- 7 Ocak 2017
- 2.732
- 1.499
- 83
- 31
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.661
Bende öyle düşünüyorum canim. O an aglayasim geldi görünce. Eşimde gördü ama laf ettirmiyo annesine bizimkiler yapsa bir sürü laf söylerYuh artik. Yazik gunah minicik sabi subyana. Sanirim biseyler yedirmis bebege. Yoksa durduk yere icinde ot olan kaka cikmaz ki.
Canim bizim ki yeşil degildi. Normal kivamda sarı kakaydi icinde pütür pütür yeşil şeyler vardi.Zannetmem benim bebeğimin de dün kakası marul kadar yeşildi kızlar da yazdı yeşil kala üşütmüş felan olabilir diyolar
Eşimde çocuğa küsüyor kendisieine gülmediği içinEmerken zaten oturma şansım yok bu aralar, o yüzden telefon elime almam mümkün değil ama bir ara ben de yapıyordum onu. Ama gözü açıksa yapmamaya çalışıyorum. Ona bakıp onunla ilgileniyorum, izliyorum falan :)
Yüksek ihtimalle. Ara ısrarla sor bence ve bir daha mecbur kalmazsan bırakma derim. Birşey demezsen tekrarlayabilir. Şimdiden bunu yapıyorsa ilerleyen zamanlarda senin yasakladığın yiyecekleri bile verir.Kizlar meraba. Pek giremiyorum bebekten ve misafirlerden dolayi. Size bişey sormak istiyorum. Çoğumuz da olduğu gibi bende de bilmiş bir KV var. Onunla bir araya gelince bebekle ilgili herşeye karışıyor. Bu arada da bebegimin ek gidasina karismaya basladi. Daha bebegim yarin 3 aylik olacak. Bu her gormesine buna artik yoğurt ver azar azar çorba filan ver deyip duruyor. Kendisi öyle büyütmüş te cocuklarini. Bende karşı çıkıyorum tabi. Neyse.
Dün eşimle dışarı çıkacaktık havada yağmurlu olduğu için oglumu kv ye biraktik. Akşam eve gelince kaka yaptı bide baktim kakasinin içinde değişik seyler var yeşil yeşil ot gibi bişeyler ilk defa böyle bişey oldu. Sizce kv bişey yedirmiş olabilir mi dün gece den beri kafama takılıyo. Bugunde kaka yapti öyle bişey yoktu. Sadece dün öyleydi
Benmkinin 2.disi cikiomus bide gazi cokmus ben gazin farkndaydm zaten belkide ondandi bu huzursuzlukİki gündür banyodan bir saat önce zeytinyağı sürüp banyo sonrası tarıyoruz ama gittikçe artıyor gibi. Bugün doktora gittik mevsim geçişlerinde olabilir dedi. Geçene kadar devam edeceğim artık ne yapalım.
Benimki de 10 gündür böyle. Hele akşam olunca hem uykusuzluktan ağlıyor hem de uyuyamıyor. Saatlerce uğraşıyorum. Bir de uyurken çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. Annem ısrarla bu çocuğu yatağına koy uyumayı öğrensin, emzik ver, salıncak kur da salla deyip duruyor. Valla kendi annem de dahil olmak üzere herkesin tavsiyelerinden sıkıldım. Bir dönemdir gelir geçer umarım. Ama etrafı keşfettikleri için uyumak istemediğini düşünüyorum ben.
Uyku arkadaşı şu emzikli olanlar mı? Bir bebek elimde oyuncakla uykuya dalabilir mi gerçekten. Benimkinde böyle birşey imkansız :))
Ayy aynı bizimkiler de aynı. Çocuğun uykusu var deyince sanki onlardan kaçırmak istiyorum muamelesi görüyorum. Bak bak bakınıyor ne uykusu deyip duruyorlar. Aaaa çocuğu uyuttun mı soruları da cabası. Üstelik çocuğun dibine girip bağıra bağıra konuşuyorlar el şaplatıyorlar çocuk korkudan şekil değiştiriyor ağlıyor. Neymiş efendim ben çocuğu böyle yetiştiriyormuşum yabancılıyormuş. Valla bunalttılar beni. Zaten çocuk büyütmek yetiştirmek zor. Bunlar böyle yaparak daha çok strese sokuyorlar insanı.
Benimki de hep oturma odasındaki koltukta uyuyor ben de mecbur onunlayım. Anne yanı beşiğini bu yüzden sattım. Yatakta ben rahat emziremiyorum. Hem de eşim sağa sola dönerken falan uyanıyor. Kendi beşiğine koymayı deniyorum bir kaş gündür gündüzleri koyduğum an gözler faltaşı gibi açılıyor. Ben de böyle nereye kadar gideceğim bilmiyorum. Sallanan anakucağı veya sallanan küçük beşiklerden almak istiyorum ama işe yaramazsa diye de kararsızım.
