2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Sanirim sistemi farkli. Dr brownsta icinde farkli bir aparat var biberonun. Lansinoh almadim hic ondan sanirim anlayamadim nasil bir tasarim oldugunu. Ama gaz yapmayan en iyi biberon dr brownmus. Arastirirken hep ona rastladim. Zaten kolik bebekler icin tasarlanmis.
Emzik kısmında böyle delik var gaz yapmasın nefesini verince çıksın diye çıkıyor burdan biz biberonla bile besleyemiyoruz dediğimizde doktor avente bakıp ucu cok serte ondan diyip bunu aldırdı bize ilaç gibi gelmişti 45 dk 1 saate emen çocuk 20 dk emmeye başlamıştı
Yine de Gaz yapıyor mu bilmiyorum
Senin ki hangisi baktım browna da çeşiti cok

Emzik kısmında böyle delik var gaz yapmasın nefesini verince çıksın diye çıkıyor burdan biz biberonla bile besleyemiyoruz dediğimizde doktor avente bakıp ucu cok serte ondan diyip bunu aldırdı bize ilaç gibi gelmişti 45 dk 1 saate emen çocuk 20 dk emmeye başlamıştı
Yine de Gaz yapıyor mu bilmiyorum
Senin ki hangisi baktım browna da çeşiti cok
https://www.bebekhouse.com/urun/dr-browns-options-pp-biberon-120-ml-17mdrb041005-std
Bu benim ki. Brm kendisi de tutabilsin ağır olmasin diye pp sectim. Ama cam olanida var istersen.

Günaydın kızlar bir kaç defadır bebeğimin idrarını yaptıgı yerde pempemsi leke görüyordum bezin dokusu dedim heralde. Dün başka marka bir bez kullandım bu sabah o leke yine vardı. İdrarından kan mı var acaba ?? Böyle bir durumla karşılaşan var mı??

Kızlar ben oğlanı kucağıma alıp kendimle birlikte tartıda tartıyorum.tabiki onun ölçüldüğü gibi hassas bir tartı değil normal ev tartısı.nerdeyse 1 hafta 10 gündür falan aynı kiloda cıkıyor.normalmi sizce günde 10 gr bile almaması yoksa tartıyla alakalı bişeymidir?yanlış ölçümmü verir?
Bende aynı yöntemle kilosunu ölçtüm :)
Günaydın kızlar bir kaç defadır bebeğimin idrarını yaptıgı yerde pempemsi leke görüyordum bezin dokusu dedim heralde. Dün başka marka bir bez kullandım bu sabah o leke yine vardı. İdrarından kan mı var acaba ?? Böyle bir durumla karşılaşan var mı??
günaydın idrar yolu enfeksiyonu olabilir tahlil yaptırsana kusma ateş var mı

Anneden geçen hormonlar bazen bebeklerin regl olmasina sebep oluyor. Dogdugunda 1 2 gun olmustu bizim. Ama ilerleyen donemlerde nornalmi bilmiyorum. Enfeksiyon olabilir doktora danisman lazim.

İlk 3 ay ne zaman isterse prensibiyle gidiyorum ben.

Ne zaman isterse o zaman veriyorum. Bazen istemesede zorla veriyormusum gibi geliyor :KK70:

Ben saatli yapmaya calisiyorum 3 saatte bir vereyim diye saat kuruyorum hep ama saat gelmeden benimki coktan aglamaya basliyor.Sıkıyosa verme memeyi ortaligi yikar.

Bana da dr her istediğinde ver dedi. Hem de bağlanma açısından bende veriyorum. Dün pilates grubumdaki annelerden biri 2saatte 1 her iki memeyi 15er dk emziriyorum, arada da isterse oyalıyorum, kilo alımı da çok iyi dedi. benimki hep emiyor ama öyle yüksek kilo da almıyor ve 5-10dk emip memede uyuyakalıyor genelde. Dürtüyorum uyanmıyor, bari yerine koyayım uyusun diyorum 1-2dk sonra ağlıyor. Acaba bende böyle bir düzene mi geçmeye çalışsam dedim. Kafamda deli sorular:işsiz:

Bir de her gören seni emzik yapmış, bunda bi yanlış var, böyle gitmez ki filan diyor. Ben razıyım şuanda emzik vermektense diyorum, onlara dert oluyor. Emzik de vermiştim bi 10-15gün kadar, sonra kilosu da az kalınca vicdanen rahatsız oldum belki de çocuk açtı ben emzik verdim anlamadım aç olduğunu diye. 35 günlük oldu. 2aya kadar en azından böyle devam edeyim diyorum. Sonrasında bende düzeni olsun istiyorum tabi ki.

