- 12 Ekim 2012
- 1.286
- 3.681
- 133
Hayırlı olsun Allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin darısı bizim gibi bekleyenlerin başına inşallahMerhaba kızlar kızımı sağlıkla kucağıma aldım şükürler olsun. 3300 gr 50 cm doğdu miniğim. Sütüm az geliyor sadece o da artar bugün yarın. Emiyor şükür, mama takviyesi var şırınga ile veriyorlar. Depent kesinlikle yanınızda bulundurun rahat edersiniz. Süt sağma makineleri gereksizmiş. Korse için de kasları tembelleştiriyor dedi doktorum erken zamanda toparlamaya faydası yok dedi. Çorap koyun kesinlikle, sabahlık gerekmedi bende belki siz kullanırsınız. Bir gece daha hastanedeyiz. Bİ de bebiş için bol bol kıyafet... öpüyorum hepinizi
Hem doğurup bir de üstüne bizi düşünüp tavsiye veren anneler de ayri bir minnos degiller miMerhaba kızlar kızımı sağlıkla kucağıma aldım şükürler olsun. 3300 gr 50 cm doğdu miniğim. Sütüm az geliyor sadece o da artar bugün yarın. Emiyor şükür, mama takviyesi var şırınga ile veriyorlar. Depent kesinlikle yanınızda bulundurun rahat edersiniz. Süt sağma makineleri gereksizmiş. Korse için de kasları tembelleştiriyor dedi doktorum erken zamanda toparlamaya faydası yok dedi. Çorap koyun kesinlikle, sabahlık gerekmedi bende belki siz kullanırsınız. Bir gece daha hastanedeyiz. Bİ de bebiş için bol bol kıyafet... öpüyorum hepinizi
Ayy ben de öyleyim sırayla yerim tatları karıştırmayı hiç sevmemYani akıllı cocuk..şimdi ağzımda zeytin varken peynirde alırsam nasıl bir tat olur dimi ama
Gözünaydın canım.Rabbim hayırlı ömürler versin inşAllah .Merhaba kızlar kızımı sağlıkla kucağıma aldım şükürler olsun. 3300 gr 50 cm doğdu miniğim. Sütüm az geliyor sadece o da artar bugün yarın. Emiyor şükür, mama takviyesi var şırınga ile veriyorlar. Depent kesinlikle yanınızda bulundurun rahat edersiniz. Süt sağma makineleri gereksizmiş. Korse için de kasları tembelleştiriyor dedi doktorum erken zamanda toparlamaya faydası yok dedi. Çorap koyun kesinlikle, sabahlık gerekmedi bende belki siz kullanırsınız. Bir gece daha hastanedeyiz. Bİ de bebiş için bol bol kıyafet... öpüyorum hepinizi
Benim hemşirem de doğumdan sonra vitamin leyli kullanmama devam etmemi söylemişti depolar boşalıyormuşya bide sacma soyledigi, tekrarlamiicam ama mumkun olmayan bisey iddiaa ediyo. kaldi ki hikayeyi tam bilse anlatsa, belki bukadar bozulmiicaz aciklamali oldugundan.
acikcasi korkmuyorum bu tarz yorumlardan ama kasitli insan etmilemeye calisiliyo, o da beni sinir ediyo anacim.
bikac hafta once yeni evdoktorumla tanismaya gittim. bitkisel calisan bi kadin. kadin bana ‘vucudundaki butun iyi, ise yarar, iyi calisan, yararli vitaminlerin ve hormonlarin hepsini bebegin senden silip supuruyor. o yuzden dogumdan sonra geleceksin seni full check-up yapicaz, gereken takviyeleri hemen yapicaz ki senin ihtiyaclarinda tamamlansin’. ve inanirmisin kadin bunu soyleyene kadar hic akil edememistim, ikimizede ziyadesiyle yeter bebek ciktigi gun de ben biraz yorgunluktan sonra toparlarim olur biter kafasindaydim.
