- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.841
Gunduz uyumuyor once stres oluyordum ama stres ona geciyor diye takmamaya calisiyorum. Ama iki gece ust uste gozunu kirpmayinca cok yıprandım. O agladikca agladim .ikimiz de stres topu olduk haliyle .Normalde senin gibi yapıyorum. Hep ayni odada ayni beyaz gurultude,ayni ritimde pispisla ,ayni yöntemle uyutmaya calisiyorum. Bir rutin oluşturmak icin .Ama sadece memede uyumak istiyor .Uykusuzluktan memeye gelir gelmez gozunu kapatiyor .Hem inliyor hem emiyor.O kadar üzülüyorum ki .Yatagina koyarken uyaniyor.Oysa memeyi emzik gibi kullanip uzun sure duruyor .En minimum duzeyde hareket edip koyuyorum.Pispisa devam ediyorum ama saatlerce uyumus gibi aciyor gozleriniInternetten baktım emzirmeden kaynaklı olabilir yazıyor canım doktora gidicem sorucam merak ediyorum ama kızımdan fırsat olmuyor ama normaldir bence araştırdığım kadarıyla öyle yani.
Bazıları aylarca olmuyor bazıları oluyor demek ki bünyeden bünyeye değişiyor.
Canım acaba uyutmaya çalışırken ağlayınca panik oluyor musun yada ağladı diye hemen alıyor musun?
yap diye söylemiyorum ama benim kızımda uykuya geçerken ağlıyor mızırdanıyor ama ben taviz vermiyorum uykusu olduğundan eminsem çığlık çığlığa ağlamadığı sürece kundak yapıp kucağımda pışpışlıyorum ne konuşuyorum ne gözlerine bakıyorum ağladığında sarılıyorum özellikle karanlık sessiz bi odada sadece pışş pışş şeklinde. Bi süre sonra gözleri kapanmaya başlıyor. Hatta bazen mızırdarken kundağı açmaya çalışıyor ama fırsat vermiyorum. Gözleri küçülmezse 10-15 dk sonra kundağı açıyorum oyun oynuyorum konuşuyorum 10-15 dk sonra tekrar deniyorum böyle bi şekilde uyuyor. 5 dk kadar ağlıyor belki ama uyuyunca dinleniyor oda sakin bi gün geçiriyor bende daha mutlu ilgileniyorum. Bazı günler 5 dkda uyuyor bazı günler 1 saatte. Tabi bazen ne yaparsam yapayım uyumadığıda oluyor. Dün gece öyleydi mesela bugün baş ağrısından ölüyorum. O yüzden seni düşünemiyorum bile eminim çok zorlanıyorsundur.
Bizimkinin ninesi de var.Tam uyuyacakken geldiler .Benimki saf saf bakıyordu bagira bagira sevdikleri icin hircinlasti.Tutturdu ben bunu uyuturum sen git yat. Elinden zor aldim.O sırada benimki meme vermedigim icin küstü 5 dk da ona ugrastim.canim bebegi biraz gosterip sonra icerde otur sen, uyut. Zaten agliyorlar meme istiyorlar, misafir de gelse yaninda oturamiyorum ben
Birebir olanlar pahalıymış evet .Benimki biraz duzelse arkadasim aldigi egitimi paylasir benimle .O gunler de gelir insallah.Bize şart zaten canim. Ama 250 de iyiymis. Hele ki sonuc veriyorsa hayli hayli deger. Ben daha pahalidir diye dusunuyordum.
Yalniz değilsinAz önce s8nirden oturup ağladım kesinlikle uyku yok bitkac gündür ne oldi anlayamadım bugün sadece 45 dk uyudu öğlen ondan sonra kesinlikle uzun uyumadı emiyor uyuyo yatiryirm kundak yapıp 5 dk sonra çığlık kiyamek uyanıyor kucağımda da aglamayadevam ediyo karnı ağrıyor diye masaj yaptım banamisin demedi daha fazla ağladı ne olucak böyle offf offf abisinin kucağında falan dururdu ama o da yok Allah'ım ne olur bize yardım et!!!
geçen hafta 2 kere kahverengi leke geldi wcde o kadar onun dışında hiç belirti yok inşallah düzene girsin de beklemedeyim olmadıkça da acaba hamilelik olurmu diye kafamda deli sorular :))Hiç bi belirti yok mu ? Bakalım ne zaman gelecek :) düzene girer oda zamanla.
ben 5 damla kullanıyordum bıraktıktan sonra farkettimki bize pek etkili olmadı kakası gazı aynı inşallah sizde etki ederBio-gaia kullanan anneler kac damla kullaniyorsunuz. Dr bize gunde 6 damla verdi ama ise yaramiyor sanki. 1 haftadir duzenli kullaniyoruz. Her dk ikiniyor gibek deligi buyudu zorlanmaktan !
