- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.561
- 348
Cantanem anlatmis kuzum. Ben hala tup bebek doktoruma devam ediyorum ozel oldugu icin ne yazdigi recete ssk tarafindan karsilaniyo ne bi yere yonlendirebiliyor. Doktor olarak memnunum ama daha genis kapsamli bakilmasini istiyorum bebislerePerinatolog ne oluyor aceba
Bende bilmiyorum canim. Aman aman ayrintili baktirmak degil benim amacim genel olcumleri yapilsin cinsiyet soylensin yeter. Durumlarinin genel olarak iyi oldugunu bileyim icim rahat etsin.ultrason, toplum arasında genellikle 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografilerle karıştırılabiliyor. Hâlbuki bu ayrıntılı ultrasonografide önemli olan cihazın fonksiyonelliği değildir. Önemli olan hekimin alanında deneyimli olması ve anne adayı hakkında detaylı bir kontrol yapabilmesidir. Gebeliğin genel takibi kadın doğum hekimleri ve perinatoloji uzmanları tarafından yapılırken ayrıntılı ultrason kontrolü, alanında deneyimli bir radyolog tarafından gerçekleştirilmelidir. Günaydın annisler10 gün sonra falan ayrintiliya giricem simdi kafam karisti benim dotkorm radyologa yönlendirdi beni perinatolog dedim ? Yok dedi radyolog bakacak ikisi aynı şey mi ya kızlar anlamadım?
Bu sefer net olur kesin seninkinin cinsiyeti allahm saglikla gondersin yeter insanlar bizden daha meraklı Cidden her asamayidaa bilip soruyorlar keşke hamile olduğumuzu kimse bilmeseBende bilmiyorum canim. Aman aman ayrintili baktirmak degil benim amacim genel olcumleri yapilsin cinsiyet soylensin yeter. Durumlarinin genel olarak iyi oldugunu bileyim icim rahat etsin.
Geçmiş olsun canım inşallah bisey çıkmazNeyse kizlar hayirlisi rabbimden goruyo duyuyo. Bugun hastaneden testlerimi aldim domz gribi yok cok sukur ama kanda yuksek oranda enfeksiyon cikmis idrar falan temiz. Yine kan verdim dusmus mu bakilacak. Pazartesi alicam sonucu. Nefesim daraliyo diye gogus hast. Bolumune de girdim iki dk ordada tedavi oldum testler yapildi hersey normal dedi doktor. Doktorunda ikiz bebekleri olmus esimden biliyorum normal bebekler buyudukce baski olusur endiselenme dedi.
Ya dün kontrolde doktor sordu bana biseyler hissediyom ama bebek mi gaz mi bilmiyom dedimGünaydıııın. Bizimki yavaş hala, arada hissediyorum oda alt kasığımda, heralde ayakları aşağıda
Maşallah canımSelam Kızlar. Bende dün kontrole gitmiştim hala ikisine de erkek diyorum birinin bacakları kapalı olsada. Herşey yolunda haftasıyla uyumlu dedi. Çok ayakta kalma dedi dr erken Doğum olmasını istemeyiz dedi
Aynen bende tup bebek doktoruma gidiyorum hala dediğin gibi aynen bende o konuda sıkıntı çekiyorum sürekli yazdrmak zorunda kaliyorm bu anlatılan perinatolog nasıl bulabilrzkiCantanem anlatmis kuzum. Ben hala tup bebek doktoruma devam ediyorum ozel oldugu icin ne yazdigi recete ssk tarafindan karsilaniyo ne bi yere yonlendirebiliyor. Doktor olarak memnunum ama daha genis kapsamli bakilmasini istiyorum bebislere
Gunaudinlar kzlar❤ yeni arkadasmz hosgeldn gozun aydin. Missfrlktym bnde kzlar yatili. Kraftta %28 indrm vsrm bugun e bebekte. Ben kraftn kendi sitesnde de gordm subata ozel. Benm begendgm ikiz arabasi da indrme girms erken olck ama 550 tl kadr fiysti inmsken almayi dusunuyoruz paylasaym dedim aklinzda olsun:))
200 bin sperm sayisi hareket 0 morfoloji 0 esiminÇok şükür canım, saglıkla devam etsin inşallah. Bilgilerini eklede seni de listeye ekleyeyim :)
O kadar olacak :) içerde bir canlı gelişiyor. Benim şuanda ağrımayan yerim yok
İyi düşünmüşsün canım, inşallah bir sorun çıkmaz. Annen niye acele ediyor ki, illaki öğreneceksiniz
Perinatoloji, gebelik dönemi esnasında hem anne hem de bebeğin sağlığı ile ilgilenen bilim dalıdır. Yurtdışında kadın hastalıkları ve doğum uzmalığı üzerine yapılan bir üst ihtisastır. Amaç gebelik dönemindeki riskli durumları belirlemek ve buna göre gebelik takibini ve gerekli tedaviyi planlamaktır
Aynı şey değil canim. Perinatolog riskli gebeliklere bakıyor , Allah korusun doktor bebeğinde anormal bir durum olduğunu dusunurse yönlendirip detaylı inceleme istiyor. Radyolog ise her gebeye yapılan klasik ayrıntılı ultrasonu yapıyor. 15-20-30 dk falan sürebilir doktora kalmış bir durum. Her türlü kan akışı , iç organlar çok detaylı bakılıyor . 22.haftada yaptırdım benultrason, toplum arasında genellikle 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografilerle karıştırılabiliyor. Hâlbuki bu ayrıntılı ultrasonografide önemli olan cihazın fonksiyonelliği değildir. Önemli olan hekimin alanında deneyimli olması ve anne adayı hakkında detaylı bir kontrol yapabilmesidir. Gebeliğin genel takibi kadın doğum hekimleri ve perinatoloji uzmanları tarafından yapılırken ayrıntılı ultrason kontrolü, alanında deneyimli bir radyolog tarafından gerçekleştirilmelidir. Günaydın annisler10 gün sonra falan ayrintiliya giricem simdi kafam karisti benim dotkorm radyologa yönlendirdi beni perinatolog dedim ? Yok dedi radyolog bakacak ikisi aynı şey mi ya kızlar anlamadım?
