2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet aslında yüksek oranda çok hoşlanıyorum bu durumdan ama bazen sıcaktan bunalıyorum yada dinlenmek istiyorum:) o zaman da bebeğimi ağlatınca kötü hissediyorum.. benim canımı sıkan bu kadar emmesine rağmen doymayıp, mama yiyince doyup uyuması keşke arada doyup uykuya da dalabilse..

Sana aynen katiliyorum :)
Ben de hic dogmayacakmis gibi dusunuyorum artik. Bu 9 ay ruyaydi bir gun uyancam ve aslinda hic hamile bile degilmisim.:))))
Ne zormus beklemek yarabbim ya. Hayal kurmaktan bi hal oldum.
Hastane hayali, eve gelme, onunla ilk gunum... dalip dalip gidiyorum

Gitmek istediğim hastane genel anestezi ile yapıyormuş onu okudum az önce cnm, o yüzden kafam karıştı. Yoksa babası da lokal istiyor.. bizde bu aralar yaptıracağız inşallah

:)) aslında aramızdaki duygusal bağ için çok hoşuma gidiyor ama en azından arada bi saat ara verseler iyi olacak. Bana da 15-20 dk emzir her iki memeyi de dediler ama mümkün değil durmuyor. Ya mama verip şişiricem ya sonsuza dek emziricem :) geceleri mama veriyorum yalan yok ama gündüz genellikle emziriyorum.. peki seninki de mi bu kdr emmeye sanki doymuyormuş gibi uyumuyor?

Canım bi sure damla damla geliyor zaten merak etme gelir o emzir sen.benim bebeğimde olması gerekenden fazla kilo kaybetmiş ama çocuk doktoru daha sık emzir dedi.bi sure bitişik yasıcaz artık.sütünde gelecek inan.kolostrum sonası geliyor merak etme.ama pozitif dusun.bol su iç.sütün yok diyenlerede bakma sakın.

Selam Kızlar. Doğum yapanlara göz aydınlığı dilerim yapacak olanlara da Allah kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin..
Dr muayenem vardı dikişlerime falan baktı sıkıntı görünmüyor. Sezeryan olanlarda vardır dikiş etrafında hissizliği. Normal dedi, bir sene kadar sürecekmiş.
Bebeğimi emzirmeyi beceremediğim için kilo kaybetmişti baya. Yani Doğum kilosundan sonra 500gr verdi ikimiz de ter içinde kalıyorduk emzirirken bi türlü tutturamadım ucunu çok ağladı. göğüs ucu aldım onla daha iyi emmeye başladı. 10 günlük oğlum, 140 gr almış.
Bir de, poposunun arkasında kuyruk sokumunun orda bir delik var. Dr baktı, delik açık görünmüyor ama ultrason çekelim dedi. Kötü düşünmemeye çalışıyorum. Böyle bir durum yaşayan gören var mı?

Aynı cnm saatlerce tutuyrum bi o meme bi bu meme uyuyor emmiyor tam çekip yatağına koyuyrm aranmaya başlıyo :) yine alıyorum göğsüme ama çok yoruluyorum saatlerce sürse sürer çünkü uykuyu memede alıyor.. bende gündz takviye yapmıyrm geceleri veriyorum mamayı..şimdi yarım saat tutmaya çalışyrm illa uyusun diye beklemiyrm başını göğsüme koyup gazını çıkartyrm seviyrm ondan da hoşlanıyor

Kızlar şimdi dr dan geldim bugün 40 haftalık olduk kendi Dr um randevumu iptal ettiği için devlete gittim 2 gunde bir geleceksin 41 haftaya kadar olmazsa 41 de suni sancı vericez dedi bense suni sancı istemiyorum oğlumu suni sanciyla yapmıştım çok kötüydü bir sorun olmazsa 42 haftaya kadar beklemek istiyorum pazartesi günü kendi Dr uma gidicem

Oğluşun kızımla aynı tek farkla bnmki emzikte tutmuyo..

Mama veriyor musun sen de canım? Beni emince doymuyor resmen ya. Ağzıyla hala aç aç aranıyor. 60lık mamayı içiyor. Beni yarım saat de emse emerken uyursa yatağa koyunca 15dk sonra kalkıyor. Uyku diye bişey yok benim oğlum da sadece şekerleme yapıyor ya. Bi de yenidoğan bebek sürekli uyur diyorlardı hani nerde ???

Açılma olmazsada suni sancı veriliyo mu canım

Bunlar ilk ve gececek oyle dusun.Bu da bu zamanin getirdikleri.
Doymadigina aylik kilo kaybi varsa karar verilir canim.Cok emdigi icin ac kaldigi dusunulmez bebegin aklinda olsun.
Cunku mama daha agirdir daha yavas hazemederler bu yuzden daha uzun gelir acikmalari.Ama anne sutu hizla hazmedilir midesinide bagirsaklarini gelistirir yararli seyler vardir cunku anne sutunde.
Yani geciyor inan kizim suan 4 yasinda ve oyle ozleniyor ki.
Insana icinde bulununca o an zor geliyor ama hissettiklerinde normal.❤

Canim 10.gun bebegin en az dogum kilosunda olmasi beklenir,oncesinde vermeleri normaldir.
Diger durumu bilmiyorum insallah sikinti olmaz

Ilk 1 hafta cok uyur sonrasi tamamen 'bu kadar cocukta bu kadar enerji nasil olur?' diye dusundurur :)))))
Zor isler kizlar sabredin.
Insan sudan cikmis balik gb oluyor.

Kizlar bakin hepiniz ayni seyleri yasiyorsunuz.Bazi seylere doktorunuzla karar verin doymuyor gb dusunup baslamayin mamaya mesela.
Kilo alimi belirler.
10.gun en dogum kilosunda olmasi beklenir sonrasi ayliga bakilir.
Mama agir geldigi icin evet daha cok uyurlar.Cunku anne sutu hizli hazmedilir.
Emmek sadece doymak degil onu da unutmamak gerek.Manevi doyumda ikiniz icinde iyi.Uzun bi sure sizin kucaginizda da daha uzun uyuyacaktir.O yuzden yataga konduktan sonra daha az uyumalatida buyuk ihtimal.
Atak donemleri (bir nevi sinir gelisimi) daha fazla yapisirlar memeye mesela.
Bu kadar cok emmeleri,sık emmeleri guzel.Daha sutunuz ayarlaniyor.
3.ayda azalir gb hissedersiniz hatta ama aslinda artik bebisin talebine gore ayarlanmistir,akmaz,sizmaz zamanla.

Insanin herseyi bilesi,mudahaleyi nokta atisi yapasi gelir ama inanin zaten yapabileceginizin en iyisini yapiyorsunuz.
Kendinizede zaman ayirin emzirdikce babaya verin.Disari cikin,markete siz gidin bazen.Cikmasanizda mutlaka hava alin balkonda vs bebeginizle,oksijen sutunuz icinde iyi.Hep ayni odada kalmamayada dikkat edin cok sıkar belli bi zaman sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…