yok canim valla hepiniz i oyle yakin arkadaism gibi gordugumden hepiniz aklimdasinizKiz sizdeki hafiza yiyip bitirdi beni nasil hatiiyorsunuz bir vitaminsiz ben mi kaldim bilmiyorum
Inşallah faydası olurda iki hafta beklemez sağlıkla gelir ben çok sabırsızm herlde
Kızlar kontrle gttm suyum 0mis.
Doktor öğlen alacgm dedi ne olur dua edin bana.
Aminnnn hepimize insallah sağlıklı kolay bir normal doğum nasip olurkizlar banada dua edin hayirki vakitte normal sekilde gelsin bebegim insallah
belim agriyor devamli ama sanci seklimde degil
ne zman geleck.bu sancilar meraktayim cok
Tebrikler Allah anali babali buyutsun saglikla sihhatle insallahMerhaba güzel anneler, bende bu sabah sezaryenla doğum yaptım. Hikayem pek içaçıcı değil biraz kendimi iyi hissedince yazacam detayları. Çok şükür bende bebişte iyiyiz gerisi geçecek zamanla. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Allah yardimcin olsun saglik sihhatle bebegini kucagina alirsin insallahKızlar yarın 40+5 olucağım hatırlarsanız bebek son kontrolde yukardaydı ve açılmam yoktu sabaha hala öyleyse 10.30 da sezeryana gireceğim. Dualarınızda beni de unutmayın
Çok heyecanlıyım, korku, mutluluk bir sürü duyguyu aynı anda hissediyorum.
Hepinize sevgiler
Basiniz sagolsun, ayrica hayirli olsun dugununuz! Insallah cumartesi saglik sihhatle kavusursun bebegineBildirim gelince şaşırdım bi :)
Ben giremedim epeyce. Kardeşim evlendi,eşim ameliyat oldu,babası vefat etti
Bi sürü şey üst üste gelince buraya bakmak aklıma gelmedi tabi.
Doğan bebişlere uzun ömürler versin rabbim
Benim nasipse cts günü sezeryanla doğum olacak
Allah saglik sihhatle buyutmeyi nasip etsin bebegini, ne guzelMerhabaa,
Bende 1 ağustosta sezaryen ile doğum yaptım ve hep bu forumlarda gezindiğim için öncesinde okuyacak arkadaslar icin hikayemi
Anlatmak istiyorummm.
Tabi herkesin farklı oluyordur eminim bu sadece benim hikayem:)
Sezaryenden önce normal dogum istedim tabi bende herkes gibi ama açılmam da cok olmadi ve biraz da korktugum ıcın sezaryen olmaya karar verdim. Zaten tüp bebek ıle hamıle kaldım ve tüp bebekler genelde sezaryen ıle alınıyor.
En korktugum şey epiduraldi. O ignenin batmasi, omurilik, anestezi, ya ayılamazsam, ya herseyi hissedersem, ya uyuşmazsa gibi nice sorularla geçti son 1 ayım. Sureklı ınternetten okudum okudukça fena oldum.
Şimdi demıyorum ki cok basit bıseymıs cok kolay oldu hersey dıye ama öyle abarttıgım kadar da yokmus dıyebılırım.
Epiduralden korkmaya pek gerek yokmus, evet rahatsızlık verıci bir his özellikle cok hareket etmemek icin kendımı sartladıgımdan da bıraz heyecan ve panık oldum. Anestezi uzmani ignemı yaptıktan sonra uzandım. 25 dk yi buldu sanırım uyuşmam. Ama öyle tam bir uyuşukluk değil. Herseyı hissedebıldıgın ama acıyı asla hissetmediğin bir uyuşukluk hali.
Doktor geldi falan derken basladılar. Bu arada ben sureklı soruyorum, sımdı noldu napıosunuz e pekı suan neler oluyor dıye. Demıslerdır emınım ne cok konustu bu diye:)
Bir 10 dk sonra bebegım cıktı. Bana söyle bır gösterdıler sonra cocuk dr u aldı. Muaynesinden sonra yanagıma verdıler ve mukemmel bir andı dıyebılırım
Sonrasını pek hatırlamıyorum zaten bılıyordum dıkıs ıslemı esnasında hafiften kafam gidecekti:)
Gözlerımı actıgımda odadaydım.