Maşallah canım Allah bağışlasın analı babalı büyütsün inşaallahMerhaba kızlar kızımı sağlıkla kucağıma aldım şükürler olsun. 3300 gr 50 cm doğdu miniğim. Sütüm az geliyor sadece o da artar bugün yarın. Emiyor şükür, mama takviyesi var şırınga ile veriyorlar. Depent kesinlikle yanınızda bulundurun rahat edersiniz. Süt sağma makineleri gereksizmiş. Korse için de kasları tembelleştiriyor dedi doktorum erken zamanda toparlamaya faydası yok dedi. Çorap koyun kesinlikle, sabahlık gerekmedi bende belki siz kullanırsınız. Bir gece daha hastanedeyiz. Bİ de bebiş için bol bol kıyafet... öpüyorum hepinizi
Merhaba kizlar gunlerdir gelip bakamadim yazamadim size. Mesaj yazip gitmek icin 10 dakikam filan var. Icimi dokup kacacagim.
Oncelikle son sayfadan anladigim kadariyla bir suru yeni dogum olmus @Rzg14 basta olmak uzere hepinizi tek tek tebrik ederim.
Ben olumlu durusumu neredeyse tamamen kaybetmis durumdayim. Bugun cocuklarimin 40i cikti ve biz hala hastanedeyiz. Cocuklarimdan birini taburcu ettiler ancak digeri hala dikkatli bir sekilde takip gerektiriyor. Cikartamiyorlar, ciksa dahi seyahat edemeyecegi icin evimize hemen donemeyecegiz. Surekli makine sesleri, kablolar, gelip giden doktorlar, sayisiz hemsire, kizimin ekseriyetle duran kalbi, tam bu kez toparliyor derken tekrsr geriye gidisleri bitirdi beni artik. Sutum iyi diye sevinirken en son mememdeki kanallar tikandi ve 2 hemsire ve esimin 2 saatlij cabasi sonucu cigliklar atarak aci cekerek en sonunda acmayi basarabildik. Bebeklerimin ikisi de hala cok kucuk olduklarindan emerek meme bosaltmayi birakin, hala duzenli olarak meme emmeyi becrremiyorlar. Haliylr zaten surekli pompa yapmaktan iyice hassaslasan memelerim onlar da ememedikce yara icinde kaldi. Ama en buyuk acim mememdeki yaralardan degil, gonlumde olusan ben iyi anne degilim, bebegimi emzirmeyi bile beceremiyorum duygusundan kaynaklanan acim...
Kimsesiz, desteksiz gecirdigim 40 gunluk bu surede, cocuklarimizin isimlerini kulaklarina okumak bile ancak aklimiza geldi. Esim ezani okurken catlayana kadar agladim. Benim psikolojim tamamen bitti. Artik daha fazla hastane koridoru ve kablo gormek istemiyorum. Allahim bir an once minik kizima sifa versin diye hergun aglayip dua etmekten baska sansim kalmadi.
Bir de unutmak istemedigim bu surecte dik durmak icin insan ustu bir caba sarfettigim halde yarama tuz basan insanlar oldu. Turkiye de guya en iyi arkadasim yakin dostum olanlarin hicbiri bu sure boyunca ne aradi ne sordu. Orada yalniz ne yapiyorsun demeyi bile cok gorduler. Sukur Allah onlara muhtac etmedi ama bu surecte bir de sosyal cevre temizligi yapmak zorunda kaldim. Sagolsun kanimdan canimdan oz annem her aradiginda gerek "nasipleri varsa yasarlar yoksa ölürler.üzülme" diyerek, gerek "lohusanın mezarı 40 gün açık olur" deyip beni ya çocuklarıma bakamazsam stresine sokarak elinden gelen her türlü desteği sağladı.
Bu süreçte, yıllardır tanıdığım insanlardan etimle kemiğimle nefret etmeye başlarken, hic yuzunu gormedigim sizlerden mesaj almak, surekli sizler tarafindan hatirlanmak, beni en cok rahatlatan sey oldu.
