2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar mastit oldum. Atesim 38.5 olmus. Dus aldım. Basim donuyor sank. Cok halsizim. Sag memede kirmizi cizgiler varve cokkk aciyor. Sagma makinasi ile sagdim. Simdi emzireyimmi yoksa yine sagip dokeyimmi sut. Bilgisi olan yarfimci olsun lutfen.
Canim doktorahit mutlaka bende mastit oldum hafife alincak birsey degil ates dusmuyor.bebegini bol bol emzir bol bol sag sutunu memeni bosalt.sytunden bebege birsey gecmiyor

Benim oğlumda öyle gündüz bugüne kadar ki rekorumuz 1 saat. Gece eh işte o geceki rıh hali nasılsa öyle geçiyor. Bi vakıyorum 2 saat uyumuşuz bi bakıyorum ezan okunuyor. Uyumayan çocukta bi mizaç. Demek ki böyle olacak. Kabulleniyorum yavaş yavaş. Doğduğu günden beri ya tv açık ya müzik açık uyuttum ki sese alışsın. O salondq uyuyor ben mutfakta sanki yanımdaymış gibi iş yapıyorum yavaş yavaş. Ta ordaki sese uyanıyor. Az önce ayak bileğimdeki çıt sesine uyandı sen düşün
Aynen beni yazmissin ayak bilegim citlayacak diye parmak ucumda yuruyorum odada. Peki ama normal degilki uyumadan saglikli buyumez. Doktorun birsey soylerse bana da yazar misin?

Yaptıramadım canim misafir vardı gece 2:3 da uyudu öğlen 4 deb beri ayaktaydı 10 ar dk 3 kere ancsk uyumuştur o saate
Eşimle bende sızdık geberdik en son emzirirken uyumuşum kolumdan düşürecektim az kalsın allahtan onun odasında yatağının içinde emziriyorhm düşse yatağa düşer O yüzden eşim hep ayakta kalıyor benle :/

Nasıl yabi aralıksız 6/7 ha bir de 10 saat mi uyuyor bacım ben şoke suan

2-4/6 ay da 3 doz yapılsın diyen doktor Da var 2 doz 3/6 ay da yapılsın diyende
Bizim doktor kendi oğullarıma 3/6 ayda iki doz yaptık 3. Ayda gelin dedi
Arkadaşımın birine 2. Ayda yaptılar
Birine 3: ayda
Kafalar karışık neden 2 veya 3 de ayrı şekilde yaanlar var anlamadım :)

Ben yıkasam da geçmiyor artık örtü diktirmeye karar verdim
Makinaya atıyorum ariel sıvı bir de leke çıkarıcısı ama fayda etmiyor su izi gibi kalıyor yine
Bsy öğrenirsen canim bende deneyim onu

Ben müdahele etmek istemiyorum demiştim doktor Da önermedi
Müdahale olmadan hiç yapmaz şartlı refleks üşür bu sefer oynansın da öyle kaka yapayım der çocuk dedi o yüzden de yapmadım sadece zeytinyağı sürdüm ki normalde de pişik va icin suruyirum cubku her gazda ufakta olda kaka çıkıyor oda tahriş edip kirmizilastiriuor iriterasyon oluyor ondan ara ara sürüyordum yine sürmüştüm
Çocukların kaka yeriyor cinsel organiyla oynamak işlerden piskojik sorunlar doğurduğu gibi farklı karakter huylarda olmasını ds sağlıyor
Cinsel sorunlar ds yaşayabiliyorlar büyüyünce
Mesela tuvalet eğitimi baskılı dayakla verilen kızarak bağırarak verilen çocuklar büyüyünce cimri ve pinti olduğu saptanmis
O yüzden ne popoyla oynuyorum ne kukuyla
Kukunun içine cok ellemeyin dediler hic ellemiyordum ama bu idrsr enfeksiyonu olayından sonra cok içine olmamakla beraber birazda olsa ıslak mendille değil ama ılık suya batırıp pamuğu sıkıp ılık pamukla üstünden siliyorum
Florası bozuluyormuş biz bayanlara ds mesela sabunla yıkamayın sadece suyla yıkayın derler onun gibi
:KK70::KK70:ah keşke öyle uyusa :-)yani toplam uyku saati 10 saat bile yok demek istedim ben gunduz bölük bölük 5 dk.gunduz en fazla uyuduğu 30 dk.bile yok akşam mamasını verince uyuyo 8 de veriyorum mesela bu akşam 6 buçukta vermiştim eşim 9 buçukta uyuttu akşam maşallah kızıma hala uyuyo artık uyanmazsa altını açıp uyandırcam mamasını içirip yatırcam tekrar sonra 4 yada 4 buçuk saat yine uyuyo toplamda 10 saate yakın uyku saati yani gündüz olunca da bütün gün uykusuz...

