- 3 Aralık 2011
- 3.373
- 4.896
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.861
Cnm ınsallah dolu dolu sütün olur bol bol su iç ve her fırsatta dinlen uyu çok önemli bıde ben de çok işe yarıyor petıbör bisküvi :)Ay inşallah çok sağol olumlu yanıta çok ihtiyacım var
benim de kayinvalide kayinpeder gelecek bu haftasonu. Ayni seyler yasanacak buyuk ihtimalle ama agladiginda ben hemen aliyorum, tabi cocugu sevdirmiyor bizden kiskaniyor diye dusunuyorlar, eminim ama onemli degil. Amann bu onceki nesil bizi cok tuhaf yetistirmis. Bir de sizi de biz buyuttuk laflari var. Fethetmissiniz tebriklerGunduz uyumuyor once stres oluyordum ama stres ona geciyor diye takmamaya calisiyorum. Ama iki gece ust uste gozunu kirpmayinca cok yıprandım. O agladikca agladim .ikimiz de stres topu olduk haliyle .Normalde senin gibi yapıyorum. Hep ayni odada ayni beyaz gurultude,ayni ritimde pispisla ,ayni yöntemle uyutmaya calisiyorum. Bir rutin oluşturmak icin .Ama sadece memede uyumak istiyor .Uykusuzluktan memeye gelir gelmez gozunu kapatiyor .Hem inliyor hem emiyor.O kadar üzülüyorum ki .Yatagina koyarken uyaniyor.Oysa memeyi emzik gibi kullanip uzun sure duruyor .En minimum duzeyde hareket edip koyuyorum.Pispisa devam ediyorum ama saatlerce uyumus gibi aciyor gozlerini
Bizimkinin ninesi de var.Tam uyuyacakken geldiler .Benimki saf saf bakıyordu bagira bagira sevdikleri icin hircinlasti.Tutturdu ben bunu uyuturum sen git yat. Elinden zor aldim.O sırada benimki meme vermedigim icin küstü 5 dk da ona ugrastim.
Birebir olanlar pahalıymış evet .Benimki biraz duzelse arkadasim aldigi egitimi paylasir benimle .O gunler de gelir insallah.
Pudingle anne pastası yapıp yesem o bisküvileri işe yarar mı yine :)))Cnm ınsallah dolu dolu sütün olur bol bol su iç ve her fırsatta dinlen uyu çok önemli bıde ben de çok işe yarıyor petıbör bisküvi :)
Cuma evime dönüyorum orda eds ye başlarım canım ne gerekiyosa yapmak istiyorum ki vicdanım sızlıyo yoksa. Ay yol 10 saat. Heyecanlıyım. Otobüsle gideceğim. Bakalım nasıl olacak..Canım biliyorsun benim kızımda emmiyordu. Sağıyordum az çıkıyordu. İlk gün benimde 5-6 damla gelmişti sağınca ağlamıştım 3 gün sağmamıştım. Şimdi kateterle veriyorum mamayı biberonu unuttu. İlk günler beni 5-10 dk emdi biberon bekledi ağladı hemen mamayı kateterle verdim memeden soğumasın diye 3 gün sonra baktım daha uzun emiyor mırıldanıyor ama o damla damla gelen sütüde alıyor. Zor oluyor ama olsun meme tetikleniyor damla damlada olsa emiyor. Önce sağ sol sağ sol yarım saat 40 dk zorluyorum ağlayınca mama yapıp eds ile veriyorum. Sonra 1 saat sonra sağıyorum 10-15 cc çıkıyor 3-4 kere sağsam bi öğün mamamız oluyor ama olsun. Süt bitmesinde. Ama 2 gündür günde 5-6 kere verdiğim mama 4e düştü sanırım eme eme süt artmaya başladı. Yada sadece ilk sütü alıyordu şu an daha uzun emdiği için son süttende alıyor daha fazla doyuyor. Bence sende mamayı kateterle ver biberon kullanma.