Bu surec, hayatimdaki bir cok yanlisi gormem, etrafimdaki insanlari ayiklamam acisindan asiri ogretici oldu. Bunca zorlugun icinde, hastanede aglayarak gecen gunlerin arasinda, normal zamanda bir insandan istenmeyecek beklenmeyecek isler yapmam icin mailler aldim isyerimden ki o da hikayenin ayri bir pis yuzu ama anlatmaya takatim yok.
Sadece sizlere yanimda oldugunuz icin tesekkur etmek, ve her akliniza geldiginde iki minik savascim ve kendim.icin.dua istedigimi hatirlatmak icin yaziyorum. Dusuk riski, kirilan ayagim, kaybettigim disim, gecirdigim envai cesit.enfeksiyonlar da dahil olmak uzere bu hamileligin ve bir turlu tadini cikaramadigim annelik duygusuna duydugum hasretin, sabrimi sinamak icin Allah tarafindan gonderildiginin farkinda olarak verdigim sabir savasindan insallah galibiyet ile cikacagim.
Ve sevgili guzel anneler, dogumun hemen ertesinde cocuklariniza sarildiginizda hissettiginiz o duygulari, hastaneden bebeginizle cikmanin verdigi sevinci sonuna kadar yasayin. Cunku bir yerlerde o duygulari yasayamadigi icin olecek gibi aci ceken, o anneleri gordugunde koridor kenarlarinda cokup hungur hungur aglayan, bebegini dogdugu an bile koklayamamis bir camin arkasindan seyretmek zorunda olan anneler var. Sukredin, mutlu olun.
Bir an once eski pozitif halime donebilmenin ozlemi ile, hepinize en icten dualarimi gonderiyorum. Allah hepinize rahat mutlu ve problemlerden uzak annelik nasip etsin.
Gençlik selamm öncelikle dogurmadim şükür daha kalsin
Gece damla damla taze kanama geldi acile gittim nst 100 ustu ritmik geliyordu serum takildi rahme bakildi kapali dendi oglen kendi doktoruma gittim nst 100 6 dk da ritmik rahim kapali uzunlugu.kisalmis erken gelicek kesin dedi ama ne zaman suyun gelirse aninda taze kanama aninda ve dayanılmaz sanci bel agrisi kasik agrisi.kıvrandiran ve 1 saatten uzun suren ritmik hemen gel dedi cati muayenm musait normale dedi normal.bekleriz olmazsa olmaz bebege bagli dedi hayirlisi artik beklicez haftaya perşembe kontrol Allah herkese şifa versin
Dua eden iyi dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. 16 gibi ssvd ile doğum yaptım. Çok şükür iyiyiz. Detayları sonra yazıcam. Darısı bekleyenlere kolaycacık doğumlar diliyorum
Merhaba kızlar kızımı sağlıkla kucağıma aldım şükürler olsun. 3300 gr 50 cm doğdu miniğim. Sütüm az geliyor sadece o da artar bugün yarın. Emiyor şükür, mama takviyesi var şırınga ile veriyorlar. Depent kesinlikle yanınızda bulundurun rahat edersiniz. Süt sağma makineleri gereksizmiş. Korse için de kasları tembelleştiriyor dedi doktorum erken zamanda toparlamaya faydası yok dedi. Çorap koyun kesinlikle, sabahlık gerekmedi bende belki siz kullanırsınız. Bir gece daha hastanedeyiz. Bİ de bebiş için bol bol kıyafet... öpüyorum hepinizi
Ağustosun gelmesiyle de hızlandı gibi hayırlısıyla hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallahCanım uzaklarda oluşun, bunları yaşaman hepsinin ne kadar zor olduğunu ve üst üste geldiğini tahmin edebiliyorum ama yaşayandan başkası da bilemez farkındayım.. Senin kadar güçlü olamazdım sanırım ama inan bana yağmurun, karın arkası her daim gökkuşağı her daim güneş..
Seni seviyoruz.
Kız birikmiş 35 sayfayı okuyayım derken bir baktım hastanede sancısı felan var yazıyorlar.
