- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.801
Biz geçen gece çıktık saat 23.00 da dondurmaciya gittik dondurma yedik biraz turlayip geldik evden çıkıp eve gelene kadar bizimki uyudu eve girince ağlamaya başladı :)Kızlar günaydın. Biz 20 günlük olduk. Dışarı çıkmayı o kadar özledim ki.
Canim lohusalikta özür 40 günden sonra baslar, o 10 gün nornal adet icinSut olmamasi binde bir rahatsizliktir,kalanlarin hepsi psikolojik.
Inan canim.
O ilk bozdugun moralini duzelt once.
Sen onun annesisin,Allah sana emanet etmis rahatla.Kimseyi dinleme.
Oype foşfoş bembeyaz cok sut bekleme zaten bebegin kucuk.Emdikce ayarlanacak ona gore.
Mamadan once her zaman emzir,gece ozellikle emzir,sadece ucunu degil tumunu tutturmaya bak,aci malesef bi sure oluyor emzirmeden sutunle nemlendir.Kapatirkende sutunden sur kurut oyle kapat.
Oncelikle bebek uyudukca uyu ve bebek emdikce sut daha cok cikar inan buna.Sutunun olduguna inan :)
Illa bisyler yapmak istersen Galactago damlaya goz atabilirsin ya da bazi kürler var ama sutun cogalacagindan suan duzenli emzirmeni tavsiye ederim,cunku birden bisyler yapmak sismesinede sebep olabilir.
yani bu tamamen kafanda bitiyor oyle dusun
10 gunden sonra özür sayilir diye biliyorum hatta yine de okunacak dualar var,daha iyi bilen birine sorabilirsin.
Yeniyim,temmuz ayindan sebep bakayim dedim :)
Sana da daha fazla ihtiyac duyar.Sadece doymak icin emmezler canim unutma hic.
Bigunleri diger gunlerini tutmayadabilir :)
Biliyorum canım ama ağlayınca elim ayağıma dolanıyor, eşim daha sakin kızımda ondan sakinleşiyor. Elbet alışıcaz artık birbirimize :)
Kizlar mesajlari takip edemedim .Ameliyatım harika gecti .Sonra tum aksilikler bizi buldu.Tek kişilik oda yokmus biri 2 kisilikten taburcu olcakmis. O odaya gectik guya odayi bize kapatcaklardi .Dedikleri saatte taburcu etmediler hastayı (yasli bir kadin rahim ameliyatina gelmis ve basinda 5 kisi )
Ben ameliyattayken bebeğimin basina üşuşmusler.Bizimkiler hastaneyle papaz olmus. Ben geldigimde gitmislerdi .Odanin penceresi ve kapisi bozuktu milyon kere teknik servise bildirdik gece 4 te ancak yaptilar .
O geceki nöbetçi hemsire kabusum oldu. Yaptıgı her bakimi beni aglata aglata yapti.Hatta karna basma olayında beni gerçek anlamda şoka soktu 4.kez yapti ve ben 2.de tepeden tirnaga titriyordum çenem kitlendi .Maksadim kimseyi korkutma degil tamamen benim şanssizligim .11de uyuşukluk gecti yurumem gerekiyordu o an sadece annem vardi .Beni personel az diye oyaladi ve 3 saat sonra yurumeme izin verdi. Esim ve o aptal kadin ilk kaldırdı ...Sonra bana bagirlamaya basladi dik yürü tek sen boylesin.vs.Ben sinirden deliye döndüm. Once bi iki damla süt gelmişti üzüntüyle devami gelmedi .Pompa kullandik uç icin cok ise yaradi. Mama istiyoruz kan sekeri dusmesin diye 1 saat sonra gonderiyor .Kabus gibi bir geceydi. Ne zaman mesai değişti. Hayat normale dondu .Dun aksam da taburcu olduk .Ben dogum sabahindan beri su ana kadar 2 saat uyumusum .Hala tam yuruyemiyorum .Surekli humana ve su iciyorum .
Beni merak eden herkese tesekkur ederim .
Canim lohusalikta özür 40 günden sonra baslar, o 10 gün nornal adet icin
geçmiş olsun canım kötü olmuş yaşadıkların artık evindesin stres olma emzirmeye sağım yapmaya devam et iner sütün inşallah bol bol yürü yoksa gerçekten zor toparlanıyorsun tekrar hayırlı olsun oğluşunKizlar mesajlari takip edemedim .Ameliyatım harika gecti .Sonra tum aksilikler bizi buldu.Tek kişilik oda yokmus biri 2 kisilikten taburcu olcakmis. O odaya gectik guya odayi bize kapatcaklardi .Dedikleri saatte taburcu etmediler hastayı (yasli bir kadin rahim ameliyatina gelmis ve basinda 5 kisi )
Ben ameliyattayken bebeğimin basina üşuşmusler.Bizimkiler hastaneyle papaz olmus. Ben geldigimde gitmislerdi .Odanin penceresi ve kapisi bozuktu milyon kere teknik servise bildirdik gece 4 te ancak yaptilar .
O geceki nöbetçi hemsire kabusum oldu. Yaptıgı her bakimi beni aglata aglata yapti.Hatta karna basma olayında beni gerçek anlamda şoka soktu 4.kez yapti ve ben 2.de tepeden tirnaga titriyordum çenem kitlendi .Maksadim kimseyi korkutma degil tamamen benim şanssizligim .11de uyuşukluk gecti yurumem gerekiyordu o an sadece annem vardi .Beni personel az diye oyaladi ve 3 saat sonra yurumeme izin verdi. Esim ve o aptal kadin ilk kaldırdı ...Sonra bana bagirlamaya basladi dik yürü tek sen boylesin.vs.Ben sinirden deliye döndüm. Once bi iki damla süt gelmişti üzüntüyle devami gelmedi .Pompa kullandik uç icin cok ise yaradi. Mama istiyoruz kan sekeri dusmesin diye 1 saat sonra gonderiyor .Kabus gibi bir geceydi. Ne zaman mesai değişti. Hayat normale dondu .Dun aksam da taburcu olduk .Ben dogum sabahindan beri su ana kadar 2 saat uyumusum .Hala tam yuruyemiyorum .Surekli humana ve su iciyorum .