Benmki bikacgu dur gunduz fazla emip aksam 8de uyuyoo buyume atagimi gecirio ana hep ayni yone yatio die gidip gelip ceviriom kafasino cevirmeym bari rahat birakaym kuzucugumu guzel guzrl buyusunBenimki de 14 temmuzda doğması gerekiyordu 3 hafta erken doğdu. Dün yaşadığımız 8.hafta atağı olmalı. Bir de 9.hafta var daha, çok zor oluyor atlatmak. Çocugun enerji tavan yapıyor anneyi babayı tanımıyor valla meme mama kucak full servis istiyor, ağlama krizleri eşliğinde tabi.
Aslında hatalı söyledim .14 temmuz a göre 8. atak haftamız
Aslında yanlış söylemişim.. doğrusu 40 haftaya göre doğması gereken tarihimiz 14 temmuz a göre atak haftamız.... Sizinki de mi yaklaşık 3 hafta erken doğdu acaba?
Evet bu kesinlikle büyüme atağı.
Çocuk krize giriyor anne baba tanımıyor valla mama meme kucak hoppidi istiyor çılgın ağlamalarla beraber .
Bu arada gündüz yoğun uyku uyuyorsa bilinki akşam 20:00 ile - 02:00 arası büyüme atağı geçirecek. O ara büyüme hormonları salınıyor. Ve gün boyu uyku ve beslenme ile geceye enerji topluyorlar
Nasl oluo bu simdi benmki tam 38de dogdu 40hafta uzerndense nasl hesaplicam bilemedm ben bunuİsteyenler atak haftalarına bakabilir. Bebeğinizin doğması gereken tarihe göre haftasını hesaplıyorsunuz .(40 hafta üzerinden)Eki Görüntüle 2186233
amin canim. Benimki meme disinda uyumuyor. Cok kotu alisti ama care yok ne yapayim...Az önce s8nirden oturup ağladım kesinlikle uyku yok bitkac gündür ne oldi anlayamadım bugün sadece 45 dk uyudu öğlen ondan sonra kesinlikle uzun uyumadı emiyor uyuyo yatiryirm kundak yapıp 5 dk sonra çığlık kiyamek uyanıyor kucağımda da aglamayadevam ediyo karnı ağrıyor diye masaj yaptım banamisin demedi daha fazla ağladı ne olucak böyle offf offf abisinin kucağında falan dururdu ama o da yok Allah'ım ne olur bize yardım et!!!
5 damla kullaniyoruz. [Bio-gaia kullanan anneler kac damla kullaniyorsunuz. Dr bize gunde 6 damla verdi ama ise yaramiyor sanki. 1 haftadir duzenli kullaniyoruz. Her dk ikiniyor gibek deligi buyudu zorlanmaktan !
Hala olmadım cnm bn ama belirtıler war gbı
Benide bilgilendirirsin canım bende 1 ay sonra falan otobüsle memlekete gitmeyi düşünüyorum :)Cuma evime dönüyorum orda eds ye başlarım canım ne gerekiyosa yapmak istiyorum ki vicdanım sızlıyo yoksa. Ay yol 10 saat. Heyecanlıyım. Otobüsle gideceğim. Bakalım nasıl olacak..
Benim de az geliyor günde iki üç. Kere sağıyorum ama artış yok emzirmeyi bıraksam mı diye de düşünmüyor değilim, bende artmıyor diye sen denemeyi bırakma her fırsatta sağ cnm sende ile yarar belkiİlki başarısız. Soldan bi damla sağdan iki damla geldi. Mamadan sonra 2dk sağdan emzirdim bebeği geri bıraktı tutmsk bilmiyor. Karınca misali su taşıyorum biliyorum. Bebeği emzirmeye çalışsam 2 3saate bir sağsam Sütüm çoğalır mı acaba hemen demorolize olmak istemiyorum
Cnm bebeğin gazı varsa artırır çünkü hem süt hem çikolata ikisi de gaz yapıyor dikkat et :) ben kk da gezerken yanıma alıyorum Bı şişe de su oh mis :) sansım yaver gider Bı yarım saatte uyursam benden iyisi yok :) :) :)Pudingle anne pastası yapıp yesem o bisküvileri işe yarar mı yine :)))
Yulaflı bisküvi de iyi geliyormuşPudingle anne pastası yapıp yesem o bisküvileri işe yarar mı yine :)))
Evet beklenen tarih 12 temmuzdu 22 hazlranda kucağıma kondu meleğim 21 gün erken geldi
Benmki bikacgu dur gunduz fazla emip aksam 8de uyuyoo buyume atagimi gecirio ana hep ayni yone yatio die gidip gelip ceviriom kafasino cevirmeym bari rahat birakaym kuzucugumu guzel guzrl buyusun
Nasl oluo bu simdi benmki tam 38de dogdu 40hafta uzerndense nasl hesaplicam bilemedm ben bunu
Çok üzüldüm gerçekten. Allah acil şifalar versinKızlar iyi geceler..