Hemen profiline girip mesajlarına baktım ki doğurmamışsın
En az 2 hafta daha tutalım şunları içimizde
Zira sen gidersen ben,Zeytinliii Arwien pratik45 döküleceğiz sanki arkandan
Maşallah
Doğum hikayeni merakla bekliyorum
Allahım geldi demek ki sizinki de
İnşallah sağlıklı ömürleri olsun sizinle
Bizim Günümüz aynıydı. Ve o doğum yapmış. Bende merakla bekliyorum. :)@duskapani yaaaa doğum mu yaptınAllah hayırlı evlat etsin analı babalı büyütsün toparlanınca detayları bekliyorum. ayyy çok sevindim. içim kıpır kıpır oldu
Darısı sana ve tüm vakti gelenlere bekleyenlere inşallahBizim Günümüz aynıydı. Ve o doğum yapmış. Bende merakla bekliyorum. :)
Hadi güzel haberlerle inşallahSelamlar yeniden
Ankara’ya gelince annemle sohbet muhabbet dedikodu derken hiç bakamadım gündüz.
Sahi bir de ağda yaptırdım, ohh misss gibi oldu, resmen rahatlık.
Şimdi uzun uzun, atlamadan okumaya çalıştım herkesi
Yarın daha doğrusu artık bugün görüş günümüz bizimde
Bakalım acaba çatı muayenesi yapar mı yoksa erken mi göreceğiz.
Acaba Ankara’ya doğurmadan ulaşan kahramanımızı yarın ve bundan sonra neler bekliyor hep birlikte göreceğiz
Amin inşallah canım. Yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek. Doğurupta gelsem güzel olur çok amin :))D
Darısı sana ve tüm vakti gelenlere bekleyenlere inşallah
Hadi inşallah güzel haberlerle dön hafif rahat bir doğumlaAmin inşallah canım. Yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek. Doğurupta gelsem güzel olur çok amin :))
Gurbetçinin güncesi.. Hemen kuaföre gitmekSelamlar yeniden
Ankara’ya gelince annemle sohbet muhabbet dedikodu derken hiç bakamadım gündüz.
Sahi bir de ağda yaptırdım, ohh misss gibi oldu, resmen rahatlık.
Şimdi uzun uzun, atlamadan okumaya çalıştım herkesi
Yarın daha doğrusu artık bugün görüş günümüz bizimde
Bakalım acaba çatı muayenesi yapar mı yoksa erken mi göreceğiz.
Acaba Ankara’ya doğurmadan ulaşan kahramanımızı yarın ve bundan sonra neler bekliyor hep birlikte göreceğiz
Ne güzel bir haber.. Gözünüz aydın.. Mutluluklar dilerim bebeğiniz ve size.. Darısı bize.Merhaba kızlar kızımı sağlıkla kucağıma aldım şükürler olsun. 3300 gr 50 cm doğdu miniğim. Sütüm az geliyor sadece o da artar bugün yarın. Emiyor şükür, mama takviyesi var şırınga ile veriyorlar. Depent kesinlikle yanınızda bulundurun rahat edersiniz. Süt sağma makineleri gereksizmiş. Korse için de kasları tembelleştiriyor dedi doktorum erken zamanda toparlamaya faydası yok dedi. Çorap koyun kesinlikle, sabahlık gerekmedi bende belki siz kullanırsınız. Bir gece daha hastanedeyiz. Bİ de bebiş için bol bol kıyafet... öpüyorum hepinizi
Bu arada cok alakasiz bir sey olacak ama;
Normalde yemekleri az tuzlu yaparim ki cok tuza care yok, yerken tuz eklerim. Son zamanlarda kayimvalidem fark etmis, bana dedi sen tuzsuz yiyosun ondan sana fazla geliyor misal onun yaptığı menemendeki tuz. Allah Allah dedim normalde tuz ekerim üstüne. Bugun disarda kapali ayran ictim, ona da tuz ekler icerdim, bu cok tuzlu dedim arkadasima. Demek ki tat duyumuz da degisiyor.
İlginc geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?