- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.561
Saol canim bakayim bendeHerşeyi içeriyor yok yok. Kalsiyum omega 3 b vitaminleri aklına ne gelirse canım.hamilelikte de ımom omega kullanmıştım gebeler için. Sen de bakanilirsin canım fiyatı da iyi
Anladım canım peki direkt olarak da veriyor musun bebeğine??Bana doktor direk verdi tahlilsiz sütten bebeğe geçsin diye. Hatta bitince al dedi ama almadım ben.
Kıyamam ya.. Zor valla canım gerçekten allah kolaylık versin . Her bebekte bi sorun var işte maalesef bize de düşen sabırlı ve güçlü olmakHer türlü yatırıyorum. Sırt üstü, yan, gündüz yüzüstü yatırdığım da oluyor. Yüzüstü 5 10 dk daha uzun uyuyor sadece. Yine de 30 dkyı geçmiyor uyuması kucağımdan bırakınca. Idrar tahlili yaptırdık, sonucu ne olacak bilmiyorum. Bir de kaka tahlili yapılacak ama onun için numune almayı başaramadık daha, çok zormuş onu alması :)
Amin. Gerçekten çok zor. Zar zor uyuttum yarım saat uyudu geri uyandı. Geri uyutmayı deneyince de "ne yapıyorsun anne sen?" der gibi bakıyor :)Kıyamam ya.. Zor valla canım gerçekten allah kolaylık versin . Her bebekte bi sorun var işte maalesef bize de düşen sabırlı ve güçlü olmak
@nevesta81 @hadess kızlar bu hafta çocuk çok ağlıyor yahu öyle böyle değil. Sakinlestiremiyorum da. Uykuya geçiş aşırı zorlaştı. Sürekli bı soylenme halinde ağız dil oradan oraya konuşacak sanırsın ama sinirli ve bagiriyor. Atak haftası da değil
Sizde durum nasıl ?
İşe başladığım için mi acaba
Hay allahım ya.. Biz dr gece uykusunda uğraşıyoruz. Benimki emerek uyuyor. Yaklıaşık bi 40 dk emerek uyuyor. Tam yatırcam gaz çıkarıp uyanıyor. Sonra bazen uykusu dağılıyor bi saat falan öyle uğraşıorum ayakta sallıyom kucakta gezdiriyom pış pışlıom falan.. Sonra gene emmeye başlıyor artık şanslıysak gaz çıkarmadan uyuyor yatırıyorum. Gaz çıkarırsa eğer bil ki gözü açıktır. Uykusunda gaz çıkartmıyor :)) türlü türlü huylar.. Gündüz zaten uyumuyor büyük insan gibiAmin. Gerçekten çok zor. Zar zor uyuttum yarım saat uyudu geri uyandı. Geri uyutmayı deneyince de "ne yapıyorsun anne sen?" der gibi bakıyor :)
Ay seninki bile mı öyle? Yok canım atak gözükmüyor ya önümüzdeki hafta baslicak ama önümüzdeki hafta bile baslamayabilirmis. 14-19. haftalar arası bir yerde oluyormuş. Sürekli soylenme halinde. Akşamları mutlu edemiyorum çocuğu. Uykusu nasıl?Evet canım benimkide öyle bu aralar. Bi sinir tutturuyor akşam, sürekli mızmızmız. Dudakları uzata uzata konuşuyor kendi kendine. Çileden çıkıyorum bazen. Atak haftası değil dimi?
Çoğu d vitamini maalesef öyle. Ocean, wellcare eczanelerde bulabileceğin temiz içerikli vitaminler. Bir de yurtdışından getirilen baby drops ve carlson var. Bunlardan birini alıp hemen kullan çünkü 20 gün uzun bir ara olmuş. Doktora sorarak almana gerek yok.D vitamini kullanan arkadaşlar, ben sağlık ocağının verdiğini verdim şimdiye kadar ama instagramda anne olunca anladı diye bir hesap var orada içeriğinde bha olduğundan dolayı olumsuz olduğunu yazmış. Ocean a geçmek istiyorum ama kafama göre geçebiliyor muyum sizce? Yaklaşık 20 gündür vermiyorum. Doktor vermemi söyledi. Birşeyleri okudukça kafam Allak bullak oluyor.