Benimkinin doğması gereken tarih 21 temmuz ama sezeryandan dolayı 1 hafta erken oldu.
Benimki de 22 haİran doğumlu ve biz bu atağı dün yaşadık sanırım
[ 40 dk kadar sonra kızımın verem aşısı var :'( öğleden sonrada benim dopplerim bugün annemlerde gidiyor hiç sevmedim bugünü. Sizin bebeklerinizde bir anda fazla yenidoğana bağlıyormu ? Benim kız hep memede kalırdi tamam ama arada nefes alırdım. Dün öğleden sonra öyle bir krize girdiki zaptedebilmek için emrine amade oldum gündüz gece sonuç 1 günde yara olmuş memeler ] Sabah haziran annelerinde yazdığım mesajForse 22 hazirandan selamlar :)
Aman aman dur bide onu çıkarma :))geçen hafta 2 kere kahverengi leke geldi wcde o kadar onun dışında hiç belirti yok inşallah düzene girsin de beklemedeyim olmadıkça da acaba hamilelik olurmu diye kafamda deli sorular :))
Bide işin tuhafı sağma makinesini taktm sağmaya çalışırken oldu alâkası var mı bilmiyorumInternetten baktım emzirmeden kaynaklı olabilir yazıyor canım doktora gidicem sorucam merak ediyorum ama kızımdan fırsat olmuyor ama normaldir bence araştırdığım kadarıyla öyle yani.
Bazıları aylarca olmuyor bazıları oluyor demek ki bünyeden bünyeye değişiyor.
Canım acaba uyutmaya çalışırken ağlayınca panik oluyor musun yada ağladı diye hemen alıyor musun?
yap diye söylemiyorum ama benim kızımda uykuya geçerken ağlıyor mızırdanıyor ama ben taviz vermiyorum uykusu olduğundan eminsem çığlık çığlığa ağlamadığı sürece kundak yapıp kucağımda pışpışlıyorum ne konuşuyorum ne gözlerine bakıyorum ağladığında sarılıyorum özellikle karanlık sessiz bi odada sadece pışş pışş şeklinde. Bi süre sonra gözleri kapanmaya başlıyor. Hatta bazen mızırdarken kundağı açmaya çalışıyor ama fırsat vermiyorum. Gözleri küçülmezse 10-15 dk sonra kundağı açıyorum oyun oynuyorum konuşuyorum 10-15 dk sonra tekrar deniyorum böyle bi şekilde uyuyor. 5 dk kadar ağlıyor belki ama uyuyunca dinleniyor oda sakin bi gün geçiriyor bende daha mutlu ilgileniyorum. Bazı günler 5 dkda uyuyor bazı günler 1 saatte. Tabi bazen ne yaparsam yapayım uyumadığıda oluyor. Dün gece öyleydi mesela bugün baş ağrısından ölüyorum. O yüzden seni düşünemiyorum bile eminim çok zorlanıyorsundur.
Böyle devam ederse annemi çağircam.Evimde bir düzen oluşturmak istiyorum
Ben nerde hata yapiyorum kizlar
Uyumadan sabah oldu 9 de okula gittik 45 dk falan arabasında uyudu. Az once kanguruya koyup disari çıktık. Yarım saat mizmizlandi.Sesi iyice yukselince eve donmek zorunda kaldim. Mama yedirdim gazi cikti altini degistitip emzirdim. Emzirirken uyudu .Daldi.Yatagina koyarken uyandi.
Simdi yarim kundak yapip besigine koydum .Yarim saati gecti sallıyorum ama gozleri sonuna kadar acik
Allah kolaylık versin canim. Bazı günler öyle oluyor. Benim kızımda 1-2 gündür doğru düzgün uyumuyor. Geçici bi süreç olabilir belki atak haftasıdır belki ağrısı vardır.Az önce s8nirden oturup ağladım kesinlikle uyku yok bitkac gündür ne oldi anlayamadım bugün sadece 45 dk uyudu öğlen ondan sonra kesinlikle uzun uyumadı emiyor uyuyo yatiryirm kundak yapıp 5 dk sonra çığlık kiyamek uyanıyor kucağımda da aglamayadevam ediyo karnı ağrıyor diye masaj yaptım banamisin demedi daha fazla ağladı ne olucak böyle offf offf abisinin kucağında falan dururdu ama o da yok Allah'ım ne olur bize yardım et!!!
