- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.881
Yaptım canım sıcak duşa da girdim. Sıkınca sanki az az ıslatmaya başladı ucunu.Sıcak kompres yaptn mı canım ? İnşallah gelecek stres yapma emzirmeye devam et inşallah gelecektir
Canım ben Philips avent elektronik pompa almıştım denedim elimle sıkınca ucunu ıslatacak kadar oluyor ama pompayla çekmeyi deneyince sıfır süt. O yüzden dünden beri sürekli emziriyorum.canım süt sagma makinaları çok güzel kanalları açıyor bizde makina kiraladik kullandım bebeğim yogunbakimda olduğu için eve gelince gogsumu bosaltamadigi için kullandım şimdi kullanmiyorum bizde 15 günlük olduk çok güzel sütum vardı iki üç gündür goguslerim yumusadi sütum azaldı sanki niye böyle oldu bilmiyorum makina kullanmadigim icinmi oldu bilemiyorum su çok içiyorum humana içiyorum
Canım çok haklısın kesinlikle psikolojik. Hastanede bebeğim sürekli emmek istiyordu annemle kayınvalidem refakatçiydi yanımda. Sütüm gelmedi, çocuk aç vs dediler. Hemşire sıkarak baktı annenin sütü var bebek annesine yakın olmak istiyor ve refleks olarak emmek ister dedi. Ama o durum benim psikolojimi olumsuz etkiledi ve hastaneden çıktığımda sütüm hiç gelmiyordu. Annemle kayınvalidem yanımdalar ve kayınvalidem bebeğimin annesiymiş gibi hareket ediyor çok bunaldım. Altını o açıyor haldir huldur yıkıyor gazını çıkarıyor ne dediysem alınmıyor da. Doldum taşmak üzereyim artık. Dün sıktığımda göğüs uçlarım ıslandı o sebeple sabaha kadar emzirdim diyebilirim. Bol bol da su içiyorum. Bakalım gelecek inşallah.Sut olmamasi binde bir rahatsizliktir,kalanlarin hepsi psikolojik.
Inan canim.
O ilk bozdugun moralini duzelt once.
Sen onun annesisin,Allah sana emanet etmis rahatla.Kimseyi dinleme.
Oype foşfoş bembeyaz cok sut bekleme zaten bebegin kucuk.Emdikce ayarlanacak ona gore.
Mamadan once her zaman emzir,gece ozellikle emzir,sadece ucunu degil tumunu tutturmaya bak,aci malesef bi sure oluyor emzirmeden sutunle nemlendir.Kapatirkende sutunden sur kurut oyle kapat.
Oncelikle bebek uyudukca uyu ve bebek emdikce sut daha cok cikar inan buna.Sutunun olduguna inan :)
Illa bisyler yapmak istersen Galactago damlaya goz atabilirsin ya da bazi kürler var ama sutun cogalacagindan suan duzenli emzirmeni tavsiye ederim,cunku birden bisyler yapmak sismesinede sebep olabilir.
yani bu tamamen kafanda bitiyor oyle dusun
10 gunden sonra özür sayilir diye biliyorum hatta yine de okunacak dualar var,daha iyi bilen birine sorabilirsin.
Yeniyim,temmuz ayindan sebep bakayim dedim :)
Sana da daha fazla ihtiyac duyar.Sadece doymak icin emmezler canim unutma hic.
Bigunleri diger gunlerini tutmayadabilir :)
Emziriyorum canım ama sarılıktan ötürü mama da veriyorum. Nasıl dengeleyeceğimi de bilemiyorum. Benimki 400 gr verdi daha şimdiden.Canım bi sure damla damla geliyor zaten merak etme gelir o emzir sen.benim bebeğimde olması gerekenden fazla kilo kaybetmiş ama çocuk doktoru daha sık emzir dedi.bi sure bitişik yasıcaz artık.sütünde gelecek inan.kolostrum sonası geliyor merak etme.ama pozitif dusun.bol su iç.sütün yok diyenlerede bakma sakın.