Arkadaşlar güzel dilekleriniz icin cok teşekkürler zamanla iyice oturtacağım insallah oda daha kolay kavrayacak annesinin beceriksizliğini düzeltecek kızım
Şimdi biraz hava doluyor hala uç arıyor bende tam beceremiyorum ama sonuç olarak artık direk meme aliyoeuz cok şükür

Kız ne savaş verdin he:KK9: valla seni takdir ediyorum, çocuk emmedi durmadı kimse destek olamadı, öyle böyle direnerek bugünlere geldin. Boşuna cennet anaların ayakları altındadır denmemiş, emek çok büyük. Daha bu kadarcıkken düşünüyorum da kim yapar ki bu fedakarlıkları başka bi insana.

Kızlar siz evde bi düzen kurdunuz mu? Bebeğin odası var ama ben orda bırakıp uyumasına falan gönlüm el vermiyor beşiğini yatak odasına aldım. Diyorum ki orda kuralım düzeni uyuduğunda oraya bırakayım gün içinde de. Zaten bölük pörçük uyuyor. Bütün işleri de yatak odasında yapayım buraya dağınıklık gelmesin diyorum. 1 gün böyleyken bi bakıyorum biz resmen salona taşınmışız :D şuan 2 gündür benim isteğimle salonda yatıyoruz. Burayada ufak bi park yatak almıştım burda uyursada onun içinde uyur diye. Ana kucağımızda var salonda. Şuan her yerde kıyafet vs dağınıklığı var :) gün içinde salonda yatırsam ben iş yaparken sese hemen uyanıyor. Yatak odasında yatırsam içim rahat etmiyor dakika başı gidip bakıyorum koridor uzun git gel yapmaktan pert oluyorum :) napayım nasıl düzen kurayım. Siz nasıl yaşıyorsunuz bebekle ben gibi olan var mı. Yada bizim bitane görüntülü kamerayla çözülür mü sorunlar :D

https://www.bebekhouse.com/urun/dr-browns-options-pp-biberon-120-ml-17mdrb041005-std
Bu benim ki. Brm kendisi de tutabilsin ağır olmasin diye pp sectim. Ama cam olanida var istersen.
Cok sağol canım aklımda olsun çünkü lansinohu acayip cekiyor artık çenesi güçlendiği icin saniye de sut bitiyir o yüzden memeyi bırakır diye zor olan bsy almam lazım ihtiyaç olduğunda lansinoh ki delik dediğim bu
Canim enfeksiyon olabilir ama ateş yoksa bi popoya falan bak ishal va kaldıysa buzusen yer tahriş olmuş kan gelmiş olabilir sen bezde mi gördün tam isedigi kısım kilitoris de mi gördün
Kilitorisin tam üzerinde mi gördün

Bana da dr her istediğinde ver dedi. Hem de bağlanma açısından bende veriyorum. Dün pilates grubumdaki annelerden biri 2saatte 1 her iki memeyi 15er dk emziriyorum, arada da isterse oyalıyorum, kilo alımı da çok iyi dedi. benimki hep emiyor ama öyle yüksek kilo da almıyor ve 5-10dk emip memede uyuyakalıyor genelde. Dürtüyorum uyanmıyor, bari yerine koyayım uyusun diyorum 1-2dk sonra ağlıyor. Acaba bende böyle bir düzene mi geçmeye çalışsam dedim. Kafamda deli sorular:işsiz:

Bir de her gören seni emzik yapmış, bunda bi yanlış var, böyle gitmez ki filan diyor. Ben razıyım şuanda emzik vermektense diyorum, onlara dert oluyor. Emzik de vermiştim bi 10-15gün kadar, sonra kilosu da az kalınca vicdanen rahatsız oldum belki de çocuk açtı ben emzik verdim anlamadım aç olduğunu diye. 35 günlük oldu. 2aya kadar en azından böyle devam edeyim diyorum. Sonrasında bende düzeni olsun istiyorum tabi ki.