Aslında rutin oluşturmak için erken diyorlar ama alışıyor bebekler. Ben kızımı emziriyorum mama veriyorum altını değiştiriyorum. Sonra alt açma bezinden almadan üstüne doğru eğilip konuşuyorum gülüyorum öpüyorum falan bi 10 dk kadar. Nasıl alıştıysa altını her kapattığımda daha ben konuşmadan gülüyor onunla konuşmamı bekliyor. Yine de uyku için erken olabilir rutin. Bide aramızda gün farkı var benimde şunun şurasında 15-20 gündür falan bu şekilde uyuyor onun öncesinde herşeyi deniyordum uyutamıyordum üstüne çığlık çığlığa ağlıyordu bazen pışpışla bazen müzikle dans ederken bazen hoplatırken bazen kucağımda yatarken uyuyordu. Yeni yeni düzene giriyor. Seninde yakında düzelir umarım. Farklı şekiller dene sürekli elbet birisine yenik düşücek. Biz bi ara battaniyeyle bile salladık çaresiz kalıp işe yaramadı yoksa hamak falan alıcaktım. Bide yatak dışında bi yere yatırmayı dene istersen. Benim kızım bi ara gündüz sadece kanepede uyudu mesela yatağa alınca uyandı hep. Şimdide gündüz anakucağında uyuyor yatağa alınca açıyor gözleri, gece beşiğinde uyuyor. Oyuncak olduk ellerinde ama her yolu denemekte fayda var.Gunduz uyumuyor once stres oluyordum ama stres ona geciyor diye takmamaya calisiyorum. Ama iki gece ust uste gozunu kirpmayinca cok yıprandım. O agladikca agladim .ikimiz de stres topu olduk haliyle .Normalde senin gibi yapıyorum. Hep ayni odada ayni beyaz gurultude,ayni ritimde pispisla ,ayni yöntemle uyutmaya calisiyorum. Bir rutin oluşturmak icin .Ama sadece memede uyumak istiyor .Uykusuzluktan memeye gelir gelmez gozunu kapatiyor .Hem inliyor hem emiyor.O kadar üzülüyorum ki .Yatagina koyarken uyaniyor.Oysa memeyi emzik gibi kullanip uzun sure duruyor .En minimum duzeyde hareket edip koyuyorum.Pispisa devam ediyorum ama saatlerce uyumus gibi aciyor gozlerini
Bizimkinin ninesi de var.Tam uyuyacakken geldiler .Benimki saf saf bakıyordu bagira bagira sevdikleri icin hircinlasti.Tutturdu ben bunu uyuturum sen git yat. Elinden zor aldim.O sırada benimki meme vermedigim icin küstü 5 dk da ona ugrastim.
Birebir olanlar pahalıymış evet .Benimki biraz duzelse arkadasim aldigi egitimi paylasir benimle .O gunler de gelir insallah.
Olabilir canım hormonlarla ilgilidir muhtemelen. Sağma işi nasıl gidiyor bu arada?Bide işin tuhafı sağma makinesini taktm sağmaya çalışırken oldu alâkası var mı bilmiyorum
İlki başarısız. Soldan bi damla sağdan iki damla geldi. Mamadan sonra 2dk sağdan emzirdim bebeği geri bıraktı tutmsk bilmiyor. Karınca misali su taşıyorum biliyorum. Bebeği emzirmeye çalışsam 2 3saate bir sağsam Sütüm çoğalır mı acaba hemen demorolize olmak istemiyorumAllah kolaylık versin canim. Bazı günler öyle oluyor. Benim kızımda 1-2 gündür doğru düzgün uyumuyor. Geçici bi süreç olabilir belki atak haftasıdır belki ağrısı vardır.
Aslında rutin oluşturmak için erken diyorlar ama alışıyor bebekler. Ben kızımı emziriyorum mama veriyorum altını değiştiriyorum. Sonra alt açma bezinden almadan üstüne doğru eğilip konuşuyorum gülüyorum öpüyorum falan bi 10 dk kadar. Nasıl alıştıysa altını her kapattığımda daha ben konuşmadan gülüyor onunla konuşmamı bekliyor. Yine de uyku için erken olabilir rutin. Bide aramızda gün farkı var benimde şunun şurasında 15-20 gündür falan bu şekilde uyuyor onun öncesinde herşeyi deniyordum uyutamıyordum üstüne çığlık çığlığa ağlıyordu bazen pışpışla bazen müzikle dans ederken bazen hoplatırken bazen kucağımda yatarken uyuyordu. Yeni yeni düzene giriyor. Seninde yakında düzelir umarım. Farklı şekiller dene sürekli elbet birisine yenik düşücek. Biz bi ara battaniyeyle bile salladık çaresiz kalıp işe yaramadı yoksa hamak falan alıcaktım. Bide yatak dışında bi yere yatırmayı dene istersen. Benim kızım bi ara gündüz sadece kanepede uyudu mesela yatağa alınca uyandı hep. Şimdide gündüz anakucağında uyuyor yatağa alınca açıyor gözleri, gece beşiğinde uyuyor. Oyuncak olduk ellerinde ama her yolu denemekte fayda var.