Aynen beni yazmissin ayak bilegim citlayacak diye parmak ucumda yuruyorum odada. Peki ama normal degilki uyumadan saglikli buyumez. Doktorun birsey soylerse bana da yazar misin?
Benim kızda sese cok hassas malesef:( oysa ki hastahaneden eve geldiğimiz andan beri sese alışsın diye tv sesi kısmadık muhabbet kuşu var onu almadık tel.sesi kısmadık kısık sesle konuşmadık ama ona ragmen uyurken en ufak sese sicriyo uyaniyo napmak lazım ki bilmiyorum bide memede kucakta uyuyo emdikten sonra yatağında uyumaya nasıl aliscak bilmiyorum:( koyar koymaz acıyo gözleri premses :halay:

Arkadaşımın 3 aylık gündüz hiç uyumuyor bazen 45 dk akşam 9 9:3 da bi yatıyor 4 de bi kalkuor emip hemen uyuyor sonra 9 da
Ay dddim darısı basıma :KK70: resmen 7-8 saat deliksiz uyuyor :)

Ya ne güzel saçı var modelli diye diye döktüler bebemin saçlarını :KK70: arkası açılıyor bizim de
Benim önler seyrek korkum benim gibi olması
Kel bsy bekliyordum benden nasıl çıktı bende herkes de sasırdı :KK70:
Ayy o arkadasin şansından olsin hepimizde :D
Sac dokulmesi normalmis ama. Ilk saclae dokulecek kendi saclari cikacakmis.

Ha ha alemsin valla :halay:anneler kv ler ne mama meraklısı bende anlamadım gitti mama ver mama ver deyip duruyorlar. Doktor nırmal dedi ama alt sınırdan gidiyor bizimki 30 gr alıyor günde 1. Ay öyleydi yani
Ruh hastasi bunlar. Kendilerinin delirdigi yetmiyor bizide delirtiyorlar.
Benim mantıcımda aynısını söylüyor da tıp mantıksız oluyor bazen. Örneğin kuzenimin bebeği 2 aylıkken kırmızı mıçmaya başlamış, o zaman çıkmış ortaya.
Mantigin bittigi yerdeyiz yani :D

Gezdir diye yapıyordur :halay:
Anasi gibi surtuk olacak :D gezecek dag tepe

Bu arada kiz bebegi olan anneler. Brbrk cis yapinca ustten ustten temizleyecekmisiz sadece su ve pamukla. Ama kaka yaptıysa ve vajene bulastiysa guzelce silmek gerekiyormuş. Cunku bebisin hormonlari henuz tam anlamiyla calismadigi icin tam temizlik saglamiyormus. Ve bu da bize idrar yolu enfeksiyonu olarak donuyormus. Yine pamukla ve suyla guzelce yukaridan assagiya silmek lazimmis. Ama sabun vs kullanmak yok sadece su.
Açtırıp silmeyeceğiz yani arsında beyaz beyaz krem kalıntıları var bazen temizlemeye çalışıyorum ama bacaklar durmuyo tepik tepik yarıda kaliyo:(

Kızlar selam:anne:

Ya sizlerdeki kiloları okuyorum da benim bebem çok mu miniko_O 1 aylık 3700gr 54.5 cm :işsiz: 3015 gr çıktı hastaneden.
Aynı canım 37 günlük geçen hafta cuma 3700 cıktı 3300 çıkmıştı benimkide boyu da 50 çıkmıştı hast.den 53 olmuş küçücük totosu var avcum kadar :)

@lulicik dün gece hiç sallamadan şş pat yöntemiyle uyuttum. Pek inanarak başlamadım. Ama sonuç olumlu:KK49: bizim kız dünden beri hafif tıpışlama ve pış pış sesiyle uykuya geçiyor. Demek istediği buymuş:halay:bende salla babam salla yapıyordum.
Şş pat yöntemi ile nasıl uyutuluyor ? Yani nasil yapılıyor ?

Kızlar Koşun koşuun :halay:
Oğlum artık gazdan ıkınmaktan morarınca ağlayınca kalktım İbrahim Saraçoğlunun gaz için kimyonlu tarifini yaptım.
Doğduğundan beri ilk defa bu kadar huzurlu uyudu desem yalan olmaz sanırım. Gazı çıkardı hem alttan hem üstten ve resmen sızdı.
Yavrum gaz geldikçe uyanıyordu. Melek gibi uyudu. Allah o adamı cennetlik etsin :) ben yaptığım şeklini yazayım.
Yarım su bardağı hazır suyu cezveye koydum. Altını açtım. Su kaynama noktasına geldi hafif kıpraşmaya başladı 1 çay kaşığı dolusu kimyonu ekledim. 1 defa kaynayıp kabardı altını kapadım. 1 kez kaynayacak yani.
Tülbent kumaşından ağız bezleri var bende ondan güzelce süzdüm. Tane kalmayacak kesinlikle. 2 çay kaşığı şeker ekledim karıştırdım. Ilıttım ve 1 çay kaşığı verdim.

