- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.581
Anladim canim geçer insallah .Uyku arkadasi neyi benimserse o aslinda.Amigurumi olabilir, battaniye olabilir,zarar vermeyecek yumusak oyuncak olabilir.Afilim92 canım bioderma kullanıyordum, mühendisin oğlunun paylaşımından sonra gittim hipp aldım. Onu kullandığımdan beri saç derisi değişti. Anneme gösterdim Konak başlıyor başlamadan zeytinyağı sürelim dedi. Sürüp taradıktan sonra gördük ki bayağı varmış. Bugün bir tık daha artmıştı. Eski şampuana geri döndüm yani.
Canım gündüz uykuları nasıl senin oğlanın? Benimki yarım saat-45dk ancak uyuyor. Uzun uykusu yok. akşam da 8de uyuyor,4saat bi uyuyup emiyor sonra 1,5-2saat bi uyuyordu. İlk defa dün akşam 9da uyudu ancak. Sonra 4te uyandı gibi oldu. Ben şoktam da uyanmamıştı ben uykusunda emzirdim yatırdım ilk defa.
7saat nasıl durdu acıkmadan anlamadım? Gün içinde 2saat ancak duruyor bazen duramıyor bile. Aç mı bıraktım diye korktum şimdi de ya? Saat kurup kalkıp emzirsem mi? Sen nasıl yapıyorsun canım?kaçta geçiyor uykuya seninki?
Bizim kıza iyi geliyor uyuyor :) al canım benim 1 günde geçti öyle karbonatlı suyla pamuğu ıslattım sürdüm panuktaki suyuda sıktırdım birde azcık iyice ıslandıEvet monovit d diye bir vitamin verdiler sağlık ocağından onu vermiştim. Şimdi farklı bir marka almayı düşünüyorum.
Ocean alayım öyleyse bugün çok teşekkürler :))
Taşlı yolda bir de takır tukur sallanıyor çocuğun yanakları titriyor o dereceneyse aldık artık yapacak birşey yok. Karbonat yoktu evde yoksa onu da yapacaktım bugün üçüncü gün gidip bakkaldan alayım da onu da deneyeyim madem. Sağolasın kuzum :)
Günaydın Ebebekte uyguna varmış bir tane ona iyi diyorlar fazla para vermeye gerek yok bencede benim arkadaşım onlardan aldı gayet memnun kendi evinde annesinde her evde var taşımaya uğraşmıyor :) bir ara bim e gelmişti ondan bile aldı gayet iyi çıktı :) ikeanın modelinin oturma kısmı bana küçük gibi geliyor diğerlerine kıyaslaGünaydın kızlar, henüz çok erken sayılır ama mama sandalyesi düşündünüz mü? Kuzenim hediye almak istiyor model beğen alayım şimdiden dolar daha da yükselmeden dedi :) çok pahalı olmayan bi model istiyorum kıza masraf çok olmasın. ikea antilop nasıl yakından gören var mı aranızda?
Benim oğlum gündüz 3-4 deda uyumak istiyor canım , bende uyutuyorum ama şöyle bi sıkıntı var:) uyutup yatağa koyarsam 10 dk sonra uyanıyor, üzerimde yada kucağımda yatırırsam da 2-3 saat uyuyor. Bende işim yoksa uykusunu alsın diye kucağından indirmiyorum çoğu zaman.
Gece uzun uyumasını ben doktora sordum canım kaldırma dedi. Büyümesi için zaten kesintisiz uyuması lazımmış büyüme hormonunun salgılanması için. Ben içim rahat etsin diye gece öğününü mama ile yapıyorum. 8 saat sonra uyanıp emziriyorım 2 saat daha uyuyor. Sabah 9,5 10 gibi başlıyoruz güne bu şekilde
Benimkilerde bugün 7. Gün dediğin gibiler kucakta bile susturamıyorum hele aç ve uykusuzken deli gibi ağlıyorlar. Ben diş çıkarıyorlar diye düşünüyorum ama emin değilim.
Günaydın kızlar, henüz çok erken sayılır ama mama sandalyesi düşündünüz mü? Kuzenim hediye almak istiyor model beğen alayım şimdiden dolar daha da yükselmeden dedi :) çok pahalı olmayan bi model istiyorum kıza masraf çok olmasın. ikea antilop nasıl yakından gören var mı aranızda?
teşekkürler canım Dün serum yedim ilaçta verdi antibiyotik falan ama antbiyotiği kullanmıyorum sadece soğuk algınlığı için olanı kullanıyorumÇok geçmiş olsun cnm , hastalık havası malum, ilaç kullanabilecek misin
Cnm benimkilerde son 3-4 gün değiştiler. Gece bağırarak uyanma, uzun süre sakinleşmeme gibi gibi. Dün teyzeme gittim gündüz burnumdan geldi valla. 4. Aya şenlikle girdik. Dün gece biraz sakinlerdi sabaha da daha gülerek başladık. Ay inşallah böyle gitsin.
