Her kontrolde usg kullanılıyor. 3. aydan sonra karından ve alttan. 3. aydan önce sadece alttan usg yapılıyor.
Bebeğin boyunu söylemiyor doktor. Onun yerine tek tek söylüyor. Kafası, baldırı vs gibi daha doğru bilgi veriyormuş.
Burda ebeler ve hemşireler hamilelikte etkin değil. Doktorun asistanı gibi. Doktorlar çok nazik. Her jeli sıkarken biraz soğuk diye uyarıyor, özür diliyor
Ama Türkiye'de daha çok şey yapılıyor sanki. Burada doğal ilerleyişine bırakılıyor. Sadece çok kontrol ediliyor. Çok küçük problemlerde bile takip çok sıklaşıyor.
Tarama testleri kan alınarak yapılıyor değil mi? Rutin kontroller sırasında yapıyorlar. Yani bu ay 3'lü tarama yapılacak gibi birşey olmuyor. Gidince idrar tahlili verirken, kanınızı da alıyorlar. Sonra doktor problem olup olmadığını söylüyor. Rutin birşey olarak görülüyor.