Yok canım bagajla ilgili sıkıntımız olmadı bizim hiç. Ama Yolda bir tümseğe hatta minik bir çıkıntıya denk gelse ön tekerler takılıyor. Bir cm lik yerlere bile çıkmıyor. Kol kısmına bastırarak önü kaldırmak gerekiyor ve araba ağır, çocuk küçük düşecek diye endişe ediyorum. Biz tatile gittik o yüzden baya test ettik orada. Avm de falan iyi ama günlük yollar için kullanışlı değil. O kadar para verdiğimize pişmanız bu yüzden. Uygunları da vardı, şu gold kasalılar falan. Ama kaliteli olsun kolay kullanılsın dedik göründüğü gibi değilmiş.
Canım çok geçmiş olsun tez zamanda şifa bulur inşallah tüm hasta bebişler.
Biz de bugün doktora gittik üstünü soymaya başladık o da ağlamaya başladı. Normalde hiç böyle yapmazdı kontrollerde. Tartıyı zor aldı doktorodadan çıkmamıza yakın yarım ağızla adama güldü.
Soracam canim. Zaten gecenlerde bize gelmişti verin artik ek gida deyince eşimde bende baya karşı çıktık ama bize rağmen nasil yapti anlamıyorum. Kaynanamda benim dediğim bildigim dogrudur kafasi varYüksek ihtimalle. Ara ısrarla sor bence ve bir daha mecbur kalmazsan bırakma derim. Birşey demezsen tekrarlayabilir. Şimdiden bunu yapıyorsa ilerleyen zamanlarda senin yasakladığın yiyecekleri bile verir.
Eldiven taksana canım. Üşüyor dersin.Benimkinin eli surekli agzinda .Az sonra gelip uyarmama ragmen ellerini şapur şupur öpecek ler ben de patlayacam .Zaten cok gerginim.
suanda destege ihtiyacimiz var ama ozlemek gecerli bir mazeret miymis... Senin ruh ve beden sagligin da cok onemli.Esime 1 hafta annemlerde kalayim dedim kabul etmedi .Ben özlerim diye .Ne guzel annen varmis .Benim daraldim yetis deyip 1 saatligine yardim edecek kimsem yok
Nasil dayaniyorum ben de bilmiyorum .1 saat uyuyordu ogleden sonra ama yok ne mümkün. Sanirim rahatsizligindan dolayi bu kadar huysuz.Emerek uyurdu uyumadi .Yatakta emzirdim ,omzumda pispisladim ,ayagimda salladim ,besikte salladim yok.Ustelik kv gelecek .Eli kulağında. Benim başım catliyor.Ve artik aglamaktan yorgun düştü uyur diye düşünüyorum ama onlar gelince gurultuden uyanacak .Bir de kucagimda uyumak istiyor .Kapıya kalkınca kesin uyanacak ve iyice cildircam .
Canim doğduğundan beri takmadim hic .Simdi de taksam cok yadirgar .Eldiven taksana canım. Üşüyor dersin.
Ay valla bebekliği çok zorlu geçiyor, bari ergenliği kolay geçseErgenlikleri nasıl olacak bu bebelerin acaba
Canım bırak biraz bence babanne hala baksın azıcık öperlerse öpsünler sonra hemen sanunlarsın elini oğluşunun. Dinlenmen için biraz rahat olup başlalarından destek almak iyi geliyor inan. Sen biraz bırak onlar gelince git uzan me bilim çayını iç. Hiçbişey olmaz korkma. Benim bütün köy elini ayağını öptü 1 ay. Hiçkimseye karışmadım gelene hemen verdim kucağına dinlendim. Sende gevşe babaannesi halası yapsalar ne yapabilirler ki. Seninde ihtiyacın var dinlenmeyeCanim doğduğundan beri takmadim hic .Simdi de taksam cok yadirgar .
Dk 1 gol 1 sapur supur öptü elini kv .Eli hep ağzında öpme dedim .Grmce kisisi atladi her bebeğinki agzinda .Dikkatini çekerim o daha 3 aylik bile değil dedim .Hala yarışıyor.
Sabah tansiyonum dusmustu.Simdi de tansiyonum firlayacak .Cocugu birakip mutfaga bile gidemiyorum.