Ah ah, annelik zor iş. Keşke oturduğum yerde emse, ben de uğraşıp durmasam ayakta zıp zıp. Yanıma yatırıp uyumaya bile razıyım ben artık :) eşim de diyor, oğlum annenin tüm tabularını yıktın, amacına ulaştın, artık yanımızda uyuyabilirsin, hadi bırak oyunları artık diyor :)Hay allahım ya.. Biz dr gece uykusunda uğraşıyoruz. Benimki emerek uyuyor. Yaklıaşık bi 40 dk emerek uyuyor. Tam yatırcam gaz çıkarıp uyanıyor. Sonra bazen uykusu dağılıyor bi saat falan öyle uğraşıorum ayakta sallıyom kucakta gezdiriyom pış pışlıom falan.. Sonra gene emmeye başlıyor artık şanslıysak gaz çıkarmadan uyuyor yatırıyorum. Gaz çıkarırsa eğer bil ki gözü açıktır. Uykusunda gaz çıkartmıyor :)) türlü türlü huylar.. Gündüz zaten uyumuyor büyük insan gibi
Yeter ki onlar rahat etsin diye biz her türlü fedakarlığa hazırız.. Benim kızım tek başına yanımdaki yatağında yatıyor.. Ona çok güzel alıştı şükür.. Baştan beri ben hep ayrı yatırdım ama dibimde yatağı. Sağlıklı olsunlar tek isteğim bu. 1 haftadır hasta benimki 1 yıl gibi geçti.. Daha iyi gerçi şuan ama tam geçmediAh ah, annelik zor iş. Keşke oturduğum yerde emse, ben de uğraşıp durmasam ayakta zıp zıp. Yanıma yatırıp uyumaya bile razıyım ben artık :) eşim de diyor, oğlum annenin tüm tabularını yıktın, amacına ulaştın, artık yanımızda uyuyabilirsin, hadi bırak oyunları artık diyor :)
Geçmiş olsun, grip mi olduydu? İlk 1 ay yatağımızın yanında yatağında yattı, sonra şu gaz olayı çıktı, ondan sonra zaten ben de yatağımdan oldum. Oturduğum yerde uyumaya başladım. Kucağımdan bıraktığım an uyanıyordu. Şimdi kucakta da ağlıyor. Iyice kötüleşti yani.Yeter ki onlar rahat etsin diye biz her türlü fedakarlığa hazırız.. Benim kızım tek başına yanımdaki yatağında yatıyor.. Ona çok güzel alıştı şükür.. Baştan beri ben hep ayrı yatırdım ama dibimde yatağı. Sağlıklı olsunlar tek isteğim bu. 1 haftadır hasta benimki 1 yıl gibi geçti.. Daha iyi gerçi şuan ama tam geçmedi((
Doğru canım taşlı yolda sürmek biraz zor oluyor ama yine çok kötü değil taşlı yolda hiç gitmeyenleride gördüm çünkü ben genelde düz yolda sürdüm hep ondan hoşuma gitti.İki gündür banyodan bir saat önce zeytinyağı sürüp banyo sonrası tarıyoruz ama gittikçe artıyor gibi. Bugün doktora gittik mevsim geçişlerinde olabilir dedi. Geçene kadar devam edeceğim artık ne yapalım.
Benimki de 10 gündür böyle. Hele akşam olunca hem uykusuzluktan ağlıyor hem de uyuyamıyor. Saatlerce uğraşıyorum. Bir de uyurken çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. Annem ısrarla bu çocuğu yatağına koy uyumayı öğrensin, emzik ver, salıncak kur da salla deyip duruyor. Valla kendi annem de dahil olmak üzere herkesin tavsiyelerinden sıkıldım. Bir dönemdir gelir geçer umarım. Ama etrafı keşfettikleri için uyumak istemediğini düşünüyorum ben.
Uyku arkadaşı şu emzikli olanlar mı? Bir bebek elimde oyuncakla uykuya dalabilir mi gerçekten. Benimkinde böyle birşey imkansız :))
Ayy aynı bizimkiler de aynı. Çocuğun uykusu var deyince sanki onlardan kaçırmak istiyorum muamelesi görüyorum. Bak bak bakınıyor ne uykusu deyip duruyorlar. Aaaa çocuğu uyuttun mı soruları da cabası. Üstelik çocuğun dibine girip bağıra bağıra konuşuyorlar el şaplatıyorlar çocuk korkudan şekil değiştiriyor ağlıyor. Neymiş efendim ben çocuğu böyle yetiştiriyormuşum yabancılıyormuş. Valla bunalttılar beni. Zaten çocuk büyütmek yetiştirmek zor. Bunlar böyle yaparak daha çok strese sokuyorlar insanı.
