Gerçekten çok değişik bir drun varmış canım. Mecbur değilsin senin hekim seçme hakkın var. Kim ki bu dr çok merak ettim gerçekten çok ayıp etmişKizlar ben suan istanbulda tup bebek doktorumda kontrollerime devam ediyorum normalde il dışında oturuyorum ve tedavi süresince annemde kalıyorum eşim eve döndü ben annemdeym hala.. doktoruma sordum düşük riskim yada ucak yolculuğu sıkıntı olurmu evime döneceğim artk dedim hiç bir risk yok ama bende doğumu yapacaksn birakmiyorum dedi bende malesef dogumu burda yapamam yani sonra çocuğu uçakla eve götürmek yolculuk yapmak sıkıntı olabilr bide eşim de yalnız evde zorlanıyor dedm ben bictigim çayiri yaban domuzlarina bırakmam dedi çok ayıp konuştu bence bilmiyorum zaten temmuzda kadar annemde kalcam abimin düğünü var git gel yapmiyim diye eşim gelecek ayda 1 sizce ne yapmalıyım oda çok istiyor dönmemi bide doktordan bebeğin ultrason resmini ne zmana istemesem vermiyor isteyince aman napcan sanki diyor halbuki eşim çok görmek istiyor
Canım kesinlikle tüp bebek doktorunda devam etmek zorunda değilsin rahat ol, kendi yaşadığın yerde kafana yatan bir doktor varsa ve evine dönmek istiyorsan tabiki evine dön. Ben tüp bebek doktorumdan daha iyi bir doktor bulamadığım için tüp bebek doktoruma devam ediyorum ama evime yakın bir hastane var keşke kafama yatan bir doktor olsa orda hemen oraya geçerdim çünkü benim de tüp bebek doktoruna gitmem 1 saat sürüyor ve malesef çok pahalı ama her açıdan çok iyi bir doktor diye devam ediyoruz.
Yani bi de bana diyorki bi düşün bakalm niye herkesi ayda 1 seni 2 haftada bir çağırıyorum riskli.olabilr diyor ya bi sıkıntı çıksa orda hoc bir hastanede istenilen testleri yapamazsın diyor bilmiyorum zaten döneceğim temmuzda ama doktorumunda emeği var hoşçakal demeden de gitmek istememGerçekten çok değişik bir drun varmış canım. Mecbur değilsin senin hekim seçme hakkın var. Kim ki bu dr çok merak ettim gerçekten çok ayıp etmiş
En güzeli ailevi sebeplerden dönmek zorundayım de doktoruna. Benim doktorum da yazık maddi durumumuzun iyi olmadığını biliyordu isterseniz başka bir doktorla da devam edebilirsiniz artık ama bana gelişmeleri muhakkak haber verin demişti 8.haftada. Uçak konusunda bilgim yok malesefTamam doktorumun hakkını yiyemem gerçekten iyi biri ama bilmiyorum beni zorluyor burda yapacan doğumu diye bende oraya okadr fazla doğum parası veremem ayriyetten doktoruma hoşçakal demeden mi gideceğim yani ona gidicem desem kabul etmiyor bide hoşçakal nasik diyeceğim :)) birde temmuzda evime dönsem uçakla 28 haftalik olacağım Allah nasip kısmet ederse aceba doktor raporu isterlermi ucaga binmek istesem
Yaşadığın yer çok mu küçük neden orda testleri yaptıramazsın diyor. İnsan helalleşerek ayrılmak ister ama bu davranış da çok doğru değil benceYani bi de bana diyorki bi düşün bakalm niye herkesi ayda 1 seni 2 haftada bir çağırıyorum riskli.olabilr diyor ya bi sıkıntı çıksa orda hoc bir hastanede istenilen testleri yapamazsın diyor bilmiyorum zaten döneceğim temmuzda ama doktorumunda emeği var hoşçakal demeden de gitmek istemem
Herhalde kısa kesecegim zaten eşim gelince kontrole gittigimzde eşime dicem laf arasında doktora desin eşim zaten temmuzda dönecek diye falan fıstan bilmiyorum ne yapacağımı bide annemle gidiyorum kontrollere doktor annemin yanında suan olmayan ama oluşabilecek risklerden bahsediyor annem daha çok panik yapıyor ve onda tedavi olup doğuma kalani da görmedm bilmiyorum artk bize maddi açıdan mi bakiyorEn güzeli ailevi sebeplerden dönmek zorundayım de doktoruna. Benim doktorum da yazık maddi durumumuzun iyi olmadığını biliyordu isterseniz başka bir doktorla da devam edebilirsiniz artık ama bana gelişmeleri muhakkak haber verin demişti 8.haftada. Uçak konusunda bilgim yok malesef
TesekkürlerCanim eksik yok listede.zibinlarin ustten citcitli olmasina dikkat et. Atlet al birkactane. Alt acma bezini marketlerden al bebek bezi reyonundan cok batiyor yikamakla bas edemedim ben. Sut pompasini elektrikli al. Pisik kremi al. Bebek silme pamugu al. Necok sey almisiz ya oku oku bitmedi :)