Böyle şeyleri pek yapmam. Saraçoğlu doktor olduğu için yaptım. Çok şükür ki fayda etti. 38 günlüğüz bu arada.
Ben onu direk demleyerek yapıyorum sıcak suyu üstüne koyuyorum demini alınca üstünden alıp 2 çay kaşığı kadar iciriyorum tek tek kalan taneli kısmı da kendim içiyorum kimyon çok guzel gaz attırıyor

Canım sütüm az diye asla şartlama kendini beyinsel olarak sinyal gönderirsin ve cidden azalır.. az diyen olursa da takma annem yok dedi az dedi hatta iyi gelmiyo sütün beslemiyo doymuyo cocuk da dedi ama bu akşam sagdim sol memeden hic çıkmadığı kadar süt cıktı 50cc ye yakın sağ memeyi e üstünü tamamlamak için az sagdim 70 cc oldu yine az biliyorum ama hiç bi memeden bu kadar çıkmamıştı bide kuru incir ve kayısı hoşafı cidden ise yarıyor süt fışkırıyor gerçekten ekliyim emzirmeyi sakin birkama az diye inatla emzir ki artsın canim @lulicik Allah razı olsun senden sütun fışkırma sesini duydum buaksam maşallah:)
O tarifi bende yapıyorum canım. İlk başta bende kabul etmek istemedim ama bebeğim sürekli ağlayınca galiba geceleri yetmiyo diye düşündüm ki zaten aksama kadar emilmekten hali kalmıyodu sıkınca zor çıkıyodu süt

İki de uyuyunca beste kalkmadık tabi
5/7 nöbetinden merhaba

İçeriğine baktım biliyorum ama gaz için verince demek onun için dedim. Yavrum ondan mı gece gündüz sancı çekiyor. Günde 1 onu verip 3 defa da nurse Harveys versem olur mu ki
Nurse asıl gaz icin olan bize doktor onermisti elde zinco olunca aynisindevam edin dedi doktoruna sor nurse onerirse gaz icin onu kullan zaten en dogali babası nurse digerleri türevleri dedi bize başka bi doktor da gaz çıkarıcı olarak

Hemen her gün böyleyiz . Uykusuzluk ağlama gaz sancısı gibi ayaklarını karnına çekiyor , benimki de eli açıksa yüzünü yoluyor eldiven takıyorum artık . Gaz sancısı var diye düşünüyorum biraz daha sürerse bende doktora danisirim . 37 günlük ama bir aydır böyle .
Kolik olma olasılığı yüksek sen video al hep doktora gidince gösterirsin yine de isrsr tahlili yaptır ne olur ne olmaz Gülten ebe var instagram da onun bi gaz çıkarma hareketi var ama doğru yapılması lazım c pozisyonunda olacak çocuk ondan iyi gaz çıkıyor doğru yapılmazsa kalça çıkıldığı olabilir bence onu bi izle derim o hareketle az da olsa Gazi çıkıyor bizimkinin

Bizde ilk günlerde kv başımın etini yediği için sütün az diye diye 2 kere 30 cc vermiştik ağlaya ağlaya vermiştim 3. Verişimizde kusmuştu hepsini sonrada vermedim zaten hiç. Ya cevremdeki herkes zayıf zayıf deyip duruyor psikolojimi bozdular
Sen cevredekilere bakma canm doktorun iyi diyorsa iyidir bazi bebekler boydan aldiklari icin pek kilo almazlar esimin yiyeninin kizi 6 aylik cok zayif ama boyu uzun bnde hic kilo almazmisim bebekken hp boyum uzamis sen doktorunu dinle bu cok bilmiş kaynanalari dinleme

Yazarım kuzum da ne diyecek uyuması lazım diyecek uyut diyecek bende kucağına veririm buyur bakayım uyuyor mu diye :)

Kızlar ya bebeğin 4 saat çiş yapmamış olması ne anlama geliyor. 3 saat uyudu uyandı şimdi altını alıp emzireyim dedim bi açtım bir damla çiş yok. Çok kafama takıldı ya. Gece gaz var diye sürekli emdi. En son 30 dk emerek daldı zaten uykuya. Uapmıl olması lazım

Back
X