Olabilir canım hormonlarla ilgilidir muhtemelen. Sağma işi nasıl gidiyor bu arada?
Kendi çıkarsa bilememAman aman dur bide onu çıkarma :))
pes etme canım inşallah sağdıkça çoğalır bebeğin emdiği gibi olmaz ama sağdıkça artıyor bende Bi ara sağıyordum ordan biliyorumİlki başarısız. Soldan bi damla sağdan iki damla geldi. Mamadan sonra 2dk sağdan emzirdim bebeği geri bıraktı tutmsk bilmiyor. Karınca misali su taşıyorum biliyorum. Bebeği emzirmeye çalışsam 2 3saate bir sağsam Sütüm çoğalır mı acaba hemen demorolize olmak istemiyorum
Evet beklenen tarih 12 temmuzdu 22 hazlranda kucağıma kondu meleğim 21 gün erken geldiBenimki de 14 temmuzda doğması gerekiyordu 3 hafta erken doğdu. Dün yaşadığımız 8.hafta atağı olmalı. Bir de 9.hafta var daha, çok zor oluyor atlatmak. Çocugun enerji tavan yapıyor anneyi babayı tanımıyor valla meme mama kucak full servis istiyor, ağlama krizleri eşliğinde tabi.
Aslında hatalı söyledim .14 temmuz a göre 8. atak haftamız
Aslında yanlış söylemişim.. doğrusu 40 haftaya göre doğması gereken tarihimiz 14 temmuz a göre atak haftamız.... Sizinki de mi yaklaşık 3 hafta erken doğdu acaba?
Evet bu kesinlikle büyüme atağı.
Çocuk krize giriyor anne baba tanımıyor valla mama meme kucak hoppidi istiyor çılgın ağlamalarla beraber .
Bu arada gündüz yoğun uyku uyuyorsa bilinki akşam 20:00 ile - 02:00 arası büyüme atağı geçirecek. O ara büyüme hormonları salınıyor. Ve gün boyu uyku ve beslenme ile geceye enerji topluyorlar
Canım biliyorsun benim kızımda emmiyordu. Sağıyordum az çıkıyordu. İlk gün benimde 5-6 damla gelmişti sağınca ağlamıştım 3 gün sağmamıştım. Şimdi kateterle veriyorum mamayı biberonu unuttu. İlk günler beni 5-10 dk emdi biberon bekledi ağladı hemen mamayı kateterle verdim memeden soğumasın diye 3 gün sonra baktım daha uzun emiyor mırıldanıyor ama o damla damla gelen sütüde alıyor. Zor oluyor ama olsun meme tetikleniyor damla damlada olsa emiyor. Önce sağ sol sağ sol yarım saat 40 dk zorluyorum ağlayınca mama yapıp eds ile veriyorum. Sonra 1 saat sonra sağıyorum 10-15 cc çıkıyor 3-4 kere sağsam bi öğün mamamız oluyor ama olsun. Süt bitmesinde. Ama 2 gündür günde 5-6 kere verdiğim mama 4e düştü sanırım eme eme süt artmaya başladı. Yada sadece ilk sütü alıyordu şu an daha uzun emdiği için son süttende alıyor daha fazla doyuyor. Bence sende mamayı kateterle ver biberon kullanma.İlki başarısız. Soldan bi damla sağdan iki damla geldi. Mamadan sonra 2dk sağdan emzirdim bebeği geri bıraktı tutmsk bilmiyor. Karınca misali su taşıyorum biliyorum. Bebeği emzirmeye çalışsam 2 3saate bir sağsam Sütüm çoğalır mı acaba hemen demorolize olmak istemiyorum
Ay inşallah çok sağol olumlu yanıta çok ihtiyacım varKendi çıkarsa bilemem
Evime doneyim spirale yapışcam hemen
pes etme canım inşallah sağdıkça çoğalır bebeğin emdiği gibi olmaz ama sağdıkça artıyor bende Bi ara sağıyordum ordan biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?