- 20 Ocak 2013
- 4.049
- 9.201
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
- #17.621
Ben kendim normal oldum canım ama tanıdıklarımın çoğu sezeryan oldu , vajinal dikiş aslında iyi bir şey çünkü bebek çıkarken annenin al kısmında bir sürü yırtıklar olmasın diye küçük bir kesi atıyorlar ya sağ tarafa ya da sol tarafa doğru o zaman önden uyusturuyorlar diye hissetmiyorsunuz kesme ve dikmeyi çocuk çıkınca hemen dikiyorlar zaten ve çocuk çıkınca da içinizden bir şey boşalıyor gibi oluyor acı hissetmiyorsunuz ve 10dk bitiyor doğum sonrası uyusukluk geçince alttan ara ara hafif sızlama oluyor bir iki güne geçiyor zaten doğum bitince istersen rahatlıkla ayağa kalkıyorsun hiç bir sorunun olmuyor ister normal ister sezeryan olsun anında kanama başlıyor hasta bezi gibi bir şey bağlıyorlar ama sen kendin hastane cantanda külot gibi pratik hasta bezlerinden koyduğun için odana geçince değiştiriyorsun ve istersen gecelik istersen pijama hepsini giye bilirsin , sezeryanda ise epidural ve ya genel uyutma hangisini seçersen seni uyusturuyorlar sırtından iğne yapıyorlar epiduralde uyuşunca hemen karnında kesi açıp bebeği alıyorlar karnının içini doktor temizliyor normal doğumda bebeğin arkasından hepsi akıyor sezeryanda ise Dr kendi silip temizliyor ve sonra dikiş falan zaten çok geçmeden uyuşukluk geçiyor ve ağrılar hemen başlıyor odana götürüp seni giydiriyorlar ama karnındaki dikiş taze olduğu için pijama lastiği acıtıyor gecelik daha rahat hem refakatçin için giydirmesi de kolay oluyor ve aşağı egilemiyorsun diye tuvalette yukarı cekemiyorsun pantolonu , ama bunlari dikkate almayın öncelikle Dr ne önerecek ve sizin hangisinde kendinizi rahat hissedeceğiniz önemli
Çok teşekkür ederim canım, çok güzel bi paylaşım olmuş.
açık olsam direk böyle kolsuz bişey alırım çok hoş duruyor aşırı satafatli değil ve babaanne pijamasi degil