- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.541
Maşallah cnm güzel almış. Benm ki yemediği için 2haftada 100gr aldı, bakalım sonumuz nasıl olacakBizde iştahsızlık yok canım aksine karnı ağrıdıkça emmeye çalışıyor garibim ama çok sık kaka yapıyor mukuslu ve yeşil. Yeşil de herzaman olmuyor aslında arada oluyor. Ne bileyim yaa inş kısa sürede atlatırız. Ama mukuslu kaka yapınca ağlıyor yazık karnı ağrıyor kıvranıyor sürekli800 g almış bu ay normal dedi doktor. İnş düzelirler
Teşekkür ederiz, çok düşüncelisin. Sizin bebek. Yaşını geçmiştir artık, hala mı başlamadı ek gıdada süt ürünlerineKızlar hayirlı aksamlar
Ben 2017 temmuz annesi :)
Ara ara sizi okuyorum.süt alerjisi olan anneler var galiba.benim bebegimde 10 aydır bu süt alerjisiyle ugrasiyoruz
Emziren annelere tavsiyem ( bana da doktorum tavsiye etti ) kalsiyum ve D vitamini kullanmaya başlayın
Diyet sonrasi bu eksiklik oluyor cünkü erken başlayın ki sütünüzün kalitesi düşmesin
Allah hepimizin yardımcisi olsun
Canım benim arkadaşım yaşadı bu durumu 1.5 yaşa doğru tamamen açtılar diyeti bazen daha erken de olabilir merak etme Allah hepsine sağlık versin gerisi hersekilde hallolurEvet ya ben bir umut yoktur diye telkin ediyordum kendimi ama sanırım varbakalım deneyeceğiz bizde lökosit yüksekliği de alerjiden oluyormuş ama yinede 1 hafta ilaç verdi lökosit için ne olur ne olmaz diye. Ama zor ya bazen 3 yaşına kadar süt alerjisi devam edebiliyormuş. 2 yıl emzirsem 2 yıl yemeyecek miyim? Çok korkunçlu bir durum ama yapacak bişey yok. Anne olmak zor gerçekten. Ama en azından ateş kanlı kaka kilo alamama gibi çok ileri derece alerji belirtileri yok. İnş daha kolay atlatırlar. Senin var mıydı kakada kan falan canım? Zaten bende süt hiç sevmem ama işte ürünlerini tüketiyoruz.
Dün alerji uzmanindaydik yine,1 yaş aşısıni 1.5 yaşina ertelediMaşallah cnm güzel almış. Benm ki yemediği için 2haftada 100gr aldı, bakalım sonumuz nasıl olacak
Teşekkür ederiz, çok düşüncelisin. Sizin bebek. Yaşını geçmiştir artık, hala mı başlamadı ek gıdada süt ürünlerine
Teşekkür ederiz canım. Ben ımom latte kullanıyorum ama yetersiz mi gelir ki bir danışayım doktoruma.Kızlar hayirlı aksamlar
Ben 2017 temmuz annesi :)
Ara ara sizi okuyorum.süt alerjisi olan anneler var galiba.benim bebegimde 10 aydır bu süt alerjisiyle ugrasiyoruz
Emziren annelere tavsiyem ( bana da doktorum tavsiye etti ) kalsiyum ve D vitamini kullanmaya başlayın
Diyet sonrasi bu eksiklik oluyor cünkü erken başlayın ki sütünüzün kalitesi düşmesin
Allah hepimizin yardımcisi olsun
Rica ederim canimTeşekkür ederiz canım. Ben ımom latte kullanıyorum ama yetersiz mi gelir ki bir danışayım doktoruma.
İnş canım doktor daha tam emin değil deneyelim olmayabilir de dedi ama inş yoktur ama dediğin gibi varsada kısa zamanda toparlarız inş. Yapacak birşey yok kuzularımız ağrı çekmesin bir şekilde katlanılacak.Canım benim arkadaşım yaşadı bu durumu 1.5 yaşa doğru tamamen açtılar diyeti bazen daha erken de olabilir merak etme Allah hepsine sağlık versin gerisi hersekilde hallolur
Cnm imom latte ye osteozinc ekle, Bi de kendimiz de ayrıca d vitamini alıp içelimTeşekkür ederiz canım. Ben ımom latte kullanıyorum ama yetersiz mi gelir ki bir danışayım doktoruma.