Kız ne savaş verdin he:KK9: valla seni takdir ediyorum, çocuk emmedi durmadı kimse destek olamadı, öyle böyle direnerek bugünlere geldin. Boşuna cennet anaların ayakları altındadır denmemiş, emek çok büyük. Daha bu kadarcıkken düşünüyorum da kim yapar ki bu fedakarlıkları başka bi insana.
Cok sağol canım benim valla hala savaş var ara aran diğer ara ara hava kaçıracak şekilde veriyorum ebe cok cok ses gelirse doğru değildir hava yutar dedi imh diye yutkunma sesi gelecek dedi ara ara cok cok ses çıkıyor ama zamanlar oturtacağız insallah 2 ayin sonunda bizimde yüzümüz güldü :)
Emzik ben birkaç gün vermiştim hem doktor kolik sancısı gelince emerek rahatlar ona odaklanır cani açıkken demişti hemde ben uykuya geçerken meme istiyor diye vermiştim ama şimdi memeye geçtiğimiz icin vermiyorum dün yine uykuya geçerken arandı meme vermek istedim ağladı indirir indirmez kaldırdım yine arandı aranarak uyudu bende ne yapsam bilmiyorum barı bi 20 gün vermeyim sonra vereyim diyorum çünkü bebek büyüdükçe gerçekten emzikle oylanıyor ihtiyaç oluyor ben onu gördüm küçükken neyse bi şekilde oyalanıyor ama büyüyünce dışarda vs susturucu oluyor
Bende senin gibi açken mi verdim tok mu aç mi ikileminde kaldım hep kafayı yedim bi ara emzigi emiyor beni niye emmiyor bak emzigi aldı beni emmedi ya da emzigi aldı aç yine bu diyordum
Sonra tok olduğundan Emin olduğumda verdim ama bazen gaz kaçıyordu ağzına doydum sanıyordu kaldırıyordum gaz gidince aranıyordu emzik verdim birkaç defa yine emdi o zaman dedim acaba gaz çıktı emmeye devam etmek mi istiyor yoksa öylesine mi diye
Emzik olayı bende başlı basina kafa karışıklığına sebep oldu
Gece yatarken eşim verdi
Bence 2-3 ay çocuk emmeyi öğrendikten sonra emzik daha kolay olur gibi ha o zaman da emzigi Alir mi o ayrı
cunku bizimki hala sut gelip gelmediğini anlayıp atacak kıvamda değil yabi aç olsa emzigi atar olayı bizde olmadı bi gün kendim cektim ağzından dedim bayadie emzigi emdi sonra meme bi verdim 15 dk emdi
Biraz beklemeye alacağım bende emzik Işın’ı

Eklentiler

• 88CE44A5-613F-4C4A-AC59-66DA72A80D5D.webp
    88CE44A5-613F-4C4A-AC59-66DA72A80D5D.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 52
Cok sağol canım aklımda olsun çünkü lansinohu acayip cekiyor artık çenesi güçlendiği icin saniye de sut bitiyir o yüzden memeyi bırakır diye zor olan bsy almam lazım ihtiyaç olduğunda lansinoh ki delik dediğim bu

Canim enfeksiyon olabilir ama ateş yoksa bi popoya falan bak ishal va kaldıysa buzusen yer tahriş olmuş kan gelmiş olabilir sen bezde mi gördün tam isedigi kısım kilitoris de mi gördün

Cok sağol canım benim valla hala savaş var ara aran diğer ara ara hava kaçıracak şekilde veriyorum ebe cok cok ses gelirse doğru değildir hava yutar dedi imh diye yutkunma sesi gelecek dedi ara ara cok cok ses çıkıyor ama zamanlar oturtacağız insallah 2 ayin sonunda bizimde yüzümüz güldü :)
Emzik ben birkaç gün vermiştim hem doktor kolik sancısı gelince emerek rahatlar ona odaklanır cani açıkken demişti hemde ben uykuya geçerken meme istiyor diye vermiştim ama şimdi memeye geçtiğimiz icin vermiyorum dün yine uykuya geçerken arandı meme vermek istedim ağladı indirir indirmez kaldırdım yine arandı aranarak uyudu bende ne yapsam bilmiyorum barı bi 20 gün vermeyim sonra vereyim diyorum çünkü bebek büyüdükçe gerçekten emzikle oylanıyor ihtiyaç oluyor ben onu gördüm küçükken neyse bi şekilde oyalanıyor ama büyüyünce dışarda vs susturucu oluyor
Bende senin gibi açken mi verdim tok mu aç mi ikileminde kaldım hep kafayı yedim bi ara emzigi emiyor beni niye emmiyor bak emzigi aldı beni emmedi ya da emzigi aldı aç yine bu diyordum
Sonra tok olduğundan Emin olduğumda verdim ama bazen gaz kaçıyordu ağzına doydum sanıyordu kaldırıyordum gaz gidince aranıyordu emzik verdim birkaç defa yine emdi o zaman dedim acaba gaz çıktı emmeye devam etmek mi istiyor yoksa öylesine mi diye
Gece yatarken eşim verdi
Bence 2-3 ay çocuk emmeyi öğrendikten sonra emzik daha kolay olur gibi ha o zaman da emzigi Alir mi o ayrı
cunku bizimki hala sut gelip gelmediğini anlayıp atacak kıvamda değil yabi aç olsa emzigi atar olayı bizde olmadı bi gün kendim cektim ağzından dedim bayadie emzigi emdi sonra meme bi verdim 15 dk emdi
Bu da degisikmis. Bakalim simdilik dr browndan memnunum ben.
Bence bebekler acken emzik almiyor ya. En azindan benim ki almiyor.