Ben siirtte yaşıyorum ve benm tup bebkdoktorumda uzman doktor siirtte de uzman dOktar var yaniYaşadığın yer çok mu küçük neden orda testleri yaptıramazsın diyor. İnsan helalleşerek ayrılmak ister ama bu davranış da çok doğru değil bence
Yani perinatalog falan da değil. Bakış açısı değişik geldi canım. Ben tüp bebek druma siz emek verdiniz devam edelim dediğimde hayır benim işim buraya kadar sen bir perünatalogla devam et dedi. eşinde orda tek başına zorlanır illa ki.Ben siirtte yaşıyorum ve benm tup bebkdoktorumda uzman doktor siirtte de uzman dOktar var yani
Perinatolog Prof mu oluyor anlamadmYani perinatalog falan da değil. Bakış açısı değişik geldi canım. Ben tüp bebek druma siz emek verdiniz devam edelim dediğimde hayır benim işim buraya kadar sen bir perünatalogla devam et dedi. eşinde orda tek başına zorlanır illa ki.
Riskli gebelik uzmanı prof oluyor.Perinatolog Prof mu oluyor anlamadm
Kızlar bugün gebe eğitimine gittim gene. Psikolog genel olarak hamilelik psikolojisinden bahsetti. Fizyoterapist pilates topu üzerinde bir kaç hareket gösterdi evde eşli yapılabilecek. 13. Haftadan önce ve 30 haftadan sonra bu hareketleri çok önermiyorlarmış. Çocuk dru bebeğin beyin gelişiminden bahsetti. İlk üç aylık dönemde folik asit kullanımının önemli olduğunu, diğer dönemlerde özellikle omega3 açısından iyi beslenmek gerektiğini söyledi. Balık yenemiyorsa dışardan takviye alın dedi. Doğumdan sonra da özellikle anne sütünün önemli olduğundan bahsetti. Çocuk kardiyoloji uzmanı fetal ekodan bahsetti. Aslında gebeliğin 19-30 haftaları arasında yapılması uygunmuş. Ama bizim ülkemizde ayrıntılı usg de problem görürse kadın doğumcu öyle yönlendiriyormuş, emzirme eğitimi verildi. Emzirirken dik oturulmalı, sırta yastık koyulmalı göğüs elle c şeklinde tutulmalı ve bebeğe kahverengi kısım tamamen verilmeliymiş. Yoksa meme başı çatlağı ve yaralar oluşur dedi. Bestlac diye bir damla önerdi süt artırıcı. Mutlaka göğüs ucu kremi kullanılmalı ve kalkan önemli dedi. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buz dolabında 3 gün, derin dondurucuda üç ay saklanabilirmiş. Derin dondurucudan çıkan süt buz dolabında bekletilmeli çözünmesi için. Isınırken de bir kapta su kaynatılmalı ve o suyun üzerine konulan tabağın üstüne anne sütü konularak ısıtılmalıymış tabii Ocak kapalı olacak. Benmari usulü yani. Bebeğe biberonla değil kaşık veya bardakla verilmeli. @laiyka canım bugün bunları gördük
Ay canım allah razı olsun bilgilendirdin bizi. Meme ucunkremi için marka verdiler mi?Kizlar ben suan istanbulda tup bebek doktorumda kontrollerime devam ediyorum normalde il dışında oturuyorum ve tedavi süresince annemde kalıyorum eşim eve döndü ben annemdeym hala.. doktoruma sordum düşük riskim yada ucak yolculuğu sıkıntı olurmu evime döneceğim artk dedim hiç bir risk yok ama bende doğumu yapacaksn birakmiyorum dedi bende malesef dogumu burda yapamam yani sonra çocuğu uçakla eve götürmek yolculuk yapmak sıkıntı olabilr bide eşim de yalnız evde zorlanıyor dedm ben bictigim çayiri yaban domuzlarina bırakmam dedi çok ayıp konuştu bence bilmiyorum zaten temmuzda kadar annemde kalcam abimin düğünü var git gel yapmiyim diye eşim gelecek ayda 1 sizce ne yapmalıyım oda çok istiyor dönmemi bide doktordan bebeğin ultrason resmini ne zmana istemesem vermiyor isteyince aman napcan sanki diyor halbuki eşim çok görmek istiyor
Hiç böyle bi doktorda dymadım uslübü çok kaba.Tamam doktorumun hakkını yiyemem gerçekten iyi biri ama bilmiyorum beni zorluyor burda yapacan doğumu diye bende oraya okadr fazla doğum parası veremem ayriyetten doktoruma hoşçakal demeden mi gideceğim yani ona gidicem desem kabul etmiyor bide hoşçakal nasik diyeceğim :)) birde temmuzda evime dönsem uçakla 28 haftalik olacağım Allah nasip kısmet ederse aceba doktor raporu isterlermi ucaga binmek istesem
Evet canım önerdiler evomera diye bir marka, lansinohta olur dedi ebe. Bu önerdikleri kremi firma emzirmeden önce göğsü yıkamaya bile gerek yok doğal diyormuş ama ebe yıkamakta fayda var dediAy canım allah razı olsun bilgilendirdin bizi. Meme ucunkremi için marka verdiler mi?