Ya benimki de emmek istiyor, emzirirken ağlıyor falan, bırakmak zorunda kalıyorum. Ondan sonra bana tavır alıyor gibi davranıyor. Gülmüyor falan. Babasını görüyor gülüyor, bana ciddi ciddi bakıyor. Sen meme vermedin bana, sana küsüm ben diyor. Üzülüyorum öyle olunca. Anlıyorlar bence artık her şeyi :)Eşimde çocuğa küsüyor kendisieine gülmediği içinhele ilk gülmeye başladığı zamanlar ben bebeğe laf verirken o güldüğünde hemen kafasını başka yere çevirir suratını asardı. Şakasına değil ha ciddi yapardı bunu ben o an bebeğe bakardım ama eşimdeydi gözüm. Arkadaslar severken de suratı asılırdı. Yeni yeni ona gülüyor daha. Bebek bu ya. Sokaktan geçen biri de laf verse güler. Ben beni tanıdığını bilmiyorum ama herkes sana başka bakıyor diyor. Bugun sinirlerim bozuktu azcık bağırdım yüzüme masum masum baktı akşama kadar gülmedi hiç. Bazen kaşlarını çattı. En son niye gülmüyorsun küstük mü dedim özür diledim gülümsedi :) sen hiç anne dayağı yemedin galiba dedim kahkaha attı resmen kurban olurum canına ya...
Bu arada bizim izin bitti dün geldik eve kızlarrr 3ayımız gezmeyle yollarda geçti artk dinlenmek istiyorum evde.
Guvensem birakcam ama guvenilecek gibi değil. Kp yı görüntülü arayip telefonun icine soktular çocuğu .Onlar keyif yapsın da radyasyon filan halt etmis .S f ile burun açıyorum. Ne aglatiyorsun yapma sunu diyor.Canım bırak biraz bence babanne hala baksın azıcık öperlerse öpsünler sonra hemen sanunlarsın elini oğluşunun. Dinlenmen için biraz rahat olup başlalarından destek almak iyi geliyor inan. Sen biraz bırak onlar gelince git uzan me bilim çayını iç. Hiçbişey olmaz korkma. Benim bütün köy elini ayağını öptü 1 ay. Hiçkimseye karışmadım gelene hemen verdim kucağına dinlendim. Sende gevşe babaannesi halası yapsalar ne yapabilirler ki. Seninde ihtiyacın var dinlenmeye
Gidince kv de goremiyecek yaasuanda destege ihtiyacimiz var ama ozlemek gecerli bir mazeret miymis... Senin ruh ve beden sagligin da cok onemli.
Ben eşimin hakkını yiyemem bu konuda katılmıyorum ama bizim ikiz olduğu için başka türlüsüde olmazdı.Ya anne olmak çok zor, babalık çok kolay gibi geliyor bana :) para kazanıyorsun, eve gelince iki gülüp oynuyorsun, sonra uyuyorsun, oh mis :)
Benim eşim de gazıyla uğraşıyor, yardımcı oluyor. Ama bir yerden sonra yapacak bir şeyi kalmıyor çünkü emmesi gerekiyor çocuğun, yani uykusu ve karın doyurma anneye bağlı olunca annenin yükü fazla oluyor. Ay gerçekten ikiz çok zor olur, baba işteyken nasıl baş ediyorsun?Ben eşimin hakkını yiyemem bu konuda katılmıyorum ama bizim ikiz olduğu için başka türlüsüde olmazdı.
Kaç günlük canım maalesef benimki de öyle 95 günlük 1 haftadır neredeyse bakıyor nereye çevirirsen cevir resmen dönüp bakıyoray telefona da bakmayacaksak öldük canim. Gunduz hic uyumuyor ki surekli kucakta.
Buarada bizimki biz tv izlerken kafasini cevirip bakmak istiyor yaa onu da izleyemicez yakinda. Bakalim ne kadar direnebilecegim tv siz
Canim. Benim bebegiminde eli hep ağzında kv kp sürekli elini tutuyo opüyolar içim gidiyo. Gorumcemin küçük oğlu var onada elinden öp yüzünden öpme diyolar güya iyilik yapiyolar bende dedim eli hep agzinda elini fazla öpmeyiin diye ama anlayan yok tabi. Ne yapacaz bunlarla bilmiyorumCanim doğduğundan beri takmadim hic .Simdi de taksam cok yadirgar .
Dk 1 gol 1 sapur supur öptü elini kv .Eli hep ağzında öpme dedim .Grmce kisisi atladi her bebeğinki agzinda .Dikkatini çekerim o daha 3 aylik bile değil dedim .Hala yarışıyor.
Sabah tansiyonum dusmustu.Simdi de tansiyonum firlayacak .Cocugu birakip mutfaga bile gidemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?