- Konu Sahibi Homely_angel
- #18.941
Benim de hep sert artık bünye meselesi olduğunu düşünmeye başladım çünkü uzun zamandır böyle.Kızlar merhaba karnım cok sert sizinde öyle mi bebeğin olduğu yer çok belli oluyo dışardan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim de hep sert artık bünye meselesi olduğunu düşünmeye başladım çünkü uzun zamandır böyle.Kızlar merhaba karnım cok sert sizinde öyle mi bebeğin olduğu yer çok belli oluyo dışardan
İnşallah bi kere yukselmistir canm ama bnmkisi cok oynuyo sabahkisi aksami tutmuyor cok yuksekte degl de sınırdamis doguma kadar herseye dikkat edicez artk tuzluda tatlida azaltmam soylendi bakalim inşallah saglikli şekilde atlatiriz bu gunleriSagol canim. Ben normalde de tuzu cok az kullanirim yaptigim yemeklere genelde herkes tuz ekleyip yer. Neyse takip edecegim belki bir seferlige mahsus yükselmiştir tansiyonum. Cikiyor olsa da tuz degildir benimkinin sebebi.. Allah yardimcimiz olsun hayirlisiyla atlatsak bu gebelik dönemini..
Evet canim doktora mesaj attim duphalac surup verdi. Gunde 2 defa en fazla 1 hafta kullan yazmis. Magnezyumu da sorucam.Kabizlik sıkıntısı çeken tüm arkadaşlara önerimdir doktorunuza danışarak tabiki magnezyum kullanabilirsiniz. Ben kasilma endişesiyle kullandım ama yan etkisi ishal ve ben kullanmaya başladığımdan beri bağırsak sorunum bitti. Bir zararı da yok diye biliyorum ben dr önerisiyle aldım. Ya da duphalac diye bir şurup varmış direkt onu da sorabilirsiniz ama onu ben denemedim.
Dediğim gibi magnezyum kasilmalar icin veriliyor normalde ben sadece yan etkisini sevdim :)Evet canim doktora mesaj attim duphalac surup verdi. Gunde 2 defa en fazla 1 hafta kullan yazmis. Magnezyumu da sorucam.
Trombofil o tarz bir isimdi pıhtılasma testi dige geciyo ismi yanlıs hatırlamıyosam boyleydiD Dimer olarakmi yaziyo o tahlili canm hatirliyomusun
Teşekkür ederim canm cok saolTrombofil o tarz bir isimdi pıhtılasma testi dige geciyo ismi yanlıs hatırlamıyosam boyleydi
Cnm sağlık ocağının sonuçlarına çok güvenmeKizlar tansiyon takibine basladiniz mi 20. Haftadan sonra cabuk yukseliyormus ve Allah korusun kötü sonuclar getirebiliyormus. Bugun saglik ocaginda tesadufen baktirdim 13.3 - 9 çıktı. Idrarda protein de eklenirse bu durumda gebelik zehirlenmesi olabiliyormus. Ve onceki tahlillerime baktığımda sanirim idrarda protein görülmüşsinirlerim bozuldu ya. Madem böyle bisey var ben bunu tesadufen mi ogrenecektim ve benim doktorum bana en son 8 agustosta bakti ve iki ay sonra gel dedi
ben bu dönemde yine kendi istegimle klasik tahlillerimi yaptirdim. Iyi ki de yaptirmisim. Neyse bugün sakin olmaya çalışıyorum yarin gidecegim eğer korkulan durum varsa o doktor anasindan doğduğuna pisman olacak....!!!