Canm benmkide bugun 20gunluk oldu ama simdiye kadar iki defa soyledgn gibi kustu birden oldu hemde hic sebepsiz. Ve gaz sancilarida oluo ara ara artk. Hatta bugun ilk defa kakasini yapana kadar aglayp durdu cok huzursuzdu yapinca rahatladi ve sustu demin aglayan kendi degilmis gibi masum masum bakinmaya basladi. Butun bunlar normal diye dusunuyorum yaniKızlar bebeğim 12 günlük oldu.dün birden kusmaya ve uyurken kıvranmaya bailadı.sizce normal mi? Öncesinde kusma veya gaz gibi bir durum olmamıştı.birden başlaması normal mi? Fazla kusuyır.bu sabah fışkırır gibi kustu
Yok canim kaburga kismi deilde belim ve dikislerim agrio acioİlk gun cok zordu agrı kesıcı ustune agrı kesıcı bnde öle bugun ıkıncı gun daha iim ama bnm karburgam batıor resmen nefes alıp werdıkce sızlere öle oldumu o daha zor
Yaptım canım sıcak duşa da girdim. Sıkınca sanki az az ıslatmaya başladı ucunu.
Canım ben Philips avent elektronik pompa almıştım denedim elimle sıkınca ucunu ıslatacak kadar oluyor ama pompayla çekmeyi deneyince sıfır süt. O yüzden dünden beri sürekli emziriyorum.
Canım çok haklısın kesinlikle psikolojik. Hastanede bebeğim sürekli emmek istiyordu annemle kayınvalidem refakatçiydi yanımda. Sütüm gelmedi, çocuk aç vs dediler. Hemşire sıkarak baktı annenin sütü var bebek annesine yakın olmak istiyor ve refleks olarak emmek ister dedi. Ama o durum benim psikolojimi olumsuz etkiledi ve hastaneden çıktığımda sütüm hiç gelmiyordu. Annemle kayınvalidem yanımdalar ve kayınvalidem bebeğimin annesiymiş gibi hareket ediyor çok bunaldım. Altını o açıyor haldir huldur yıkıyor gazını çıkarıyor ne dediysem alınmıyor da. Doldum taşmak üzereyim artık. Dün sıktığımda göğüs uçlarım ıslandı o sebeple sabaha kadar emzirdim diyebilirim. Bol bol da su içiyorum. Bakalım gelecek inşallah.
Emziriyorum canım ama sarılıktan ötürü mama da veriyorum. Nasıl dengeleyeceğimi de bilemiyorum. Benimki 400 gr verdi daha şimdiden.
EVet canım emzik niye öyle bi kelime demişsem :))))Yalancı meme ne canım emzikmi
Benimde pazartesi öyle bir kere gözüktü canım sancı ayıp olmasın diye heraldeYok canım nerdeeee :) pazartesi nst de sancının 0 göründüğü anlar oldu. Bildiğin yumoş yumoş takılıyor benimki
Valla ben çareyi duşta buldum..önce 2 günde 1 aldırırdım şimdi günübirlikMama veriyor musun sen de canım? Beni emince doymuyor resmen ya. Ağzıyla hala aç aç aranıyor. 60lık mamayı içiyor. Beni yarım saat de emse emerken uyursa yatağa koyunca 15dk sonra kalkıyor. Uyku diye bişey yok benim oğlum da sadece şekerleme yapıyor ya. Bi de yenidoğan bebek sürekli uyur diyorlardı hani nerde ???
Valla bizimde düzenli uykumuz yok gündüz neysede gece çok zorluyor bazen..evet arada mama veriyorum çok nadir.göğsümde süt kalmazsa falan..ne zaman düzene girecek hayatımız dört gözle bekliyorumMama veriyor musun sen de canım? Beni emince doymuyor resmen ya. Ağzıyla hala aç aç aranıyor. 60lık mamayı içiyor. Beni yarım saat de emse emerken uyursa yatağa koyunca 15dk sonra kalkıyor. Uyku diye bişey yok benim oğlum da sadece şekerleme yapıyor ya. Bi de yenidoğan bebek sürekli uyur diyorlardı hani nerde ???