Ayaklari duz olunca karin kaslari gerilip rahatsiz oluyormus .Ozellikle benimki gibi gazli bebekler .O sekilde rahat ettikleri icin oyleymis. Dr mudahale etme dedi.Kızlar yarış şekli konusunu konuşmussunuz sanırım kaçırdım benim bebeğimde hala kurbağa gibi yatıyor normalmiymiş bu
Ya gecmis olsun canim.Konua da hastalanmamak mümkün degil .Bir gun buz bir gun gunluk guneslik .Hasta olanlarda bugün beneşimden bulaştı sağolsun zaten minnak ta gripti inşallah daha kötüleşmez
Canim gece uykusuna gecis icin 8 en gec 8 bucuk diyor uzmanlar.Sabah da 6 ile 8 arasi uyanmalıymış.Daha erken uyanırsa kesinlikle yataktan çıkarmayın diyorlar .Eger uyumaz ise odadan cikip tekrar girip Gunaydin diyerek günün başladığını anlamasini saglamaliyiz .Anormal bir saatte uyandıysa hareketlendirmiyoruz,oyun oynamiyoruz. Tekrar uyutmaya calisiyoruz .Aynen kucağımda uyuyor yatağa alıyorum pat açılıyor gözler. :) bende akşam yatırmadan önce 7de mama veriyorum ardından beni emiyor sonra 8gibi uyutuyorum. Bidaha gece uyanınca emiyor. Sabah 7de uyanıyor. :) kaçta uyutuyorsun sen akşam peki? 8de uyuması erken diyor herkes bana ama doğru olan bu diye biliyorum. Zaten oğlum kendi istiyor saati gelince uyumayı. Huysuzluk mızmızlık başlıyor o saatlerde.
Dün ona baktm bende canım e bebektekinin tepsi kısmı bana çok küçük geldi gerçi ikeayı görmedim ama e bebektekinide düşünüyorumGünaydın Ebebekte uyguna varmış bir tane ona iyi diyorlar fazla para vermeye gerek yok bencede benim arkadaşım onlardan aldı gayet memnun kendi evinde annesinde her evde var taşımaya uğraşmıyor :) bir ara bim e gelmişti ondan bile aldı gayet iyi çıktı :) ikeanın modelinin oturma kısmı bana küçük gibi geliyor diğerlerine kıyasla
Ben internetten gördüm sadece canım 1-2 de blogda okudum normalde rahat mı değil mi bilmiyorum pollyler rahat duruyor ama dediğin gibi pahalı en azından benim için pahalı.Ben ikea ları görüntüde çok rahatsız buldum cnm. Chicco nun polly leri rahat göründü bana ama pahalı sanki biraz.
Aynen kucağımda uyuyor yatağa alıyorum pat açılıyor gözler. :) bende akşam yatırmadan önce 7de mama veriyorum ardından beni emiyor sonra 8gibi uyutuyorum. Bidaha gece uyanınca emiyor. Sabah 7de uyanıyor. :) kaçta uyutuyorsun sen akşam peki? 8de uyuması erken diyor herkes bana ama doğru olan bu diye biliyorum. Zaten oğlum kendi istiyor saati gelince uyumayı. Huysuzluk mızmızlık başlıyor o saatlerde.
Sağol canım evet galiba grip bilmiyorum.. 9 gün oldu. Doktora gittiğimizde sadece burnu tıkanık ve gıcık gibi bir öksürüğü vardı. Sonra daha kötü oldu öksürüğü hırıltılı böyle. Doktor da burun spreyi vermişti günde 3 kez 5 gün kullanın dedi. Şuanda ilk doktora gittiğimiz hali gibi sanki. Hala geçmedi delircem artık. Bi iyi gibi oluyor bi kötü. Eşim de iyi iyi bişeyi yok diyobeni delirtiyo. Doktora gidelim diyorum kötüyü çağırma iyş o diyo. Yemin ederim delircemGeçmiş olsun, grip mi olduydu? İlk 1 ay yatağımızın yanında yatağında yattı, sonra şu gaz olayı çıktı, ondan sonra zaten ben de yatağımdan oldum. Oturduğum yerde uyumaya başladım. Kucağımdan bıraktığım an uyanıyordu. Şimdi kucakta da ağlıyor. Iyice kötüleşti yani.