Tahlilleri saglik ocaginda yaptirmadim canim. Tansiyonumu ölçturdum yüksek çıkınca 2 hafta once yapilan tahlillerimle karsilastirdik. Hem yuksek tansiyon hem idrarda protein çıktı. Bu da gebelik zehirlenmesine neden olan bir durummus Allah korusun.Cnm sağlık ocağının sonuçlarına çok güvenme
Cnm benim doktorum da 6 şar hafta arayla çağırdı. Belki bir tecrübesi bildiği vardırBoşuna evham yapiyor da olabilirim. Eve geldim limon suyu yaptim ictim cok şükür tansiyonum 11 e düşmüş. Ama mesele o degil gebelik takibi icin 2 ay sonra gel denilir mi ben bu süreçte cok daha kötü bir durumla karsilasabilirdim. Beni saglik ocagi uyardi resmen.. Neyse benim hep gitmek istedigim bir doktor vardi yarin gidip ona da danisacagim kabul ederse bundan sonra onunla devam edecegim
Senle ayni gunuz diye merak ettim senin kasilmalar ne zaman basladi? Bir de nasil oluyor cunku acaba ben siskinlik sanip anlamiyomuyum. Bazen boyle tas gibi oluyor ama tum karnim yarim saat sonra falan normal sertlige donuyorDediğim gibi magnezyum kasilmalar icin veriliyor normalde ben sadece yan etkisini sevdim :)
Tamam da canim kadina bugün yasadigim problemleri anlattim watsapptan simdi cevap yazdi ismimi soruyor :)) 5 ay bitti kadin tanimiyor beni. Cok iyi bir doktor olabilir belki alaninda.. Ama ben daha önce defalarca düşük yaşadım insan az ilgili olur dimi. Daha bana bir kere tahlil yapmadi ne kan ne idrar.. Bir de soruyor en son ne zaman tahlil yaptik diye. Hic yapmadiniz ben kendi istegimle devlette yaptirdim dedim.. Daha cevap vermediCnm benim doktorum da 6 şar hafta arayla çağırdı. Belki bir tecrübesi bildiği vardır
Omron almanı tavsiye ederim, hastaneler bile onu kullanıyor. Basit modelleri de öyle çok pahalı değil.Benim de baş ağrım var hatta yüksek tansiyon sanıp limonlu su falan içmiştim. Bugün eczanede olcturdum meğer dusukmus. Eve tansiyon aleti alıcam sanirim. Kullanan varsa önerdiğiniz bir marka model var mı?
Oha boşver ozaman canım. Benim doktorum kişisel duruma yani bebeğin annenin dutumuna ve test veya işlem haftasına göre çağırıyor.Tamam da canim kadina bugün yasadigim problemleri anlattim watsapptan simdi cevap yazdi ismimi soruyor :)) 5 ay bitti kadin tanimiyor beni. Cok iyi bir doktor olabilir belki alaninda.. Ama ben daha önce defalarca düşük yaşadım insan az ilgili olur dimi. Daha bana bir kere tahlil yapmadi ne kan ne idrar.. Bir de soruyor en son ne zaman tahlil yaptik diye. Hic yapmadiniz ben kendi istegimle devlette yaptirdim dedim.. Daha cevap vermedi
Ah be benim arastirdigim miss gibi doktorlar vardi eşim ve ailesi tutturdu buna giy buna git diye.. Neyse şimdi eşim de anladi hata yaptigini cok şükür.. Ben problemli bir gebeyim ilgilenmesi gerekirdi. Aman neyse attım gitti artık..Oha boşver ozaman canım. Benim doktorum kişisel duruma yani bebeğin annenin dutumuna ve test veya işlem haftasına göre çağırıyor.
Salatadan da bulaşabiliyor maalesef, dahası iyi yıkanmamış yeşilliklerden :/toksoplazma çiğ et ve et ürünlerinden kedi dışkısından vs bulaşıyor salatadan bulaşmaz diye düşünüyorum.
Bende baktırırım ozaman sekerim sagol inş degildirKorkma canm belki tansyonun dusmus olabilir tansyon yukselincede dusuncede ayni agri oluyo farkedemiyordum bnde ama genelde her gebede 20 haftadan sonra tansyon takibi yapilmasi lazimmis devlet hastanesindeki doktor söylemişti
Bsy degl tatlımBende baktırırım ozaman sekerim sagol inş degildir
Bnde geceleri kalkip yemk yiyom canm ama bugun cok kotu midemde yanma var yaZamansız yiyince zamansız acıkıyor insan![]()