2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Valla sokaktan caddeden o kadsr cok kedi kopek topladim goturdum ki veterinere anlatamam. Ve o kadar cok arabanin carpip kactigi kediye kopege denk geldim ki. Onlari goturmeye calisirken bana bakislarini unutamam. Hem korkuyor hem aci cekiyor hem caresiz.zarar mi verecegim yardim mi edecegim bilemiyorlar cogu zaman. Cok masum ve muhtaçlar bize.
Cok uzuldum şuan ben o yavru icin.keske orada olaydim ben gotururdum bir veterinere.en azindan sarar sarmalar sever oksardim. Olecekse bile oyle olurdu. :KK43:
:KK43::KK43::KK57::KK57:köpeğini kaybetmiş biri olarak konuşuyorum.yemin ediyorum kalbim ağzımda. Senin bu mesajinda ağlattı beni ikizim =(

Valla sokaktan caddeden o kadsr cok kedi kopek topladim goturdum ki veterinere anlatamam. Ve o kadar cok arabanin carpip kactigi kediye kopege denk geldim ki. Onlari goturmeye calisirken bana bakislarini unutamam. Hem korkuyor hem aci cekiyor hem caresiz.zarar mi verecegim yardim mi edecegim bilemiyorlar cogu zaman. Cok masum ve muhtaçlar bize.
Cok uzuldum şuan ben o yavru icin.keske orada olaydim ben gotururdum bir veterinere.en azindan sarar sarmalar sever oksardim. Olecekse bile oyle olurdu. :KK43:
Hassasiyetini anlıyorum canım

:KK43::KK43::KK57::KK57:köpeğini kaybetmiş biri olarak konuşuyorum.yemin ediyorum kalbim ağzımda. Senin bu mesajinda ağlattı beni ikizim =(
Bende agladim yazarken zaten 2 gundur yuregim agzimda aglamaya bahane oldu :(
Daha aksam sokakta ne kadar kedi varsa toplandi etrafimda boyle bakiyorlar birsey verecekmiyim diye verince.gomuldiler tabi yeme. :((

Aglatmayin beni hormonlarim var benim :(

Eklentiler

Bende agladim yazarken zaten 2 gundur yuregim agzimda aglamaya bahane oldu :KK43:
Daha aksam sokakta ne kadar kedi varsa toplandi etrafimda boyle bakiyorlar birsey verecekmiyim diye verince.gomuldiler tabi yeme. :KK43:(

Aglatmayin beni hormonlarim var benim :KK43:
Benim hormonum yok=( ama tahmin ediyorsundur şuan ağladığımi=(

Hamilelikte gerçekten herşey tersten algılanıyor. Bu foruumda hep bunu görüyorum. Allahtan olgun biri olduğumu düşünüyorum. Kolay kolay gaza gelip atılmam. O bir söylefiyse ben 10 söylemeliyim demem. Ama çokta uzlaşmak kendimi anlatmak için zorlamam heleki saldırılıyorsa.
Şurda arkadaşım üzülmüş ve ben hala olayın etkisinde üzülürrken arkadaşa destek çıkayım onu anladığımı ifade edip acısını hafifşleteyim istedim olay bu sadece. İsteyen beni anlar , isteyen vijdansız kabul eder. Ben kendimi ve durumu herkesten daha iyi biliyorum.

Şşş tamam sakin olun kizlar noluyo yaa???? Biraz daha sakin konuşun bu ne tansiyon napiyosunuz siz Allah askina? Yapılan bir şey dogru ya da yanlış burada kullandiginiz laflara biraz dikkat edin. Laf sokacagim haddini bildirecegim derken arkadasinizin bir anda tansiyonunu çıkarıp kanamaya bile sebep olabilirsiniz lutfen.. Olay tam olarak nasil hicbirimiz görmedik ama insana da araba carptiginda hic mudahale edilemeden olay yerinde can verebiliyor.. Ha insna ha hayvan hepsinin canı aynı.. Ama siz nasil "hamileyim" diye kendinize kalkan tutuyorsaniz koruyorsaniz arkadasiniza da yapacaginiz ölçülere biraz ölçü koyun.. Lütfen hepinizi seviyorum..

Ama tehlikeli değil mi, uyandığını fark etmezsek çıkar yatağından ... beşikte olsa beni al diye ağlar gibime geldi

az sonra bir mimarla bir araya geleceğiz, bebeğe uygun halde dizayn edebilir miyiz diye bakacağız bakalım. ben aynı beşik mantığı ile yatağın iki kademede koyulabilmesini istiyorum, bebekken daha aşağıda, yürümeye başladığında biraz daha yukarıda.

valla benim kardeşim beşiğe tırmanıp kendini aşağıda atardı, yani o da kesin çözüm değil. bu yatapın mantığı kendi işini yapmaya erken yaşta başlaması. arkadaşımın 1.5 yaşındaki kızı uyanıp çıkıyor yataktan ama herhangi bir sorun yaşamıyorlar.

ayrıca beşiklerin boyları uzun boylu bebekleri daraltıyormuş. kafasını gözünü vurmasın diye yanına pedleri de koyunca arada 1 metre kalıyor.