Moralim çok bozuk. Kuzenimin bebeği dünyaya geldi. Nst si kötü çıktığı için doktoru bugün sabah doğuma çağırmış. Kalp atışları çok iyiymiş ve rahimde yumuşama olduğu için normal doğum denemiş. Suni sancı vermiş. Sancı gelirken bebeğin kalp atışları yavaşlamış. Anında sezaryene almışlar. Plasenta bebekten ayrılmışmalesef bebeğimizin kalbi durmuş. 15 dakika sonra hayata döndürmüşler kızımızı.. ama şu anda soğuk küvezde. Durumu belirsiz. Hayati tehlikesi var ve malesef hasar kalma riskide. Sağlıklı da olabilir kuzum. Şu an hiç bi şey belli değil, 1 hafta içerisinde belli olacakmış.
Lütfen dua edin. Kuzumuzun adı zeynep. Allah hepimizin evladını korusun, kimseyi evladıyla sınamasın..
Kaçar dakika sağıyorsun cnmYa kızlar ben bıraktım makine sağımını.. Elle sağıyorum arada...
makine aksamı yıkamak zor geliyor bana. Zaten kardeşimin makinesiydi,, bana ikinci el oldu ... iyi de çekmiyor....
Oğlum da öyle çok emmiyor ama yine de emiyor. Bu şekilde süt artmaz belki ama sürekli sağım yapacak takatim de yok açıkçası. Bir sağımda eğer emmemişse 40 veya 50 çıkıyor. Bazen daha da fazla çıkıyor.
2 saatte bir de 60cc mama içiyor.
Bu bebeklerin emme gücü ne zaman artıyor ? yani 2.5 ay çenesinin kuvvetlenmesi için yeterli bir zaman galiba değil mi? Bu kuvvetle daha da artmaz sanki ?
Hepsini süte katıp yerim :))Yulaflı bisküvi de iyi geliyormuş
Sf ile temizliyorum ben de. Kullanmakta uzmanlaşana kadar biraz zaman lazım ben de her seferinde beceremiyorum. Ama kilit nokta yeteri miktarda sıkmak. Bir de iki delik değil de birinden sıkıp diğerinden çıkmasını sağlamak iyi oluyor. Sen yapınca miktar ve basınç yetmiyor belki. Bi de sf sıkıp bikaç saniye bekle sonra tek elinin üzerinde yüzüstü çevir , yerçekimi çalışsın biraz daKızlar bebeklerinizin burnunu nasıl temizliyorsunuz??
Ben serum fizyolojik sıkıyorum biraz açıyor tıkanıklığı ama sümükler kalıyor burunda :) onları nasıl alıcaz. Otribebe Burun aspiratörü almıştım ama kullanmaya korktum daha küçük diye.
Bizmki naptığı bellisiz bi gün normal bi gün çılgın :) naptın uyuyabildin mi seninki de mi uyumuyorCnm bebeğin gazı varsa artırır çünkü hem süt hem çikolata ikisi de gaz yapıyor dikkat et :) ben kk da gezerken yanıma alıyorum Bı şişe de su oh mis :) sansım yaver gider Bı yarım saatte uyursam benden iyisi yok :) :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?