Herşeyi içeriyor yok yok. Kalsiyum omega 3 b vitaminleri aklına ne gelirse canım.hamilelikte de ımom omega kullanmıştım gebeler için. Sen de bakanilirsin canım fiyatı da iyiRica ederim canim
Kullandigin ilacin icerigini bilmiyorum
Eger kalsiyum iceriyorsa yeterlidir herhalde
Benim doktorum bitkisel vitaminlerden vermişti hamilelikte fısfıslı falan. Devlet karşılamıyor biraz pahalı ama Onlardan araştırayım o zaman. Zaten ağzımda sol tarafta dolgusuz diş kalmadı hamilelikten sonra daha da fena olmasın.Cnm imom latte ye osteozinc ekle, Bi de kendimiz de ayrıca d vitamini alıp içelim
Boost ve ocean marka önermişti. Boost b12 kullandım hatta hamileyken. Aile hekimime de doktorum bunu verdi deyince o doktorunu sakın değiştirme demişti hatta bana. Kuzenimde eczacı hatta o oğluma da dvit verme oceanın d vitaminini ver demişti.Cnm imom latte ye osteozinc ekle, Bi de kendimiz de ayrıca d vitamini alıp içelim
Alerji olabilr mi diye sordum genellikle kanlı kaka olur dedi. Prebiyotik damla verdi icinde canlı hucre varmis. Iyi geldi bize normalde en az 5 defa yapardi gunde bugun 3 defa yapti.Canım anlattıklarının aynısı oldu benim oğlumda da lökosit biraz yüksek dedi bi bakteri şurubu verdi bağırsak için bide mukus çok yüksek dedi muhtemelen alerji var dedi. Bana süt diyeti verdi. Birde burda süt diyeti yapan arkadaşlar vardı hatırlayamadım ama et yumurta falan da mı yememek gerekiyor kş sormamışım doktora
Canım sırt üstü mü yatırıyorsun? Belli ki rahatsız eden bişeyler var. Belki yattığı pozisyonu sevmiyordur. Gerçi denemişsindr her türlüsünü ama yüzüstü uyumaya alıştır bence bağırsaklar sanki öyle daha oluyor gibi geliyor bana..Kucağımda ayakta dolaşarak sallıyorum, salıncak var evde, ona oturup sallanıyoruz. Uyumak için ağlıyor zaten ama emerek uyumaya alıştı. Eskiden sorun da yoktu, emip rahatlayıp uyuyordu. Şimdi emerken ağlamaya başladı, o yüzden uyuması zorlaştı. Bir de uyusa da uykuda kalamıyor. Uyutuyorum bir şekilde ama kendini kasıyor, yüzünü asıp birden ağlayarak uyanıyor. Uyusa bile kucağımdan bırakınca uyanıyor yani. Yatağa yatırınca ne oluyor anlamıyorum. Bir anda ağrısı başlamış gibi kıvranıp uyanıyor.
Ocean o biliyrm cnm, omegasını ve q10 qoenzimini kullanmıştım. Yani diyette Bi çok şeyi çıkartıyoruz hayatımızdan f vitaminle destekleyelimBoost ve ocean marka önermişti. Boost b12 kullandım hatta hamileyken. Aile hekimime de doktorum bunu verdi deyince o doktorunu sakın değiştirme demişti hatta bana. Kuzenimde eczacı hatta o oğluma da dvit verme oceanın d vitaminini ver demişti.
Bu d vitaminini kafa ıza göre alabilşyor muyuz? Yoksa bir kan tahlili yaptırıp ona göre mi içmek gerekir canım, var mı bşr bilgin?Cnm imom latte ye osteozinc ekle, Bi de kendimiz de ayrıca d vitamini alıp içelim
banyodan once zeytinyagi surebilirsin canim. Bizde de oldu da.
Konak taragi kullanabilirsin canim.Hangi şampuana geçmiştin?
Gecmis olsun canim .Dikkat ediyoruz ama gelip buluyor hastalik .Benim de esim grip bebege gececek diye cok korkuyorum.
İki gündür banyodan bir saat önce zeytinyağı sürüp banyo sonrası tarıyoruz ama gittikçe artıyor gibi. Bugün doktora gittik mevsim geçişlerinde olabilir dedi. Geçene kadar devam edeceğim artık ne yapalım.Bende beden zor buldum beğendiğim ürünlerde bedeni biten çoktu yoksa daha çok alırdım muhtemelen bide kardeşimin eşi hamile 4-5 parça onlara aldım. Düzelir elbet canım çevreye ilgsi artıyor o bile fayda sağlıyor.
