Gebeliğe Hazırlık 2019 - 2020 Yılının Anne Adayları ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen hiç sorma bazıları gebe kalmamak için uğraşır bazıları da kalmak için allahın takdiri işte
Bazen dusunuyorum da bosuna korunmusuz 2 sene, kafamiz rahatken olsa da olur olmasa da olur deseydik belki de simdi coktan olmustu bebisimiz. Kafaya taktikca istedikce olmuyor ya

Bazen dusunuyorum da bosuna korunmusuz 2 sene, kafamiz rahatken olsa da olur olmasa da olur deseydik belki de simdi coktan olmustu bebisimiz. Kafaya taktikca istedikce olmuyor ya
Bence de bazı şeyleri çok isteyince o insanın imtihanı olurmuş Rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah isteyen herkese benim bi ablamın 15 seneden fazladır bebeği olmuyor çoğumuz yine de halimize şükretmek lazım o kadar zor bişey ki biz üzülüyoruz ablama ama o bin kat daha üzülüyor Rabbim kimseye yaşatmasın böyle şeyleri

Amin tatlim amiinn, Allahim kimseyi evlatla sinamasin insallah, isteyen herkese nasip etsin

Neden öyle düşünüyorsun ki? Ben de 2 yılı aşkındır hiç çocuk düşünmedim, düşünmedik. Olur da uzun yıllar çocuğum olmasa bile keşke ilk 2 sene yapsaydık demem çünkü şimdiye kadar eşimle vakit geçirmek istedim ve çok da güzel zamanlarımız oldu. Hatta hala doyabilmiş değilim. Hemen çocuğum olsun hiç istemezdim, yoksa bunları yaşayamayacaktım. Her zamanın kendine göre güzellikleri var. Sen böyle düşünüp aslında içinde daha çok strese sebep oluyorsun. O onlar öyle güzeldi de, iyi düşün. Geçen giden yılları geri getiremeyeceğine göre bundan sonrasına odaklan ve pozitif düşün.

Dogru soyluyorsunuz, cok guzel zamanlar gecirdik, geciriyoruz da ama cift koruma takiliyorduk abartmisiz yani insan basina gelmeyince bebis yapmayi kolay bir sey, hemen olabilecek gibi bir sey olarak dusunuyor. Esim sagolsun beni cok rahatlatir, herkes cocuk sahibi olacak diye bir sey yok, ben seni seviyorum bebegimiz olursa onu da cok sevecegim ama benim icin oncelik sensin, sen iyi ol psikolojini bozma sakin diyor. Hakli da ama kadin tarafi olmayinca takiyor istemsizce. 5 ay once amaaaan olmasa da olur, bebekli aileler bitik falan derdim, simdi bir an once olsun istiyorum. Hayat cok garip.

Seni anlıyorum, sanki korunmadığın ilk ilişkide hamile kalacakmışsın gibi hissediyorsun ama öyle olmuyor dediğin gibi.. O yüzden hemen akla acaba hiç mi olmayacak acaba bir sıkıntı mı var diye geliyor. Biz de ilk geçen ay yarı korunduk yarı korunmadık, hani bebek odaklı bir şey yapmadık aslında ama reglim de gecikince hamile olduğuma inanmıştım, testlerde çıkmayınca üzüldüm evet.. Bu ay da bazı sebeplerden deneme bile yapamayacağız. Bir sonraki aya kaldı artık.. Yine de ilk 1 yıl kafaya takmayı düşünmüyorum olmazsa.. Nasip kısmet bakalım. İnşallah senin de güzel haberlerini alırız.

Tesekkur ederim, isteyen herkesin rabbim gonlunr gore hayirlisini verir insallah canim. Ben de ilk 2 ay takmiyordum ama 2 ay daha olmayinca kafama takmaya, onume gelen her makaleyi yaziyi bilgiyi okumaya basladim. Zaten pcos var bende, o da ayri bir korku. Doktorum hamile kalmani engelleyecek yogunlukta degil dedi ama insanin akli takiliyor bir sekilde. Bebek dusunmeden once pcos umursadigim bir hastalik degildi, er ya da gec regl olurdum. Simdi aklima taktikca daha da duzensizlesmeye basladi, bakalim kismet artik.

Bende de vardı canım pcos, 10 yıl bunun için doğum kontrol hapı kullandım. Bıraktığım an en başa dönüyordum. Sonra bir gün tesadüfen kadın doğum doktorundan çıkıp dahiliyeye girdim kan değerlerime baktırayım diye.. Doktor, kadın doğuma neden gittiğimi sordu ben de anlattım. İnsülin direncine hiç baktırdın mı dedi, dedim o ne ki? Zayıf olduğun için kimse bakmamıştır ama ben bakacağım dedi. İnsülin direncim varmış meğer benim, adetlerim ondan düzensizmiş ve sürekli kistim oluyormuş. Diyete başladım kendim, şekeri tamamen kestim, unlu hiçbir şey yemedim. İnanmazsın ilk aydan düzeldi, ve o zamandan beri günü gününe regl oldum. Bana on yıl boşuna ilaç kullandırmışlar meğer..

Gecmis olsun tatlim, ne guzel kurtulmussun bu illetten bende insulin direnci yok, 5 ay once baktirmistim. Duzenli beslenince kaybolan bir sey, ben de dikkat ediyorum bu aralar. Dikkat edince kilo da veriliyor, hem saglikli yasiyoruz hem de pcostan kurtuluyoruz

Aynen öyle valla ve hem iltihabı var ve bi sürü hastalığı var ama gebeliğe bi engel olmyor Rabbim nasip etti mi hiç Bi şey engel olmuyor işte
Doğru gerçekten benim annemle babama doktor ikinizim birbirinden çocuğu olmaz demiş doktor o zamanlarda çok mebla vermişled hatta tedavi için ama yok demiş doktor annem o ay abime sonrada bana hamile kalmış 4 aylık olunca gidip baktırmış inanmış kadıncağız

Oy maşallah ya 10 haftada gözüküyormu bunlar allah sağlıkla gelmesini nasip etsin
Evet canıım :) amiin inşallah daha 10 hafta bile değil 9+1 di bugün ama ultrasonda 9+3 çıktı. Biz de bu kafar hareketli görüceğimizi düşünmüyoduk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…