Süt alerjisi var mı yok mu derken ben kendi kendime süt diyeti yaptım 2 hafta. Çocugumun huzursuzluğu gecmisti ama kakada mukus ve kanama yok diye kendi kendime teşhis mı koydum acaba diye dün peynir ve yumurta yedim. Çocugumun huzursuzluğu arttı yine ve uyumadı doğru düzgün. Az önce de bezi bu şekildeydi. Ne yapayım ben şimdi bilmiyorum doktorlar da bisey demiyor bu konuda doğru düzgün. Yumurtadan da şüpheleniyorum aslında ama her ne olursa olsun bezini böyle gorunce agladim tutamadim kendimi. Cocuguma emzirmekle eziyet ediyormusum gibi hissediyorum. Bu beni çok üzüyor.

Eğerdi kan miktarı artarsa o zaman süt alerjisi ihtimali artarmış. Bazen kalın bağırsakta böyle ufak kanamalar olurmuş ve riskli bişi değilmiş. Çok rastlanan bir durum, sakin kalıp izlemelisin. İçin rahat etmiyorsa da bir çocuk gastroentoloji uzmanına götürebilirsin.

Homely_angel Homely_angel bahsettigj bugün bana gösterilen pozisyon ama ben yapamadım cok ters geldi sol elle tutabiliyorum ama sağ ele alttan tutup solla memeyi veremedim yine kol altı pozisyonuyla zorda olsa yapmaya çalışıyorum.
Bazen kavrıyor bazen hava giriyor cokluyir ama zamanla insallah düzelecek

Yaparsın canlı m, alışırsın. Ben şimdi ayakta bile verebiliyorum bu pozisyonda.

kizlar berbat bir geceden gunaydin. Aksam 8 bucuk gibi ne guzel uyumustu sonra 11 gibi bizim evde sivrisinek krizi yasandi. Cocugu bizi hep isirmis, baska odaya gectik esim sivrisinek oldurme operasyonu yapti. Kv ben size cibinlik alin demistim cocuk mikrop kapacak soylenmelerini yapti. Sonra 12 gibi gectik osamiza esim uyudu ama biz her yarim saatte bir aglayrak uyandik. Emzir gaz cikar yarim saat uyut emzir gaz cikar arada alt degistir.Tabi ben sifir uyku. Bu saate geldik. Cok kotuyum gece hic uyumadi diyorum.Esim de gerine gerine demez mi niye cok guzel uyuduk gece. Kardesim sen horul horul uyudun ben nobetteydim. Kac kere seslendim duymadi bile. Neyse sinirlerim cok bozuk bu sekilde nasil dayanicam bilmiyorum. Simdi kv de uyandi ona verdim biraz ben uyuyucam.

Kayınvalide gidip başbaşa kaldığınızda eve huzur gelir, sen rahatlarsın, çocuk rahatlar ;)

Gece yatarken eşim verdi

Kuzum chicco naturel feeling biberon öneriyorum.

Yaparsın canlı m, alışırsın. Ben şimdi ayakta bile verebiliyorum bu pozisyonda.
Kuzum sen uzunsun masallah sendd kol vardır ben ne yapayım 1:20 :KK70: halimle bebek elimden taşıyor kokumdan uzun
Kuzum chicco naturel feeling biberon öneriyorum.
Bana hediye geldi O açmadım hic 0+yaziuir ana sanırım onun 2. Aydan sonra ağzı değişiyormuş
LZim olursa onu da denerim gaz yapmıyor mu oda

Kuzum sen uzunsun masallah sendd kol vardır ben ne yapayım 1:20 :KK70: halimle bebek elimden taşıyor kokumdan uzun

Bana hediye geldi O açmadım hic 0+yaziuir ana sanırım onun 2. Aydan sonra ağzı değişiyormuş