Geçmiş olsun canım allah korusun bebekleri doktor ilaç verir bizim kusma için verdi.
Bende kehribar mı alsam diyordum ağız suyu vs için işe yarar mı acaba?
Zeytinyağı ile duştan önce masaj yap canım duştan sonra tarakla tara geçiyormuş hemen
Benimki de 10 gündür böyle. Hele akşam olunca hem uykusuzluktan ağlıyor hem de uyuyamıyor. Saatlerce uğraşıyorum. Bir de uyurken çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. Annem ısrarla bu çocuğu yatağına koy uyumayı öğrensin, emzik ver, salıncak kur da salla deyip duruyor. Valla kendi annem de dahil olmak üzere herkesin tavsiyelerinden sıkıldım. Bir dönemdir gelir geçer umarım. Ama etrafı keşfettikleri için uyumak istemediğini düşünüyorum ben.Kızlar bayadr pek okuyamadm yazışmalarınızı iyisinizdir insallah sizler ve bebsleriniz. benm kızım her uyuyacağı zaman ağlıyo uykuya geçemiyo çok zor gecio gunde 4,5kez uyudugunu dusunursek bukadar defa uykuya gecme sitresi yaşıyorum. Tekrar tekrar uyanp aglamarinida saymiyorum. Sizin bebislerde bukadar zormu daliyo uykuya neler yapiyosunuz dalmasi icin. Aslinda emzik uykuya gecisi kolaylastiriyomus ama benm kizim almadi napdam bilemiyorum
Uyku arkadaşı şu emzikli olanlar mı? Bir bebek elimde oyuncakla uykuya dalabilir mi gerçekten. Benimkinde böyle birşey imkansız :))Uyku arkadasinin ise yaradığını biliyorum.Sadece uyku zamani vereceksin. Normalde hep besiginde duracak yani oynamasina izin vermeyeceksin canim .Arkadasim denemisti ve başarılı olmustu .Bebeği sakinlesip daha kolay uyuyordu.
Ayy aynı bizimkiler de aynı. Çocuğun uykusu var deyince sanki onlardan kaçırmak istiyorum muamelesi görüyorum. Bak bak bakınıyor ne uykusu deyip duruyorlar. Aaaa çocuğu uyuttun mı soruları da cabası. Üstelik çocuğun dibine girip bağıra bağıra konuşuyorlar el şaplatıyorlar çocuk korkudan şekil değiştiriyor ağlıyor. Neymiş efendim ben çocuğu böyle yetiştiriyormuşum yabancılıyormuş. Valla bunalttılar beni. Zaten çocuk büyütmek yetiştirmek zor. Bunlar böyle yaparak daha çok strese sokuyorlar insanı.Anlamazlar, anlatamazsın. Ben de oğlum ağlarken götürüyorum kayınvalidemlere, iyi haliyle görsünler, onların yanında iyice panik oluyorum diye. Bu sefer de çocuk duruyor ne güzel, sen abartıyorsun diyorlar. İyi öyle mi diyorum, biraz sonra ağlamaya başlayınca, al al bunu aç bu emzir diyorlar. Aç değil uyumak istiyor uyumak için de emmek ama ben söyleyince çocuğun uykusu var, uyutayım verin de diye çocuk duruyor ne uyutması oluyor. İlla çocuk kendini yırtacak uykusunun geldiğini anlatmak için onlara göre. Esnemek uyku geldiğini göstermiyor çünkü. Çocuk 3 esniyor 5 esniyor, en son başlıyor ağlamaya. Ondan sonra gel de sakinleştirip uyut çocuğu. Bir de diyoruz, çocuk iyi değil rahatsız diye, yok canım çok uslu hiç ağlamıyor diyorlar. Azıcık ağlamaya başlasa, alın bunu durmuyor bu, nesi var bunun niye ağlıyor? Dedik ya, rahatsız çocuk, canı yanıyor ağlıyor, biz size sakinken veriyoruz, bir yerden sonra tekrar canı yanıyor ve ağlıyor. Ağlaması normal yani çünkü daha önce de zibilyon kez söylediğimiz gibi çocuk rahatsıııız diye bağırasım geliyor.
