- Konu Sahibi Homely_angel
- #22.901
Ben çantamı 30 dan sonra hazırlamayı düşünüyorum erken doğum riskimden dolayı ama normali 35 tabi iyi :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1.bebek odası özel yapılacaksa en iyi ihtimalle 1.5 ayda geliyor. Ona göre bakınca en geç 32 haftada evde olacak sekilde planlanarak siparis verilmeli. Çünkü daha perdesi halısı yerleşmesi onlarda baya vakit alıyor. Kokusu oluyor boyasi ne olursa olsun 20 gün havalandırdim ben hergün sirkeli suyla silip ancak cıktı.Hayirli gunler kizlar. 3 tane sorum var
1.Bebek odasi yapmayi dusunenler odayi kacinci haftada kurdurmayi dusunuyorsunuz.
2. Bebek esyalarini kavinci haftada yikama yapacaksiniz.
3. Hastane canatasini ne zaman hazirlamaliyiz.
Iğneyi birden saplarsanda olabiliyor. Sonrasında ve öncesinde buz koymak morarmayı engelliyor diye biliyorum. Çok zor gecmiş olsun.;(Kizlar ben bu kendi kendine igne yapma isini beceremedim sanirim. Kolum mosmor oldu ve yumurta gibi sisti. Varmi fikri bilgisi onerisi vs olan3 gundur de duzelmedi o kisim gittikce morariyor siyaha dondu rengi.
Hemşireler genelde öyle diyor. Bilemdim ki cnm. İğne yapmadan önce niye buz koydun ki?evet ilk yaptığımda buz koydum zaten. yapmadan önce ve sonra buz beklettim acaba o mu sebep oldu diyorum bende. eşimde belki ilaç donmuştur içeride diyor.
1.bebek odası özel yapılacaksa en iyi ihtimalle 1.5 ayda geliyor. Ona göre bakınca en geç 32 haftada evde olacak sekilde planlanarak siparis verilmeli. Çünkü daha perdesi halısı yerleşmesi onlarda baya vakit alıyor. Kokusu oluyor boyasi ne olursa olsun 20 gün havalandırdim ben hergün sirkeli suyla silip ancak cıktı.
2. 34 haftada yıkayıp ütüledim ben. Sonrada yerleştirdim. Çantamı hazirlamamıştım 37 haftada dogum yaptım aniden eve gelip hazırladim hatta
3. Bence normali 35 hafta. Erken dogum riski yoksa.
hepsi biran önce hazır bulunmalıHayirli gunler kizlar. 3 tane sorum var
1.Bebek odasi yapmayi dusunenler odayi kacinci haftada kurdurmayi dusunuyorsunuz.
2. Bebek esyalarini kavinci haftada yikama yapacaksiniz.
3. Hastane canatasini ne zaman hazirlamaliyiz.
ne bileyim burda birisi dedi öncesinde ve sonrasında buz koy diye :) işin uzmanıHemşireler genelde öyle diyor. Bilemdim ki cnm. İğne yapmadan önce niye buz koydun ki?
zaten morarmasını yadırgamadım. o kadar şişmesi garip geldi. acaba yanlış mı yaptım diye düşündüm.. hem o acıyı çekip hemde doğru düzgün yapamayıp riske giriyorsa kötü endişem o.nemesis canım selam ben başından beri yapıyorum iğneyi.
hala kollarım mosmor sende zamanla alışıcaksın.bazen kömür gibi oluyordu sonra alıştı şimdi arada morarıyor .
Canim gittiğimde hamileyim diye cekmediler krem bile vermedi doktor en cok etki eden kremler deriden dedi bende anlamadım başka bi hastaneye gitsem çekerler mi acaba bilemedimNeden rontgen cektiremedigini anlamadim normalde 3 aydan sora cekiyorlar ben ayagim icin gittigimde 20. Haftadan once cekemeyiz gecmezse yine gelin demisti doktor. 20 haftaya kadar gecmisti.
Bnm derimi yırtıcak oluyor bazenYa kızlar bebeğin hareketleri bazen canınızı acıtacak kadar sert oluyor mu![]()
biraz yukarı sert kısmamı yaptın?bir kere bende üste yaptım kasa denk gelmiş top gibi şişti ama iniyor merak etme.zaten morarmasını yadırgamadım. o kadar şişmesi garip geldi. acaba yanlış mı yaptım diye düşündüm.. hem o acıyı çekip hemde doğru düzgün yapamayıp riske giriyorsa kötü endişem o.
Biz haftaya yıkayıp kurutup ütüleyip kaldırcaz canım çantamı da 30 dan sonra hazırlamaya başlarım bnm arkadaşında 33 de suyu geldi işte iki gün önce doğum yaptı ne olur ne olmaz :)Heran doğum olabilir olmasa bile bunları yapacak gücün olmayabilir. İstrahat yatış gerekebilir. Bir arkadaşın kardeşi ev taşıdığının ertesi günü daha 30 lu haftaların başında doğum yaptı. Hiçbişi hazır değilmiş. Almışlar yıkamışlar elde saç kurutmayla ütüyle kurulamak için çabalamışlar. Kenarda hepsi hazır bulunsa aklında olmasından daha iyi.
Böyle söylüyorum ama bende bunların hiçbiri yok daha.Vaktim yok.izne ayrılınca artık.
Canim bende 32 den sonra bsy bırakmamayı düşünüyorum 37 e kadar çalışmayı düşünüyorum olmadı çalışır raporu alıp belki son hafta hastalık raporu alırım o aralar iyi olursam yavaştan halledeceğimHerkese tesekkur edrim.kixlar cevaplar icin
Kuzucum iğneler bi 15 günde etki ediyor diye biliyorum serum da belki 1 haftaya ancak yavaş yavaş etki ediyordurŞu kanım düzelse de bebişim kilo alsa kansızlık yüzünden haftamıza yetişemiyoruz 1 hafta gerideyizhayır anlamadığım o kadar kan iğnesi nasıl etki etmez
Serum düzeltir inşallah
![]()
Ben de bunu merak ediyorum canim ya bir kac günle on bes tatil dogum iznine giriyor , donemi kapatabilsem iki haftalık iznim bosa gitmez. Ama kimseye de soramadim dahaKızlar bu çalışabilir raporu illa 32+0 da mi alınması gerekiyor
Arkadaşım 32. Haftanın sonuna doğru gel ki 37+ larda çıkarsın demiş doktor
Ama bi arkadaşıma da muhasebecisi 32+1 bile olmayacak demis kafam karıştı
Eğer rahat olursam bi rahatsızlığım olmazsa biraz daha uzatmak istiyorum asında
Bu konuda bilgisi olan var mı