Benimki de hep oturma odasındaki koltukta uyuyor ben de mecbur onunlayım. Anne yanı beşiğini bu yüzden sattım. Yatakta ben rahat emziremiyorum. Hem de eşim sağa sola dönerken falan uyanıyor. Kendi beşiğine koymayı deniyorum bir kaş gündür gündüzleri koyduğum an gözler faltaşı gibi açılıyor. Ben de böyle nereye kadar gideceğim bilmiyorum. Sallanan anakucağı veya sallanan küçük beşiklerden almak istiyorum ama işe yaramazsa diye de kararsızım.
Yok canım bagajla ilgili sıkıntımız olmadı bizim hiç. Ama Yolda bir tümseğe hatta minik bir çıkıntıya denk gelse ön tekerler takılıyor. Bir cm lik yerlere bile çıkmıyor. Kol kısmına bastırarak önü kaldırmak gerekiyor ve araba ağır, çocuk küçük düşecek diye endişe ediyorum. Biz tatile gittik o yüzden baya test ettik orada. Avm de falan iyi ama günlük yollar için kullanışlı değil. O kadar para verdiğimize pişmanız bu yüzden. Uygunları da vardı, şu gold kasalılar falan. Ama kaliteli olsun kolay kullanılsın dedik göründüğü gibi değilmiş.
Canım çok geçmiş olsun tez zamanda şifa bulur inşallah tüm hasta bebişler.
Biz de bugün doktora gittik üstünü soymaya başladık o da ağlamaya başladı. Normalde hiç böyle yapmazdı kontrollerde. Tartıyı zor aldı doktorodadan çıkmamıza yakın yarım ağızla adama güldü.
Tabi ki kan tahlili sonucuna göre içmek daha doğru fakat kadınların %90ında zaten d vitamini eksikliği var. Malum sadece güneşten alabiliyoruz bu vitamini ve artık güneşli günler sayılı. Ben ayda 1ampul d vitaminini kırıp içerdim hamile kalmadan önce, şimdi de aynısını yapıcam Bi ara başlayabilirsin. Ki o zamanlar bile kanda baktırdığım hep alt sınırın çok az üstünde çıkardıBu d vitaminini kafa ıza göre alabilşyor muyuz? Yoksa bir kan tahlili yaptırıp ona göre mi içmek gerekir canım, var mı bşr bilgin?
Ay seninki bile mı öyle? Yok canım atak gözükmüyor ya önümüzdeki hafta baslicak ama önümüzdeki hafta bile baslamayabilirmis. 14-19. haftalar arası bir yerde oluyormuş. Sürekli soylenme halinde. Akşamları mutlu edemiyorum çocuğu. Uykusu nasıl?
Çok geçmiş olsun cnm , hastalık havası malum, ilaç kullanabilecek misinHasta olanlarda bugün beneşimden bulaştı sağolsun zaten minnak ta gripti inşallah daha kötüleşmez
Gece uykusu aynı cnm o değişmediği de akşam uykusu kalmadı
Evet monovit d diye bir vitamin verdiler sağlık ocağından onu vermiştim. Şimdi farklı bir marka almayı düşünüyorum.Anladım canım peki direkt olarak da veriyor musun bebeğine??
Ocean alayım öyleyse bugün çok teşekkürler :))Çoğu d vitamini maalesef öyle. Ocean, wellcare eczanelerde bulabileceğin temiz içerikli vitaminler. Bir de yurtdışından getirilen baby drops ve carlson var. Bunlardan birini alıp hemen kullan çünkü 20 gün uzun bir ara olmuş. Doktora sorarak almana gerek yok.
Taşlı yolda bir de takır tukur sallanıyor çocuğun yanakları titriyor o dereceDoğru canım taşlı yolda sürmek biraz zor oluyor ama yine çok kötü değil taşlı yolda hiç gitmeyenleride gördüm çünkü ben genelde düz yolda sürdüm hep ondan hoşuma gitti.
Bu arada konak için denedin mi bilmiyorum muhabbetin başını okumadım balıklama dalıyorum ama :) karbonatlı su sür 15 dk bekle zeytinyağı sür 15 dk bekle sık tarqkla tara ben 1 günde böyle geçirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?