O zaman ben d vitamini yoksunuyum direk. Çünkü Burda neredeyse hiç güneş yokTabi ki kan tahlili sonucuna göre içmek daha doğru fakat kadınların %90ında zaten d vitamini eksikliği var. Malum sadece güneşten alabiliyoruz bu vitamini ve artık güneşli günler sayılı. Ben ayda 1ampul d vitaminini kırıp içerdim hamile kalmadan önce, şimdi de aynısını yapıcam Bi ara başlayabilirsin. Ki o zamanlar bile kanda baktırdığım hep alt sınırın çok az üstünde çıkardı
Canım ne güzel işte bırak uyusun. Çocuk uyusa kabahat uyumasa kabahat :)) hiç bişey olmaz aç olsa uyanır zaten kendisi Demek ki uykuya ihtiyacı var.. Belki uzucaktır uykuları.. Zaten artık uzun gece uykyları uyumaları lazım yavaştanCanım gündüz uykuları nasıl senin oğlanın? Benimki yarım saat-45dk ancak uyuyor. Uzun uykusu yok. akşam da 8de uyuyor,4saat bi uyuyup emiyor sonra 1,5-2saat bi uyuyordu. İlk defa dün akşam 9da uyudu ancak. Sonra 4te uyandı gibi oldu. Ben şoktam da uyanmamıştı ben uykusunda emzirdim yatırdım ilk defa.
7saat nasıl durdu acıkmadan anlamadım? Gün içinde 2saat ancak duruyor bazen duramıyor bile. Aç mı bıraktım diye korktum şimdi de ya? Saat kurup kalkıp emzirsem mi? Sen nasıl yapıyorsun canım?kaçta geçiyor uykuya seninki?
sağol canım odadan çıkmıyoruz neredeyseAyaklari duz olunca karin kaslari gerilip rahatsiz oluyormus .Ozellikle benimki gibi gazli bebekler .O sekilde rahat ettikleri icin oyleymis. Dr mudahale etme dedi.
Ya gecmis olsun canim.Konua da hastalanmamak mümkün degil .Bir gun buz bir gun gunluk guneslik .
Canim gece uykusuna gecis icin 8 en gec 8 bucuk diyor uzmanlar.Sabah da 6 ile 8 arasi uyanmalıymış.Daha erken uyanırsa kesinlikle yataktan çıkarmayın diyorlar .Eger uyumaz ise odadan cikip tekrar girip Gunaydin diyerek günün başladığını anlamasini saglamaliyiz .Anormal bir saatte uyandıysa hareketlendirmiyoruz,oyun oynamiyoruz. Tekrar uyutmaya calisiyoruz .
***
Benimki cok erken uyaniyor onerilen gibi normal saat gelmeden oda degistirmiyorum .Gaz masaji yapip yeniden uyutmaya calisiyorum.
ya o cok hesapli hatta eskiden bildigin 50 liraydi ama arkadasim kullandi, kizi kafasini agzini cok carpiyordu sert yerlerine. Bilemiyorum o yuzden tamami yumusak bir urun mu almak lazim?Günaydın kızlar, henüz çok erken sayılır ama mama sandalyesi düşündünüz mü? Kuzenim hediye almak istiyor model beğen alayım şimdiden dolar daha da yükselmeden dedi :) çok pahalı olmayan bi model istiyorum kıza masraf çok olmasın. ikea antilop nasıl yakından gören var mı aranızda?
Canim senin oglan da mi gunduz kucakta uyumak istiyor? Demek hepsi ayni yaa. Uyutup yanindan kalkiyorum radar gibi hop gozler açiliyorBenim oğlum gündüz 3-4 deda uyumak istiyor canım , bende uyutuyorum ama şöyle bi sıkıntı var:) uyutup yatağa koyarsam 10 dk sonra uyanıyor, üzerimde yada kucağımda yatırırsam da 2-3 saat uyuyor. Bende işim yoksa uykusunu alsın diye kucağından indirmiyorum çoğu zaman.
Gece uzun uyumasını ben doktora sordum canım kaldırma dedi. Büyümesi için zaten kesintisiz uyuması lazımmış büyüme hormonunun salgılanması için. Ben içim rahat etsin diye gece öğününü mama ile yapıyorum. 8 saat sonra uyanıp emziriyorım 2 saat daha uyuyor. Sabah 9,5 10 gibi başlıyoruz güne bu şekilde
Ben de oyleyim.Artik oglumu 5 dk yalniz bırakıp hemen kahvalti soframi odaya kuruyorum .Dun dr dedi ki bu cocuk hic insan görmüyor mu beni görünce cok heyecanlandi.Yok görmüyor gaz sorunundan evden cikamiyoruz dedim .Aslinda su an icin en doğrusunu yapıyorsun dışarı cok riskli herkes hasta dedi .sağol canım odadan çıkmıyoruz neredeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?