Ilk anda pek bırsey hıssetmedım ama zamanla uyusukluk gecmeye basladı ve kasıklarımdaki ağrı da aynı şiddette basladi. Cok cok cok şiddetli bir regl sancısı gibi dıyebılırım.
İlk gecem cok zor gecti dıyebılırım agrı kesıcı igne yaptılar ve ayrıca epiduralimden de agrı kesıcı verdıler ama pek de fayda etmedi.
Sabah uyandıgımda biraz daha iyiydim. Ben hastanede 2 gece kaldım kendı ıstegımle hatta dıyorhm sımdı keske 3 gece kalsaydım. Cunku hemsıreler gercekten cok yardımcı. 2-3 saatte 1 gelıyorlar bebegınızı verıyorlar tansıyonunuzu ölcup degerlerınıze bakıyorlar. İmkanınız varsa bence kalın derim cunku eve girdiginiz anda yok misafirdi yok oydu evdi derken dinlenmeye bile fırsatınız olamayabılıyor.
Gelen giden eksık olmadi bu geceye kdr o yüzden de cok dınlenemedıgım halde bugun cıltım araba kullandım.
Tabi halen agrim var hala tam dik yürüyemıyorum hala tuvalet sorunum var ama cok cok da takmıyorum artık.
Yani cok korkulacak bısı gercekten degıl ama bılemıyorum normal dogumu zorlar mıydım bıraz daha bunları yasayacagımı bılseydım. Oh ne guzelmıs sezaryen dıyemedım ben yani. Tabi ki saglık herkesin farklıdır kimisi mecburiyetten kimşsş korkudan..
Herkese hayırlı dogumlar diliyorum insallah bir avazda kurtulup yavrunuzu kucagınıza alırsınız
Bende olmuştu canim 4 5 gün sonra tamamen geçmişti. Bakalim haftaya persembe yada cuma yine bakacak bana doktorum, kurcalicam vs dediydi dün nolcak acaba. Gerçi senin gününede az kalmış belki doğumu tetikler bu süreden sonraKızlar açılma ne kadar olmuş diye muayne ettikten sonra önce kırmızı sonra kahve ve koyu kahve leke geliyo 2-3 gün sizde de oluyo mu ?
Kızlar açılma ne kadar olmuş diye muayne ettikten sonra önce kırmızı sonra kahve ve koyu kahve leke geliyo 2-3 gün sizde de oluyo mu ?
Kızlar açılma ne kadar olmuş diye muayne ettikten sonra önce kırmızı sonra kahve ve koyu kahve leke geliyo 2-3 gün sizde de oluyo mu ?
Allah razı olsun canım hepimiz sağsalim alalım yavrularımızıAllah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım, seni çok iyi anlıyorum bir avazda inşallah❤
cnm. benim evim normale gore serin. 25-26 derece. icine body, ustine alt ust penye takim. gunduz ince muslim gece penye battanuye. daha ince oldugunda usuyr ve elleri morariyor.bebekleri doğan tatlı anneler nasıl giyidiryorrsunuz bebişleri bu havada ?
cnm. benim evim normale gore serin. 25-26 derece. icine body, ustine alt ust penye takim. gunduz ince muslim gece penye battanuye. daha ince oldugunda usuyr ve elleri morariyor.