Çentik var yazmıyor ama parantez içinde fizyolojik yazmış. Napalım onu tak bunu tak neyi takacağımı şaşırdım :) şu süreci hayırlısıyla atlaysaydık.

kızlar hatırlarsanız aynı durum bende baştan beri vardı, bebekten bana dönen sağdaki damarda çentik değil ama direnç görülüyordu. giderek azaldı, şimdi önemsiz seviyeye indi çok şükür. benim kan sulandırıcı ve aspirin kullanmamın işe yaradığını söyledi doktor. moralinizi bozmayın, 28 e kadar düzelir çok büyük ihtimalle.

7 8 aylıkken rahatlıkla yatar hiç merak etmeyin. Beşikten bir farkı yok düsününce. Zaten insaallah emen bebekse sizde sürekli yanında olacaksınız mecburen:KK75:

Zaten tam olarak amaç uyansın yanımıza gelsin. Odasinı ve evinide ona göre düzenliyorsun ki bebek gündüzde aynı durumda her dk takip edilmiyor. Pek tehlikeli gelmiyor bana o yüzden.:KK39:

evet ben de böyle düşünüyorum. zaten odalar yanyana, telsiz ve kamera da olacak. kapının kilidini ve alarmını açıp dışarı çıkamayacağına göre yatağından çıkıp benlik kazanması önemli gibime geliyor. zaten montessori eğitiminin amacı buymuş. bakıcı değil kendim bakacağım için de içim rahat, bakalım inşallah doğru karardır.

Ben pimpirikli anne her dk takip ediyorum valla. 5 yasindaki kizimdan bile 5 dk ses cikmasa aklim cikar hemen napiyo diye bakarim. Bebegi o aylarda kendi cikabilecegi bi yatakta yatıramam yani:oops: wc ye giderken bile park yatagina koyup giderdim. Ama cevresinde cit olursa bu yataklarda ayni mantik tabi

çoğu anne öyle oluyor aslında ama ben psikolojik olarak kendimi rahat olmaya hazırlamaya çalışıyorum. umarım başarabilirim, evi daha tehlikesiz düzenlemeye gayret edeceğim.

Bugün sevmediğim bir iş arkadaşıyla çalışmak zorundayım. Daha önce de beni bununla aynı anda görevlendirmeyin demiştim ama gözden kaçtı galiba:KK62: neyse stres yapmiciiimm, dün akşam canlı müzik eşliğinde ikinci yılımızı kutladık:KK68: bol kahkahalı güzel bi gece oldu ben onu düşüneyim:KK37:

Kızlar bir de benim akıntım var. Hep vardı beyaz-sarımsı bir akıntı. Ama iki gündür daha sıvı gibi. Yarın idrar testi vermeyi dşünüyorum hastaneye. Haftaya detaylıdan önce de kan testlerimi tekrarlıcam dr istemişti. İnşallah şu enfeksiyonum geçmiştir, güzel su içiyorum.

Bir ekleme daha yüzünde lekelenme olan var mıo_O benim ufak tefek ellerimde egzama çıkardı şimdi yüzümde sol kaşımın dışında çıktı. Sudokrem sürdüm sabahleyin, aslında bebemin poposuna almıştım ama açıp kullandım. Siz de var mı böyle? Devamlı kaşınıyoro_O

kolay gelsin, kendini negatif etkilememeye çalış, bir gün sonuçta ;)

akıntı ihmale gelmeyen ama sonucunda hiç bir şey de çıkmayan bir durum olabiliyor. testleri yaptırıp rahatlat kafanı ;) benim her wc de peçeteye gelen sarı akıntım baştan beri var, geçen hafta tüm kültürler temiz çıktı.

