- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
- #54.881
Yaptım canım sıcak duşa da girdim. Sıkınca sanki az az ıslatmaya başladı ucunu.Sıcak kompres yaptn mı canım ? İnşallah gelecek stres yapma emzirmeye devam et inşallah gelecektir
Canım ben Philips avent elektronik pompa almıştım denedim elimle sıkınca ucunu ıslatacak kadar oluyor ama pompayla çekmeyi deneyince sıfır süt. O yüzden dünden beri sürekli emziriyorum.canım süt sagma makinaları çok güzel kanalları açıyor bizde makina kiraladik kullandım bebeğim yogunbakimda olduğu için eve gelince gogsumu bosaltamadigi için kullandım şimdi kullanmiyorum bizde 15 günlük olduk çok güzel sütum vardı iki üç gündür goguslerim yumusadi sütum azaldı sanki niye böyle oldu bilmiyorum makina kullanmadigim icinmi oldu bilemiyorum su çok içiyorum humana içiyorum
Canım çok haklısın kesinlikle psikolojik. Hastanede bebeğim sürekli emmek istiyordu annemle kayınvalidem refakatçiydi yanımda. Sütüm gelmedi, çocuk aç vs dediler. Hemşire sıkarak baktı annenin sütü var bebek annesine yakın olmak istiyor ve refleks olarak emmek ister dedi. Ama o durum benim psikolojimi olumsuz etkiledi ve hastaneden çıktığımda sütüm hiç gelmiyordu. Annemle kayınvalidem yanımdalar ve kayınvalidem bebeğimin annesiymiş gibi hareket ediyor çok bunaldım. Altını o açıyor haldir huldur yıkıyor gazını çıkarıyor ne dediysem alınmıyor da. Doldum taşmak üzereyim artık. Dün sıktığımda göğüs uçlarım ıslandı o sebeple sabaha kadar emzirdim diyebilirim. Bol bol da su içiyorum. Bakalım gelecek inşallah.Sut olmamasi binde bir rahatsizliktir,kalanlarin hepsi psikolojik.
Inan canim.
O ilk bozdugun moralini duzelt once.
Sen onun annesisin,Allah sana emanet etmis rahatla.Kimseyi dinleme.
Oype foşfoş bembeyaz cok sut bekleme zaten bebegin kucuk.Emdikce ayarlanacak ona gore.
Mamadan once her zaman emzir,gece ozellikle emzir,sadece ucunu degil tumunu tutturmaya bak,aci malesef bi sure oluyor emzirmeden sutunle nemlendir.Kapatirkende sutunden sur kurut oyle kapat.
Oncelikle bebek uyudukca uyu ve bebek emdikce sut daha cok cikar inan buna.Sutunun olduguna inan :)
Illa bisyler yapmak istersen Galactago damlaya goz atabilirsin ya da bazi kürler var ama sutun cogalacagindan suan duzenli emzirmeni tavsiye ederim,cunku birden bisyler yapmak sismesinede sebep olabilir.
yani bu tamamen kafanda bitiyor oyle dusun
10 gunden sonra özür sayilir diye biliyorum hatta yine de okunacak dualar var,daha iyi bilen birine sorabilirsin.
Yeniyim,temmuz ayindan sebep bakayim dedim :)
Sana da daha fazla ihtiyac duyar.Sadece doymak icin emmezler canim unutma hic.
Bigunleri diger gunlerini tutmayadabilir :)
Emziriyorum canım ama sarılıktan ötürü mama da veriyorum. Nasıl dengeleyeceğimi de bilemiyorum. Benimki 400 gr verdi daha şimdiden.Canım bi sure damla damla geliyor zaten merak etme gelir o emzir sen.benim bebeğimde olması gerekenden fazla kilo kaybetmiş ama çocuk doktoru daha sık emzir dedi.bi sure bitişik yasıcaz artık.sütünde gelecek inan.kolostrum sonası geliyor merak etme.ama pozitif dusun.bol su iç.sütün yok diyenlerede bakma sakın.