Canım şükür çok korkmuşsunuz ama iyisiniz rabbim yavrunuzla sizlere sağlıklı uzun ömürler nasip etsinİyi geceler güzel anneler mesajları alıntılayamadım kısaca anlatayım. Dün gece yani 8 inde sabah 3.30 da uykudan uyandım lavabo ihtiyacıyla ayağı kalkınca bişeyin aktığını farkettim muhtelen nişan veya suyumdur diye düşündüm ben lavaboya doğru yürürken antrede yerlere damladığı farkedince suyum geldi dedim elimle ıslaklığa dokundum ve kandı ama kanla karışıkta gelebileceğini doktorum söylemişti daha önce o yüzden gayet rahattım ta ki lavaboya adım attığım an bacaklarımdan kanın aktığını gördüm pijamamı çıkarana kadar abartısız söylüyorum iki bardak kadar kan aktı ve tabi benim bacaklar ve tüm vücudum titremeye başladı. Eşime seslendim seslenirken hemen ambulansı ara diye bağırıyorum bebek eşinden ayrıldı ölecek diyorum o panikle aklıma bi tek bu geldi o an. Aynı anda çıkardığım pijamamı katlayıp tampon oluşturdum ama tirtir titriyorum tek düşüncem bebek zaten gitti bende kan kaybından ölecem o sırada karnım taş gibi bebek hareket etmiyor kesin öldü falan diyorum ama korkudan bir damla gözyaşım inmiyor. Sonra hastaneye yetişme telaşı içeri girdiğimiz an sadece kalbi atıyor mu dedim Allah ıma binlerce kez şükür bebek iyiydi. Aynı anda suyumda gelmiş diye kan miktarı çok fazla gözükmüş sabaha kadar nstye bağlı kaldım ve 9.30 da kızımı kucağıma aldım. Rahimdeki damarlarda bazen böyle kanamalar olabiliyormuş bu tarz durumlarda normal doğum yapılmıyor direk sezaryen. Yani diyeceğim o ki Rabbim düşmanıma yaşatmasın o korkuyu ama olurda başınıza gelirse sadece hastaneye biran önce yetişmeye bakın kan miktarı yanıltıcı olabiliyor.
Şimdi emzirmeye çalışıyorum doğal olarak süt yok henüz bebiş çekiyor boş çektiğini anlayınca yaygarayı koparıyor kaşıkla mama veriyoruz. Bu arada bebek 3100 gram 48 cm. Karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın sizi ve kuzularınızı Allah a emanet ediyorum.
Çok geçmiş olsunİyi geceler güzel anneler mesajları alıntılayamadım kısaca anlatayım. Dün gece yani 8 inde sabah 3.30 da uykudan uyandım lavabo ihtiyacıyla ayağı kalkınca bişeyin aktığını farkettim muhtelen nişan veya suyumdur diye düşündüm ben lavaboya doğru yürürken antrede yerlere damladığı farkedince suyum geldi dedim elimle ıslaklığa dokundum ve kandı ama kanla karışıkta gelebileceğini doktorum söylemişti daha önce o yüzden gayet rahattım ta ki lavaboya adım attığım an bacaklarımdan kanın aktığını gördüm pijamamı çıkarana kadar abartısız söylüyorum iki bardak kadar kan aktı ve tabi benim bacaklar ve tüm vücudum titremeye başladı. Eşime seslendim seslenirken hemen ambulansı ara diye bağırıyorum bebek eşinden ayrıldı ölecek diyorum o panikle aklıma bi tek bu geldi o an. Aynı anda çıkardığım pijamamı katlayıp tampon oluşturdum ama tirtir titriyorum tek düşüncem bebek zaten gitti bende kan kaybından ölecem o sırada karnım taş gibi bebek hareket etmiyor kesin öldü falan diyorum ama korkudan bir damla gözyaşım inmiyor. Sonra hastaneye yetişme telaşı içeri girdiğimiz an sadece kalbi atıyor mu dedim Allah ıma binlerce kez şükür bebek iyiydi. Aynı anda suyumda gelmiş diye kan miktarı çok fazla gözükmüş sabaha kadar nstye bağlı kaldım ve 9.30 da kızımı kucağıma aldım. Rahimdeki damarlarda bazen böyle kanamalar olabiliyormuş bu tarz durumlarda normal doğum yapılmıyor direk sezaryen. Yani diyeceğim o ki Rabbim düşmanıma yaşatmasın o korkuyu ama olurda başınıza gelirse sadece hastaneye biran önce yetişmeye bakın kan miktarı yanıltıcı olabiliyor.
Şimdi emzirmeye çalışıyorum doğal olarak süt yok henüz bebiş çekiyor boş çektiğini anlayınca yaygarayı koparıyor kaşıkla mama veriyoruz. Bu arada bebek 3100 gram 48 cm. Karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın sizi ve kuzularınızı Allah a emanet ediyorum.