Benimki de hep oturma odasındaki koltukta uyuyor ben de mecbur onunlayım. Anne yanı beşiğini bu yüzden sattım. Yatakta ben rahat emziremiyorum. Hem de eşim sağa sola dönerken falan uyanıyor. Kendi beşiğine koymayı deniyorum bir kaş gündür gündüzleri koyduğum an gözler faltaşı gibi açılıyor. Ben de böyle nereye kadar gideceğim bilmiyorum. Sallanan anakucağı veya sallanan küçük beşiklerden almak istiyorum ama işe yaramazsa diye de kararsızım.Uyku arkadaşı aklımda ama 4 aydan sonra alıyım diye dusunmustum ama simdiden aliyim. Gerci benmki yatagnda uyumuyoki hic hep ana kucagnda yada ev bebek arabasnda uyuyo. Napcaz bilmiom ins duzelirler kızlar
Yok canım bagajla ilgili sıkıntımız olmadı bizim hiç. Ama Yolda bir tümseğe hatta minik bir çıkıntıya denk gelse ön tekerler takılıyor. Bir cm lik yerlere bile çıkmıyor. Kol kısmına bastırarak önü kaldırmak gerekiyor ve araba ağır, çocuk küçük düşecek diye endişe ediyorum. Biz tatile gittik o yüzden baya test ettik orada. Avm de falan iyi ama günlük yollar için kullanışlı değil. O kadar para verdiğimize pişmanız bu yüzden. Uygunları da vardı, şu gold kasalılar falan. Ama kaliteli olsun kolay kullanılsın dedik göründüğü gibi değilmiş.A neden canım fazla yer kapladığı için mi
Canım çok geçmiş olsun tez zamanda şifa bulur inşallah tüm hasta bebişler.Kizlar dr a götürdük oglumu. Burun icin gunde 4 kere s f uygulayabilirsin dedi .Kaka icin test istedi ama hastaneye gitmeden yapmıştı benim koala.O yuzden veremedik .Eger tekrar yesil olursa gidip vercez dr tahlil girisi yapti. Gecen gun ki nefes alamama durumunu soyledim daha once hic kusmadigini .Egimli yatir dedi.Ama benimki bizim yatakta yatiyor ve visco.Nasil bir çözüm bulurum onu düşünüyorum.Vucudu cok pütür pütürdü .Kuru dedi nemlendirici kullan dedi.
Karni normalden cok daha fazla gurulduyor dedim .Usutme ihtimali uzerinde durdu.
Bir de avm ye gitmeyin .Kalabalikta bulunmayın. Eve cok fazla misafir almayin.Kritik bir mevsim gecişi dedi.
Kurbaga gibi uyumasini sordum.Ayaklarini uzatınca karin kasları gerilir ve gazli bebekler rahatsız olur dedi.
Boy kilo yerinde .Mama kullanmana gerek yok dedi .Benimki zaten haftada 2 3 kere icmeye baslamisti.
D vit i 1 ay daha her gun ver .Degerine bakalim sonra periyot dusurelim dedi .Yani saglik ocagindakilerin dedigi gibi bir yasina kadar her gun 3 damla olmayacak.
Dr a gülücükler saçtı. Adam bilgisayara bakiyor benimki agu yapiyor.
Çok sukur bir sorun yokmus .Ama usutmemeye dikkat etmem lazim Isitici yetersiz geliyor keşke dogalgazi acsalar artik.Korkumdan 4 gundur banyo yaptiramiyorum.
Bana doktor direk verdi tahlilsiz sütten bebeğe geçsin diye. Hatta bitince al dedi ama almadım ben.Bu d vitaminini kafa ıza göre alabilşyor muyuz? Yoksa bir kan tahlili yaptırıp ona göre mi içmek gerekir canım, var mı bşr bilgin?
Her türlü yatırıyorum. Sırt üstü, yan, gündüz yüzüstü yatırdığım da oluyor. Yüzüstü 5 10 dk daha uzun uyuyor sadece. Yine de 30 dkyı geçmiyor uyuması kucağımdan bırakınca. Idrar tahlili yaptırdık, sonucu ne olacak bilmiyorum. Bir de kaka tahlili yapılacak ama onun için numune almayı başaramadık daha, çok zormuş onu alması :)Canım sırt üstü mü yatırıyorsun? Belli ki rahatsız eden bişeyler var. Belki yattığı pozisyonu sevmiyordur. Gerçi denemişsindr her türlüsünü ama yüzüstü uyumaya alıştır bence bağırsaklar sanki öyle daha oluyor gibi geliyor bana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?