerçekten alay değil sizin bahsiniz de
Benim ikinci brbeğim ben de kaybettim ilkini ne acılı süreç biliyorum moral olsun trbrsüsüm olsun istedim elini beline koyup kaba azar cümleleriyle cevap verilecek kadar anlaşılmaz yaZmışım madem açıklayım
Kaybınıza çok üzüldüm ama aynısını bir krz daha yaşamayacaksınız gönülden diliyor ve inanıyorum
Homelye de böyle yazmıştım o da sizin nezakrtinizde cevaplanıştı umarım sizi kırmamışındır

Liviya Liviya sizi aşırı evhamlı ve çokşeker bulmak dışında olumsuz bir şey yoktu yanlş anladıysanız lütfen alay değil mizahi bir üslup kabul edin

Ve izah mizahı bozar
Herkese iyi günler
Canm bnm benmle hic olumsuz konuşmadin ki bu arada cok teşekkür ederim sizde o kadar şekersiniz ve dogru soylediniz cokama cok evhamliyim

Tam ortopedik olmamalı canım

Arkadaşlar eşim mobilyacı country mobilya yapıyoruz full ağaçtan çilek mobilya bildiğimiz sunta eşim hiç önermez bizim bi dolabımız var bir de beşik yaptıracağız ama eşim ağaç çalıştığı için bi beşiğin maliyeti bize 2500 3000 bine gelecek acaba İkeadan alıp sonra mi yaptırsak güzel bi karyola diye de düşündük Sonuçta şurda en fazla 2 yıl bile kullanmayacak dedik
Çilek marka satıyor ürünleri hiç sağlam degil

Biz pretty bebeden aldik. 3600 lira. Sifonyer buyuyen besik ve dolap. Besık sallanıyor ve besik buyutuldugu zaman cikarilan aparat calisma masasi olacak şekilde tasarlanmis.
Benim icin önemli kriter tamammi mdf ve su bazli boya olmasiydi. Yani sadece ust kat ve on taraf mdf olsun istemedim. Birde ic raflar mobilyaya sabit olmali ki çocuk tirmanma yasina gelince o rafa tutunup tepetaklak gitmesin.
Kizlar alt degistirme uniteleri var alti rafli falan onlardan aldiniz mi? Ben hic sevmedim onlari, kullanilir mi bilemedim. Ne dersiniz?

Kızlar bir araba daha buldum, henüz sadece internetten inceledim. Ama hafiflik ve katlanınca küçük olması açısından çok iyi görünüyor. Üstelik üzerine puset de takılabiliyor. Bakmak isteyenler için adı GB pockit.

bu katlanınca minicik olan mı?? uçakta kabin boyu olan katlanınca. ben ilk ona baktım ama baby to go pinna daha mantıklı geldi bana. puset konmuyor ama ona aparatı yok içine oturttuk biz baby mallde denedikte.

bende bugün doktora gitmiştim. detaylı ultrason yaptı. çok şükür bir problemi yokmuş. kafası sol tarafta :)) 2 hafta sonra bir daha gelde kalbine bir daha bakayım dedi doktorum. birde radyologta baktı budün 2 kere ayrıntılı ultrason yaptırmış gibi oldum :))
ben evhamlı olmayı bıraktım diyordum ama dün ultrasonda ölçüm yaptılar. oranların bir kısmı yüksek bir kısmı düşük çıkmış. normalde bebeğin 300 gr olması gerekirken bu 260 gr falan. sonra dedim. neyse doktor senden daha iyi bilir. bir sorun yoksa yoktur içini ferah tut. doktorda iyi dedi. sanırım haftasıyla uyumlu olması yeterliymiş. boyüt ve ölçülere göre 19 çıkmış sonuçta daha ney değil mi :))

Canm bnm benmle hic olumsuz konuşmadin ki bu arada cok teşekkür ederim sizde o kadar şekersiniz ve dogru soylediniz cokama cok evhamliyim
Canım sen psikolog araştırdınmı. İhmal etme bence. Sen biraz da yalnızsın sanırım. Arkadaş eş dost fazla yokmu. Çünkü cümlelerin evhamla beraber ilgi bekleyen bir genç kızın cümleleri gibi geldi bana.

Back
X