Benim annemde aynı, varsın söylesin. Nede olsa gizlenecek bişey değil. Sonuçta öğrenecekler :)Biseyler mi hazirlicak cozemedim valla. O doktor uzun sure baksa gorur bastan savma bakiyo kesin falan diyo. Hos ogrensem de soylemeyi dusunmuyorum anneme. Agzinda bakla islanmaz. Koye bi gittim herkes hayirli olsun ikizin varmis diyo. Kizdim anneme tamam hamile de istiyosan ikizmis tekmis kimene bilmelerine gerek mi vardi dedim. 8. Ve 9. Torunu olacak hala torun meraki var bi istah anlatiyo herkese. Esimin tarafida oyle ablasina soylemisti bi tek. teyzelerinden abisine kadar herkes duymus. Gecende abisi mesaj atmis bisey icin. Cocuklarin cinsiyetlerini sormus. Ben bu kadar merak etmiyorum saglikli olsunlar erken dogurmayayim diye dua ediyorum.
Tamam canım, ekliyorum. Evet, en genç sensin. Bende ilk anne olduğumda 23 yaşındaydım, artık 27 ye gireceğim200 bin sperm sayisi hareket 0 morfoloji 0 esimin
Benim 1 tup tıkalı polip alindi ilk deneme yaş 22 :) en genç ben miyim aceba :)))
Canım listeye beni de ekler misin? 32 yaşındayım çikolata kisti sebebiyle gebe kalamadım ama normal gebelik le bir kızım var (6 yaşında ) ilk tüp bebek denememBenim annemde aynı, varsın söylesin. Nede olsa gizlenecek bişey değil. Sonuçta öğrenecekler :)
Tamam canım, ekliyorum. Evet, en genç sensin. Bende ilk anne olduğumda 23 yaşındaydım, artık 27 ye gireceğim
Çok tesekkur ederim canım aydinlandm suanAynı şey değil canim. Perinatolog riskli gebeliklere bakıyor , Allah korusun doktor bebeğinde anormal bir durum olduğunu dusunurse yönlendirip detaylı inceleme istiyor. Radyolog ise her gebeye yapılan klasik ayrıntılı ultrasonu yapıyor. 15-20-30 dk falan sürebilir doktora kalmış bir durum. Her türlü kan akışı , iç organlar çok detaylı bakılıyor . 22.haftada yaptırdım ben
Bu arada sadece işini sağlama almak amacıyla da perinatolog a yönlendirme yapabilir doktorlar malum biz tüp bebek gebeleri kıymetli bebek taşıyor diye geçiyoruz . Ama ben hiç yonlendirilmedim
Tamam canımCanım listeye beni de ekler misin? 32 yaşındayım çikolata kisti sebebiyle gebe kalamadım ama normal gebelik le bir kızım var (6 yaşında ) ilk tüp bebek denememyarın kalp atışını duymak için gideceğim
Ayy Allah sağlıkla kucağımıza da almayi nasip eder isteyen herkese de nasip eder insallahhhBenim annemde aynı, varsın söylesin. Nede olsa gizlenecek bişey değil. Sonuçta öğrenecekler :)
Tamam canım, ekliyorum. Evet, en genç sensin. Bende ilk anne olduğumda 23 yaşındaydım, artık 27 ye gireceğim
Ne demek canım kafana takılan birşey varsa sor lütfen..Çok tesekkur ederim canım aydinlandm suanbu konuda fikrim yoktu pek
Beklenen dogum tarihi nedir, gebelik takvimi yapmayacak mısın :)200 bin sperm sayisi hareket 0 morfoloji 0 esimin
Benim 1 tup tıkalı polip alindi ilk deneme yaş 22 :) en genç ben miyim aceba :)))
Şimdilik yapmicam canm hoş bilmiyorum yapmayı daBeklenen dogum tarihi nedir, gebelik takvimi yapmayacak mısın :)
Şimdilik yapmicam canm hoş bilmiyorum yapmayı da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?