Ya bebeğini görmek herkesin hakkı insanlar bebeğiyleilgili herseyi kaydederken senin fotograf istemenden normal ne varki
Hiç böyle bi doktorda dymadım uslübü çok kaba.
Canim doktorun doktorluk konusunda belki iyi olabilir ama anlayis konusunda kit bir insanmis. Madem riskin yok git esinin yanina yalniz birakma. Bende doktoruma dogumu burda yapamicam dedim. Hakkinda hayirlisi olsun iyi bir doktor bul dedi sadece. Ve ultrason resmi hatiradir. Sen zorla iste gerekirse tersle canim. Bende doktoruma biraksam cinsiyetlerini daha ogrenemezdim ama bi cemkirdim zorla da olsa bakti gordu.Kizlar ben suan istanbulda tup bebek doktorumda kontrollerime devam ediyorum normalde il dışında oturuyorum ve tedavi süresince annemde kalıyorum eşim eve döndü ben annemdeym hala.. doktoruma sordum düşük riskim yada ucak yolculuğu sıkıntı olurmu evime döneceğim artk dedim hiç bir risk yok ama bende doğumu yapacaksn birakmiyorum dedi bende malesef dogumu burda yapamam yani sonra çocuğu uçakla eve götürmek yolculuk yapmak sıkıntı olabilr bide eşim de yalnız evde zorlanıyor dedm ben bictigim çayiri yaban domuzlarina bırakmam dedi çok ayıp konuştu bence bilmiyorum zaten temmuzda kadar annemde kalcam abimin düğünü var git gel yapmiyim diye eşim gelecek ayda 1 sizce ne yapmalıyım oda çok istiyor dönmemi bide doktordan bebeğin ultrason resmini ne zmana istemesem vermiyor isteyince aman napcan sanki diyor halbuki eşim çok görmek istiyor
O nasıl bir doktor yaaa, şaştım kaldım. Eşine söyledin mi böyle dediğini. Ben kesinlikle bu sözden sonra devam etmezdim!Kizlar ben suan istanbulda tup bebek doktorumda kontrollerime devam ediyorum normalde il dışında oturuyorum ve tedavi süresince annemde kalıyorum eşim eve döndü ben annemdeym hala.. doktoruma sordum düşük riskim yada ucak yolculuğu sıkıntı olurmu evime döneceğim artk dedim hiç bir risk yok ama bende doğumu yapacaksn birakmiyorum dedi bende malesef dogumu burda yapamam yani sonra çocuğu uçakla eve götürmek yolculuk yapmak sıkıntı olabilr bide eşim de yalnız evde zorlanıyor dedm ben bictigim çayiri yaban domuzlarina bırakmam dedi çok ayıp konuştu bence bilmiyorum zaten temmuzda kadar annemde kalcam abimin düğünü var git gel yapmiyim diye eşim gelecek ayda 1 sizce ne yapmalıyım oda çok istiyor dönmemi bide doktordan bebeğin ultrason resmini ne zmana istemesem vermiyor isteyince aman napcan sanki diyor halbuki eşim çok görmek istiyor
Günaydın canım, dün hava baya sıcaktı. Oğlanı parka çıkardım. Resmen bahar gelmiş.Gunaydin kizlarrr. Dun konyada yaz gibiydi hava gunes yakiyodu tum gun kapilar acik kaldi. Bugun de tam tersi yagdi yagacak gibi karanlik ve soguk varrricim karardi havadan keyfim kacti resmen.
Hayırlı olsunKızlar ben bu haftasonu hamile pilatesine başladımnefes al nefes ver bebegini sar esne
Çok komik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?