Günaydın kızlar dün kontrol vardı kızlarım iyiymiş biri 500 gram 25 cm biri 450 gram 24 cm olmuş :nazar: detaylıdaki dr un yaptığı ölçümlere guvenmemistim hep farklı çıktı kendi doktorumda bizim kızlar inatçı çıktı hep sırtı dönük durdular bol bol bacak tekme gördük :) sağlıkla gelselerde sevsek:emir_bebek: :emir_bebek::KK200:

maşallah minik hanımlara :) senin karnın kocaman olmuş olmalı o zaman :) bizden tam iki kat fazla taşıyorsun şu an :)

Kızlar ayrıntılısan çıktım çok şükür herşey yolunda bebiş 580 gr fl 42mm boyumuz kaç acaba
Birde kalpte 4 odacık gözükmüş fakat damarlar bebeğin duruşundan net değerlendirilememiş fekal eko istedi yaptırsammı bilemedim

kızlar dün ben baya ağladım anneme gittim köpeğimin şişliği ilerlemiş artık hareket dahi edemiyor öyle bacağına bakıyor yemek yemeğe bile kalkamıyor oturduğu yerde yedirdik lokma lokma zorla beni görünce kalkmak istedi kalkamadı bile kuyruk dahi sallamadı çok üzüldüm sanki ölecek gibi cidden kaldıramam hele ki şu durumda ağladım ağladım annem sakinleştirdi bugün baika veterinere gidicek bu 3. veteriner 2. de aynısını söyledi yaslandı ameliyat edilmez diye bakalım bu 3. ne diyecek
o kadar kalkamamasına rağmen ben döndükçe kalkıp karnıma yattı soluma döndüm zorla doğrulup soluma yatıyor hissediyor kızımı kafasını koyuyor sağıma dönüyorum sağıma gelip yatıyor karnımı kızımı ıssıttı yavrum :KK43:
hele kedilerim karnıma gelip gelip takla attılar süründüler :)

canım evcil hayvanlar da evin bir bireyi gibi oluyor ve ayrılması çok zor biliyorum. ama unutma hayatın gerçekleri, onların acı çekmesi daha üzücü oluyor. umarım iyileşsin, kızınla oyunlar oynasın ama kendini her ihtimale hazır tutmaya da çalış. ben kuşum öldüğünde haftalarca kötü oldum, hala her sahil yolundan geçişte gömdüğümüz yere bakar hüzünlenirim ama sonra güzel günleri hatırlamaya gayret ediyorum.

Kızlar ayrıntılısan çıktım çok şükür herşey yolunda bebiş 580 gr fl 42mm boyumuz kaç acaba
Birde kalpte 4 odacık gözükmüş fakat damarlar bebeğin duruşundan net değerlendirilememiş fekal eko istedi yaptırsammı bilemedim

Masallah canim.. gözün aydin.. boyunuz 29.4 cm :-)
Doktorun yaptirmani önerdiyse yaptir derim...

bizimde dışardan net görülüyor cnm normal :) bol bol sırıtabiliriz :)
sırıtalım o zaman:)
kızz gerçekten de çok güzel bir duygu. benim kızın benim hareketli ve yoğun geçirdiğim günler gıkı çıkmıyor. ozamanlar akşam dinlenmeye oturuyorumya başlıyor oynaşmaya sıpa :)) çok hoşuma gidiyor. dün resmen girişti göbüşüme üçerli beşerli içerde ya boks yapıyor yada halaya durdu artık :)) ben de dedim bu bukadar sert vuruyorsa dışardan da belli oluyordur diye geçen hafta farkettim evet belli oluyormuş attırıveriyor :) birde böyle arada sanırım dönerken oluyor içerde ne var ne yok ittiriyor bir garip oluyorum. biraz daha büyüse acıtacak canımı okadar belli yaptığı hareketten :)
ya çok güzel duygular Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.Şimdiden böyleyiz doğunca aklımızı oynatacagız diye korkuyorum:)

Gözün aydın.
Fetal eko yu ayrıntılıda ölçmüyormu zaten.Benimki ayrıntılıdayken ölçüldü.

Günaydın mı tünaydın mı demeliyim bilemedim :deli:
Bi çıkıp bi düşen ateşim sonunda dünden beri kayboldu ortalıktan ama şu öksürük ve burun tıkanıklığııı.... geceleri uyuyamıyorum kızlar nefes alamıyorum keşke hemen iyileşsem :dua:

Bacilar bi yatak/besik/anneyani yatak öneriside ben yapabilirmiyim? Belki sizede fikir olur...
anne yani yatagi cok istedim.. fakat oda belirli aya kadar sonra yine yeni yatak.. kücük oluyo cünkü ebatlari.. eeeeeennn mantikli olaya giriyorums imdi... 7 yasina kadar kullanabilecegi saglam bi yatak aldim.. ve onu baslarda önce anne yani yaptim.. ardindan büyüdügünde normal
Haline getircem insallah.. ikiz oldugu icinde yer bollugu lazim :-) halatlada yataga sabitlestirebilirsiniz.. anlatinca pek canlanmiyo degil mi gözde? Resimler ekte :-)
Fikir olsun sizede ..

Eklentiler

• IMG_9671.webp
    IMG_9671.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_9672.webp
    IMG_9672.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 90
Back
X