Nuk un kauçuğunu aldım benimki hiçbirini tutmadı ama bu dediğimi çok beğendim yumuşak damaksız meme dokusunda sert değilKIZlar emzik kullanan var mı ? En sağlıklı kullanıylı hangisi acaba? Ban kızıma bi emzik aldm ama damaklı almışım onu emiyo ama damak yapısına zararlıymış damaklı emzik. Damaksız en kalitali anne memesine uygun emzik hangisi bilen var mı?
Canim biz avent soothie kullaniyoruz memnunuz. Normal damakli silikon emzikleri begenmedi tukurdu bebis. 0-3 aylik olanina bi bak istersen.KIZlar emzik kullanan var mı ? En sağlıklı kullanıylı hangisi acaba? Ban kızıma bi emzik aldm ama damaklı almışım onu emiyo ama damak yapısına zararlıymış damaklı emzik. Damaksız en kalitali anne memesine uygun emzik hangisi bilen var mı?
Canim bizim de 13. gunumuz. Ayni senin gibi azcik kanama oldu bi kac gundur de gene az akintim var. Emziren annelerin kanamasi erkenden bitiyomus diye okumustum bi yerde.Merhaba kızlar bizimde 10.günümüz kizimizla sezeryanla doğum yapanlara bisey sorcam dogum sonrasi kanamaniz nekadr surdu devam ediyormu.benim 1hafta oda çok az az devam etti 2.3gundur yok benim gibi olan varmi merak ediyorm
Valla ben çareyi duşta buldum..önce 2 günde 1 aldırırdım şimdi günübirlik
Valla bizimde düzenli uykumuz yok gündüz neysede gece çok zorluyor bazen..evet arada mama veriyorum çok nadir.göğsümde süt kalmazsa falan..ne zaman düzene girecek hayatımız dört gözle bekliyorum
Kızlar yardım lütfen. Kızım sürekli emmek ve memede kalmak istiyor. Kucağa da alıştı iyice. Memede 10dk duruyor sonra gözler gidiypr gazını çıkarırken falan uykuda oluyor ama yatağa koyunca boncuk boncuk bakıyor aranmaya başlıyor. Var mı bu duruma çözüm bulan.
Benimkide öyle cnm ilk anlamadım ama emerken yoruluyor uyuya kalıyor yavaş geldiği için..bazen sütümü sağıp veriyorum yada mama o zmn rahat uyuyor. Aç olunca uyuyamıyorKızlar yardım lütfen. Kızım sürekli emmek ve memede kalmak istiyor. Kucağa da alıştı iyice. Memede 10dk duruyor sonra gözler gidiypr gazını çıkarırken falan uykuda oluyor ama yatağa koyunca boncuk boncuk bakıyor aranmaya başlıyor. Var mı bu duruma çözüm bulan.
O gaz canım gaz sıkışması var sende mutlaka onu halletmen rahatlaman lazım ben maalesef 3 gün boyunca afedersin gaz çıkaramadım ve lavman yaptım mecburen ondan sonra baya rahatladım yoksa sağ kaburgamın altindan baya batma oluyordu nefes bile alamıyordum ve kriz gecirdim resmen aglayip bagirmaya başladım hrmsire gelip ağrı kesici iğne yaptı ondan sonra ağrım azaldı yani çoğu sancı ve ağrılar hep gazdan oluyor hatta dikiş yerleri bile acıyor gazdan gerginlikten dolayıİlk gun cok zordu agrı kesıcı ustune agrı kesıcı bnde öle bugun ıkıncı gun daha iim ama bnm karburgam batıor resmen nefes alıp werdıkce sızlere öle oldumu o daha zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?