Beni merak eden herkese tesekkur ederim .
Oldu kuzum ne yazık ki ama çok sürmedi çok şükür kalkanı taktım lansinoh krem sürdümDün bende aldım nasıl kullanacağm bakalım :) göğüslerin yara olmadı dimi lansinohta aldım neolur neolmaz diye. Burun aspiratörü de aldım annem baktı biz sizi böyle mi büyüttük kızıımm diyo sizin zamanınızda yokmuş şekerim napalım dedm bende :)) sezaryen sonrası sütün hemen inmesi için napabilirim acaba ?
Kiraz çekirdekli bel kemeri gormuştum ondan alıp denesene hem reflü için hem gazı için iyi gelir belki
Canım bir doktora haber ver istersenKizlar az once annem bebegin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan
Hayır cisli bezde pipiden .Dr un donus yapmasını bekliyorumCanım bir doktora haber ver istersen
Kan diskidann mi geldi?
Kuran da gecmeyen Peygamber dualari mevcut ama ezberimde yok malesef ama biz okuysmasakda telden acip dinletebiliriz :)Hisleri birebir aliyorlar evet.Buyuse bile mesela sen istemedigin biyere gidiyor olsan,durmaz :)
Babalar bu konuda biraz daha iyi cidden :)
Nasil odeyecek hakkini.Hayatinin en guzel durumunu yasamisken aklinda biraktiklarina bak.Keske azcik sabirli olsalar boyle islerle ugrasanlar.
Kendini yormadan az az yuru dinlen,yurudukce daha cok acilirsin.
Bazi kanamalar erken bitiyor.Iliski icinde 40 gun degil mesela.O kafami karistirdi sanirim :)
Ama okunabilecek seyler var degil mi?
Bende gerci bana daha cok var senin son 1 günün kalmiş ama bende doğuramayanlar listesinden cıkıp doğuranlara katılmak isdiyorum.Doguramayanlarda bugunstrese girdim hic bir belirti yok
Canım bir yerde normal olduğunu okumuştum ama tedbiri elden bırakmamak lazım, hatta pembeye dönük olmuştu benim oğlumun sanırım idrardaki su miktarı azalınca oluyordu,ama kıpkırmızı ise bilmiyorumHayır cisli bezde pipiden .Dr un donus yapmasını bekliyorum
Kizlar az once annem bebegin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan
Kuran da gecmeyen Peygamber dualari mevcut ama ezberimde yok malesef ama biz okuysmasakda telden acip dinletebiliriz :)
canım bizde de oldu o ama kiremit rengi gibiydi kan değildi ona emin olun kiremit rengi gibi olan idrarda kristalleşme oluyormuş ondan kaynaklı normalmiş ama kan olduğuna eminsen doktora götürünKizlar az once annem bebegin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan
Emzirirken göğsü kanayan annelerde olabilir diye biliyorum, sende var mı öyle bir durum ?Kizlar az once annem bebegin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan
Canım aynı şeyi bende yaşadm merak etme normalmiş annenin hormonlarından etkilenirmiş bebekler. Sonrada bidaha olmadı zaten. İlk kakanızı yaptınız mı?Kizlar az once annem bebegin bezini değiştiriyordu 4 5 damla kan var.Cok panikledik .Boyle bir durum yasayan erkek bebek annesi var mi ya da bilgisi olan
A ben seni bebişine kavuştun sanıyodum canım sende benim gibi belirtisi olmayan gün sayanlardanmışsın :)Herkes birer birer bebeklerine kavuşuyor ne güzel. 40ı çıkanlar bile var. Ben 38+1 deyim. Hiçbir belirti yok .insan ne kadar özlem, merak ve endişe ile bekleyebilirse bende hepsinden bir o kadar var. İnşallah sağlıkla pamuklarımızı kucağımıza alırız biz de tez zamanda. Sayılı gün çabuk geçer lafına inanmıyorum artık :)
canım bizde olmadı ama bir arkadaşım dedi ben hiç bilmiyordum sanada diyim belki annen biliyordur pipisini aşağıya doğru yavaş yavaş çekmek gerekiyormus tıkanıklık olmasın diye cisini yapamama durumu olabilirmis ara sıra yapmak lazimmis ama kan durumunu bilmiyorumHayır cisli bezde pipiden .Dr un donus yapmasını bekliyorum
Canim nişan gelmesi hemen sancı başlaması değil ki iyiki gitmemişsin yatışini yapıcaklardı sen sıkılınca dayıycakdılar suni sancıyı. Sirf can sıkıntısondan ve yatağa bağli kalmakdan tek dikat etdiğin şey saat ve sancı olucakdı.
Sen evinde bekle su sancı gelirse gidersin erken gitmenin bir faydası yokki.
almilacm canım bebek hareketlerini hissediyorsan beklemeye devam et bence, çünkü hastanedeki kısım ne kadar kısa sürerse o kadar iyi eninde sonunda gelir bugun olmazsa yarın =)
sancım çoğalmadığı için dün hastaneye gitmedim. Bu sabah kontrol vardı doğum hala başlamamış iki gün sonra kontrole çağırdıalmilacm naptın canım, ne durumdasın
Canım anneden geçen hormonlardan olabilir diye okumuştum çiş ise..Hayır cisli bezde pipiden .Dr un donus yapmasını bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?