Benim sütü sağıp verdiğim dönemde onu kyllandım. İnternette emmeyi o biberonla öğrendi yazıları çok okumuştum. Gerçekten de o biberonu emdikten sonra silikonla beni emmeye başladı. Onuda kabul etmiyordu. Ve o zaman gaz sorunu yaşamadık. Ve bence piyasada anne memesine en yakını o. Aynı meme gibi ucu damağa değiyor çünkü. Ve bebek çekmeden gelmiyor. Lansinoh çok gaz yaptı bizde. Emerken içi köpük köpük hava oldu hiç sevmedim. Ben arada bir dili pamukçuk olmasın diye su veriyorum chiccoyla veriyorum

Emzirme yastığın var mı?

Kızlar siz evde bi düzen kurdunuz mu? Bebeğin odası var ama ben orda bırakıp uyumasına falan gönlüm el vermiyor beşiğini yatak odasına aldım. Diyorum ki orda kuralım düzeni uyuduğunda oraya bırakayım gün içinde de. Zaten bölük pörçük uyuyor. Bütün işleri de yatak odasında yapayım buraya dağınıklık gelmesin diyorum. 1 gün böyleyken bi bakıyorum biz resmen salona taşınmışız :KK70: şuan 2 gündür benim isteğimle salonda yatıyoruz. Burayada ufak bi park yatak almıştım burda uyursada onun içinde uyur diye. Ana kucağımızda var salonda. Şuan her yerde kıyafet vs dağınıklığı var :) gün içinde salonda yatırsam ben iş yaparken sese hemen uyanıyor. Yatak odasında yatırsam içim rahat etmiyor dakika başı gidip bakıyorum koridor uzun git gel yapmaktan pert oluyorum :) napayım nasıl düzen kurayım. Siz nasıl yaşıyorsunuz bebekle ben gibi olan var mı. Yada bizim bitane görüntülü kamerayla çözülür mü sorunlar :KK70:
Bende oda yaptım. Şu an orda yatmıyor. Anne yanı beşik de almıştım. Yatak odasında yatağa bitişik koydum. Gündüz uyuduğunda herhangi bir yere koyuyorum. Salon yatak odası kendi odası mutfak farketmiyor. Ama akşam banyo yaptırıp anne yanında yatırıyorum mutlaka. Alıştı da. Sabah gözünü açtığında beni görüyo mıkırdanıyo :)

katreinur katreinur @Pembeevim2104 Homely_angel Homely_angel sabahki yaptığı kaka iyice mukusluydu hemen doktora randevu aldım. Bu arada şehir dışındayim annemlerin yanına gelmistim. Baska doktor buldum o yuzden. Fotoğraf gösterdim gece kakasini. İnek sütü alerjisi olabilir goruntuye göre dedi. Birkaç test istedi. Pazartesi alcaz sonucu bakalim.

Kızlar siz evde bi düzen kurdunuz mu? Bebeğin odası var ama ben orda bırakıp uyumasına falan gönlüm el vermiyor beşiğini yatak odasına aldım. Diyorum ki orda kuralım düzeni uyuduğunda oraya bırakayım gün içinde de. Zaten bölük pörçük uyuyor. Bütün işleri de yatak odasında yapayım buraya dağınıklık gelmesin diyorum. 1 gün böyleyken bi bakıyorum biz resmen salona taşınmışız :KK70: şuan 2 gündür benim isteğimle salonda yatıyoruz. Burayada ufak bi park yatak almıştım burda uyursada onun içinde uyur diye. Ana kucağımızda var salonda. Şuan her yerde kıyafet vs dağınıklığı var :) gün içinde salonda yatırsam ben iş yaparken sese hemen uyanıyor. Yatak odasında yatırsam içim rahat etmiyor dakika başı gidip bakıyorum koridor uzun git gel yapmaktan pert oluyorum :) napayım nasıl düzen kurayım. Siz nasıl yaşıyorsunuz bebekle ben gibi olan var mı. Yada bizim bitane görüntülü kamerayla çözülür mü sorunlar :KK70:
Hiçbir duzen yok odası var ama orda yatmıyor gece bizim yanımızda gündüz salonda yatakları var oralarda yatıyor kıyafetler her şey bizimde ortada salonda ev çünkü iki katlı in çık zor oluyor o yüzden her şey salonda

Emzirme yastığın var mı?
Var kuzum ama benim meme büyüklüğünden karindan tepe de kalıyor emzirme yastığı
Düz pozisyon deniyorum uçlarım cok acıyor yanlış veriyorum hala sanırım

Back
X