Hayirli olsun guzelim.benim de suyum.kanliydi ben de anormal.derecede panik yaptim cocuk esinden ayrildi vs diye bak hatirlamak bile istemiyorum halbuki olabiliyo ama iste o an oyle dusunemedim... Biz de siringayla mama verdik hep anva anca gelir sut falan sakin kafana takmaİyi geceler güzel anneler mesajları alıntılayamadım kısaca anlatayım. Dün gece yani 8 inde sabah 3.30 da uykudan uyandım lavabo ihtiyacıyla ayağı kalkınca bişeyin aktığını farkettim muhtelen nişan veya suyumdur diye düşündüm ben lavaboya doğru yürürken antrede yerlere damladığı farkedince suyum geldi dedim elimle ıslaklığa dokundum ve kandı ama kanla karışıkta gelebileceğini doktorum söylemişti daha önce o yüzden gayet rahattım ta ki lavaboya adım attığım an bacaklarımdan kanın aktığını gördüm pijamamı çıkarana kadar abartısız söylüyorum iki bardak kadar kan aktı ve tabi benim bacaklar ve tüm vücudum titremeye başladı. Eşime seslendim seslenirken hemen ambulansı ara diye bağırıyorum bebek eşinden ayrıldı ölecek diyorum o panikle aklıma bi tek bu geldi o an. Aynı anda çıkardığım pijamamı katlayıp tampon oluşturdum ama tirtir titriyorum tek düşüncem bebek zaten gitti bende kan kaybından ölecem o sırada karnım taş gibi bebek hareket etmiyor kesin öldü falan diyorum ama korkudan bir damla gözyaşım inmiyor. Sonra hastaneye yetişme telaşı içeri girdiğimiz an sadece kalbi atıyor mu dedim Allah ıma binlerce kez şükür bebek iyiydi. Aynı anda suyumda gelmiş diye kan miktarı çok fazla gözükmüş sabaha kadar nstye bağlı kaldım ve 9.30 da kızımı kucağıma aldım. Rahimdeki damarlarda bazen böyle kanamalar olabiliyormuş bu tarz durumlarda normal doğum yapılmıyor direk sezaryen. Yani diyeceğim o ki Rabbim düşmanıma yaşatmasın o korkuyu ama olurda başınıza gelirse sadece hastaneye biran önce yetişmeye bakın kan miktarı yanıltıcı olabiliyor.
Canım o ottan bende aldım ostrojen içerdiği için yardımcı olduğunu okudum ama 2 gündür içiyorum açılmam yoktu hala da yokKızlar annem meryem ana otunu suya koyup içmemi söylüyor açılmamın ilerlemesi için ama ben 4-5 cmden sonra konulur diye biliyodum annemde açılmaya başlandığı andan itibaren koyarsanda olur diyo ha mantıklı gelmiyor değil ama bilemedim fikrinizi almak istedim sizler ne zaman suya koymayı düşünüyosunuz?(pazartesi günü 1cmdi şuan bilmiyorum yarın kontrolüm)
Ilık suya koyup bir iki yudum içilmiyormu geri kalan sudada açılıyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba siz nasıl kullanıyosunuzCanım o ottan bende aldım ostrojen içerdiği için yardımcı olduğunu okudum ama 2 gündür içiyorum açılmam yoktu hala da yok
Bende suya koydum açıldı meryem suresi de okuyup içtim ama benim hiç sancım ve açılmam yok ondan etki etmedi heraldeIlık suya koyup bir iki yudum içilmiyormu geri kalan sudada açılıyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba siz nasıl kullanıyosunuz
Dualarımız sizinle..Kızlar yarın 40+5 olucağım hatırlarsanız bebek son kontrolde yukardaydı ve açılmam yoktu sabaha hala öyleyse 10.30 da sezeryana gireceğim. Dualarınızda beni de unutmayın
Çok heyecanlıyım, korku, mutluluk bir sürü duyguyu aynı anda hissediyorum.
Hepinize sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?